Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mają już w Polsce hodowlę z domieszką Wagyu :)

 

Prosto od hodowcy, Twój znajomy to skarbnica samego dobra. Dzisiaj dziczyzna sam mi polecał i wybierał najładniejsze kawałki. Bardzo miły człowiek.

 

Duszona w czerwonym winie(Yiron) i prawdziwkach. Dodatek to biała kasza gryczana. Do marynowania użyłam: tymianek , cząber, pieprz, mięta, ziele angielskie, majeranek, jałowiec, papryka, kolendra, szałwia, rozmaryn, cebula , nać,marchew.

Edytowane przez ada_marcin
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A co oprócz barszczu ukraińskiego.???,Wybacz pan ale to znowu krochmal bez historii. Ani tu smaku ani powonienia.Czerwony krochmal tym razem.:cool::cool::cool:.Pan to jadasz w domciu.Współczuję.

 

 

To nie jest portrawa dla chamstwa tylko dla ludzi kulturalnych, o wysokim guście kulinarnym doceniających super smak.

 

http://s7.postimg.org/6zyjfgivv/dziczyzna_8.jpg

 

 

Zawsze przepadałam za sosem z czerwonego wina, pychota palce lizać.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To nie jest portrawa dla chamstwa tylko dla ludzi kulturalnych, o wysokim guście kulinarnym doceniających super smak.

 

http://s7.postimg.org/6zyjfgivv/dziczyzna_8.jpg

 

 

Zawsze przepadałam za sosem z czerwonego wina, pychota palce lizać.

 

Co za odkrycie ,że w sosie jest czerwone-białe wino.To na fotce nie ma z tym nic wspólnego tym razem cieknący krochmal.Popatrz na sztukę jakiej dokonali mistrzowie.Panu brakuje tego.

 

http://4.bp.blogspot.com/-0ewNXlfUcc4/VlmUXBaafNI/AAAAAAAAaD4/vTPBZcVw298/s1600/5.jpg

 

 

http://www.tasteaway.pl/wp-content/uploads/2014/08/wo%C5%82owina-argenty%C5%84ska-na-szpinaku-z-borowikami-w-sosie-z-czerwonego-wina-z-plackami-panierowanymi-w-oscypku-85-z%C5%82.jpg

http://www.tasteaway.pl/2014/08/12/hotelowe-restauracje-szosty-zmysl-hotel-spa-dr-irena-eris/wolowina-argentynska-na-szpinaku-z-borowikami-w-sosie-z-czerwonego-wina-z-plackami-panierowanymi-w-oscypku-85-zl/

http://sentymentalnakuchnia.blogspot.com/

 

Widzisz pan gdzieś różnicę???.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Super intensywny kolor i smak wina z głębokim doznaniem elegancji smakowej. Dziczyzna w czerwonym winie jest super aromatyczna i przepyszna, palce lizać. Wspaniały idealny smak...

 

http://s16.postimg.org/7q3sbthjp/dziczyzna1.jpg

 

 

Troszkę więcej o składnikach. Prawdziwa uczta dla konesera, danie wykonane na bazie 750 ml wina czerwonego Yiron, kupaż Cabernet Sauvignon, Merlot i Petit Verdot. Wyczuwalne suszone zioła, wanilia i dąb są na palecie perfekcyjnie równoważone cielistym aromatem ciemnych owoców jeżyn i wiśni. Z jednej butelki(195zł) otrzymamy 375 ml sosu. Inne składniki to borowiki, przyprawy, francuska różowa cebula i górka(dziczyzna) od znajomego Chefa Pawła.

 

Luksus smakowy, palce lizać.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Widzę, że przy okazji porządków kilka moich wpisów wyleciało w kosmos, więc powtórzę - jak dobrze, że tutaj normalnie, profesjonalnie, smakowicie i elegancko:)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...