Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA

Recommended Posts

A teraz troche o amatorszczyznie na najgorszym poziomie. Trochę zdjęć dla "papraka amatora" internetowego wklejacza.

...

Chciało by się rzec za klasykiem: "co ty kurwa wiesz o ... vanilla" :) ;) ... i o truflach (które widziałeś tylko "na obrazku") :) ;) (syntetyczny "olej truflowy" prócz zapachu, z truflami nic wspólnego nie ma :) )

... jak już wyżej wspomniałem, dziś pieczenie barana ;) ... być może jako dodatek dobre byłyby głąby na słodko ;)

"zacznę uśmieszkami" :) :) :)

dodał bym coś w "moim tłumaczeniu" :) ... niestety nie jest to możliwe :) ... płaczę ze śmiechu :D ...

Edytowane przez Chef Paul

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Żeberka były super soczyste o cudownym smaku i aromacie. Mięso samo odchodziło od "klawiatury", rozpadało się na kawałki pod wpływem dotyku widelca. Zostały zjedzone w mig, nie było czasu na zdjęcie bo unoszący sie w powietrzu cudowny aromat tego cudu smakowo-kulinarnego nie pozwolił na to.

ps jak było widać z całego płatu żebrowego wycinam tylko najsmaczniejszą część żeberek o szerokości 10-12 cm.

Organiczne sobotnie śniadanie. Placuszki ziemiaczane, jajko na miekko (organiczne od niosek wolnowybiegowych z florydy) pasta rybna.

cos.jpg

Pasta jest z makreli. Używam tylko białego mięsa, resztę mięsa wyrzucam. 1 makrela = 2 łyżki pasty. Makrela jest z żydowskiej wędzarni.

makrela3.jpg

Super świeża. Wędzą co piątek i pakują próżniowo.

makrela2.jpg

Zgadzam się Władco :) dobry produkt = dobre danie ;)

np sery do dobrego wina ;)

http://www.chefpaul.net/FB/DSC05205s.jpg

... baran też powinien być stosownej jakości ;)

http://www.chefpaul.net/FB/DSC05210s.jpg

ps - "inspirującego się" moimi nie opublikowanymi zdjęciami z katalogu FB muszę zmartwić ... dostęp do katalogu (z nowymi zdjęciami) :) został zablokowany :(

Edytowane przez Chef Paul

Czas na kawę, Jamaica Blue Mountain. Coś bardziej cudownego i smaczniejszego od "majestrii" z syntetyczą wanillią.

makrela1.jpg

Wladco , same pysznosci u Ciebie.A kawy z Jury tylko pozazdroscic. Mialam Jure przez 2 lata i bylam bardzo zadowolona , ale zachcialo mi sie ekspresu cisnieniowego. Mam Alex Dueto 3 i do tego wysokiej jakosci mlynek Macap z polaczeniu z dobra kawa , cos pysznego. Jezeli lubisz kawe z mlekiem , dobrym rozwiazaniem jest lodowka na mleko Jury.Ja mialam ta mniejsza i uwazam , ze jest wystarczajaca.Lepiej dolewac czesciej mleka do lodowki, zeby bylo zawsze swieze.Zeberka widac , ze wyszly pyszn, bo na sam widok slinka leci.

Witajcie kochani. Dzisiejszy dzień rozpocznę od śniadania z moją ukochaną. Jadamy zawsze inne smakołyki, ale dzisiaj musze bo wsałem w porze śniadaniowej żonki. Bliny z organicznym jogurtem, organicznymi malinami, organicznymi truskawkami, organicznymi jerzynami i organicznym syropem klonowym leżakowanym w beczkach po burbonie.

sniadanie2.jpg

sniadanie3.jpg

sniadanie4.jpg

Co do kawy to jestem smakoszem. Używam maszyny Jura Impressa XJ9, ta na zdjęciu to zastępcza. XJ9 oddałem do przeczyszczenia, mozna samemu ale od czego jest fabryczny serwis. Dzisiejsza kawa to organiczna arabika Cafe Cubano.

Kilka dni temu kupiłem dwie paczki organicznej pieczonej piersi indyczej do kanapek.

resztki2.jpg

Jednak domownicy preferują gdy indyk jest z własnego odstrzału. Wykorzystam to do galaretki. W miseczkach zrobie warstwe z połówek organicznych piepiórczych jaj i plastrów organicznej pieczonej piersi indyczej. Zaleje bulionem z wczorajszego organicznego rosołu. Po niedzieli kurczak praktycznie jest omijany przez domowników, mięso można użyć do mieszania z psią karmą. Mój pies uwielbia takie dodatki, oczywiście po wyzbyciu się kości drobiowych.

Wracając na chwile do blinów. Polecam konfiture z dzikej borówki takej z lasu, plus organiczne maliny i truskawki. Palce lizać!

resztki11.jpg

Dobrym zamiennikiem świetnej organicznej kawy może być organiczny sok z pomarańczy. Oczywiście nie z koncentratu tylko świeżo wyciskany, najlepszy bez 2 zdań. U nas w domu wypijamy 1gallon na tydzień.

resztki10.jpg

A jak się ma galeretka? Świetnie, zostało mi trochę bulione więc zrobie barszcz czerwony. Chętnie zjem również buraczki siekane, oczywiście organiczne.

resztki15.jpg

Edytowane przez Władca Przysmaków
barszcz czerwony

Buraczki uwielbiam z chrzanem tartym na ostro, oczywiście organiczne. Sos do sałaty dla żonki zrobie na bazie super jakościowego octu balsamicznego, muusztardy organicznej , malin organicznych, szalotek organicznych jednych z najlepszych w swiecie produkt regionalny(produce of france) i oliwki dziewiczej.

resztki30.jpg

Składniki o najwyzszej jakości jaka jest dostępna gwarantuja moc doznań kulinarnych. Polecam przy wyrobie wszystkich ekskluzywno-smakowych sosach do sałat.

Jest moc, cudowności kulinarnych.Pychota! Oczywiście oliwka dziewicza jest również najwyzszej jakości. Kiedyś rozmawiałem z przedwojenną Włoską emigrantkom. Powiedziala mi, że pamięta takie same smaki z dzieciństa gdy wszystko było organiczne bez chemii, poleciła mi właśnie oliwę ze zdjęcia.

resztki35.jpg