sSiwy12 18.07.2016 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Uważaj, bo wśród tych foczek, może się trafić rozdymka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.07.2016 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Uważaj, bo wśród tych foczek, może się trafić rozdymka ... a żona jak się dowie, to jaja Tobie urwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 30.07.2016 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Uważaj, bo wśród tych foczek, może się trafić rozdymka Najczęściej nagle stwierdzają, że im tu dobrze i zostają. Żonie się wytłumaczy że na prawdziwą miłość nie ma rady i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 30.07.2016 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Panowie mam lepszą informacje z ostatniej chwili. Lista książek, które są obowiazkowe w biblioteczce kulinarnej właśnie się powieksza. Nie mogę się doczekać wydania książki Pawła. Już zamowiłem dwa egzemplarze. Będzie się działo!!! No, jeszcze trochę pracy zostało ... mam nadzieję jednak, że w ciągu miesiąca się może udać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 10.08.2016 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Kącik jadalny na tarasie jest również zmieniony. ... ale pień piękny, chyba pozostawiłeś ? ps - w nocy piszę (bo na tarasie chłodniej a tylko tutaj można u mnie jarać ) a w dzień śpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 10.08.2016 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 ... ale pień piękny, chyba pozostawiłeś ? ps - w nocy piszę (bo na tarasie chłodniej a tylko tutaj można u mnie jarać ) a w dzień śpię Oszczędzaj się! ps odpoczywa pod płotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valencja 10.08.2016 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Wladco w takim otoczeniu to sama przyjemnosc tworzyc kulinarnie, juz nie moge sie doczekac?Mebelki tarasowe piekne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valencja 10.08.2016 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Chefie , chyba tylko w nocy mozna teraz wytrzymac na na tarasie? Jaka temperatura jest teraz u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 11.08.2016 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 Chefie , chyba tylko w nocy mozna teraz wytrzymac na na tarasie? Jaka temperatura jest teraz u Ciebie? od 11pm do 6am około 26 - 28°C pozdróweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 12.08.2016 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 od 11pm do 6am około 26 - 28°C pozdróweczka Jest gorąco jak w kuchni, trudno wytrzymać. Do 8am jest około 24°C, a po 9:30 zaczyna odparowywać woda która kondensuję się na tarasie. Jest i dobra wiadomość! Koniec przemeblowania! https://s9.postimg.org/xuuirvarj/nowe_meble2.jpg https://s10.postimg.org/ezenhwgbd/nowe_meble3.jpg https://s9.postimg.org/xulit8m8v/nowe_meble4.jpg https://s9.postimg.org/w08zpos67/nowe_meble5.jpg https://s9.postimg.org/4ddvq9bsf/nowe_meble6.jpg https://s9.postimg.org/sb9gmslzz/nowe_meble7.jpg https://s10.postimg.org/a6d1mgs2h/nowe_meble8.jpg Można zaczynać zabawę z gotowaniem! ps Valencja, dziekuję za uznanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 13.08.2016 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Taras pierwsza klasa ... ... a teraz, marsz do kuchni ... i przygotuj coś tak efektownego, jak meblowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 13.08.2016 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Taras pierwsza klasa ... ... a teraz, marsz do kuchni ... i przygotuj coś tak efektownego, jak meblowanie Będzie coś z Twojej nowej książki, jest w niej tyle przyszności ze ho-ho! A teraz idę dokonać ostatnie szlify w meblowaniu. cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 13.08.2016 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Pawle, twóje przepisy na krewetki są rewelacyjne. Kupiłem duże(23cm) tak jak sugerowałeś. Zamieszczam zdjęcie pogladowe z rozmiarek skorupiaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 13.08.2016 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 bardzo ładnie wypasione aligatorki ... jak je zrobisz ? w winie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 15.08.2016 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 bardzo ładnie wypasione aligatorki ... jak je zrobisz ? w winie ? Tak jak podałeś w swojej książce. Namawiam wszystkich do kupna. Warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 15.08.2016 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Tak jak podałeś w swojej książce. ...! Więc jednak skusiłeś się na te giganty w winie z czosnkowym masłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 16.08.2016 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) U mnie weekendowe wędzenie było (tyle że zasięgu nie było ) poza kiełbasą jeszcze tzw. polędwiczki z indyka. Przepis na kiełbasę bardzo prosty. 2 kg łopatki, 2 kg filetu z udźca indyczego, że mięso było w sumie chude to dorzuciłem jeszcze 60 dkg. podgardla. Łopatkę i podgardle mielę na sitku 4 mm, filet na szarpaku. Dodaje pół główki czosnku (też puszczam przez maszynkę) łyżkę pieprzu i jeśli mam w planach parzyć wędliny to 20-22 g soli na 1 kg mięsa, jeśli nie to 18-19 g. Pół szklanki wody i wyrabiam aż przestanie mlaskać. Do lodówki na kilka godzin i można nabijać w namoczone wcześniej flaki. Powinno trochę się obsuszyć, uleżeć we flaku i można wędzić. Wędzę jakieś 6 do 8 godzin w 40-50 stopniach. Jeśli planuję parzyć to tyle, jeśli nie, to dopiekam ok 1,5 godziny w 90-100 stopniach, "Polędwiczki" z indyka czy piersi z kurczaka wędzę tak samo tyle że wcześniej lezą w lodówce z czosnkiem i peklosolą jakieś 2 dni. Ryby wędzę trochę dłużej 10-12 godzin, ale staram się trzymać temperaturę w przedziale 30-40 stopni. Nie robię jakichś hurtowych ilości bo ileż we dwoje można zjeść, a wolę zrobić częściej i mieć świeże wędliny niż przerobić pół świni a potem mrozić. Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez G.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 16.08.2016 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 ps dwie nowe lampy w innym ujęciu W ramach kulinarnego przerywnika i ku ogólnej uciesze. U naszego przyjaciela wrażenie robi wielkość biblioteki i na półce wybujałe intelektualnie tytuły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 16.08.2016 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 W ramach kulinarnego przerywnika i ku ogólnej uciesze. U naszego przyjaciela wrażenie robi wielkość biblioteki i na półce wybujałe intelektualnie tytuły. może lubi historie o szpiegach ? ale ... uczy się jezyków (co się chwali) ... mnie jednak (z tej serii), najbardziej podoba się "Brooklyn Bridge" na klatce schodowej ... takie małe okienko na "wielki świat" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 16.08.2016 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 U mnie weekendowe wędzenie było (tyle że zasięgu nie było ) [ATTACH=CONFIG]364632[/ATTACH] ... super, nie ma to jak własne wędliny i kiełbasy ... dawno już nie robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.