ada_marcin 14.09.2016 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Witaj Pawle i Ado. Jak tu miło i kolorowo się zrobiło. Wiadomo kobieca ręka. Ada masz talent. Stawiam drinka! Bardzo dziekuję, wygląda apetycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 14.09.2016 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Bardzo dziekuję, wygląda apetycznie. Osobiście w sklepie wybierałem... no to Twoje. Cyk! Piękna dziewczyno!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 14.09.2016 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Osobiście w sklepie wybierałem... no to Twoje. Cyk! Piękna dziewczyno!!! Hi hi hi, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 14.09.2016 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Ja to w 100% serio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 14.09.2016 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Oj! A zaprosisz mnie do Pragi na wycieczkę? Kocham luksusy, hi hi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 14.09.2016 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Oj! A zaprosisz mnie do Pragi na wycieczkę? Kocham luksusy, hi hi. Oczywiście!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 14.09.2016 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Oj i co teraz? Piszmy lepiej na pw. Hi hi hi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 14.09.2016 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Oj i co teraz? Piszmy lepiej na pw. Hi hi hi. Już to robie!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 16.09.2016 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 ... Może po zabawie zapoluję na rybkę. Widziałem okonie w rozmiarze 40cm. ... Złowiłeś coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 16.09.2016 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Także jestem ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 19.09.2016 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Było szaleństwo i bardzo smaczna rybka z grilla. http://s18.postimg.org/ubcznls0p/rybka_100.jpg http://s12.postimg.org/6hs7y907h/rybka_101.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 19.09.2016 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Dzisiaj naśladownictwo kuchni Pawła. Skirt steak marynowany w bourbonie. http://s21.postimg.org/wol8g2ld3/skirt.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 20.09.2016 02:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 "się marynuję"... http://s21.postimg.org/y1rdcass7/skirt_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.09.2016 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 "się marynuję"... bardzo dobra marynata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 20.09.2016 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 bardzo dobra marynata Wszyscy tak zachwalają to i ja się skusiłam. Mam taką. Czy można ją również zatosować? http://s11.postimg.org/o5zsor48z/marynata_a.jpg http://s21.postimg.org/bmav4de3r/marynata_aa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.09.2016 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Wszyscy tak zachwalają to i ja się skusiłam. Mam taką. Czy można ją również zatosować? Wszystkie tego typu marynaty są bardzo dobre:) ... tylko nie należy wszystkiego zużyć do mięsa ... część zostaw Marcinowi do przepłukiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 20.09.2016 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Jak tu romantycznie. A co powiecie na bizona? http://s15.postimg.org/nqfh31s9n/bizon.jpg Znalazłem kilka przepisów. Mam ochotę na hamburgera z niebieskim pleśniowym serem i natką pietruszki. Poddam go modyfikacji Pawła, zostanie wykompany w burboniku przed grillowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 20.09.2016 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Tak więc wybieram się po bizona, ser mam. http://s21.postimg.org/tqivyy8af/bizon_2.jpg ps aha, Pawle Twój e-book jest cudowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.09.2016 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 ... ps aha, Pawle Twój e-book jest cudowny. Cenię sobie Twoją opinię ... Korektorce również się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 28.09.2016 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2016 (edytowane) Witam Dawno nie zaglądałem. Widzę że sporo mnie ominęło, w tym jedna całkiem wypaśna impreza. Najpierw wakacje, leń plus upał dopadły mnie takie że nawet do kompa zbliżać mi się nie chciało, a po powrocie lekki szok termiczny, plus odkopywanie się z zaległości . No ale do rzeczy, kilka ciekawostek i nowości (przynajmniej dla mnie) w menu. Gównie "pescados y mariscos". Kurek czerwony. Pierwszy raz jadłem, bardzo smaczna rybka, mało ości i niedroga (przynajmniej w warunkach hiszpańskich) podobno właśnie zaczął się na nie sezon i podobno w Polsce również dostępne. Łeb dość spory więc odpadu trochę jest, ale na łebkach można całkiem dobrą zupę ugotować. Same rybki po oczyszczeniu smażyłem tylko posolone i oproszone mąką, a jako dodatek bakłażany gandia duszone na oliwie z czosnkiem, jalapeno i pomidorami. Steki z z bonito. Smakowo bardzo zbliżony do tuńczyka czerwonego (choć cenowo inna półka) Kawałki były spore tak po 450 g i jakieś 3 cm grubości, smażone jak normalne steki , na gorącej patelni po półtorej minuty z każdej strony, doprawione tylko solą i pieprzem, pychota. Jako dodatek wcinaliśmy platana macho smażonego z habanero. Melva. Trochę zajęło mi znalezienie co to właściwie za ryba. Wygląda jak tuńczyk, smakuje podobnie, tyle że mniejsza, takie były rybki od 1 do 2-2,5 kg. Przyrządzanie podobnie jak tuńczyk. Przeciągnięta robi się niejadalnym suchcielem. Mini ośmiorniczki w ryżu z warzywami . Coś jak paella tyle że jednoskładnikowa jeśli chodzi o wsad mięsny. Ośmiorniczki jeśli są całkiem małe nie wymagają wcześniejszego gotowania, tylko nieco dłuższego duszenia i też wychodzą mięciutkie. Robiłem na brązowym ryżu a ten potrzebuje około pół godziny duszenia więc akurat i ośmiorniczki zdążyły zmięknąć. Langustynki i krewetki w tempurze. Robiłem wcześniej na różne sposoby, ale w tempurze jakoś nie a warto, bo wychodzą pyszne. Obieram i smażę samo mięso bo na temat jedzenia z jelitem i jego zawartością mam dosyć tradycyjne poglądy. Pancerzyki i łapki watro przesmażyć na maśle albo oliwie żeby wyciągnąć z nich smak, a otrzymany tłuszcz użyć do podkręcania smaku zupy rybnej, paelli itp. Z owocowych ciekawostek to trafiliśmy na „platany canarias”, sprzedawane obok „banana” ale różnią się tym że banany są z importu i podobnie jak i u nas dojrzewają w dojrzewalniach a „canarias” na plantacji. Miąższ zdecydowanie bardziej zwarty od normalnych bananów, ale słodsze i bez porównania bardziej aromatyczne. Ponadto tak dojrzałej cherimoy-i jak w tym roku, jeszcze nie jadłem. Różowe w środku, miękkie że wręcz rozpływające się i słodkie aż za bardzo. Wymagała sporej ilości manzanilli do spłukania Edytowane 28 Września 2016 przez G.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.