niktspecjalny 21.03.2016 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 http://images76.fotosik.pl/439/824ac24d0e5dbd59.jpg http://images78.fotosik.pl/439/ee82eeaf2e0a82f1.jpg http://images77.fotosik.pl/439/a3092a734ec7e026.jpg Pomarańcza na pół , wydrążony sok ,następuje sparzenie wydrążonej połówki .Następnie gotowane jajo na twardo jedno.Wydrążone żółtko ,siekanie białka,kabanos w kostkę i do tego sos Cezara. http://images76.fotosik.pl/439/5f53c0999eccba23.jpg Przyjemne z pożytecznym czyli dwa w jednym.Sok z powstałej pomarańczy gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 21.03.2016 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Może z rewlucyjnego "drążenia soków", żółtek, "powstawania pomarańczy" i "dekoracyjnego" krajania kromek ... przejdźmy do normalności Przystawka ... http://www.chefpaul.net/FB/DSC03916s.jpg ... panierowane kapelusze (wielkości dłoni) Portabella, (oczywiście mogą być kanie - u mnie niedostępne), z czarnymi oliwkami, młodą, wiosenną mieszaną sałatą z jogurtowym dressing'iem avocado - cilantro Następnie. Pieczone w gorącym dymie .. http://www.chefpaul.net/FB/DSC03923s.jpg ... kurzęce cycki http://www.chefpaul.net/FB/DSC03924s.jpg oraz ... http://www.chefpaul.net/FB/DSC03919s.jpg ... kotlety jagnięce, pieczone w redukcji Merlot z czosnkiem i rozmarynem, "on side" przysmażane na tłuszczu z wędzonego boczku, ziemniaki z marchewką Całość zwilżamy http://www.chefpaul.net/FB/DSC03769s.jpg Smakowicie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 21.03.2016 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Uff, nareszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 27.03.2016 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 http://www.chefpaul.net/FB/DSC03980sw.jpg http://www.chefpaul.net/FB/DSC03974sw.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamanaetacie 29.03.2016 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 (edytowane) Aj aj... ja po świętach mam już dość tego tłustego jajecznego jedzenia. Koniec z majonezem na jakiś czas. Od dzisiaj ostra dieta - tylko niskokaloryczne produkty. wybieramy się z przyjaciółkami do [moderowano]na poświąteczną kawkę i zastanawiam się, co ja biedna zjem. Może będą jakieś detoksykacyjne koktjle i jaglane ciasteczka Edytowane 29 Marca 2016 przez finlandia Spam po raz kolejny, a więc i poświąteczny ban.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 04.04.2016 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 ... zgodnie z zapowiędzią (z innego wątka) Steak'i (nie befsztyki ) z trzech rodzajów mięsa http://www.chefpaul.net/FB/DSC03985s.jpg Cielęcina, marynowana ziołowym pieprzem, podlewana burbonem (steak gruby na dwa palce) http://www.chefpaul.net/FB/DSC03989s.jpg Ciemieżycielce bardzo smakowało http://www.chefpaul.net/FB/DSC03994s.jpg młoda baraninka z rozmarynem i czosnkiem w czerwonym winie http://www.chefpaul.net/FB/DSC04002s.jpg ... i świnka poczciwa ... tym razem "po meksykańsku" (czyli chili cilantro, czosnek i cebula ) http://www.chefpaul.net/FB/DSC04013s.jpg baran "był za tłusty" (wg opinii mej Towarzyszki Życia, ... jak dla mnie zupełnie w sam raz) ... natomiast świninę tym sposobem, bardzo polubiła http://www.chefpaul.net/FB/DSC04000s.jpg ... z "dodatkami" się nie wysilałem (bo miało być tylko mięso), ale Ona chciała dodatkowo "coś", więc zrobiłem ziemniaczano - groszkowe "ciasteczka" ... a dla siebie upiekłem odrobinę czosneczku z miodem http://www.chefpaul.net/FB/DSC04018s.jpg Kolacyjka "we dwoje", trwała dość długo ale winka nie brakowało (Cabernet Sauvignon pasowało do wszystkich rodzajów mięsa) ... teraz Małżonka cały tydzień będzie się odchudzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 05.04.2016 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Oj, Chefie - kusisz i kusisz, a tu wiosna pełną gębą i o dietę - jakąś taką z kategorii CUD -trzeba by zadbać Pomysł na "ciasteczka" i poczciwą świnkę jednakoż podbieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 09.04.2016 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Co się gotuje, gdy się TU nie bywa? Ado? Chefie? Liczę na ucztę 'wzrockową" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 09.04.2016 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Co się gotuje, gdy