Chef Paul 20.01.2017 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 (edytowane) A teraz troche o amatorszczyznie na najgorszym poziomie. Trochę zdjęć dla "papraka amatora" internetowego wklejacza. ... Chciało by się rzec za klasykiem: "co ty kurwa wiesz o ... vanilla" ... i o truflach (które widziałeś tylko "na obrazku") (syntetyczny "olej truflowy" prócz zapachu, z truflami nic wspólnego nie ma ) ... jak już wyżej wspomniałem, dziś pieczenie barana ... być może jako dodatek dobre byłyby głąby na słodko "zacznę uśmieszkami" :) dodał bym coś w "moim tłumaczeniu" ... niestety nie jest to możliwe ... płaczę ze śmiechu ... Edytowane 20 Stycznia 2017 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.01.2017 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 ... Żeberka prawie gotowe, tak wyglądaja po bbq w 3/4 butelki miodu pitnego. ... Właśnie tak powinno wyglądać perfekcyjnie upieczone żeberko. Władco, kulinarne mistrzostwo ... gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 21.01.2017 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Żeberka były super soczyste o cudownym smaku i aromacie. Mięso samo odchodziło od "klawiatury", rozpadało się na kawałki pod wpływem dotyku widelca. Zostały zjedzone w mig, nie było czasu na zdjęcie bo unoszący sie w powietrzu cudowny aromat tego cudu smakowo-kulinarnego nie pozwolił na to. ps jak było widać z całego płatu żebrowego wycinam tylko najsmaczniejszą część żeberek o szerokości 10-12 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 21.01.2017 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Czas na kawę, Jamaica Blue Mountain. Coś bardziej cudownego i smaczniejszego od "majestrii" z syntetyczą wanillią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 21.01.2017 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Organiczne sobotnie śniadanie. Placuszki ziemiaczane, jajko na miekko (organiczne od niosek wolnowybiegowych z florydy) pasta rybna. Pasta jest z makreli. Używam tylko białego mięsa, resztę mięsa wyrzucam. 1 makrela = 2 łyżki pasty. Makrela jest z żydowskiej wędzarni. Super świeża. Wędzą co piątek i pakują próżniowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 21.01.2017 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 (edytowane) Zgadzam się Władco dobry produkt = dobre danie np sery do dobrego wina http://www.chefpaul.net/FB/DSC05205s.jpg ... baran też powinien być stosownej jakości http://www.chefpaul.net/FB/DSC05210s.jpg ps - "inspirującego się" moimi nie opublikowanymi zdjęciami z katalogu FB muszę zmartwić ... dostęp do katalogu (z nowymi zdjęciami) został zablokowany Edytowane 21 Stycznia 2017 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valencja 22.01.2017 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Czas na kawę, Jamaica Blue Mountain. Coś bardziej cudownego i smaczniejszego od "majestrii" z syntetyczą wanillią. Wladco , same pysznosci u Ciebie.A kawy z Jury tylko pozazdroscic. Mialam Jure przez 2 lata i bylam bardzo zadowolona , ale zachcialo mi sie ekspresu cisnieniowego. Mam Alex Dueto 3 i do tego wysokiej jakosci mlynek Macap z polaczeniu z dobra kawa , cos pysznego. Jezeli lubisz kawe z mlekiem , dobrym rozwiazaniem jest lodowka na mleko Jury.Ja mialam ta mniejsza i uwazam , ze jest wystarczajaca.Lepiej dolewac czesciej mleka do lodowki, zeby bylo zawsze swieze.Zeberka widac , ze wyszly pyszn, bo na sam widok slinka leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valencja 22.01.2017 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Chefie , widze , ze u Ciebie tez uczta i same pysznosci.Poprosze o zdjecia jezeli to mozliwe:D. U mnie dzis tylko pizza z produktow organicznych , sos na czerwonym winie. Mam nadzieje , ze wyjdzie jak zwykle bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 22.01.2017 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Oj, po cóż ja tutaj zabłąkałam się o tej porze. Kubki smakowe podrażnione, a tu północ blisko. Jak iść spać? Jak żyć???