perm 18.06.2016 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Lemoniada dobra tylko procent ma troszkę mało jak na mój gust. Dzikiego łososia jeszcze nie jadłem. Miałem okazję, można powiedzieć ale w knajpie w której mi go zaoferowano łosoś podejrzanie mocno pachniał.... rybą. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/142/#findComment-7122178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 18.06.2016 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 ... Jeden "gryz", usta umaczane w lemoniadzie ze złotego mango i kiwi...aaaaaaaaaaaaaah ohhhhhhh mnian mniam, i strzał...A jakąś sąsiadkę upolowałeś? Jak smakowała? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/142/#findComment-7122180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 18.06.2016 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Perm no wiesz?! Ja nie z tych co obracają brzydkie niunie i innne tego typu Małgorzaty. Może być mężatka, ale taka bez przyjaciela z wąsami... Nie poluje na prowincjonalne felczerki które śmierdzą karpiem czy inną płocią naniesioną przez buraka z wąsem. Nie jestem patologią społeczną z kolegami o "ksywach" wiśnia itp. Jak łosoś to nie ten z dolnej pikuły, tylko ten najlepszy. Kocham dobrą kuchnie, mniam mniam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/142/#findComment-7122194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 18.06.2016 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Perm no wiesz?! Ja nie z tych co obracają brzydkie niunie i innne tego typu Małgorzaty. Może być mężatka, ale taka bez przyjaciela z wąsami... Nie poluje na prowincjonalne felczerki które śmierdzą karpiem czy inną płocią naniesioną przez buraka z wąsem. Nie jestem patologią społeczną z kolegami o "ksywach" wiśnia itp. Jak łosoś to nie ten z dolnej pikuły, tylko ten najlepszy. Kocham dobrą kuchnie, mniam mniam.Widzę żeś do buraków lubelskich nastawiony negatywnie i słusznie. Nie wiem czy jest tu ktoś z upodobaniem do tej przaśnej jarzyny. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/142/#findComment-7122232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 18.06.2016 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 (edytowane) Widzę żeś do buraków lubelskich nastawiony negatywnie i słusznie. Nie wiem czy jest tu ktoś z upodobaniem do tej przaśnej jarzyny. Burak lubelski w moim odczuciu to synonim tępoty, zacofania, syfu, patologii, dziadostwa itp. Edytowane 18 Czerwca 2016 przez Władca Przysmaków Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/142/#findComment-7122241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 18.06.2016 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Burak lubelski w moim odczuciu to synonim tępoty, zacofania, syfu, patologii, dziadostwa itp.Ale o upolowanych sąsiadkach mógłbyś coś napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/142/#findComment-7122262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 20.06.2016 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Ale o upolowanych sąsiadkach mógłbyś coś napisać. Innym razem był Dzień Ojca. Kulinarnie powtórka, bo było tylko z innym serem. Hamburger indyczy z 3 letnim cheddarem. Tak więc to sam jak kiedyś, tylko zmiana sera. ps indyk z własnego leśnego "zbioru" Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/142/#findComment-7122809 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.06.2016 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Na letnie, ciepłe dni ... lemoniada pasuje idealnie http://www.chefpaul.net/FB/DSC04318s.jpg ... ilość "prądu", uzależniamy od temperatury zewnętrznej http://www.chefpaul.net/FB/DSC04314s.jpg ... jeżeli prócz pragnienia, odczuwamy lekki głód, ... proponuję skromną deseczkę serów http://www.chefpaul.net/FB/DSC04328s.jpg ... ten, jest zapewne jednym z ulubionych Władcy http://www.chefpaul.net/FB/DSC04341s.jpg Miłego, smakowitego dnia, życzę Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/142/#findComment-7122974 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.06.2016 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Nie samym "płynem" człowiek jednak żyje Jeżeli macie ochotę na łososia, proponuję nafaszerować go posiekanymi krewetkami i mięsem z kraba http://www.chefpaul.net/FB/DSC04347s.jpg ... ładnie wygląda, podany w bambusowym "łyku" http://www.chefpaul.net/FB/DSC04356s.jpg Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/142/#findComment-7122982 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 20.06.2016 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Chefie, mniam mniam i więcej lemoniady. