Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Panie pozdrawiam niezmiernie serdecznie.

 

Widzę Władco, że bardzo zdrowo się odżywiasz :)

... u mnie znacznie skromniej ... ktoś dał mi skrzydła ;) ... ale jak widzę i Ty skrzydełkami nie gardzisz :)

http://www.chefpaul.net/FB/DSC05211s.jpg

 

... na piątek jednak, szykuję coś specjalnego dla moich Gości ... pieczeń z bizona w czerwonym winie

(słyszałem, że w Polsce dostępna ma być żubrzyna ) :confused:

Edytowane przez Chef Paul
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/163/#findComment-7278073
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Panie pozdrawiam niezmiernie serdecznie.

 

Widzę Władco, że bardzo zdrowo się odżywiasz :)

... u mnie znacznie skromniej ... ktoś dał mi skrzydła ;) ... ale jak widzę i Ty skrzydełkami nie gardzisz :)

http://www.chefpaul.net/FB/DSC05211s.jpg

 

... na piątek jednak, szykuję coś specjalnego dla moich Gości ... pieczeń z bizona w czerwonym winie

(słyszałem, że w Polsce dostępna ma być żubrzyna ) :confused:

 

 

Pawle ale jak to tak? Nijaki "znafca" paprok amator nawali w innym wewątu, że tylko mleczna krowina się liczy i to topiona "we smalcu" na białej patelni. Ty chcesz bizona w czerwonym winie, no co Ty? Przecież nie widać różnicy. Kurczak organiczny to syf, nie ma to jak chemiczna kurzyna z fabryki kurczaków wypasionych na paszy. Palce się świecą. To samo dotyczy żeberek.

 

Ja kupiłem wołowinke na zupe gulaszową, "krowina" wolnowybiegowa na naturalnej trawce florydzkiej wypasiona. Końcóweczki wycinane z szlachetnego mięśnia.

 

resztki44.jpg

 

Chili bizonowe z Twojej inspiracji planuję na łikend.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/163/#findComment-7278121
Udostępnij na innych stronach

Mam w domu 23 rodzajów oleju i nie mówie tutaj o takich olejach jak z krilla itp., ale może zjem śniadanie :D.

 

Koktajl z organicznego jogurtu plus, organiczne truskawki, organiczne jerzyny, sok z organicznych buraczków(4 sztuki), organiczne konfitury z borówki.

 

koktajl1.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/163/#findComment-7278529
Udostępnij na innych stronach

dobry produkt = dobre danie ;)

 

Ale są też tacy co (parafrazując mądrość pewnego narodu) :

 

preferują jedzenie pasztetowej w samotności, zamiast foie gras jedzonego z przyjaciółmi.:yes:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/163/#findComment-7279313
Udostępnij na innych stronach

Ale są też tacy co (parafrazując mądrość pewnego narodu) :

 

preferują jedzenie pasztetowej w samotności, zamiast foie gras jedzonego z przyjaciółmi.:yes:

 

W 2 słowach "niespecjalna rzeczywistość", czyli: absurd nonsens bzdura i paranoja kulinarna. Ciężko znaleźć smakosza plastra dudy maczanego w majonezie kieleckim, z ekstra warstwą masła i smalcu posypanego kruszonymi krakersami polanymi olejem truflowym.:D Jestem pod ogromnym wrażeniem majestrii pizzowej , co za widok :lol2:

 

Dzisiejsze śniadanie na pysznych zdrowych kurzych jajach, czyli jajecznica. Dobry produkt =

 

jajecznica1.jpg

 

jajecznica2.jpg

 

jajecznica3.jpg

 

jajecznica4.jpg

Edytowane przez Władca Przysmaków
foto - 4 jaja
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/163/#findComment-7279473
Udostępnij na innych stronach

.... czyli: absurd nonsens bzdura i paranoja kulinarna.

 

Raczej zgodnie z mottem:

 

Istnieje zło, które mi nie szkodzi ,jak i dobro ,które mi nie służy

 

Ps.

Pisownia oryginalna :cool:

Edytowane przez sSiwy12
Ps. dopisałem
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/163/#findComment-7279501
Udostępnij na innych stronach

Czas na wewnętrzy spokój... z wyciągniętą do przodu lewą dłonią na dziobie, w prawej kubek ciepłej aromatycznej smaczej 100% Organic Cafe Cubano Dark Roast Bold Smooth Sweet, kawy...

 

relax1.jpg

 

A-hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh... pychota!

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/163/#findComment-7279531
Udostępnij na innych stronach

Czas na wewnętrzy spokój... z wyciągniętą do przodu lewą dłonią na dziobie, w prawej kubek ciepłej aromatycznej smaczej 100% Organic Cafe Cubano Dark Roast Bold Smooth Sweet, kawy...

 

relax1.jpg

 

A-hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh... pychota!

Te patyki to na bieliznę? :)

A tak, przy okazji. Da się tam wykąpać u ciebie? Nic za tyłek nie złapie? U Paula chyba bym się bał...

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/163/#findComment-7279557
Udostępnij na innych stronach

Te patyki to na bieliznę? :)

A tak, przy okazji. Da się tam wykąpać u ciebie? Nic za tyłek nie złapie? U Paula chyba bym się bał...

 

Nie ma obawy, ale zawsze moża uciec na pal do cumowania łodzi.

 

Dzisiejsze składniki kulinarne. Organicze brązowe pieczarki o lepszych walorach aromatycznych i bardziej intensywny smaku. Suszone borowiki i organiczny kurczak.

 

krem1.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/163/#findComment-7280347
Udostępnij na innych stronach

Zgodnie z zapowiedzią :)

 

http://www.chefpaul.net/FB/DSC05213s.jpg

... najpierw zamarynowałem w marynacie ziołowej z czerwonym winem

 

http://www.chefpaul.net/FB/DSC05216s.jpg

... sos na bazie leśnych jagód, miodu i czerwonego wina

 

http://www.chefpaul.net/FB/DSC05221s.jpg

... smakowita, soczysta pieczeń

 

http://www.chefpaul.net/FB/DSC05222s.jpg

... popijana stosownym do niej napojem :)

 

 

http://www.chefpaul.net/FB/DSC05219s.jpg

... przed daniem głównym, drobna, prosta przekąska

 

pozdrawiam niezmiernie smakowicie

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/163/#findComment-7282172
Udostępnij na innych stronach

Pawle wywołałeś tym bizonem negatywny stan emocjonalny kiepskiego papraka kulinarnego. Towarzyszy mu trudność w pogodzeniu się z tym, że tego nie ma. Najgorsza jest jak widać niemożność pogodzenia się z realną sytuacją jak zaistniała. Przypalona kiełbasa zwyczajna, a pyszny bizon w marynacie z czerwonego wina, i ten szlachetny napitek Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey.:cool:

 

Pora na organiczne śniadanie.

 

sniadanie10.jpg

 

sniadanie11.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/163/#findComment-7283430
Udostępnij na innych stronach

Daj spokój :) ... niech sobie popierduje ;)

Nie wiadomo co bardziej mu szkodzi dym z salonowego kotła czy jego dieta ? :) ;)

 

Jak zawsze masz rację.

 

ps muszę skończyć śniadanie, mniami mniami i bardzo zdrowe... organiczność z samej orgniczności.:cool:

 

sniadanie15.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/163/#findComment-7283447
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...