Władca Przysmaków 02.02.2017 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 (edytowane) Obecnie zabrałem się za nalewki z mrożonej czarnej porzeczki. W bulelce 1.75 l zostawiłem 0,875 l wódki, i uzupełniłem dwoma paczkami(2x400g) porzeczki. ps bez cukru Edytowane 2 Lutego 2017 przez Władca Przysmaków bez cukru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 03.02.2017 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 (edytowane) Ktoś kiedyś powiedział: "jesteś tym co jesz" ... widać to doskonale na przykładzie pewnego jedynego w swym rodzaju miszcza ps - dziś zrobię napitek leczniczy cytrynowo-miodowy Edytowane 3 Lutego 2017 przez Chef Paul ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 04.02.2017 00:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 zgodnie z zapowiedzią powyżej http://www.chefpaul.net/FB/DSC05246s.jpg składniki: 10 średnich cytryn (najlepsze są z własnego drzewka ... lub sąsiada ) ; spirytus (dodajemy dokładnie tyle samo co soku z cytryn) ; miód (miodu dodajemy 2/3 w stosunku do ilości soku z cytryn - miód u mnie jest dostępny świeży prosto z ula, przez cały rok). przygotowanie: mieszamy dokładnie i odstawiamy na minimum dwa tygodnie http://www.chefpaul.net/FB/DSC05257s.jpg za dwa tygodnie zdam dalszą relację pozdrówka smaczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 04.02.2017 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 ... u mnie w krzakach, przycupnęły takie: http://www.chefpaul.net/FB/DSC05233s.jpg ... "bezobsługowe" w dzień się ładują, w nocy świecą ... Piękne te "przycupnięte" w krzakach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 08.02.2017 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 (edytowane) Dostałem ostatnio przepis na ośmiornicę nieco inny niż polecony kiedyś przez Chef-a . Przepis z Malty (podobno tradycyjny) Sprawioną i przemrożoną ośmiornicę wrzuca się do suchego rondla (małe mogą być zamrożone, duża powinna być przynajmniej częściowo rozmrożona) i dusi się w soku własnym pod przykryciem. Małe około 5 minut, dużą około 10 minut. Następnie wylewa się całą wodę a ośmiornice opłukuje z szumowin na sicie. Do rondla na 1 kg ośmiornicy, 1/3-1/2 szklanki oliwy, krótko podsmażamy 3-4 ząbki czosnku, 1-2 posiekane chili, dodajemy ośmiornicę, sól, szklankę czerwonego wina (użyłem Tempranillo, ale co kto lubi) i dusimy, przykryte tylko częściowo żeby sos się zredukował. Maluchy około 20 minut, dużą pół godziny.. Do tego ryż, jakaś sałatka wedle uznania i gotowe. Teraz mam dylemat, która wersja lepsza. PS Co do od napoju leczniczego to też polecam tyle że ciut inaczej robię. Proporcje 1 kg cytryn, 1 kg miodu, 1 litr spirytusu, Sok wyciskam, dodaje część okrojonych skórek (samo żółte) im więcej tym bardziej gorzkawa ale i aromatyczna wychodzi. Wszystko wymieszać i niech stoi. Im dłużej tym lepiej. U mnie chyba nigdy nie postała dłużej niż 3 miesiące ale szwagier też robi, a że robi sporo za to pija mało, to czasem na takie 4-5 letnie delicję mogę liczyć Edytowane 8 Lutego 2017 przez G.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 08.02.2017 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 GN, napewno Twój przepis ns ośmiorniczki wypróbuję ... "napój leczniczy" dojrzewa jednak zapewne nie dane mnie będzie skosztować takiego jak u Twego szwagra ... chorowitym bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 11.02.2017 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Krótki przegląd tygodnia Steki z miecznika ze szparagami http://www.chefpaul.net/FB/DSC05267s.jpg http://www.chefpaul.net/FB/DSC05270s.jpg do tego Pinot Gris http://www.chefpaul.net/FB/DSC05275s.jpg Z kością i bez kości ... duży dla głodnego, file dla dietetyczki http://www.chefpaul.net/FB/DSC05285s.jpg do tego Cabernet Sauvignon http://www.chefpaul.net/FB/DSC05292s.jpg Na wycieczce ... Universal Studios - Restauracja "The Cowfish" (szczerze polecam) http://www.chefpaul.net/FB/20170210_112049s.jpg sashimi ... było tak smaczne, że dodatkowo nigiri zabrałem do