Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ekspress, byłem w sklepie a w drodze powrotnej wydałem polecenia organizacyjne w firmie, więc jest już po pracy.

Szkoda wywalać pozostałoś z dzikich kaczek, zrobiłem 4 połowki a zjedzone zostały 3. Zrobie coś szybkiego na drugie śniadanie. Bliny kacze z naturallna mozzarellą , zielonym i sosem truflowym z osobiście tatą truflą.

Kupiłem prawdziwą vanillę.

zeberka5.jpg

Moja mała księżniczka uwielbia, lubi zdrowo i organicznie oraz super smacznie. Jest proekologiczna, dlatego na ślubny prezencik chciała hulajnogę więc jej kupiłem model

zeberka29.jpg

Bardzo dzieciak sie cieszył. To tak w ramach przeglądania innych wątków.

CPN ma w piwnicy.

zeberka28.jpg

Białe trufle raczej trzymają cenę, czrne kupiłem ostatnio po bardzo okazyjnej cenie :)

Jutro baran (udziec znaczy) :) ;) ... marynowany z dodatkiem rozmarynu i cytrynowej mięty (zioła z przydomowego zielnika co oczywiste) ;)

To prawda, dlatego zawsze kupuję 80% czarnych i 20% białych. Taka ekonomiczna proporcja.

Ja jeszcze bawie się z żeberkami, 3h i będa gotowe. Tak jak z pulled pork 6-7 godzin. Jest prawie 9:45 a ja śniadania nie jadłem.

2 plasterki dzikiego wędzonego łososia prosto z Alaski, 2 łyżki pasty z wędzonej sieji, jajko na miękko , 1 lub dwa pierożki z nadzieniem szczupakowo-kurkowym plus chrzan, 1 kurza parówka od Mikołajczyka bez syfu i dodatków.

sniadanie1.jpg

A teraz troche o amatorszczyznie na najgorszym poziomie. Trochę zdjęć dla "papraka amatora" internetowego wklejacza.

To jest pasta czyli przetarte laski, 1 łyżka stołowa pasty = 1 łyżce stołowej ekstraktu. Używamy od potrzeby, wynika to z faktu do czego stosujemy. Podstawy kulinarne!

zeberka52.jpg

A to są laski, które stosujemy wedle tej samej zasady, czyli czasami.

zeberka53.jpg

Brzuch mnie boli od czytania debilnych postów, w wątkach amatorów papraków. Oczywiście ze śmiechu. He he

Edytowane przez Władca Przysmaków