Władca Przysmaków 06.06.2016 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Najlepsza brązowa jajecznica na świecie, czyli na patelni po stekach lub medalionach z bizona. Zaczynamy od super jakościowych jajek. http://s33.postimg.org/7xp57hpn3/jajecznica_na_brazowo1.jpg Palelnia żeliwna LODGE, jedna z jajlepszych patelni na świecie. http://s33.postimg.org/d5ucvaikv/jajka_na_brazowo2.jpg Dodaje resztki wczorajszych bizonich medalionów i mieszam... http://s33.postimg.org/iqrdf5m6n/jajecznica_na_brazowo_3.jpg Ta! Da! Jajecznica oddaje mocny intensywny zapach i smak “steka”. Uczta dla konesera! http://s33.postimg.org/6s49e7qtr/jajecznica_na_brazowo_4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 07.06.2016 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Władco , spróbuj: ... piwo, (może być Blue Moon) sok z mango, sok z limonki, lód ... ja dolewam do tego "roztworu" wódkę czystą (ale może być bez) ... dobry napitek na tropikalne burze ... im burza większa tym więcej wódki należy dodać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 07.06.2016 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Władco , spróbuj: ... piwo, (może być Blue Moon) sok z mango, sok z limonki, lód ... ja dolewam do tego "roztworu" wódkę czystą (ale może być bez) ... dobry napitek na tropikalne burze ... im burza większa tym więcej wódki należy dodać "się robi", ale jest burzowo więc zdjęcia po... Na chwilę obecną klasyk z pistacjami. A to wszystko w zaciszu, 45m od tarasu. http://s32.postimg.org/zffu9db7p/piwko_1.jpg http://s32.postimg.org/x83dk91j9/piwko_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 08.06.2016 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 "się robi", ale jest burzowo więc zdjęcia po... Na chwilę obecną klasyk z pistacjami. A to wszystko w zaciszu, 45m od tarasu. http://s32.postimg.org/zffu9db7p/piwko_1.jpg http://s32.postimg.org/x83dk91j9/piwko_2.jpgA gdzie krokodyle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 08.06.2016 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Krokodyle to u Chefa Pawła. U mnie piękne okonie morskie, można łowić za basenem od strony zatoki. http://s33.postimg.org/c0azg9dkf/krokodyle1.jpg Z tarasu natomiast słodkowodne rybki. Dwa różne łowiska przy domu. To jest coś wspaniałego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 08.06.2016 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Krokodyle to u Chefa Pawła. U mnie piękne okonie morskie, można łowić za basenem od strony zatoki. http://s33.postimg.org/c0azg9dkf/krokodyle1.jpg Z tarasu natomiast słodkowodne rybki. Dwa różne łowiska przy domu. To jest coś wspaniałego.Och i ach. A ja się cieszę, że domu widać mi pastwisko i koniki. Okoń morski... Łowić możesz bez ograniczeń? (oczywiście nie przemysłowo) I te okonie i to co pod domem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 08.06.2016 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Och i ach. A ja się cieszę, że domu widać mi pastwisko i koniki. Okoń morski... Łowić możesz bez ograniczeń? (oczywiście nie przemysłowo) I te okonie i to co pod domem? Bez ograniczeń, strzelać również... Jutro na pniaku w lewym rogu zdjęcia, będzie kaczor. http://s33.postimg.org/v11rbk5hr/pniak.jpg Na kaczki sezon rozpoczynam po odchowaniu kaczątek. http://s33.postimg.org/g50z2mtvz/kaczka_1.jpg http://s33.postimg.org/qmrhhrbnz/kaczka_2.jpg Dzisiaj była ryba. http://s33.postimg.org/cjewv2vv3/rybka_1.jpg Łowiona podczas przypływu, branie za każdym razem. http://s33.postimg.org/vo4xu2cb3/kaczor_2.jpg A tu odpływ. http://s33.postimg.org/pi1nhtmmn/kaczor_1.jpg ps czyli tylko świeże organiczne produkty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 09.06.2016 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Bez ograniczeń, strzelać również... Jutro na pniaku w lewym rogu zdjęcia, będzie kaczor. http://s33.postimg.org/v11rbk5hr/pniak.jpg Na kaczki sezon rozpoczynam po odchowaniu kaczątek. http://s33.postimg.org/g50z2mtvz/kaczka_1.jpg http://s33.postimg.org/qmrhhrbnz/kaczka_2.jpg Dzisiaj była ryba. http://s33.postimg.org/cjewv2vv3/rybka_1.jpg Łowiona podczas przypływu, branie za każdym razem. http://s33.postimg.org/vo4xu2cb3/kaczor_2.jpg A tu odpływ.Piękne miejsce! Nie w Polsce, bo tu ryby nie maja szansy, za dużo chętnych. http://s33.postimg.org/pi1nhtmmn/kaczor_1.jpg ps czyli tylko świeże organiczne produkty.Dziwnie znajoma ta palma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 