Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA


Recommended Posts

Panie pozdrawiam niezmiernie serdecznie.

 

Widzę Władco, że bardzo zdrowo się odżywiasz :)

... u mnie znacznie skromniej ... ktoś dał mi skrzydła ;) ... ale jak widzę i Ty skrzydełkami nie gardzisz :)

http://www.chefpaul.net/FB/DSC05211s.jpg

 

... na piątek jednak, szykuję coś specjalnego dla moich Gości ... pieczeń z bizona w czerwonym winie

(słyszałem, że w Polsce dostępna ma być żubrzyna ) :confused:

Edytowane przez Chef Paul
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Panie pozdrawiam niezmiernie serdecznie.

 

Widzę Władco, że bardzo zdrowo się odżywiasz :)

... u mnie znacznie skromniej ... ktoś dał mi skrzydła ;) ... ale jak widzę i Ty skrzydełkami nie gardzisz :)

http://www.chefpaul.net/FB/DSC05211s.jpg

 

... na piątek jednak, szykuję coś specjalnego dla moich Gości ... pieczeń z bizona w czerwonym winie

(słyszałem, że w Polsce dostępna ma być żubrzyna ) :confused:

 

 

Pawle ale jak to tak? Nijaki "znafca" paprok amator nawali w innym wewątu, że tylko mleczna krowina się liczy i to topiona "we smalcu" na białej patelni. Ty chcesz bizona w czerwonym winie, no co Ty? Przecież nie widać różnicy. Kurczak organiczny to syf, nie ma to jak chemiczna kurzyna z fabryki kurczaków wypasionych na paszy. Palce się świecą. To samo dotyczy żeberek.

 

Ja kupiłem wołowinke na zupe gulaszową, "krowina" wolnowybiegowa na naturalnej trawce florydzkiej wypasiona. Końcóweczki wycinane z szlachetnego mięśnia.

 

resztki44.jpg

 

Chili bizonowe z Twojej inspiracji planuję na łikend.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ale są też tacy co (parafrazując mądrość pewnego narodu) :

 

preferują jedzenie pasztetowej w samotności, zamiast foie gras jedzonego z przyjaciółmi.:yes:

 

W 2 słowach "niespecjalna rzeczywistość", czyli: absurd nonsens bzdura i paranoja kulinarna. Ciężko znaleźć smakosza plastra dudy maczanego w majonezie kieleckim, z ekstra warstwą masła i smalcu posypanego kruszonymi krakersami polanymi olejem truflowym.:D Jestem pod ogromnym wrażeniem majestrii pizzowej , co za widok :lol2:

 

Dzisiejsze śniadanie na pysznych zdrowych kurzych jajach, czyli jajecznica. Dobry produkt =

 

jajecznica1.jpg

 

jajecznica2.jpg

 

jajecznica3.jpg

 

jajecznica4.jpg

Edytowane przez Władca Przysmaków
foto - 4 jaja
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

.... czyli: absurd nonsens bzdura i paranoja kulinarna.

 

Raczej zgodnie z mottem:

 

Istnieje zło, które mi nie szkodzi ,jak i dobro ,które mi nie służy

 

Ps.

Pisownia oryginalna :cool:

Edytowane przez sSiwy12
Ps. dopisałem
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Czas na wewnętrzy spokój... z wyciągniętą do przodu lewą dłonią na dziobie, w prawej kubek ciepłej aromatycznej smaczej 100% Organic Cafe Cubano Dark Roast Bold Smooth Sweet, kawy...

 

relax1.jpg

 

A-hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh... pychota!

Te patyki to na bieliznę? :)

A tak, przy okazji. Da się tam wykąpać u ciebie? Nic za tyłek nie złapie? U Paula chyba bym się bał...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Te patyki to na bieliznę? :)

A tak, przy okazji. Da się tam wykąpać u ciebie? Nic za tyłek nie złapie? U Paula chyba bym się bał...

 

Nie ma obawy, ale zawsze moża uciec na pal do cumowania łodzi.

 

Dzisiejsze składniki kulinarne. Organicze brązowe pieczarki o lepszych walorach aromatycznych i bardziej intensywny smaku. Suszone borowiki i organiczny kurczak.

 

krem1.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zgodnie z zapowiedzią :)

 

http://www.chefpaul.net/FB/DSC05213s.jpg

... najpierw zamarynowałem w marynacie ziołowej z czerwonym winem

 

http://www.chefpaul.net/FB/DSC05216s.jpg

... sos na bazie leśnych jagód, miodu i czerwonego wina

 

http://www.chefpaul.net/FB/DSC05221s.jpg

... smakowita, soczysta pieczeń

 

http://www.chefpaul.net/FB/DSC05222s.jpg

... popijana stosownym do niej napojem :)

 

 

http://www.chefpaul.net/FB/DSC05219s.jpg

... przed daniem głównym, drobna, prosta przekąska

 

pozdrawiam niezmiernie smakowicie

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pawle wywołałeś tym bizonem negatywny stan emocjonalny kiepskiego papraka kulinarnego. Towarzyszy mu trudność w pogodzeniu się z tym, że tego nie ma. Najgorsza jest jak widać niemożność pogodzenia się z realną sytuacją jak zaistniała. Przypalona kiełbasa zwyczajna, a pyszny bizon w marynacie z czerwonego wina, i ten szlachetny napitek Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey.:cool:

 

Pora na organiczne śniadanie.

 

sniadanie10.jpg

 

sniadanie11.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...