Władca Przysmaków 02.02.2017 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 (edytowane) Obecnie zabrałem się za nalewki z mrożonej czarnej porzeczki. W bulelce 1.75 l zostawiłem 0,875 l wódki, i uzupełniłem dwoma paczkami(2x400g) porzeczki. ps bez cukru Edytowane 2 Lutego 2017 przez Władca Przysmaków bez cukru Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/165/#findComment-7286813 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 03.02.2017 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 (edytowane) Ktoś kiedyś powiedział: "jesteś tym co jesz" ... widać to doskonale na przykładzie pewnego jedynego w swym rodzaju miszcza ps - dziś zrobię napitek leczniczy cytrynowo-miodowy Edytowane 3 Lutego 2017 przez Chef Paul ps Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/165/#findComment-7287959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 04.02.2017 00:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 zgodnie z zapowiedzią powyżej http://www.chefpaul.net/FB/DSC05246s.jpg składniki: 10 średnich cytryn (najlepsze są z własnego drzewka ... lub sąsiada ) ; spirytus (dodajemy dokładnie tyle samo co soku z cytryn) ; miód (miodu dodajemy 2/3 w stosunku do ilości soku z cytryn - miód u mnie jest dostępny świeży prosto z ula, przez cały rok). przygotowanie: mieszamy dokładnie i odstawiamy na minimum dwa tygodnie http://www.chefpaul.net/FB/DSC05257s.jpg za dwa tygodnie zdam dalszą relację pozdrówka smaczne Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/165/#findComment-7288299 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 04.02.2017 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 ... u mnie w krzakach, przycupnęły takie: http://www.chefpaul.net/FB/DSC05233s.jpg ... "bezobsługowe" w dzień się ładują, w nocy świecą ... Piękne te "przycupnięte" w krzakach Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/165/#findComment-7288328 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 08.02.2017 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 (edytowane) Dostałem ostatnio przepis na ośmiornicę nieco inny niż polecony kiedyś przez Chef-a . Przepis z Malty (podobno tradycyjny) Sprawioną i przemrożoną ośmiornicę wrzuca się do suchego rondla (małe mogą być zamrożone, duża powinna być przynajmniej częściowo rozmrożona) i dusi się w soku własnym pod przykryciem. Małe około 5 minut, dużą około 10 minut. Następnie wylewa się całą wodę a ośmiornice opłukuje z szumowin na sicie. Do rondla na 1 kg ośmiornicy, 1/3-1/2 szklanki oliwy, krótko podsmażamy 3-4 ząbki czosnku, 1-2 posiekane chili, dodajemy ośmiornicę, sól, szklankę czerwonego wina (użyłem Tempranillo, ale co kto lubi) i dusimy, przykryte tylko częściowo żeby sos się zredukował. Maluchy około 20 minut, dużą pół godziny.. Do tego ryż, jakaś sałatka wedle uznania i gotowe. Teraz mam dylemat, która wersja lepsza. PS Co do od napoju leczniczego to też polecam tyle że ciut inaczej robię. Proporcje 1 kg cytryn, 1 kg miodu, 1 litr spirytusu, Sok wyciskam, dodaje część okrojonych skórek (samo żółte) im więcej tym bardziej gorzkawa ale i aromatyczna wychodzi. Wszystko wymieszać i niech stoi. Im dłużej tym lepiej. U mnie chyba nigdy nie postała dłużej niż 3 miesiące ale szwagier też robi, a że robi sporo za to pija mało, to czasem na takie 4-5 letnie delicję mogę liczyć Edytowane 8 Lutego 2017 przez G.N. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/165/#findComment-7291944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 08.02.2017 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 GN, napewno Twój przepis ns ośmiorniczki wypróbuję ... "napój leczniczy" dojrzewa jednak zapewne nie dane mnie będzie skosztować takiego jak u Twego szwagra ... chorowitym bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/165/#findComment-7292036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 11.02.2017 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Krótki przegląd tygodnia Steki z miecznika ze szparagami http://www.chefpaul.net/FB/DSC05267s.jpg http://www.chefpaul.net/FB/DSC05270s.jpg do tego Pinot Gris http://www.chefpaul.net/FB/DSC05275s.jpg Z kością i bez kości ... duży dla głodnego, file dla dietetyczki http://www.chefpaul.net/FB/DSC05285s.jpg do tego Cabernet Sauvignon http://www.chefpaul.net/FB/DSC05292s.jpg Na wycieczce ... Universal Studios - Restauracja "The Cowfish" (szczerze polecam) http://www.chefpaul.net/FB/20170210_112049s.jpg sashimi ... było tak smaczne, że dodatkowo nigiri zabrałem do domu http://www.chefpaul.net/FB/DSC05296s.jpg pozdrawiam jak zwykle smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/165/#findComment-7294600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 11.02.2017 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Ślinka leci, Paul. ŚLinka leci. Miecznika jeszcze nie jadłem. Dobre to? