Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Perm no wiesz?! Ja nie z tych co obracają brzydkie niunie i innne tego typu Małgorzaty. Może być mężatka, ale taka bez przyjaciela z wąsami... Nie poluje na prowincjonalne felczerki które śmierdzą karpiem czy inną płocią naniesioną przez buraka z wąsem. Nie jestem patologią społeczną z kolegami o "ksywach" wiśnia itp. Jak łosoś to nie ten z dolnej pikuły, tylko ten najlepszy. Kocham dobrą kuchnie, mniam mniam.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Perm no wiesz?! Ja nie z tych co obracają brzydkie niunie i innne tego typu Małgorzaty. Może być mężatka, ale taka bez przyjaciela z wąsami... Nie poluje na prowincjonalne felczerki które śmierdzą karpiem czy inną płocią naniesioną przez buraka z wąsem. Nie jestem patologią społeczną z kolegami o "ksywach" wiśnia itp. Jak łosoś to nie ten z dolnej pikuły, tylko ten najlepszy. Kocham dobrą kuchnie, mniam mniam.
Widzę żeś do buraków lubelskich nastawiony negatywnie i słusznie. Nie wiem czy jest tu ktoś z upodobaniem do tej przaśnej jarzyny.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Widzę żeś do buraków lubelskich nastawiony negatywnie i słusznie. Nie wiem czy jest tu ktoś z upodobaniem do tej przaśnej jarzyny.

 

Burak lubelski w moim odczuciu to synonim tępoty, zacofania, syfu, patologii, dziadostwa itp.

Edytowane przez Władca Przysmaków
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Na letnie, ciepłe dni ... lemoniada pasuje idealnie

http://www.chefpaul.net/FB/DSC04318s.jpg

 

... ilość "prądu", uzależniamy od temperatury zewnętrznej :)

http://www.chefpaul.net/FB/DSC04314s.jpg

 

... jeżeli prócz pragnienia, odczuwamy lekki głód, ... proponuję skromną deseczkę serów

http://www.chefpaul.net/FB/DSC04328s.jpg

 

... ten, jest zapewne jednym z ulubionych Władcy :)

http://www.chefpaul.net/FB/DSC04341s.jpg

 

Miłego, smakowitego dnia, życzę

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie samym "płynem" człowiek jednak żyje :)

 

Jeżeli macie ochotę na łososia, proponuję nafaszerować go posiekanymi krewetkami i mięsem z kraba

http://www.chefpaul.net/FB/DSC04347s.jpg

 

... ładnie wygląda, podany w bambusowym "łyku" :)

http://www.chefpaul.net/FB/DSC04356s.jpg

 

Smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Hmmm... czemu psujecie dobre alkohole?

 

Eeeeee tam... ale rozpocznę od składników klasycznej letniej przekąski. 454g prosciutto, 454g mazzarelli, bazylia, pomidory, pieprz, sól i oliwka dziewicza.

 

na_pniaku_141.jpg

 

Znany popularny klasyk, więc na tym można zaprzestać(zdjęcia). Przejdzmy do lemoniady, bo budzi kontrowersje...

Edytowane przez Władca Przysmaków
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zapewniam że prąd jest dobrze zagospodarowany, bez strat dla licznika. Mamy dwie wersje wykonania lemoniady. Wycisnąć sok z 5 arbuzów lub dla leniwych można użyć sok wyciskany na zimno. Praktycznie jedno i to samo. Bez dodatków, wody itp. Cytryny organiczne, jak wygladają wiadomo(pomijamy).

 

na_pniaku_142.jpg

 

na_pniaku_143.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Można śmiało zastosować prąd ziemniaczany, oczywiście dobrze schłodzony jak to widać. W ilości z elektrowni atomowej potrzeba 2l soku z arbuza i 1l soku z "ziemniaka". Cytryny i odrobina miódu. Palce lizać , mniam mniam w ilości Czarnobyl!

 

 

 

na_pniaku_144.jpg

 

na_pniaku_145.jpg

 

Polecam na zabicie letniego leniwego czasu...

Edytowane przez Władca Przysmaków
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Hmmm... czemu psujecie dobre alkohole?

Dlaczego psujemy ? :) ... o jakim "psuciu" piszesz ? ... lemoniada powinna być wysokiej jakości

 

ps - czystą "zmrożoność" podajemy do tatara, kawioru lub ewentualnie śledzika :)

 

ps2 - cytrynową (jak wyżej) dalej sączę ... arbuzowo-melonową zrobię w niedzielę :)

Edytowane przez Chef Paul
ps2
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dlaczego psujemy ? :) ... o jakim "psuciu" piszesz ? ... lemoniada powinna być wysokiej jakości

 

ps - czystą "zmrożoność" podajemy do tatara, kawioru lub ewentualnie śledzika :)

 

ps2 - cytrynową (jak wyżej) dalej sączę ... arbuzowo-melonową zrobię w niedzielę :)

 

 

Prąd to bardzo ważny wynalazek w dziejach ludzkości.

 

No to cyk!

 

na_pniu_147.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jako że wakacje tuż tuż, mam pytanie czy ktoś ma sprawdzony przepis na kałamarnice? Bo mi zawsze twarda wychodzi. Niby w internecie jest wszystko, ale większość autorów nie rozróżnia kalmara od kałamarnicy i twierdzą że można stosować ten sam przepis:no:

Kalmarek po 3 minutach na oliwie z czosnkiem jest pyszny i mięciutki, z kałamarnicy po takiej obróbce to można uszczelki robić.

Obieranie ze skóry te sprawy to wiem, ale co jeszcze żeby nie wychodziła guma.

Przemrozić i obgotować przed smażeniem jak ośmiornice? Czy po prostu długo dusić, jeśli tak to circa jak długo? A może jest jeszcze jakiś myk o którym trzeba wiedzieć?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...