Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • 2 weeks później...
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Lekko skromnie i smacznie, czyli spaghetti pełnoziarniste i krewetki na pniu. Krewetki duże, jest ich dokładnie 42 - 1kg.

 

http://s32.postimg.org/fgyh6rgat/na_pniu5.jpg

 

http://s32.postimg.org/tch118chx/na_pniu8.jpg

 

ps Oczywiście wszystko naturalne. Krewetki dzikie, a spaghetti organiczne.

Edytowane przez Władca Przysmaków
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wybieramy dobrą wódke do sosu. Szwedzka 34 razy destylowana - jedyna taka na świecie nadaje delikatności, szara gąska nadaje smaku klasycznego, nasza Polska Ultimat lekko wyostrza, a Słowacki 2ny krzyż podbija smak o stopień wyżej. Dzisiaj mamy ochote na klasyka, czyli szara gąska.

 

http://s32.postimg.org/fdlu9i3id/na_pniu9.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Już się przestraszyłem, że przeszdłeś na jakąś suchą dietę :) rozumiem, że powyższe płyny, nie tylko "do sosu" :) ;)

 

Jutro u mnie również gąska :) ... ale klasyczna z pieca (z zielonym jabłkiem i pomarańczą, podlewana miodowym cydrem) :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Już się przestraszyłem, że przeszdłeś na jakąś suchą dietę :) rozumiem, że powyższe płyny, nie tylko "do sosu" :) ;)

 

Jutro u mnie również gąska :) ... ale klasyczna z pieca (z zielonym jabłkiem i pomarańczą, podlewana miodowym cydrem) :)

 

 

 

 

Dobrze się rozumiemy. Kocham gęsinę. U mnie jak widać po sandomiersku, nadziewana jabłkami i gruszką. Dla podkręcenia "klimatu" świeczka.

 

http://s32.postimg.org/90z2meqit/na_pniu11.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zaczynamy oczywiście od przystawki.

 

http://s32.postimg.org/b9osdldmt/na_pniu12.jpg

 

http://s32.postimg.org/oei8pqmh1/na_pniu14.jpg

 

http://s32.postimg.org/45cy4fakl/na_pniu15.jpg

 

Akcentem jest krewetka kolosalna(15cm), dodaje ekstra walorów dekoracyjno-smakowych.

 

Idealna przystawka w oczekiwaniu na "spagettiii".

 

http://s32.postimg.org/nbe77vio5/na_pniu16.jpg

Edytowane przez Władca Przysmaków
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Na pniu...

 

http://s32.postimg.org/448g4tyth/na_pniu20.jpg

 

http://s32.postimg.org/el7e9i8at/na_pniu21.jpg

 

http://s32.postimg.org/lb1d5lthh/na_pniu22.jpg

 

http://s32.postimg.org/npav72g79/na_pniu23.jpg

 

http://s32.postimg.org/qiw3kx5s5/na_pniu24.jpg

 

http://s32.postimg.org/m7pvevsed/na_pniu25.jpg

 

ps uwielbiam z duża ilością świeżego czosnku w nadzieniu kapelusza, bazylia tylko świeża nigdy suszona. Udziec indyczy na ostro w słodkim sosie. Był marynowany w roztworze czosnku, cebuli, wędzonej papryki, musztardy, chipotle chili, nasion seleru, kolendrze i soli.

Edytowane przez Władca Przysmaków
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...