Władca Przysmaków 06.01.2017 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Samochód gotowy i podstawiony, mozna jechać na zakupy. Mam pomysł, rosól na przepiórkach z dzikiego odstrzału i ekologiczny makaron orkiszowy. Co za dzień z przebojami! Samo życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 06.01.2017 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Kupiłem ekologiczny makaron orkiszowy z pełnego ziarna, szosnek niedźwiedzi bo się kończy i lubczyk który stosuje jako naturalny zamiennik maggi. Przyprawy stosuje tylko ekologiczne, ...sam robie mieszanki , pojedyńczych składników mam zawsze pod ręką około 150... Do rosołu przepiókowego użyłem ekologicznych świeżych warzyw, lubczyka i odrobine czosnku niedźwiedziego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 06.01.2017 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Na drugie danie ekologiczna zielenizna z ekologicznym vinaigrette domowej roboty, i resztki burbonowych skrzydełe z ekologicznych wolnowybiegowych florydzkich kurczaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 06.01.2017 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Z ośmiu przepiórek robie tylko 1.5 litra rosołu, jest super aromatyczny i bagaty smakowo. Przepiórki dzikie z Teksasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 07.01.2017 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Na sobote, planuje ekologiczna kaczke z wlasnego odstrzalu. Podkarmiam je od 2 tygodni i juz uzyskalem 22 ekologiczne sztuki. Kaczka bedzie wedlug przepisu Chefa Paula, w sosie z grzybow lesnych. Deser bedzie na bazie truskawek ktore kupuje wysylkowo z ekologicznej farmy na florydzie, o ktorej wiem od Pawla. Ciasto bananowe jest oparte na przepisie Pawla. Banany ekologiczne w fazie calkowietej zmiany koloru i objetosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 07.01.2017 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Kisisz te banany czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 07.01.2017 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Kisisz te banany czy jak? Banany (z Ameryki Południowej) które pokazał Władca, doskonale nadają się do pieczenia. Kiedy są dojrzałe zbyt pięknie nie wyglądają ale są bardzo smaczne o dość intensywnym specyficznym smaku. Można je również zastosować jako składnik sosu do deserów (w połączeniu np z rumem lub likierem kawowym). Władco, fajna bryczka ... a Maker's Mark to jeden z moich ulubionych burbonów (jak dla mnie, jego gładki posmak bardzo mnie pasuje). Zadzwonię do Ciebie późnym popołudniem (w sprawie nowości na "burbonowej półce") Trzej Królowie coś dowieźli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 07.01.2017 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Banany (z Ameryki Południowej) które pokazał Władca, doskonale nadają się do pieczenia. Kiedy są dojrzałe zbyt pięknie nie wyglądają ale są bardzo smaczne o dość intensywnym specyficznym smaku. Można je również zastosować jako składnik sosu do deserów (w połączeniu np z rumem lub likierem kawowym)...I są takie czarne? Pytam, bo nigdy nic podobnego nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 07.01.2017 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 I są takie czarne? Pytam, bo nigdy nic podobnego nie widziałem. Czarne lub ciemnobrązowe kiedy są całkowicie dojrzałe (z bannanowców zbiera się zielone, są zdecydowanie mniejsze od "tradycyjnych" bananów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 15.01.2017 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 ... równo tydzień temu i u mnie zima zaatakowała znienacka ... http://www.chefpaul.net/FB/DSC05126s.jpg ... było zimniej niż w mojej lodówce http://www.chefpaul.net/FB/DSC05136s.jpg ... więc nie wychodziłem z domu ... był więc czas by naostrzyć wszystkie noże z domowej kuchni http://www.chefpaul.net/FB/DSC05176s.jpg ... na taką pogodę doskonale pasuje "chili" http://www.chefpaul.net/FB/DSC05192s.jpg ... ale nie tylko ... bardzo wskazane były "napoje rozgrzewające: http://www.chefpaul.net/FB/DSC05123s.jpg ... a po zachodzie słońca nalewka z mrożonych jagód http://www.chefpaul.net/FB/DSC05139s.jpg ... od wtorku jednak pogoda wróciła do "normy" i można było się zająć przydomowym zielnikiem http://www.chefpaul.net/FB/DSC05195s.jpg pozdrawiam niezmiernie smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 17.01.2017 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 ... równo tydzień temu i u mnie zima