perm 17.03.2016 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 To nie jest to o czym myślisz. .Zapiekane ziemniaczki z zawijasem , a w środku marchewka mini.Sekretem jest zawijas.Następnie sadzone drelowane oliwki na kiszonej kapuście z odrobiną oleju z pestek winogron.Potem parowany brokuł i zielona fasolka szparagowa , polane masłem w otoczce z kiszonego ogórka. Zestaw drugi też nie to.Tam jest nic innego tylko , jak to zwiewnie Zosia nazwała , podkładka tostowa z drobnym gyrosem i surówką z pekinki,ogórka gruntowego i jogurtu.Wiem ,że zdjęcie może tego nie oddaje ale smakuje dobrze.Zaręczam ci ,że z rzygami nie mają nic wspólnego..Spróbuj coś ugotować i wkleić potem zdjęcie obaczysz do czego podobne.Jakoś z jednym mi się toto kojarzy. Treść żołądkowa, nie w pełni strawiona. Fajnie, że dzielisz się tym co ci wróciło, tylko czemu nie robisz tego na właściwym forum? Np tu: http://www.dailyrotten.com/ Tam docenią te obrzydlistwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 17.03.2016 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 (edytowane) W "ałtorskim" wątku rewolucjonisty nudno, to przylazł tutaj - czy mógłby jakiś moderator posprzątać. Bo jeden z niewielu przyzwoitych wątków kulinarnych zostanie SPECJALNIE przez niespecjalnego[moderowano]] Szkoda by było . Edytowane 19 Marca 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CrazyGirl 18.03.2016 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Muffiny orzechowe 260 g mąki pszennej150 g cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczeniaduża szczypta soli1 jajko60 g rozpuszczonego masła250 g kwaśnej, gęstej śmietany100 - 150 g groszków czekoladowychsuszone wiśnie - ok 3-4 na jednego muffina100 - 120 g migdałów prażonych i siekanych W dużej misce wymieszałam sypkie składniki: mąkę, sól, cukier, proszek. Stopniowo dodałam śmietanę i roztrzepane jajko - wymieszałam. Na koniec dolałam masła i dosypałam migdałów - wymieszałam i dodałam groszków czekoladowych.Masę przełożyłam do foremek na muffiny - powinno wyjść 12 standardowych i w każdego muffina powtykałam po 3-4 wiśnie.Całość wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 185 stopni C i piekłam około 30 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Violeet 18.03.2016 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Muffiny orzechowe 260 g mąki pszennej 150 g cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia duża szczypta soli 1 jajko 60 g rozpuszczonego masła 250 g kwaśnej, gęstej śmietany 100 - 150 g groszków czekoladowych suszone wiśnie - ok 3-4 na jednego muffina 100 - 120 g migdałów prażonych i siekanych W dużej misce wymieszałam sypkie składniki: mąkę, sól, cukier, proszek. Stopniowo dodałam śmietanę i roztrzepane jajko - wymieszałam. Na koniec dolałam masła i dosypałam migdałów - wymieszałam i dodałam groszków czekoladowych. Masę przełożyłam do foremek na muffiny - powinno wyjść 12 standardowych i w każdego muffina powtykałam po 3-4 wiśnie. Całość wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 185 stopni C i piekłam około 30 minut. Świetny przepis Zapisałam sobie i na pewno wypróbuję go w najbliższych dniach Bardzo lubię muffinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 18.03.2016 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 CrazyGirl - przepis prosty, łatwy i na pewno mufinki smaczne. Też zapisuję do wypróbowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.03.2016 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 (edytowane) Kapusta kiszona czerwona z oliwą truflową, chleb litewski bez drożdży na naturalnym zakwasie z kamiennego pieca, karp parowany lekko podsmażony na maśle klarowanym. http://images77.fotosik.pl/433/7bbd550b4d11ae98.jpg http://images76.fotosik.pl/433/af9b2c034e7e4a28.jpgBefsztyk z rostbefu już się marynuje. Edytowane 19 Marca 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.03.2016 