Chef Paul 29.09.2016 04:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2016 G.N., bardzo smakowity post ... ... do tego stopnia, że narobiłeś mi apetytu na "coś z wody" będzie w weekend z kulinarnymi pozdrowieniami ps - apetyt narazie muszę spłukać burbonem (nic lepszego nie mam pod ręką) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 02.10.2016 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Witam! U mnie bardzo skromne śniadanie, ale niesamowicie aromatyczne i smaczne. Boczek pochodzi z ekologicznej farmy. Kilka lat wstecz przedstawiałem zdjęcia. Świnki mieszkają na terenie otwartym(łąki i las), gdzie na jeden hektar przypada ich 15 sztuk. Piękne łaciate stworzenia, a jakie apetyczne. Belgijki dopiero co wyciągnięte z maszyny. Gorące i aromatyczne, stara przepyszna receptura. ps jajeczka z tej samej farmy również kiedyś prezentowałem, kury mają powierzchniowo wybiegi łąkowe w setkach hektarów....a smak jajek jest najlepszy na świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 02.10.2016 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Używam tylko żeliwnej patelni, tylko taka dobrze spatynowana patelnia pozwoli na otrzymanie najbardziej aromatycznego boczeku. Jest to jeden z kulinarnych cudów świata. Bekon schładzam na recznikach papierowych, wymieniam je 3 razy. Całkowicie schłodzony becon, można przechowywać w lodówce i cieszyć się tym cudem przy zastosowaniu w setkach dań. Ekologiczny smaczny i aromatyczny przysmak. Serdecznie polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 02.10.2016 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Władco, jak zwykle najwyższa jakość U mnie dziś cuda Ciemiężycielka ma jutro imieniny, (nabyła więc prawo do dania specjalnie dla Niej) ... ... coś około miesiąc temu, dostarczono mi piersi bażancich młodych kurek, czekałem na okazję by je podać i schowałem pod innymi produktami w zamrażarce ... wreszcie nadejszła chwiła zamarynowałem w cydrze z dodatkiem naci pietruszki i jabłka. ... szczegóły dania na FB ps - lecę sprawdzić jak czuje się Zbyszek, ... ktoś mu krwi utoczył ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valencja 02.10.2016 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Władco , śniadanie najwyższej jakości , tez lubię ekologicznie i zdrowo. Apropo patelni żeliwnych: czy patelnie Staub muszę hartować? Chefie ja poproszę o zdjecia , jak mozna ,tych pyszności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 02.10.2016 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2016 ... Chefie ja poproszę o zdjecia , jak mozna tych pyszności. Bardzo proszę Valencjo http://www.chefpaul.net/FB/DSC04753s.jpg Jeżeli nie mamy akurat cydru, można do marynowania i jabłkowego sosu użyć Riesling'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valencja 03.10.2016 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Dziekuje Chefie. Wszystko pieknie podane i wyglada wyśmienicie i tak pewnie smakuje. Ps. Pisze z telefonu i nie zauważyłam , ze złe mi sie wpisalo w poprzednim poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 10.10.2016 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Chefie piersi bażancie palce lizać, "moja stara" była zachwycona. Dziczyzna jednak to dziczyzna. Jest jesień, wieć pora na częste zabawy ze sztucerem. Tak więc coś typowo jesiennego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 10.10.2016 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Kapusta i nóż mnie wzywa, czas rozpocząć ucztę. ps Pawle Twoja książka to prawdziwa rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 11.10.2016 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Jesienne potrawy sezonowe. Piękna ekologiczna dynia i resztka pieczeni wołowej, czyli czas na zupkę z dyni. Z uwagi na wielkość "warzywa", otrzymamy również pyszny produkt uboczy na śniadanie. Cudowne aromatyczne i bardzo smaczne domowe dyniowe mufinki, normalnie "cukiereczki miód malina". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 11.10.2016 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Prawdziwy jesienny raj na ziemi w ustach, mniam mniam. Ekologiczna pychota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 12.10.2016 01:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Władco ... jak zwykle wyśmienicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 12.10.2016 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Dawno mnie nie było....a tu takie cuda. Pięknie i smakowicie sobie poczynacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 19.10.2016 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Bardzo przepraszam, całkowity brak czasu tej jesieni. Staram się z niej wicisnąć ile się da, trzeba się rozkoszować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 19.10.2016 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Jesienny poranek z kubkiem pysznej hawajskiej kawy, i super smacznym aromatycznym ciastem dyniowym. To jest to, czyli wymarzone jesienne śniadanie. Pychota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valencja 19.10.2016 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Władco , jak zwykle wszystko apetycznie wyglada, chyba tez sie skuszę na dyniowe muffins. Zdradzisz jaka kawe pijesz? Jestem fanka dobrej kawy a Ty zawsze dbasz o jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 20.10.2016 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Władco , jak zwykle wszystko apetycznie wyglada, chyba tez sie skuszę na dyniowe muffins. Zdradzisz jaka kawe pijesz? Jestem fanka dobrej kawy a Ty zawsze dbasz o jakość. Bardzo pyszna kawa, wypalana każdego dnia w lokalnej kawiarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.10.2016 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Mam sporo do roboty po Mateuszku, więc narazie przerwa z mej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valencja 20.10.2016 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Dziekuje , postaram sie zdobyć ta kawe , ale juz widze , bedzie ciezko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 20.10.2016 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 ... wyciskanie jesieni ... Ile się da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.