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 23.01.2017 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Witajcie kochani. Dzisiejszy dzień rozpocznę od śniadania z moją ukochaną. Jadamy zawsze inne smakołyki, ale dzisiaj musze bo wsałem w porze śniadaniowej żonki. Bliny z organicznym jogurtem, organicznymi malinami, organicznymi truskawkami, organicznymi jerzynami i organicznym syropem klonowym leżakowanym w beczkach po burbonie. Co do kawy to jestem smakoszem. Używam maszyny Jura Impressa XJ9, ta na zdjęciu to zastępcza. XJ9 oddałem do przeczyszczenia, mozna samemu ale od czego jest fabryczny serwis. Dzisiejsza kawa to organiczna arabika Cafe Cubano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 23.01.2017 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Maszyne zawsze zasypuję tylko taką ilością ziarna która jest wystarczająca na kawę w danej chwili. Maksymalny aromat, świeżość i smak.Na zdjęciu ilość potrzebna do dzisiejszego śniadania. Co za zapach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 23.01.2017 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Bardzo polecam organiczny syrop klonowy lezakowany w beczkach po burbonie, jest majstersztykiem kulinarnym o bogatym smaku i zapachu. Palce lizać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 23.01.2017 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Mam pozostałości po wczorajszym organicznym rosole. Dodatkowo dodam eksta mięso z organicznego kurczaka, aby otrzymać trochę większą ilość bulionu. Mam zamiar zrobić galeretkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 23.01.2017 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Kilka dni temu kupiłem dwie paczki organicznej pieczonej piersi indyczej do kanapek. Jednak domownicy preferują gdy indyk jest z własnego odstrzału. Wykorzystam to do galaretki. W miseczkach zrobie warstwe z połówek organicznych piepiórczych jaj i plastrów organicznej pieczonej piersi indyczej. Zaleje bulionem z wczorajszego organicznego rosołu. Po niedzieli kurczak praktycznie jest omijany przez domowników, mięso można użyć do mieszania z psią karmą. Mój pies uwielbia takie dodatki, oczywiście po wyzbyciu się kości drobiowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 23.01.2017 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 (edytowane) Wracając na chwile do blinów. Polecam konfiture z dzikej borówki takej z lasu, plus organiczne maliny i truskawki. Palce lizać! Dobrym zamiennikiem świetnej organicznej kawy może być organiczny sok z pomarańczy. Oczywiście nie z koncentratu tylko świeżo wyciskany, najlepszy bez 2 zdań. U nas w domu wypijamy 1gallon na tydzień. A jak się ma galeretka? Świetnie, zostało mi trochę bulione więc zrobie barszcz czerwony. Chętnie zjem również buraczki siekane, oczywiście organiczne. Edytowane 23 Stycznia 2017 przez Władca Przysmaków barszcz czerwony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 23.01.2017 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Barszcz czerwony na bazie bulionu organicznego i organicznego własnej roboty zakwasu w ilości 2 litrów. Dla mnie buraczki siekane, a dla żonki sałatka z organicznego jarmużu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 23.01.2017 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Buraczki uwielbiam z chrzanem tartym na ostro, oczywiście organiczne. Sos do sałaty dla żonki zrobie na bazie super jakościowego octu balsamicznego, muusztardy organicznej , malin organicznych, szalotek organicznych jednych z najlepszych w swiecie produkt regionalny(produce of france) i oliwki dziewiczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 23.01.2017 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Składniki o najwyzszej jakości jaka jest dostępna gwarantuja moc doznań kulinarnych. Polecam przy wyrobie wszystkich ekskluzywno-smakowych sosach do sałat. Jest moc, cudowności kulinarnych.Pychota! Oczywiście oliwka dziewicza jest również najwyzszej jakości. Kiedyś rozmawiałem z przedwojenną Włoską emigrantkom. Powiedziala mi, że pamięta takie same smaki z dzieciństa gdy wszystko było organiczne bez chemii, poleciła mi właśnie oliwę ze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 23.01.2017 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Jeśli chcemy bardziej delikatny sos z nutą słodyczy, to polecam zamiennik szalotki. Peruwiańska organiczna słodka cebula Majów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 23.01.2017 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Jest godzina 12:22 więc lunch-yk. Szklaneczka barszczu czerwonego + 2 uszka z grzybów leśnych, i da skrzydeła(organiczne) grillowane na ostro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.