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Muffiny orzechowe 260 g mąki pszennej 150 g cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia duża szczypta soli 1 jajko 60 g rozpuszczonego masła 250 g kwaśnej, gęstej śmietany 100 - 150 g groszków czekoladowych suszone wiśnie - ok 3-4 na jednego muffina 100 - 120 g migdałów prażonych i siekanych W dużej misce wymieszałam sypkie składniki: mąkę, sól, cukier, proszek. Stopniowo dodałam śmietanę i roztrzepane jajko - wymieszałam. Na koniec dolałam masła i dosypałam migdałów - wymieszałam i dodałam groszków czekoladowych. Masę przełożyłam do foremek na muffiny - powinno wyjść 12 standardowych i w każdego muffina powtykałam po 3-4 wiśnie. Całość wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 185 stopni C i piekłam około 30 minut. Witam. Czy oprócz tych muffin orzechowych masz może jakiś sprawdzony przepis na muffiny na np. wielkanocny stół ale niekoniecznie z orzechami. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 19.03.2016 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Kapusta kiszona czerwona z oliwą truflową, chleb litewski bez drożdży na naturalnym zakwasie z kamiennego pieca, karp parowany lekko podsmażony na maśle klarowanym. http://images77.fotosik.pl/433/7bbd550b4d11ae98.jpg http://images76.fotosik.pl/433/af9b2c034e7e4a28.jpg Befsztyk z rostbefu już się marynuje. Zajebiste! Kapusta z rybą. Bez zdjęć nie wiedzielibyśmy co akurat miszcz je na obiad. Befsztyk się marynuje... Masło chłodzi, mąka czeka w torebce, ogórki w słoiku. Jakże cenne to informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.03.2016 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Zajebiste! Kapusta z rybą. Bez zdjęć nie wiedzielibyśmy co akurat miszcz je na obiad. Befsztyk się marynuje... Masło chłodzi, mąka czeka w torebce, ogórki w słoiku. Jakże cenne to informacje. http://www.zabikraj.pl/userfiles/images/amur%20%282%29.jpg http://www.przyslijprzepis.pl/gfx/00/33/8c/5f/image-12b2kar_jpg/thumb_800x600_10_w.jpg/__/karp-smazony-z-kapusta-i-grzybami.jpg Ale zauważ ,że u mnie one się dzieją tym bardziej ,że wątek Kulinaria ma szeroki wachlarz poczynań , ty z całym szacunkiem nie jesteś jeszcze jego posiadaczem , a befsztyk i owszem marynuje się od wczoraj wieczorem w oliwie i grubo mielonym pieprzu.Proszę abyś zauważył ,że nie będzie to typowy stek , to będzie danie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 19.03.2016 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 http://www.zabikraj.pl/userfiles/images/amur%20%282%29.jpg http://www.przyslijprzepis.pl/gfx/00/33/8c/5f/image-12b2kar_jpg/thumb_800x600_10_w.jpg/__/karp-smazony-z-kapusta-i-grzybami.jpg Ale zauważ ,że u mnie one się dzieją tym bardziej ,że wątek Kulinaria ma szeroki wachlarz poczynań , ty z całym szacunkiem nie jesteś jeszcze jego posiadaczem , a befsztyk i owszem marynuje się od wczoraj wieczorem w oliwie i grubo mielonym pieprzu.Proszę abyś zauważył ,że nie będzie to typowy stek , to będzie danie. Kolejne zdjęcia, które są śmietnikiem. Wystąpię do administracji o usunięcie twojego konta wraz ze wszystkimi postami. Innego sposobu na trolla nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.03.2016 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Kolejne zdjęcia, które są śmietnikiem. Wystąpię do administracji o usunięcie twojego konta wraz ze wszystkimi postami. Innego sposobu na trolla nie ma. Piszesz ,że nie można podać karpia z kiszoną kapustą.Chcę cię odwieść od tego przekonania i pokazać ,że można i jest bardzo smaczny.Można go podawać jak wyżej ze smażoną kapustą kiszoną.Coś zdrożnego znowu widzisz..Denerwujesz się niepotrzebnie.Kulinaria to bardzo ciekawy temat.Pani na ten przykład ,wyżej z muffinami to także podkreśla a ty??