G.N. 16.08.2016 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 O! żeberka. Pychota. Mam taki prościutki patent na żeberka. Na dwa kilo, daję jakieś 100-150 ml sosu sojowego ciemnego, 2 łyżki miodu (preferuje wrzosowy albo spadź jodłową, ale każdy się nada) i jakieś 4-5 ząbków czosnku. Żeberka kroję w kawałki jak do już jedzenia i musi toto poleżeć w lodówce przynajmniej kilka godzin. Potem piekę pod przykryciem w 140 stopniach i opcjonalnie na koniec wrzucam na grilla, tyle żeby przypiec po wierzchu. Jak nie mam grilla w zasięgu to zdejmuję przykrywkę i na 10 minut daję opiekanie z góry. A z wędlinami to nabawiłem się przykrej przypadłości. Zacząłem czytać skład na etykietach i nie było wyjścia, trzeba się było na chałupnictwo przerzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 16.08.2016 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 żeberka na "słodko-kwaśno" również i mnie smakują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 16.08.2016 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Cześć chłopaki! Ale dzisiaj tutaj ruch. U mnie coś z grilla, troche wieprzowiny i wołowiny. Przepisy z nowej książki Pawła. Same przyszności!!! ... Ty tak wszystkiego nie zdradzaj bo później książki nikt nie kupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 17.08.2016 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 U mnie weekendowe wędzenie było (tyle że zasięgu nie było ) ...Sorry za off topic ale to bardzo cenna rzecz ten brak zasięgu. Kiedyś też tak miałem. Odjazd kompletny i oderwanie się od wszystkiego. Niestety postawili maszt... W wiosce się cieszą a ja, jak narkoman jakiś nos w laptopa... Brrr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 17.08.2016 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Normalnie rewelacja i fajerwerki. Polecam! Kompozycja tego piwa jest zaje....a! Niech żyje nowy król grilla!!! I toche informacji na temam tak zacnego trunku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 17.08.2016 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) Poranna muzyka na trawie pod gruszą z ue. Dodatkiem jest wino i kiełbasa z gęsiną. W warunkach domowych system sonos, który jest wbudowany w każdym pokoju, zapewnia inną muzyke na daną strefę. Wybór według artysty, piosenki , albumu, radiostacji, itp. Czyli w 10 pokojach mozna słuchać 10 róznych wykonawców, którzy głośno nadają z głośników zamontowanych w sufitach. Nie ma znaczenie gdzie, bo wszedzie jest kącik muzyczny w którym można cos przekąsić. Np. przy 2 metrowej lampie z miedzi: Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez Władca Przysmaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 17.08.2016 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Zacznę od tego, że każdy szanujący się smakosz piwa z minimalną wiedzą wie co to jest leżakowanie. Wyjściowe portery bałtyckie tzn. od komesa w góre, pijemy po odpowiednim czasie. Można oczywiście jak obszymurek z pod budki z piwem. Skrzynka z rocznikiem 2013, gotowa do degustacji. Bałtyk leżakowany w piwniczce piwnej w stałej temp. 4 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 17.08.2016 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) I tak z każdym następnym rocznikiem 14, 15, 16. Następny trafi do skrzyni degustacyjmej w nadchodzacym roku, teraz leży i odpoczywa: Muzyka jest w kieszeni i chodzi z nami. Za pomocą aplikacji na iphonie, gra w połączeniu z systemem sonos w każdym pokoju(moc głosników 400w) to co chcemy. Czyli każdy utwór jaki został nagrany do chwili obecnej. W plener nadaje sie bezprzewodowy ue, jest wodoodporny. Polecam ! Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez Władca Przysmaków zapomniałem o muzyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 17.08.2016 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Komes leżakowany "odkryłem" rok wstecz.Efektem przestawienie się praktycznie tylko na niego.Poczwórny bursztynowy super, a dwie sztuki w dobrym tempie zwalają z nóg.Problem taki, że nie jest łatwo z dostępnością całej gamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 17.08.2016 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) Komes leżakowany "odkryłem" rok wstecz. Efektem przestawienie się praktycznie tylko na niego. Poczwórny bursztynowy super, a dwie sztuki w dobrym tempie zwalają z nóg. Problem taki, że nie jest łatwo z dostępnością całej gamy. Ja co roku kupuję po dwie skrzynki z każdego rodzaju. Dzięki temu mogę się cieszyć prawdziwym złotem w dużych ilościach. Tutaj świetna wyleżakowana edycja jubileuszowa: Kilkuletnie leżakowanie zrobiło swoje! ps godny polecenia jest Ciechan (22°), zbierał dobre noty. Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez Władca Przysmaków godny polecenia jest Ciechan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 17.08.2016 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Nie mam dostępu do Waszych specjałów muszę się zadowolić tylko takim: Władco, gdzie Ty kupujesz to piwsko smakowite ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 17.08.2016 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Nie mam dostępu do Waszych specjałów muszę się zadowolić tylko takim: Władco, gdzie Ty kupujesz to piwsko smakowite ? Jak wiadomo rewolucja piwna zaczeła się kilka lat temu w USA, i nadal USA jest liderem w tym segmencie. Wiem że nie jesteś fanatykiem piwa, trzeba mieć bzika takiego jak ja. USA to jednak lider, co do krajowych piw poleca Tropical Imperial IPA z Browaru Wrężel, 19,1 plato, 8,5%, 110 IBU. Rewelka! Serwowałem ze skrzydełkami grillowanymi na zimnym dymie. Cudo i apetyczność!!!!!!!!!! https://s4.postimg.org/mnyskd86l/na_zimnym_dymie.jpg Ps Mentor to inna klasa, i szedł z argentyńczykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.08.2016 02:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 (edytowane) Jak wiadomo rewolucja piwna zaczeła się kilka lat temu w USA, i nadal USA jest liderem w tym segmencie. Wiem że nie jesteś fanatykiem piwa, trzeba mieć bzika takiego jak ja. USA to jednak lider, co do krajowych piw poleca Tropical Imperial IPA z Browaru Wrężel, 19,1 plato, 8,5%, 110 IBU. Rewelka! Serwowałem ze skrzydełkami grillowanymi na zimnym dymie. Cudo i apetyczność!!!!!!!!!! ... Ps Mentor to inna klasa, i szedł z argentyńczykiem. sratatata ... wiem, że wiesz ale ... to wcale nie znaczy, że od czasu do czasu nie napił bym się dobrego piwa ... pisz na priv gdzie w US kupię tego sławionego przez Ciebie i Greengaz'a "Mentora" ps - skrzydełka pieczone w dymie, są właśnie takim doskonałym dodatkiem do dobrego piwa (i nie skazuj mnie proszę, na lubiane wprawdzie bardzo przezemnie Chimay, do tego piwnego dodatku - które pomimo tego, że jest piwem bardzo dobrym ale znanym mi od wielu lat) ... chcę spróbować Mentora http://www.chefpaul.net/images/Chimay02.jpg Edytowane 18 Sierpnia 2016 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 18.08.2016 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Przy okazji nt. tego piwa. http://www.browarfortuna.pl/media/miedzynarodowa-nagroda-dla-wielkopolskiego-piwa/ Marketing już jest. Pora na umowę i import . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.08.2016 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Przy okazji nt. tego piwa. http://www.browarfortuna.pl/media/miedzynarodowa-nagroda-dla-wielkopolskiego-piwa/ Marketing już jest. Pora na umowę i import . Porter Bałtycki z browaru w Wielkopolsce Co to się porobiło ... Wielkopolska z dostępem do morza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 18.08.2016 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Porter Bałtycki z browaru w Wielkopolsce Co to się porobiło ... Wielkopolska z dostępem do morza Oj tam, oj tam. Polska to nie USA. Wszędzie blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 19.08.2016 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Łał!!!!!! Co za zapach ! Co za smak!