domu http://www.chefpaul.net/FB/DSC05296s.jpg pozdrawiam jak zwykle smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 11.02.2017 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Ślinka leci, Paul. ŚLinka leci. Miecznika jeszcze nie jadłem. Dobre to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 11.02.2017 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Smaczności. I te szparagi o tej porze roku. A miecznik bardzo zacny, pomijając cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 11.02.2017 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 ... A miecznik bardzo zacny, pomijając cenę Muszę spróbować. Uwielbiam ryby ale miecznika jeszcze jakoś nie miałem na talerzu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 11.02.2017 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 u mnie mrożony jest w miarę tani (35 dkg za 7 usd)http://www.chefpaul.net/FB/DSC05260s.jpg świeże szparagi dostępne cały rok (od grudnia do końca lutego z Ameryki Południowej, a później już florydzkie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 14.02.2017 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 WOW, cudowności! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 14.02.2017 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Dzisiaj tradycyjnie niespodzianka dla starej. Mamy rezerwacje w LE COUCOU 138 LafayeteE st. New York City Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 14.02.2017 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Delikatne czerwone śniadanie, czyli kubeczek barszczu na rozgrzanie z 4 uszkami. Nadzienie to sarnina z własnego odstrzału, szpinak i włoski ser. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 14.02.2017 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Na walentynki obowiazkowo małe coś z kawką.Świeżo palona kawa speciality, czyli moja pasja. Cena tej kawy jest wysoka, ale warta każdego grosza. Za 100 gramów zapłacimy około 300 zł. Do kawy czekoladka, a prezencikiem dla starej w tym roku będzie złoty ipod pro w najwyższej specyfikacji z kartą sim. https://s21.postimg.org/lr2eti2hz/walentynki3.jpg https://s14.postimg.org/mgzo4fh75/walentynki4.jpg Po kawce ruszamy do NYC, dzień pełen aktakcji z top Broadway Show. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 14.02.2017 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 No to w drogę za strawa dla ducha i ciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 15.02.2017 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Władca dziś bardzo dietetycznie ... postawił na "ucztę dla ducha" Kiełbaski z grzybami zapiekana z portobello, cebulką i czosnkiem na wytopionym wędzonym boczku http://www.chefpaul.net/FB/DSC05321s.jpg ... dodajemy odrobinę wina, chwilę pod przykryciem i dodajemy startego, pikantnego cheddar http://www.chefpaul.net/FB/DSC05326s.jpg ... bardzo dobrze komponuje się z tym daniem Cabernet Sauvignon http://www.chefpaul.net/FB/DSC05322s.jpg ... wyszło zupełnie przyzwoicie http://www.chefpaul.net/FB/DSC05337s.jpg smakowite pozdrowionka ps - Kolacyjka Walentego w temacie steakowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 15.02.2017 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Portobello moje ulubione! Kolacja była już domowa i bardzo prosta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 15.02.2017 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 ... Kolacja była już domowa i bardzo prosta... ... Podobno "afrodyzjak" ... w sam raz na ten dzień roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 17.02.2017 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 (edytowane) Naturalna kiełbaska leśna wykonana na bazie dzikiego indyka. Jest bardzo aromatyczna dzieki czosnkowi i mojej autorskiej mieszance przypraw. Z uwagi na brak tłuszczu w mięsie stosuje ser provalon lub feta. Do takiej kompozycji smakowej dodaje również szpinak. Śniadanie gotowe. Edytowane 17 Lutego 2017 przez Władca Przysmaków Śniadanie gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.