perm 18.06.2016 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Lemoniada dobra tylko procent ma troszkę mało jak na mój gust. Dzikiego łososia jeszcze nie jadłem. Miałem okazję, można powiedzieć ale w knajpie w której mi go zaoferowano łosoś podejrzanie mocno pachniał.... rybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 18.06.2016 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 ... Jeden "gryz", usta umaczane w lemoniadzie ze złotego mango i kiwi...aaaaaaaaaaaaaah ohhhhhhh mnian mniam, i strzał...A jakąś sąsiadkę upolowałeś? Jak smakowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 18.06.2016 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Perm no wiesz?! Ja nie z tych co obracają brzydkie niunie i innne tego typu Małgorzaty. Może być mężatka, ale taka bez przyjaciela z wąsami... Nie poluje na prowincjonalne felczerki które śmierdzą karpiem czy inną płocią naniesioną przez buraka z wąsem. Nie jestem patologią społeczną z kolegami o "ksywach" wiśnia itp. Jak łosoś to nie ten z dolnej pikuły, tylko ten najlepszy. Kocham dobrą kuchnie, mniam mniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 18.06.2016 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Perm no wiesz?! Ja nie z tych co obracają brzydkie niunie i innne tego typu Małgorzaty. Może być mężatka, ale taka bez przyjaciela z wąsami... Nie poluje na prowincjonalne felczerki które śmierdzą karpiem czy inną płocią naniesioną przez buraka z wąsem. Nie jestem patologią społeczną z kolegami o "ksywach" wiśnia itp. Jak łosoś to nie ten z dolnej pikuły, tylko ten najlepszy. Kocham dobrą kuchnie, mniam mniam.Widzę żeś do buraków lubelskich nastawiony negatywnie i słusznie. Nie wiem czy jest tu ktoś z upodobaniem do tej przaśnej jarzyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 18.06.2016 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 (edytowane) Widzę żeś do buraków lubelskich nastawiony negatywnie i słusznie. Nie wiem czy jest tu ktoś z upodobaniem do tej przaśnej jarzyny. Burak lubelski w moim odczuciu to synonim tępoty, zacofania, syfu, patologii, dziadostwa itp. Edytowane 18 Czerwca 2016 przez Władca Przysmaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 18.06.2016 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Burak lubelski w moim odczuciu to synonim tępoty, zacofania, syfu, patologii, dziadostwa itp.Ale o upolowanych sąsiadkach mógłbyś coś napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 20.06.2016 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Ale o upolowanych sąsiadkach mógłbyś coś napisać. Innym razem był Dzień Ojca. Kulinarnie powtórka, bo było tylko z innym serem. Hamburger indyczy z 3 letnim cheddarem. Tak więc to sam jak kiedyś, tylko zmiana sera. ps indyk z własnego leśnego "zbioru" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.06.2016 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Na letnie, ciepłe dni ... lemoniada pasuje idealnie http://www.chefpaul.net/FB/DSC04318s.jpg ... ilość "prądu", uzależniamy od temperatury zewnętrznej http://www.chefpaul.net/FB/DSC04314s.jpg ... jeżeli prócz pragnienia, odczuwamy lekki głód, ... proponuję skromną deseczkę serów http://www.chefpaul.net/FB/DSC04328s.jpg ... ten, jest zapewne jednym z ulubionych Władcy http://www.chefpaul.net/FB/DSC04341s.jpg Miłego, smakowitego dnia, życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.06.2016 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Nie samym "płynem" człowiek jednak żyje Jeżeli macie ochotę na łososia, proponuję nafaszerować go posiekanymi krewetkami i mięsem z kraba http://www.chefpaul.net/FB/DSC04347s.jpg ... ładnie wygląda, podany w bambusowym "łyku" http://www.chefpaul.net/FB/DSC04356s.jpg Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 20.06.2016 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Chefie, mniam mniam i więcej lemoniady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 21.06.2016 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Mamy oficjalnie lato, więc coś typowo