ada_marcin 01.03.2016 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Jutro owoce morza, dla wzmocnienia smaku zastosuję susz anchois i krewetki. Prawdziwy orintalny super przysmak. http://s21.postimg.org/txo3ooxpz/suszone1.jpg http://s18.postimg.org/l5mumm6jd/suszone2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 01.03.2016 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Ado i Chef'ie - czy ja mogłabym sobie abonament na stołowanie u Was wykupić ? Ada - jaki makaron w orientalnej wołowinie się znajduje i co to za warzywo na widelcu, oprócz groszku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 02.03.2016 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Makaron sojowy i cukinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 02.03.2016 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Zupa morska i zapiekanane krewetki z orzechami. http://s12.postimg.org/48octeyyl/kuchnia_orientalna_1.jpg http://s21.postimg.org/46i9bowx3/kuchnia_orientalna_2.jpg http://s22.postimg.org/plqq3ulkx/kuchnia_orientalna_3a.jpg http://s28.postimg.org/mqpg4937x/kuchnia_orientalna_3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 03.03.2016 01:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Ada, żebyś skośnych oczu nie dostała Pięknie. ... chyba mnie na jakieś "egg rolls" pokusiłaś (jeszcze nie wiem z czym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 03.03.2016 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Ada, żebyś skośnych oczu nie dostała Pięknie. ... chyba mnie na jakieś "egg rolls" pokusiłaś (jeszcze nie wiem z czym) Dlatego byłam dzisiaj u Twojego znajomego, ma doskonałe mięso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 03.03.2016 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Dlatego byłam dzisiaj u Twojego znajomego, ma doskonałe mięso. mają już w Polsce hodowlę z domieszką Wagyu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 03.03.2016 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 (edytowane) mają już w Polsce hodowlę z domieszką Wagyu Prosto od hodowcy, Twój znajomy to skarbnica samego dobra. Dzisiaj dziczyzna sam mi polecał i wybierał najładniejsze kawałki. Bardzo miły człowiek. Duszona w czerwonym winie(Yiron) i prawdziwkach. Dodatek to biała kasza gryczana. Do marynowania użyłam: tymianek , cząber, pieprz, mięta, ziele angielskie, majeranek, jałowiec, papryka, kolendra, szałwia, rozmaryn, cebula , nać,marchew. Edytowane 3 Marca 2016 przez ada_marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 04.03.2016 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Super intensywny kolor i smak wina z głębokim doznaniem elegancji smakowej. Dziczyzna w czerwonym winie jest super aromatyczna i przepyszna, palce lizać. Wspaniały idealny smak... http://s16.postimg.org/7q3sbthjp/dziczyzna1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 04.03.2016 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Ponownie bardzo szybkie i smaczne danie. Pierś z kaczki w sosie Hunan. http://s18.postimg.org/x9nk0lfmh/kaczka_szechuan_1.jpg http://s13.postimg.org/ycpcgpyhz/kaczka_hunan_2.jpg http://s15.postimg.org/p74mre5fv/kaczka_hunan_3.jpg Pychota palce lizać! http://s22.postimg.org/vqqjtrk0h/kaczka_hunan_4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 04.03.2016 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 A co oprócz barszczu ukraińskiego.???,Wybacz pan ale to znowu krochmal bez historii. Ani tu smaku ani powonienia.Czerwony krochmal tym razem.:cool:.Pan to jadasz w domciu.Współczuję. To nie jest portrawa dla chamstwa tylko dla ludzi kulturalnych, o wysokim guście kulinarnym doceniających super smak. http://s7.postimg.org/6zyjfgivv/dziczyzna_8.jpg Zawsze przepadałam za sosem z czerwonego wina, pychota palce lizać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.03.2016 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 To nie jest portrawa dla chamstwa tylko dla ludzi kulturalnych, o wysokim guście kulinarnym doceniających super smak. http://s7.postimg.org/6zyjfgivv/dziczyzna_8.jpg Zawsze przepadałam za sosem z czerwonego wina, pychota palce lizać. Co za odkrycie ,że w sosie jest czerwone-białe wino.To na fotce nie ma z tym nic wspólnego tym razem cieknący krochmal.Popatrz na sztukę jakiej dokonali mistrzowie.Panu brakuje tego. http://4.bp.blogspot.com/-0ewNXlfUcc4/VlmUXBaafNI/AAAAAAAAaD4/vTPBZcVw298/s1600/5.jpg http://www.tasteaway.pl/wp-content/uploads/2014/08/wo%C5%82owina-argenty%C5%84ska-na-szpinaku-z-borowikami-w-sosie-z-czerwonego-wina-z-plackami-panierowanymi-w-oscypku-85-z%C5%82.jpg http://www.tasteaway.pl/2014/08/12/hotelowe-restauracje-szosty-zmysl-hotel-spa-dr-irena-eris/wolowina-argentynska-na-szpinaku-z-borowikami-w-sosie-z-czerwonego-wina-z-plackami-panierowanymi-w-oscypku-85-zl/ http://sentymentalnakuchnia.blogspot.com/ Widzisz pan gdzieś różnicę???. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 05.03.2016 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Super intensywny kolor i smak wina z głębokim doznaniem elegancji smakowej. Dziczyzna w czerwonym winie jest super aromatyczna i przepyszna, palce lizać. Wspaniały idealny smak... http://s16.postimg.org/7q3sbthjp/dziczyzna1.jpg Troszkę więcej o składnikach. Prawdziwa uczta dla konesera, danie wykonane na bazie 750 ml wina czerwonego Yiron, kupaż Cabernet Sauvignon, Merlot i Petit Verdot. Wyczuwalne suszone zioła, wanilia i dąb są na palecie perfekcyjnie równoważone cielistym aromatem ciemnych owoców jeżyn i wiśni. Z jednej butelki(195zł) otrzymamy 375 ml sosu. Inne składniki to borowiki, przyprawy, francuska różowa cebula i górka(dziczyzna) od znajomego Chefa Pawła. Luksus smakowy, palce lizać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 05.03.2016 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Widzę, że przy okazji porządków kilka moich wpisów wyleciało w kosmos, więc powtórzę - jak dobrze, że tutaj normalnie, profesjonalnie, smakowicie i elegancko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 05.03.2016 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 ... Prawdziwa uczta dla konesera... To prawda Zazdroszczę kulinarnego talentu i z przyjemnością podpatruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 06.03.2016 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Nie podaję w tak wytworny sposób jak Ada Marcinowi ... Ciemiężycielka oddelegowana do Polski, (ja miałem jechać do Meksyku ale plany się zmieniły) ... więc ostatnio sam jadam kolację http://www.chefpaul.net/FB/DSC03756s.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 06.03.2016 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Ale mam ochotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 06.03.2016 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Na pasterski styl... http://s9.postimg.org/ffzekwhyn/baraninka1.jpg http://s12.postimg.org/ze9fgb0u5/baranika2.jpg http://s27.postimg.org/skzlvc04j/baraninka3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 06.03.2016 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Pychota! http://s22.postimg.org/s0t13qjs1/baranika4.jpg ps oczywiście czerwone wino... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 06.03.2016 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Przyprawa taka sama jak do dziczyzny, i czosnek niedźwiedzi na koniec "robi swoje". Prymitywna potrawa o super zapachu i smaku. Palce licać! http://s12.postimg.org/bo2jbe6t9/baraninka5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.