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Violeet 19.03.2016 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 A ja chcę dodać, iż cieszę się z przynależności do forum. Tyle ciekawych rzeczy można się tu dowiedzieć i nauczyć. Bardzo fajne inspiracje można stąd zaczerpnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.03.2016 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 http://images77.fotosik.pl/436/81647104ebb06ed2.jpg http://images78.fotosik.pl/436/af4bcc458949bbf7.jpg Befsztyk wołowy z parowanymi warzywami i oliwkami tym razem okraszony masłem roślinnym.Drogi ale fajny.Ciekawy jestem co pokaże Sz.perm.Moje to takie siakie ale on szykuje fuzję.Wracając do smaku.Poprawny kawałek dobrej dojrzewającej wołowiny. Tym razem 6/6 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 20.03.2016 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 http://images77.fotosik.pl/436/81647104ebb06ed2.jpg http://images78.fotosik.pl/436/af4bcc458949bbf7.jpg Befsztyk wołowy z parowanymi warzywami i oliwkami tym razem okraszony masłem roślinnym.Drogi ale fajny.Ciekawy jestem co pokaże Sz.perm.Moje to takie siakie ale on szykuje fuzję.Wracając do smaku.Poprawny kawałek dobrej dojrzewającej wołowiny. Tym razem 6/6 .Znowu śmietnik. Zjadł coś i musi oznajmić to światu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Violeet 20.03.2016 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 http://images77.fotosik.pl/436/81647104ebb06ed2.jpg http://images78.fotosik.pl/436/af4bcc458949bbf7.jpg Befsztyk wołowy z parowanymi warzywami i oliwkami tym razem okraszony masłem roślinnym.Drogi ale fajny.Ciekawy jestem co pokaże Sz.perm.Moje to takie siakie ale on szykuje fuzję.Wracając do smaku.Poprawny kawałek dobrej dojrzewającej wołowiny. Tym razem 6/6 . Pychotka. Dobry pomysł na zdrowy obiadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.03.2016 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Violeet . http://images78.fotosik.pl/437/5a2940bcb8dd829a.jpg http://images75.fotosik.pl/437/a49a6e9d7ccf5f36.jpg Kęski z piersi kurczaka z odrobiną czarnuszki z pieczarkami w miodzie.Pure ziemniaczane ze śmietaną i cebulką,surówka z rukoli i innych warzyw z jogurtem i musztardą Dijon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 20.03.2016 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Violeet . http://images78.fotosik.pl/437/5a2940bcb8dd829a.jpg http://images75.fotosik.pl/437/a49a6e9d7ccf5f36.jpg Kęski z piersi kurczaka z odrobiną czarnuszki z pieczarkami w miodzie.Pure ziemniaczane ze śmietaną i cebulką,surówka z rukoli i innych warzyw z jogurtem i musztardą Dijon.Znowu jakieś nieudane eksperymenty. Niedobrze się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.03.2016 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 ... Kęski z piersi kurczaka z odrobiną czarnuszki z pieczarkami w miodzie.Pure ziemniaczane ze śmietaną i cebulką,surówka z rukoli i innych warzyw z jogurtem i musztardą Dijon. "surówka z rukoli i innych warzyw" ? ... proszę cię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.03.2016 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 ... Befsztyk wołowy z parowanymi warzywami i oliwkami tym razem okraszony masłem roślinnym.Drogi ale fajny.Ciekawy jestem co pokaże Sz.perm.Moje to takie siakie ale on szykuje fuzję.Wracając do smaku.Poprawny kawałek dobrej dojrzewającej wołowiny. Tym razem 6/6 . Tragedia "lucka" (czyli siedzi Lucek i żuje) ... im trgedia droższa, tym większa ... tego rodzaju "sztukę wołową" można z powodzeniem dusić z warzywami (bez ich parowania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.03.2016 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 A ja chcę dodać, iż cieszę się z przynależności do forum. Tyle ciekawych rzeczy można się tu dowiedzieć i nauczyć. Bardzo fajne inspiracje można stąd zaczerpnąć Oj tak ciekawych rzeczy tutaj dostatek (i nie tylko tutaj) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.