zaatakowała znienacka ... http://www.chefpaul.net/FB/DSC05126s.jpg ... było zimniej niż w mojej lodówce http://www.chefpaul.net/FB/DSC05136s.jpg ... więc nie wychodziłem z domu ... był więc czas by naostrzyć wszystkie noże z domowej kuchni http://www.chefpaul.net/FB/DSC05176s.jpg ... na taką pogodę doskonale pasuje "chili" http://www.chefpaul.net/FB/DSC05192s.jpg ... ale nie tylko ... bardzo wskazane były "napoje rozgrzewające: http://www.chefpaul.net/FB/DSC05123s.jpg ... a po zachodzie słońca nalewka z mrożonych jagód http://www.chefpaul.net/FB/DSC05139s.jpg ... od wtorku jednak pogoda wróciła do "normy" i można było się zająć przydomowym zielnikiem http://www.chefpaul.net/FB/DSC05195s.jpg pozdrawiam niezmiernie smakowicie Dziękuję smakowicie! U mnie ponownie dzika kaczka z własnego odstrzału. Sos na bazie własnych grzybów leśnych w solance. Wiekszość grzybów to opieńki, kurki i podgrzybki. Zamiennikiem kaszy gryczanej będzie komosa ryżowa i brązowy ryż z czosnkiem. Zielenizna to mieszanka samej dobroci smakowej. cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 17.01.2017 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Oczywiście wino z odpowiednią kwasowością, przełamujące tłuszcz kaczej skóry, z odpowiednią taniną i soczystością owocu. Idealnym połączeniem będzie bardziej luksusowy, lub super luksusowy przedstawiciel winnej rozkoszy. Mam duży wybór więc coś wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 17.01.2017 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Tak to będzie idealne zestawienia dla ludzi ceniących rozkosze kulinarne. Zajmuje wysokie miejsce w komozycjach wyższego poziomu kulinarnego, przy zachowaniu proporcji ceny do smaku, która wacha się pomiędzy $280-$300. Polecam do odpowiednich mięs, niebo w ustach!!!Prawdziwy rarytas smakowy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 17.01.2017 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Dziękuję smakowicie! U mnie ponownie dzika kaczka z własnego odstrzału. Sos na bazie własnych grzybów leśnych w solance. Wiekszość grzybów to opieńki, kurki i podgrzybki. ... ... Zamiennikiem kaszy gryczanej będzie komosa ryżowa i brązowy ryż z czosnkiem. Zielenizna to mieszanka samej dobroci smakowej. cdn... Podzielam Twoją opinię Władco, dobór i jakość składników ma bardzo duże znaczenie w jakości potrawy ... tak samo duże jak jej przygotowanie. ... np do przygotowania chili duże znaczenie ma jakość mięsa http://www.chefpaul.net/FB/DSC05120s.jpg http://www.chefpaul.net/FB/DSC05116s.jpg Pozdrawiam niezmiernie smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 17.01.2017 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Zdrówko Wszystkim uczestnikom tematu http://www.chefpaul.net/FB/DSC05180s.jpg ... ostatnia już flaszka z tej limitowanej edycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 17.01.2017 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Zdrówko Wszystkim uczestnikom tematu http://www.chefpaul.net/FB/DSC05180s.jpg ... ostatnia już flaszka z tej limitowanej edycji "Narobiłeś mi smaka" tym rarytasem, a ja co dopiero po lanchu i winie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 18.01.2017 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Zdrówko Wszystkim uczestnikom tematu http://www.chefpaul.net/FB/DSC05180s.jpg ... ostatnia już flaszka z tej limitowanej edycji Aż mlasnąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 18.01.2017 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Dzisiaj żeberka na dobrym miodzie. Żeberka organiczne z własnego odstrzału, czyli za free. W miedzyczasie zainspirowany chili z pod ręki Pawła, jadę po mielone mięso z bizona. Mam ochotę na zupe gulaszową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 18.01.2017 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Do sosu bbq użyje również organicznej pasty pomidorowej z kalifornijskich pomidorów roma. Miodu użyje tylko 3/4 butelki, więc nadwyżki można użyć do porannej kawy. Pychota! Takie śniadanie naładuje nas energia od samego rana. Kawią przekąską jest jajecznica z organicznych przepiórczych jajek i leśnych własnych grzybów z solanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 18.01.2017 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Zapewniam, że po 2-3 takich słodkich kawach można nadal legalnie prowadzić jeździdło. U mnie jest to dużo poniżej normy (190cm wzrostu i 95kg - 209 lb). No to jedziemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.