Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA


Recommended Posts

Czyżby poświąteczna dieta ? :)

 

Dziś, skopowina :)

 

udziec barani, (czosnek, zawsze "pod ukosem") :)

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03551s.jpg

 

 

... w połowie pieczenia

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03554s.jpg

 

 

jeszcze dwie godziny i będzie gotowe :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wygląda apetycznie. Ja węglowodanowy detoks próbuję przejść, więc białko we wszelkiej postaci jak najbardziej na czasie :)

... najlepszym w pieczeniu barana, jest ... podlewanie go cydrem i burbonem :) ... mniejsza część do barana, większa dla kucharza :) ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ada na wakacjach zimowych :) ... może mnie odwiedzi, kiedy dupka jej zmarznie :)

Marcin, przywieź ją ... :)

 

... nowy burbonik ... niezły ser (blue stilton cheese) ... cygarko :)

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03606s.jpg

 

smakowite pzdr z zimowej Florydy (w tym roku, zima wyjątkowo ciepła, +19*C - w dzień, w nocy + 10*C, niestety - idzie wytrzymać) :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...

Cóż ... przyszło mi wpisać następny post pod własnym :(

 

Podwędziliśmy

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03627s.jpg

 

Polędwiczki

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03642s.jpg

 

Żeberka

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03647s.jpg

 

 

... no i bardzo się ochłodziło (w końcu i u mnie również zima) :) ... więc chili con carne z avocado

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03665s.jpg

 

 

pozdrawiam niezmiernie smakowicie :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...
o matko :rolleyes:

a ja na detoksie od-mięsnym jestem ..

 

 

Chef'ie - a awokado to na gotowe chili con carne się wrzuca ?

się nie spotkałam :)

Owszem :) również szczypior (lub młodą cebulkę), cheddar, paprykę (szczególnie jalapeno), jak również ukwaszoną kremówkę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

nic rewolucyjnego :) ... więc w "kulinariach" :)

 

cycek kurzęcy, saute z tartym parmesan

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03683s.jpg

 

ponadnormatywnej wielkości, zraz zawijany (lokalny Angus)

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03667s.jpg

 

filet mignon (florydzki Angus)

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03711s.jpg

 

 

jak zwykle ... pozdrawiam niezmiernie smakowicie :)

Edytowane przez Chef Paul
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

nic rewolucyjnego :) ... więc w "kulinariach" :)

 

cycek kurzęcy, saute z tartym parmesan

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03683s.jpg

 

ponadnormatywnej wielkości, zraz zawijany (lokalny Angus)

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03667s.jpg

 

filet mignon (florydzki Angus)

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03711s.jpg

 

 

jak zwykle ... pozdrawiam niezmiernie smakowicie :)

 

 

Witaj Chef.

 

Jeśli pozwolisz odniosę się i tu.Za głosem moderatora Finlandia.

 

ad1.groszek z puszki czy innego źródła i jak przyprawiony.Czy z tym płynem.To ważne gdy kładzie się pierś na coś czego nie lubi.

ad2.zraz zawinięty w co???. Cóż się tam znajduje jeśli możesz??? To ważne dla zraza.

ad3.kolejność konsumpcji??? Jeśli możesz.Czym przyprawione wielokrotnie tu prezentowane zielone awokado ??? Pozostałe są pretensjonalne.

 

p.s

Wybacz Chef parmezan nie pasuje do piersi.Oczywiście to moja subiektywna ocena.Stworzono go do innych potraw.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Chefie jedzenie wyglada bardzo apetycznie i ten filet mignon wprost , az by sie go chcialo zjesc Narobiles mi apetytu tym stekiem i chyba sie skusze na filet mignion( zreszta ze stekow moj ulubiony ).Robie w sobote tylko z grila.:D

P.S. Parmezan jak najbardziej pasuje do piersi z kurczaka.:yes:

Mej żonie również pasuje :)

Do dobrego filet, polecam cabernet w temperaturze o jeden stopień wyższej, niż zalecana przez winnicę :) ;)

 

ps - jeżeli nie mamy świeżego groszku, możemy go zastąpić mrożonym ;)

Edytowane przez Chef Paul
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mej żonie również pasuje :)

Do dobrego filet, polecam cabernet w temperaturze o jeden stopień wyższej, niż zalecana przez winnicę :) ;)

 

ps - jeżeli nie mamy świeżego groszku, możemy go zastąpić mrożonym ;)

 

O Boże wiem ,że ci się wyrwało.:D

 

polecam cabernet w temperaturze o jeden stopień wyższej,

 

O tym nie pisz bo wiesz jak jest.

 

Pozdrawiam Chef.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mej żonie również pasuje :)

Do dobrego filet, polecam cabernet w temperaturze o jeden stopień wyższej, niż zalecana przez winnicę :) ;))

 

Lubie steki mniej krwiste, zobacze jak mi wyjdzie na grilu. Co do wina , do steka pije zawsze jedno i to samo od lat:D. Chilijskie, Cabernet Saurignion, z temperatura wyprobuje.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...