Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam! U mnie bardzo skromne śniadanie, ale niesamowicie aromatyczne i smaczne. Boczek pochodzi z ekologicznej farmy. Kilka lat wstecz przedstawiałem zdjęcia. Świnki mieszkają na terenie otwartym(łąki i las), gdzie na jeden hektar przypada ich 15 sztuk. Piękne łaciate stworzenia, a jakie apetyczne.

skromne_sniadanie_1.jpg

skromne_sniadanie_2.jpg

skromne_sniadanie_3.jpg

Belgijki dopiero co wyciągnięte z maszyny. Gorące i aromatyczne, stara przepyszna receptura.

ps jajeczka z tej samej farmy również kiedyś prezentowałem, kury mają powierzchniowo wybiegi łąkowe w setkach hektarów....a smak jajek jest najlepszy na świecie.

Używam tylko żeliwnej patelni, tylko taka dobrze spatynowana patelnia pozwoli na otrzymanie najbardziej aromatycznego boczeku. Jest to jeden z kulinarnych cudów świata. Bekon schładzam na recznikach papierowych, wymieniam je 3 razy. Całkowicie schłodzony becon, można przechowywać w lodówce i cieszyć się tym cudem przy zastosowaniu w setkach dań.

boczuszek_1.jpg

boczuszek_2.jpg

boczuszek_3.jpg

Ekologiczny smaczny i aromatyczny przysmak. Serdecznie polecam!

Władco, jak zwykle najwyższa jakość :)

U mnie dziś cuda :)

Ciemiężycielka ma jutro imieniny, (nabyła więc prawo do dania specjalnie dla Niej) ...

... coś około miesiąc temu, dostarczono mi piersi bażancich młodych kurek, czekałem na okazję by je podać i schowałem pod innymi produktami w zamrażarce ... wreszcie nadejszła chwiła :)

zamarynowałem w cydrze z dodatkiem naci pietruszki i jabłka.

... szczegóły dania na FB :)

ps - lecę sprawdzić jak czuje się Zbyszek, ... ktoś mu krwi utoczył ostatnio ;)

Jesienne potrawy sezonowe. Piękna ekologiczna dynia i resztka pieczeni wołowej, czyli czas na zupkę z dyni.

zupa_dyniowa.jpg

Z uwagi na wielkość "warzywa", otrzymamy również pyszny produkt uboczy na śniadanie. Cudowne aromatyczne i bardzo smaczne domowe dyniowe mufinki, normalnie "cukiereczki miód malina".

produkt_uboczny_1.jpg

produkt_uboczny_2.jpg