letniego. Dzisiaj od strony jeziora, a co. Pyszności zbierane rano od strony zatoki, czyli super świeże jedzonko. Organiczna swojska lemoniada z pradem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.06.2016 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 jak zwykle Władco, niezmiernie elegancko i ze smakiem ... więcej lemoniady lemoniadowy sezon w pełni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 22.06.2016 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 jak zwykle Władco, niezmiernie elegancko i ze smakiem ... więcej lemoniady lemoniadowy sezon w pełni Dzisiaj będzie arbuzowa, mam zapas organicznych pięknych arbuzów z Florydy. Soczyste i smaczne, palce lizać. Prąd z Ketel One. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 22.06.2016 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Dzisiaj będzie arbuzowa, mam zapas organicznych pięknych arbuzów z Florydy. Soczyste i smaczne, palce lizać. Prąd z Ketel One.Hmmm... czemu psujecie dobre alkohole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 22.06.2016 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 (edytowane) Hmmm... czemu psujecie dobre alkohole? Eeeeee tam... ale rozpocznę od składników klasycznej letniej przekąski. 454g prosciutto, 454g mazzarelli, bazylia, pomidory, pieprz, sól i oliwka dziewicza. Znany popularny klasyk, więc na tym można zaprzestać(zdjęcia). Przejdzmy do lemoniady, bo budzi kontrowersje... Edytowane 22 Czerwca 2016 przez Władca Przysmaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 22.06.2016 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Zapewniam że prąd jest dobrze zagospodarowany, bez strat dla licznika. Mamy dwie wersje wykonania lemoniady. Wycisnąć sok z 5 arbuzów lub dla leniwych można użyć sok wyciskany na zimno. Praktycznie jedno i to samo. Bez dodatków, wody itp. Cytryny organiczne, jak wygladają wiadomo(pomijamy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 22.06.2016 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 (edytowane) Można śmiało zastosować prąd ziemniaczany, oczywiście dobrze schłodzony jak to widać. W ilości z elektrowni atomowej potrzeba 2l soku z arbuza i 1l soku z "ziemniaka". Cytryny i odrobina miódu. Palce lizać , mniam mniam w ilości Czarnobyl! Polecam na zabicie letniego leniwego czasu... Edytowane 22 Czerwca 2016 przez Władca Przysmaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.06.2016 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 (edytowane) Hmmm... czemu psujecie dobre alkohole? Dlaczego psujemy ? ... o jakim "psuciu" piszesz ? ... lemoniada powinna być wysokiej jakości ps - czystą "zmrożoność" podajemy do tatara, kawioru lub ewentualnie śledzika ps2 - cytrynową (jak wyżej) dalej sączę ... arbuzowo-melonową zrobię w niedzielę Edytowane 22 Czerwca 2016 przez Chef Paul ps2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 22.06.2016 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Dlaczego psujemy ? ... o jakim "psuciu" piszesz ? ... lemoniada powinna być wysokiej jakości ps - czystą "zmrożoność" podajemy do tatara, kawioru lub ewentualnie śledzika ps2 - cytrynową (jak wyżej) dalej sączę ... arbuzowo-melonową zrobię w niedzielę Prąd to bardzo ważny wynalazek w dziejach ludzkości. No to cyk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 27.06.2016 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Jako że wakacje tuż tuż, mam pytanie czy ktoś ma sprawdzony przepis na kałamarnice? Bo mi zawsze twarda wychodzi. Niby w internecie jest wszystko, ale większość autorów nie rozróżnia kalmara od kałamarnicy i twierdzą że można stosować ten sam przepis:no: Kalmarek po 3 minutach na oliwie z czosnkiem jest pyszny i mięciutki, z kałamarnicy po takiej obróbce to można uszczelki robić.Obieranie ze skóry te sprawy to wiem, ale co jeszcze żeby nie wychodziła guma.Przemrozić i obgotować przed smażeniem jak ośmiornice? Czy po prostu długo dusić, jeśli tak to circa jak długo? A może jest jeszcze jakiś myk o którym trzeba wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.