Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo dobrze skomponowane danie Ado, ... gratuluję

Jakie wino podałaś do niego ?

 

Bez wina miałam trening, ale i tak było doskonałe.

 

http://s15.postimg.org/6okw05f17/smako_yki9.jpg

 

http://s11.postimg.org/6t4nv6d8z/smako_yki10.jpg

 

 

Jest jeszcze produkt uboczny otrzymany podczas gotowania sosu...

 

 

...ale to w innym czasie.

Edytowane przez ada_marcin
... ale to w innym czasie
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak widać użyłam tylko sosu własnego z dzika(cebulka i borowik), więć pozostałością jest mięso.

 

http://s13.postimg.org/5bwcj9zqv/smako_yki15.jpg

 

http://s21.postimg.org/4ie9xmb9z/smako_yki16.jpg

 

http://s28.postimg.org/l5bbirse5/smako_yki17.jpg

 

Jest bardzo smaczne i można je wykorzystać na setki sposobów. Tutaj tylko z sosem. Polecam!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Szybki, prosty i smaczny dodatek do dzika na żeliwnej patelni. Nazywam go pasterską patelnią.

 

Ziemniaki, seler naciowy, brązowe pieczarki, cebula i dużo czosnku z natką pietruszki

 

http://s2.postimg.org/i3iskos5l/dodatek1.jpg

 

Zapach, zapach, zapach, jeszcze raz zapach, smak i zapach...

 

http://s1.postimg.org/o5awhmumn/dodatek5.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam i serdecznie na forumową aukcję dla potrzebująch dzieciaków zapraszam :)

 

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?244044-Jubileuszowa-10-Aukcja-prac-Dzieci-z-Ogniska-Marymont

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...
Witam i serdecznie na forumową aukcję dla potrzebująch dzieciaków zapraszam :)

 

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?244044-Jubileuszowa-10-Aukcja-prac-Dzieci-z-Ogniska-Marymont

 

 

Bardzo mi przykro, ale dokonałam drogiego zakupu jeszcze przed aukcją.

 

 

Czekałam kilka tygodni na moją świąteczną przesyłke, i się doczekałam.

 

http://s2.postimg.org/8z43ytmih/japonskie_cudenko1.jpg

 

http://s8.postimg.org/4q7dn94o5/japonskie_cudenko2.jpg

 

http://s17.postimg.org/m1pl5474v/japonskie_cudenko3.jpg

 

45 warstw - rdzeń i 22 warstwy po każdej stronie.

 

http://s2.postimg.org/69auvq6nt/j_cudenko1.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A światłość już niedaleko:

w Grudniu się narodzi Dziecko,

co jednym wzniesieniem dłoni

świat ku światłości nakłoni.

Spójrzcie, jak pierzchają cienie!

Płynie Boże Narodzenie!"

K.I. Gałczyński

 

Zdrowych, wesołych Świąt!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak to mówi Jasiek Kuroń: "klasyka" :)

 

Polędwiczki wieprzowe z majerankiem, zawijane w wędzony boczek, faszerowane, suszoną śliwką (można piec również w piekarniku) :)

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03505s.jpg

 

... podane z "marynatami"

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03513s.jpg

 

Skrzydełka pieczone w gorącym dymie ... jeszcze nikomu się nie znudziły (aż się dziwię) :) ;)

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03462s.jpg

 

 

Pozdrawiam niezmiernie smakowicie :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...