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 19.08.2016 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 (edytowane) Było mentorowo, ale już jestem. Pawle "naniosę" kilka sztuk do stanów. ... ps polecam nową książke Chefa Pawła. Warto!!! "trzymam za słowo" ... chętnie spróbuję czegoś nowego Kilka słów wyjaśnienia w sprawie książki. Kochani, bardzo dziękuję za zainteresowanie forumowiczów oraz Władcy za reklamę (dostałem już wiadomości na PW, e- mail i nawet telefon o chęci zakupu) więc wyjaśniam jak sprawa wygląda na dzień dzisiejszy. Książka jest jeszcze w trakcie składu. Jej wydanie w formie "e-book" nastąpi nie wcześniej niż pod koniec września, początek października br., a wydanie drukowane na początku stycznia przyszłego roku. Książka nie jest "stricte", "książką kucharską", choć sporą jej częścią są przepisy i receptury kulinarne dla osób dopiero rozpoczynających swą "przygodę z kuchnią", jak i dla bardziej zaawansowanych. Forumowicz "Władca Przysmaków", jest jedną z dwu osób, które otrzymały ode mnie cześci skryptów. Jak sami widzicie, "Władca" radzi sobie w kuchni lepiej niż doskonale, choć profesjonalnym kucharzem nie jest a jego wiedzy na tematy kulinarne mogło by mu pozazdrościć wielu profesjonalistów ... doceniając powyższe, niech gotuje na zdrowie i ku uciesze swoich Gości. Raz jeszcze dziękuję za zainteresowanie i gdy książka się oficjalnie ukaże, natychmiast o tym powiadomię. ze smakowitymi pozdrowieniami pozostaję Edytowane 19 Sierpnia 2016 przez Chef Paul był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 20.08.2016 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 "trzymam za słowo" ... chętnie spróbuję czegoś nowego Kilka słów wyjaśnienia w sprawie książki. Kochani, bardzo dziękuję za zainteresowanie forumowiczów oraz Władcy za reklamę (dostałem już wiadomości na PW, e- mail i nawet telefon o chęci zakupu) więc wyjaśniam jak sprawa wygląda na dzień dzisiejszy. Książka jest jeszcze w trakcie składu. Jej wydanie w formie "e-book" nastąpi nie wcześniej niż pod koniec września, początek października br., a wydanie drukowane na początku stycznia przyszłego roku. Książka nie jest "stricte", "książką kucharską", choć sporą jej częścią są przepisy i receptury kulinarne dla osób dopiero rozpoczynających swą "przygodę z kuchnią", jak i dla bardziej zaawansowanych. Forumowicz "Władca Przysmaków", jest jedną z dwu osób, które otrzymały ode mnie cześci skryptów. Jak sami widzicie, "Władca" radzi sobie w kuchni lepiej niż doskonale, choć profesjonalnym kucharzem nie jest a jego wiedzy na tematy kulinarne mogło by mu pozazdrościć wielu profesjonalistów ... doceniając powyższe, niech gotuje na zdrowie i ku uciesze swoich Gości. Raz jeszcze dziękuję za zainteresowanie i gdy książka się oficjalnie ukaże, natychmiast o tym powiadomię. ze smakowitymi pozdrowieniami pozostajęZapisuję się oczywiście. Fakt, że nie tylko o kucharzeniu dodaje jej tylko wartości. E-book... Wolałbym chyba normalną książkę ale jak się inaczej nie da. A dodajesz autograf do e-booka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 20.08.2016 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Jak sami widzicie, "Władca" radzi sobie w kuchni lepiej niż doskonale, choć profesjonalnym kucharzem nie jest a jego wiedzy na tematy kulinarne mogło by mu pozazdrościć wielu profesjonalistów ...Równie ważna jest chyba ta reszta z dupeczkami włącznie. Inny świat, fajnie poczytać i popatrzeć. Świetny masz władco taras. Tego autentycznie zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.