Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zaczynam z nową koncepcją, "potrawy na pniu” . W tym celu ściełem 60 letnie drzewo, kulinarny pniak jest prawie gotowy.

 

http://s31.postimg.org/nku2rkw6z/pniak1.jpg

http://s31.postimg.org/k3nvu8oor/pniak2.jpg

 

Tak więc, pozdrawiam z pnia mózgu kulinarnego. Cdn...

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/136/#findComment-7091515
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

http://s32.postimg.org/4rr818qo5/pniak_9.jpg

 

 

Sos: puree z czewonego chili, sok z cytryny, ocet jabłkowy, czosnek, brązowy cukier, sól i kruszony susz z czerwonej papryki.

Edytowane przez Władca Przysmaków
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/136/#findComment-7092286
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...

Boczek z pnia.

 

http://s32.postimg.org/lr75dgy9x/boczek_z_pnia.jpg

 

http://s32.postimg.org/sppyrdyf9/boczek_z_pnia_2.jpg

 

Odstawiam na 12h(minimum). Następnie grill z nastawieniem na bbq 3-3,5h

Edytowane przez Władca Przysmaków
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/136/#findComment-7097915
Udostępnij na innych stronach

Lekko skromnie i smacznie, czyli spaghetti pełnoziarniste i krewetki na pniu. Krewetki duże, jest ich dokładnie 42 - 1kg.

 

http://s32.postimg.org/fgyh6rgat/na_pniu5.jpg

 

http://s32.postimg.org/tch118chx/na_pniu8.jpg

 

ps Oczywiście wszystko naturalne. Krewetki dzikie, a spaghetti organiczne.

Edytowane przez Władca Przysmaków
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/136/#findComment-7099140
Udostępnij na innych stronach

Wybieramy dobrą wódke do sosu. Szwedzka 34 razy destylowana - jedyna taka na świecie nadaje delikatności, szara gąska nadaje smaku klasycznego, nasza Polska Ultimat lekko wyostrza, a Słowacki 2ny krzyż podbija smak o stopień wyżej. Dzisiaj mamy ochote na klasyka, czyli szara gąska.

 

http://s32.postimg.org/fdlu9i3id/na_pniu9.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/136/#findComment-7099155
Udostępnij na innych stronach

Już się przestraszyłem, że przeszdłeś na jakąś suchą dietę :) rozumiem, że powyższe płyny, nie tylko "do sosu" :) ;)

 

Jutro u mnie również gąska :) ... ale klasyczna z pieca (z zielonym jabłkiem i pomarańczą, podlewana miodowym cydrem) :)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/136/#findComment-7099161
Udostępnij na innych stronach

Już się przestraszyłem, że przeszdłeś na jakąś suchą dietę :) rozumiem, że powyższe płyny, nie tylko "do sosu" :) ;)

 

Jutro u mnie również gąska :) ... ale klasyczna z pieca (z zielonym jabłkiem i pomarańczą, podlewana miodowym cydrem) :)

 

 

 

 

Dobrze się rozumiemy. Kocham gęsinę. U mnie jak widać po sandomiersku, nadziewana jabłkami i gruszką. Dla podkręcenia "klimatu" świeczka.

 

http://s32.postimg.org/90z2meqit/na_pniu11.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/136/#findComment-7099165
Udostępnij na innych stronach

Zaczynamy oczywiście od przystawki.

 

http://s32.postimg.org/b9osdldmt/na_pniu12.jpg

 

http://s32.postimg.org/oei8pqmh1/na_pniu14.jpg

 

http://s32.postimg.org/45cy4fakl/na_pniu15.jpg

 

Akcentem jest krewetka kolosalna(15cm), dodaje ekstra walorów dekoracyjno-smakowych.

 

Idealna przystawka w oczekiwaniu na "spagettiii".

 

http://s32.postimg.org/nbe77vio5/na_pniu16.jpg

Edytowane przez Władca Przysmaków
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/136/#findComment-7099210
Udostępnij na innych stronach

Dziś jestem na diecie :) ... kozi ser i burbon z Kentucky. .. na deser tylko cygaro :) ;)

 

ps - podwieczorek z sąsiadem był bardzo kaloryczny :) ;)

Edytowane przez Chef Paul
ps
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/136/#findComment-7099303
Udostępnij na innych stronach

Dziś jestem na diecie :) ... kozi ser i burbon z Kentucky. .. na deser tylko cygaro :) ;)

 

ps - podwieczorek z sąsiadem był bardzo kaloryczny :) ;)

 

Wyczułem to podczas wczorajszej rozmowy tel.

 

ps zaległości...

 

http://s32.postimg.org/61ot9nklh/na_pniu_17.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/136/#findComment-7099593
Udostępnij na innych stronach

Na pniu...

 

http://s32.postimg.org/448g4tyth/na_pniu20.jpg

 

http://s32.postimg.org/el7e9i8at/na_pniu21.jpg

 

http://s32.postimg.org/lb1d5lthh/na_pniu22.jpg

 

http://s32.postimg.org/npav72g79/na_pniu23.jpg

 

http://s32.postimg.org/qiw3kx5s5/na_pniu24.jpg

 

http://s32.postimg.org/m7pvevsed/na_pniu25.jpg

 

ps uwielbiam z duża ilością świeżego czosnku w nadzieniu kapelusza, bazylia tylko świeża nigdy suszona. Udziec indyczy na ostro w słodkim sosie. Był marynowany w roztworze czosnku, cebuli, wędzonej papryki, musztardy, chipotle chili, nasion seleru, kolendrze i soli.

Edytowane przez Władca Przysmaków
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/136/#findComment-7099923
Udostępnij na innych stronach

zmenczonym biesiadą :) ... gęś jak to gęś :) ... zawsze doskonała :) ... portobello również były ( ale małe kapelusze, z cebulką tylko :) )

 

ps -foty (jeżeli potrzeba, z przepisem na gęś jabłkowo-pomarańczową) jutro :)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/136/#findComment-7099930
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...