10.06.2016 02:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 A tu dziwnie znajomy pniak, a na pniaku kaczor. Ze swojskiego odszczału. http://s33.postimg.org/p2fcxruin/kaczor_3.jpg i kwiatuszki dla nastroju... http://s33.postimg.org/41q8flovz/kaczor_4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 10.06.2016 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Kaczor był pięknie upierzony, piękny i kolorowy. Jednak na talerzu po grillowaniu podwoił swoje wartości. Świeżość i smaczność. Mniami! http://s33.postimg.org/omox1i1j3/kaczor_5.jpg http://s33.postimg.org/udr32huf3/kaczor_8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 10.06.2016 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 (edytowane) Uwielbiam dziczyzne. Jest bardzo zdrowa, smaczna i oczywiście świeża. Dzikie kroliki i młode sarny są idealnym organicznym produktem do grillowania. http://s33.postimg.org/ex8ip6nlr/pniak_70.jpg Warunki jakie ma do powiększania tuszy robią swoje. Dodatkowym atutem jest to że ma ograniczoną drogę uczieczki do lasu. Zatoka z jednej strony, a jezioro z drugiej - dom w środku. http://s33.postimg.org/af8ilyk8v/pniak_71.jpg Edytowane 10 Czerwca 2016 przez Władca Przysmaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 11.06.2016 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Zabieram się za prostą zupe, New England Clam Chowder lub Manhattan Clam Chowder. Jednak mam większą ochotę na kremową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 11.06.2016 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Piękne - Władco - okoliczności przyrody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 12.06.2016 03:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Zabieram się za prostą zupe, New England Clam Chowder lub Manhattan Clam Chowder. Jednak mam większą ochotę na kremową. O tak! Następne dary natury. Dzisiejsze, więc nie mogą być bardziej świeższe. http://s33.postimg.org/jno1vkg7j/pniak_80.jpg http://s33.postimg.org/5af1a28sv/pniak_81.jpg Jak widać New England Clam Chowder był super kremowy. Sama rozkosz! ps Dar gotowania mam po Babci. Miała takie powiedzenie: Ja już wyrosłam z zainteresowania się niespecjalnymi facetami. To tylko prącie, pusty mózg i niespecjalne opakowanie. Książki kucharskie zalecam czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 12.06.2016 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Jednak owoce morza to super przysmak. Postanowiłem zrobić na ich bazie chińską zupe ostro kwaśną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 12.06.2016 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Mądra babcia to skarb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 12.06.2016 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Mądra babcia to skarb I to jeszcze jaki !!! Chinska zupa ostro kwaśna była wyjatkowo pyszna... zjadłem na łonie natury obserwując białe czaple, które również zajadały się owocami morza. http://s33.postimg.org/vh9rhp973/pniak_90.jpg http://s33.postimg.org/azp9pfe1b/pniak_91.jpg http://s33.postimg.org/4f44046hb/pniak_92.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 12.06.2016 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Owoce morza (czyli "morskie robale":) jak mawiają niektórzy), są niezmiernie smakowite (pod warunkiem wszakże, właściwego ich przygotowania) ... widzę Władco, że nie masz z tym żadnego problemu. ps - ostatnio jestem gościem, tu i uwdzie, wiec to mnie karmią ... wczoraj np zajadałem się pieczonymi Pompano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 13.06.2016 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Owoce morza (czyli "morskie robale":) jak mawiają niektórzy), są niezmiernie smakowite (pod warunkiem wszakże, właściwego ich przygotowania) ... widzę Władco, że nie masz z tym żadnego problemu. ps - ostatnio jestem gościem, tu i uwdzie, wiec to mnie karmią ... wczoraj np zajadałem się pieczonymi Pompano Zazdraszmam Pampano i klimatu. Wiem że łowisz na Florida Keys. Dzięki za uznanie. http://s32.postimg.org/iku7dsuhh/pniak_93.jpg Krewetki z twojego rejonu, jedne z najlepszych w świecie. No i winko do sączenia przy wodzie. http://s31.postimg.org/6b6ybmy6z/pniak_94.jpg http://s32.postimg.org/fv6xakitx/pniak_95.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 14.06.2016 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Dzisiaj resztki z zamrażalnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.