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/165/#findComment-7294654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 11.02.2017 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Smaczności. I te szparagi o tej porze roku. A miecznik bardzo zacny, pomijając cenę Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/165/#findComment-7294712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 11.02.2017 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 ... A miecznik bardzo zacny, pomijając cenę Muszę spróbować. Uwielbiam ryby ale miecznika jeszcze jakoś nie miałem na talerzu.. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/165/#findComment-7294727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 11.02.2017 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 u mnie mrożony jest w miarę tani (35 dkg za 7 usd)http://www.chefpaul.net/FB/DSC05260s.jpg świeże szparagi dostępne cały rok (od grudnia do końca lutego z Ameryki Południowej, a później już florydzkie) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/165/#findComment-7294743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 14.02.2017 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 WOW, cudowności! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/165/#findComment-7296653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 14.02.2017 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Dzisiaj tradycyjnie niespodzianka dla starej. Mamy rezerwacje w LE COUCOU 138 LafayeteE st. New York City Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/165/#findComment-7296660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 14.02.2017 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Delikatne czerwone śniadanie, czyli kubeczek barszczu na rozgrzanie z 4 uszkami. Nadzienie to sarnina z własnego odstrzału, szpinak i włoski ser. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/165/#findComment-7296706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 14.02.2017 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Na walentynki obowiazkowo małe coś z kawką.Świeżo palona kawa speciality, czyli moja pasja. Cena tej kawy jest wysoka, ale warta każdego grosza. Za 100 gramów zapłacimy około 300 zł. Do kawy czekoladka, a prezencikiem dla starej w tym roku będzie złoty ipod pro w najwyższej specyfikacji z kartą sim. https://s21.postimg.org/lr2eti2hz/walentynki3.jpg https://s14.postimg.org/mgzo4fh75/walentynki4.jpg Po kawce ruszamy do NYC, dzień pełen aktakcji z top Broadway Show. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/165/#findComment-7296727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 14.02.2017 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 No to w drogę za strawa dla ducha i ciała. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/165/#findComment-7296734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 15.02.2017 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Władca dziś bardzo dietetycznie ... postawił na "ucztę dla ducha" Kiełbaski z grzybami zapiekana z portobello, cebulką i czosnkiem na wytopionym wędzonym boczku http://www.chefpaul.net/FB/DSC05321s.jpg ... dodajemy odrobinę wina, chwilę pod przykryciem i dodajemy startego, pikantnego cheddar http://www.chefpaul.net/FB/DSC05326s.jpg ... bardzo dobrze komponuje się z tym daniem Cabernet Sauvignon http://www.chefpaul.net/FB/DSC05322s.jpg ... wyszło zupełnie przyzwoicie http://www.chefpaul.net/FB/DSC05337s.jpg smakowite pozdrowionka ps - Kolacyjka Walentego w temacie steakowym Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/165/#findComment-7297129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 15.02.2017 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Portobello moje ulubione! Kolacja była już domowa i bardzo prosta... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/165/#findComment-7297522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 15.02.2017 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 ... Kolacja była już domowa i bardzo prosta... ... Podobno "afrodyzjak" ... w sam raz na ten dzień roku Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/165/#findComment-7297560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 17.02.2017 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 (edytowane) Naturalna kiełbaska leśna wykonana na bazie dzikiego indyka. Jest bardzo aromatyczna dzieki czosnkowi i mojej autorskiej mieszance przypraw. Z uwagi na brak tłuszczu w mięsie stosuje ser provalon lub feta. Do takiej kompozycji smakowej dodaje również szpinak. Śniadanie gotowe. Edytowane 17 Lutego 2017 przez Władca Przysmaków Śniadanie gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/165/#findComment-7298915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.