ada_marcin 14.09.2016 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Witaj Pawle i Ado. Jak tu miło i kolorowo się zrobiło. Wiadomo kobieca ręka. Ada masz talent. Stawiam drinka! Bardzo dziekuję, wygląda apetycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 14.09.2016 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Bardzo dziekuję, wygląda apetycznie. Osobiście w sklepie wybierałem... no to Twoje. Cyk! Piękna dziewczyno!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 14.09.2016 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Osobiście w sklepie wybierałem... no to Twoje. Cyk! Piękna dziewczyno!!! Hi hi hi, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 14.09.2016 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Ja to w 100% serio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 14.09.2016 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Oj! A zaprosisz mnie do Pragi na wycieczkę? Kocham luksusy, hi hi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 14.09.2016 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Oj! A zaprosisz mnie do Pragi na wycieczkę? Kocham luksusy, hi hi. Oczywiście!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 14.09.2016 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Oj i co teraz? Piszmy lepiej na pw. Hi hi hi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 14.09.2016 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Oj i co teraz? Piszmy lepiej na pw. Hi hi hi. Już to robie!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 16.09.2016 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 ... Może po zabawie zapoluję na rybkę. Widziałem okonie w rozmiarze 40cm. ... Złowiłeś coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 16.09.2016 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Także jestem ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 19.09.2016 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Było szaleństwo i bardzo smaczna rybka z grilla. http://s18.postimg.org/ubcznls0p/rybka_100.jpg http://s12.postimg.org/6hs7y907h/rybka_101.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 19.09.2016 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Dzisiaj naśladownictwo kuchni Pawła. Skirt steak marynowany w bourbonie. http://s21.postimg.org/wol8g2ld3/skirt.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 20.09.2016 02:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 "się marynuję"... http://s21.postimg.org/y1rdcass7/skirt_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.09.2016 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 "się marynuję"... bardzo dobra marynata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 20.09.2016 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 bardzo dobra marynata Wszyscy tak zachwalają to i ja się skusiłam. Mam taką. Czy można ją również zatosować? http://s11.postimg.org/o5zsor48z/marynata_a.jpg http://s21.postimg.org/bmav4de3r/marynata_aa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.09.2016 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Wszyscy tak zachwalają to i ja się skusiłam. Mam taką. Czy można ją również zatosować? Wszystkie tego typu marynaty są bardzo dobre:) ... tylko nie należy wszystkiego zużyć do mięsa ... część zostaw Marcinowi do przepłukiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 20.09.2016 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Jak tu romantycznie. A co powiecie na bizona? http://s15.postimg.org/nqfh31s9n/bizon.jpg Znalazłem kilka przepisów. Mam ochotę na hamburgera z niebieskim pleśniowym serem i natką pietruszki. Poddam go modyfikacji Pawła, zostanie wykompany w burboniku przed grillowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 20.09.2016 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Tak więc wybieram się po bizona, ser mam. http://s21.postimg.org/tqivyy8af/bizon_2.jpg ps aha, Pawle Twój e-book jest cudowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.09.2016 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 ... ps aha, Pawle Twój e-book jest cudowny. Cenię sobie Twoją opinię ... Korektorce również się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 28.09.2016 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2016 (edytowane) Witam Dawno nie zaglądałem. Widzę że sporo mnie ominęło, w tym jedna całkiem wypaśna impreza. Najpierw wakacje, leń plus upał dopadły mnie takie że nawet do kompa zbliżać mi się nie chciało, a po powrocie lekki szok termiczny, plus odkopywanie się z zaległości . No ale do rzeczy, kilka ciekawostek i nowości (przynajmniej dla mnie) w menu. Gównie "pescados y mariscos". Kurek czerwony. Pierwszy raz jadłem, bardzo smaczna rybka, mało ości i niedroga (przynajmniej w warunkach hiszpańskich) podobno właśnie zaczął się na nie sezon i podobno w Polsce również dostępne. Łeb dość spory więc odpadu trochę jest, ale na łebkach można całkiem dobrą zupę ugotować. Same rybki po oczyszczeniu smażyłem tylko posolone i oproszone mąką, a jako dodatek bakłażany gandia duszone na oliwie z czosnkiem, jalapeno i pomidorami. Steki z z bonito. Smakowo bardzo zbliżony do tuńczyka czerwonego (choć cenowo inna półka) Kawałki były spore tak po 450 g i jakieś 3 cm grubości, smażone jak normalne steki , na gorącej patelni po półtorej minuty z każdej strony, doprawione tylko solą i pieprzem, pychota. Jako dodatek wcinaliśmy platana macho smażonego z habanero. Melva. Trochę zajęło mi znalezienie co to właściwie za ryba. Wygląda jak tuńczyk, smakuje podobnie, tyle że mniejsza, takie były rybki od 1 do 2-2,5 kg. Przyrządzanie podobnie jak tuńczyk. Przeciągnięta robi się niejadalnym suchcielem. Mini ośmiorniczki w ryżu z warzywami . Coś jak paella tyle że jednoskładnikowa jeśli chodzi o wsad mięsny. Ośmiorniczki jeśli są całkiem małe nie wymagają wcześniejszego gotowania, tylko nieco dłuższego duszenia i też wychodzą mięciutkie. Robiłem na brązowym ryżu a ten potrzebuje około pół godziny duszenia więc akurat i ośmiorniczki zdążyły zmięknąć. Langustynki i krewetki w tempurze. Robiłem wcześniej na różne sposoby, ale w tempurze jakoś nie a warto, bo wychodzą pyszne. Obieram i smażę samo mięso bo na temat jedzenia z jelitem i jego zawartością mam dosyć tradycyjne poglądy. Pancerzyki i łapki watro przesmażyć na maśle albo oliwie żeby wyciągnąć z nich smak, a otrzymany tłuszcz użyć do podkręcania smaku zupy rybnej, paelli itp. Z owocowych ciekawostek to trafiliśmy na „platany canarias”, sprzedawane obok „banana” ale różnią się tym że banany są z importu i podobnie jak i u nas dojrzewają w dojrzewalniach a „canarias” na plantacji. Miąższ zdecydowanie bardziej zwarty od normalnych bananów, ale słodsze i bez porównania bardziej aromatyczne. Ponadto tak dojrzałej cherimoy-i jak w tym roku, jeszcze nie jadłem. Różowe w środku, miękkie że wręcz rozpływające się i słodkie aż za bardzo. Wymagała sporej ilości manzanilli do spłukania Edytowane 28 Września 2016 przez G.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts