Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cała przyjemność po mojej stronie :) ... tym bardziej wiedząc jakiś wybredny

ps - co Ty tam na wakacjach archeologią się zajmujesz ? Trakt z czasów rzymskich odkopujesz ? ... a może pod tymi kamieniami, "złoty pociąg" ? :) ;)

Naj.... się więcej jak przy młodym schabie...

agatka_na_bruku.jpg

Agatka rozgrzana do czerwoności :) ;)

... a dziś i u mnie jakaś ryba (świeże pompanos, bo sezon na nie jeszcze trwa) :)

Agatka ma ciężko, na dzień dzisiejszy 2m3 spaliła.

Pyszne rybki, znam ten smak!

U mnie sklepowiec norweski...

rybka_w_soli1.jpg

rybka_w_soli2.jpg

rybka_w_soli3.jpg

ps polecam nową książkę Chefa Paula. Warto!!!

Czy może jak już tu w Polsce jesteś próbowałeś jakichś steków? Pomijając oczywiście te od Kwapniewskiego. :)

Kto ma ten wie jakie to cudowne uczucie znać się na stekach. Cudów nie ma, wszystko co napisałeś we własnym temacie oddaje obraz dostępnych steków w karaju. Z innej beczki, to w pewnym sklepie oszukano mnie i wcisnięto wołowinkę mleczną, miała wyglad pięknego antrykotu. Pies się męczył z podeszwą przez 2 minuty.

Na zdjęciu poniżej jeden ze steków który opisywałeś, doznania w 100% jak to opisałeś.

sos_gold_1.jpg

Na bocznym palniku sos gold do skrzydełek. Cukier został zastąpiony Tokajem Aszu 5 Puttonyos, idealna kompozycja smakowa. Wszyscy chodzili po dokładki.

Wracajac do psa, ktoś myślał że pies to akumulator, lub inna stara pralka i wywalił szczeniaka w lesie. Fajny wesoły kundelek, strasznie lubi jak pakujemy agatke do pełna.

pies.jpg

Kto ma ten wie jakie to cudowne uczucie znać się na stekach. Cudów nie ma, ...

...

Przekazałeś pozdrówka ? :)

...

Wracajac do psa, ktoś myślał że pies to akumulator, lub inna stara pralka i wywalił szczeniaka w lesie. ...

...

... ludzie (niektórzy) to jednak skurwysyny :(

Samo życie Pawle.

Wracając do super sosu, ja pir.... palce lizać!

sos_gold_2a.jpg

Oczywiście musiałem również napakować agatkę...

sos_gold_3.jpg

Zdjęcie Agatki jest kiepskie jakości, robione telefonem.

Agatka dziwnie znajomo wygląda... Już wiem - koksownik! Tyle, że niezbyt dobrze się kojarzy, no ale to nie jego wina. :)

Agatka dziwnie znajomo wygląda... Już wiem - koksownik! Tyle, że niezbyt dobrze się kojarzy, no ale to nie jego wina. :)

Oczywiście, że to nie wina Agatki czym jest. Jest kim jest i tyle.

Ja to równy chłopak jestem, widać to po Agatce, nie gardzę niczym ... widać. Kocham wycieczki samochodowe, nie ma nic przyjemniejszego jak 386 koników pod nogą w 4,6 litrowym V8 a to wszystko w budzie Lexus LS. Jadąc do Pragi człowiek odpoczywa. Ba, jak podjedzie pod restauracje w rynku to bez rezerwacji człowieka goszczą w pokłonach. Lubię również fajne szwajcarskie budziki i klasyczną męska odzież, czyli prosto skromnie i z klasą. Zawsze typuję kelnerów 20-30%, wiadomo lepiej podchodzą przy innych zamówieniach.

leksus_1.jpg

leksus_2.jpg

leksus_3.jpg

Agatka należy do primitywnej rodziny, jeśli mowa o jej klasyfikacji... ale napakować ją można do oporu. Wywodzi się z prymitywnej linii tanich koksowników.

Podpowiem - różowe...

Masz dobrą pamięć. Młode czeszki to fajne kobietki i takie gorące z temperamentem, kochają sport.

Ale wracając do kulinariów, tak jak wspomniałem gdy się podjeżdza lexusem LS 460 AWD SUPERIOR, bo tak jest poprawna nazwa otrzymujemy wszystko bez rezerwacji.

praga_20.jpg

Po posiłku można rozpocząć czeski podwieczorek, a dziewczyny są gorące... nie ma problemu 3-ramienna, ogrzewana, skórzano-drewniana kierownica z częścią środkową wykończoną skórą naturalną rozgrzeje nam dłoń dostosowując to temperatury miejsca podziwianego

praga_25.jpg