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/142/#findComment-7123102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 21.06.2016 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Mamy oficjalnie lato, więc coś typowo letniego. Dzisiaj od strony jeziora, a co. Pyszności zbierane rano od strony zatoki, czyli super świeże jedzonko. Organiczna swojska lemoniada z pradem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/142/#findComment-7124031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.06.2016 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 jak zwykle Władco, niezmiernie elegancko i ze smakiem ... więcej lemoniady lemoniadowy sezon w pełni Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/142/#findComment-7124387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 22.06.2016 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 jak zwykle Władco, niezmiernie elegancko i ze smakiem ... więcej lemoniady lemoniadowy sezon w pełni Dzisiaj będzie arbuzowa, mam zapas organicznych pięknych arbuzów z Florydy. Soczyste i smaczne, palce lizać. Prąd z Ketel One. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/142/#findComment-7124394 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 22.06.2016 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Dzisiaj będzie arbuzowa, mam zapas organicznych pięknych arbuzów z Florydy. Soczyste i smaczne, palce lizać. Prąd z Ketel One.Hmmm... czemu psujecie dobre alkohole? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/142/#findComment-7124497 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 22.06.2016 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 (edytowane) Hmmm... czemu psujecie dobre alkohole? Eeeeee tam... ale rozpocznę od składników klasycznej letniej przekąski. 454g prosciutto, 454g mazzarelli, bazylia, pomidory, pieprz, sól i oliwka dziewicza. Znany popularny klasyk, więc na tym można zaprzestać(zdjęcia). Przejdzmy do lemoniady, bo budzi kontrowersje... Edytowane 22 Czerwca 2016 przez Władca Przysmaków Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/142/#findComment-7124511 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 22.06.2016 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Zapewniam że prąd jest dobrze zagospodarowany, bez strat dla licznika. Mamy dwie wersje wykonania lemoniady. Wycisnąć sok z 5 arbuzów lub dla leniwych można użyć sok wyciskany na zimno. Praktycznie jedno i to samo. Bez dodatków, wody itp. Cytryny organiczne, jak wygladają wiadomo(pomijamy). Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/142/#findComment-7124514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 22.06.2016 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 (edytowane) Można śmiało zastosować prąd ziemniaczany, oczywiście dobrze schłodzony jak to widać. W ilości z elektrowni atomowej potrzeba 2l soku z arbuza i 1l soku z "ziemniaka". Cytryny i odrobina miódu. Palce lizać , mniam mniam w ilości Czarnobyl! Polecam na zabicie letniego leniwego czasu... Edytowane 22 Czerwca 2016 przez Władca Przysmaków Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/142/#findComment-7124524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.06.2016 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 (edytowane) Hmmm... czemu psujecie dobre alkohole? Dlaczego psujemy ? ... o jakim "psuciu" piszesz ? ... lemoniada powinna być wysokiej jakości ps - czystą "zmrożoność" podajemy do tatara, kawioru lub ewentualnie śledzika ps2 - cytrynową (jak wyżej) dalej sączę ... arbuzowo-melonową zrobię w niedzielę Edytowane 22 Czerwca 2016 przez Chef Paul ps2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/142/#findComment-7124645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 22.06.2016 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Dlaczego psujemy ? ... o jakim "psuciu" piszesz ? ... lemoniada powinna być wysokiej jakości ps - czystą "zmrożoność" podajemy do tatara, kawioru lub ewentualnie śledzika ps2 - cytrynową (jak wyżej) dalej sączę ... arbuzowo-melonową zrobię w niedzielę Prąd to bardzo ważny wynalazek w dziejach ludzkości. No to cyk! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/142/#findComment-7124654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 27.06.2016 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Jako że wakacje tuż tuż, mam pytanie czy ktoś ma sprawdzony przepis na kałamarnice? Bo mi zawsze twarda wychodzi. Niby w internecie jest wszystko, ale większość autorów nie rozróżnia kalmara od kałamarnicy i twierdzą że można stosować ten sam przepis:no: Kalmarek po 3 minutach na oliwie z czosnkiem jest pyszny i mięciutki, z kałamarnicy po takiej obróbce to można uszczelki robić.Obieranie ze skóry te sprawy to wiem, ale co jeszcze żeby nie wychodziła guma.Przemrozić i obgotować przed smażeniem jak ośmiornice? Czy po prostu długo dusić, jeśli tak to circa jak długo? A może jest jeszcze jakiś myk o którym trzeba wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/142/#findComment-7126746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.