się TU nie bywa? Ado? Chefie? Liczę na ucztę 'wzrockową" Ada jest w Chinach. ... u mnie, takie tam ... jutro szynka w kiszonej kapuście ("special request from Ciemiężycielka" ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 10.04.2016 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Ada jest w Chinach. ... u mnie, takie tam ... jutro szynka w kiszonej kapuście ("special request from Ciemiężycielka" )Oj, kapusta!!! Poproszę o przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 10.04.2016 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Oj, kapusta!!! Poproszę o przepis. Przepis na samą kapustę ? ... czy szynkę w kapuście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 10.04.2016 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Przepis na samą kapustę ? ... czy szynkę w kapuście ? Na szynkę w kapuście oczywiście. Uwielbiam wszystko co z kapustą. Za gołąbki czy bigos dałbym się pokroić. Nie mówiąc o kwaśnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 10.04.2016 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Szynkę w kapuście gotuję w "wolnowarze" (w normalnej brytwance, równieź można). Surową uwędzoną szynkę, nastawiam tylko na jeden cykl "low" 7 godzin (połowa całej szynki - około 2.5 - 3kg, ułożona płaską częścią na dno gara, kością do góry), podlewam leciutko cydrem co około godzinę, (jedna butelka cydru powinna wystarczyć - -tylko do podlewania - ja zużywam cztery ) po około 4 godzinach (w brytwance szybciej), kiedy mięsko zaczyna odchodzić od kości, wkładam kiszoną kapustę (liść laurowy i grubo zmielony pieprz), kiedy się zagotuje (i tutaj sekret całej wspaniałości: 2 czubate łyżki stołowe - przygotowanego wcześniej i wychłodzonego - marmolady wieprzowej czyli smalcu wytopionego z tłustego wędzonego boczku, wraz ze skwarkami oczywiście ... inaczej kapusta "kwiczała by w pysku" ) ... można dodać grzybów, jeżeli ktoś lubi ... jeżeli nie zjemy wszystkiego (tak jak np u mnie), dodaję na drugi dzień, ugotowanej osobno fasoli ... i mamy trochę zmienione smakowo danie ps - nie wiedzałem, że będzie zainteresowanie tak prostym (aczkolwiek bardzo smacznym) daniem ... zrobił bym jakieś fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 14.04.2016 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 I bez zdjęć - Chefie - smakowite A tak w ogóle to wszyscy w ogrodach, że tak tu cicho, czy insze jakieś okoliczności nastały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 23.04.2016 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Hello. gotuje się, czy się lumpuje? Chefie, Ado - jesteście? Im bardziej zaglądam, tym bardziej Was nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 23.04.2016 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Ada chyba skośne oczy dostanie U mnie sezon, więc zajętym trochę. Tacos i ładny T-bone w weekendowym, domowym menu, więc jutro wklepnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 24.04.2016 03:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Taki zwykły kawałek mięsa i zarazem... a work of outstanding artistry. Masterpice! ... http://www.chefpaul.net/FB/DSC03985s.jpg ps witam ponownie kochani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 24.04.2016 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) Taki zwykły kawałek mięsa i zarazem... a work of outstanding artistry. Masterpice! ps witam ponownie kochaniWitamy i czekamy na kolejne smakołyki z krainy wód i tarasów. Oczywiście z lekką nutką akceptowalnego jak najbardziej snobizmu. Takie masterpiece czyli a piece of an outstanding artistry. Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 24.04.2016 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 No jak miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.04.2016 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Witam powrót Władcy Przysmaków Zgodnie z obietnicą: http://www.chefpaul.net/FB/DSC04080s.jpg Tacos ... dobre tacos, to praktycznie udpowiednie przygotowanie mielonej wołowiny (jak przygotować, już kiedyś pisałem) Na niedzielną obiado-kolację, Szanowna Małżonka zażyczyła: http://www.chefpaul.net/FB/DSC04098s.jpg krewetki z grilla (należy uprzednio zamarynować w białym winie z czosnkiem). Steak w stosownym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.