Władca Przysmaków 03.09.2017 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2017 Pyszności z super nadzieniem Palce lizać! Niedziela zapowiada się cudownie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 04.09.2017 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Mamy ochotę na New England clam chowder (czyli zupa z małży zabielana śmietanką ), lub Manhattan clam chowder(małże, boczek, ziemniaki, marchewki, szalotki, pomidory, seler naciowy, oliwka, tymianek liść laurowy, sóli pieprz), ale mnie bardziej ciągnie mnie w stronę Lousiana clam chowder. Zrobie więc dwie. Prosto, skromnie , super smacznie niebo w ustach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 04.09.2017 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 hmmm ... telepatia jakaś, czy cóś ... dziś i u mnie małże ale nie w formie zupy, lecz w sosie winno czosnkowym a do tego łosoś atlantycki pieczony na cedrowej deseczce Jak zapewne pamiętasz mamy właśnie długi weekend ... zaczęliśmy w piątek nogami krabów, w sobotę krewetami z cydrem, wczoraj był udziec jagnięcy ze szparagami ... i wino, wino, wino ... ps - ostatnio jadamy więcej ryb i owoców morza niż mięsa (wpisując się w regułę "zdrowo i smacznie" - jak to określasz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 04.09.2017 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Witaj Pawle! Również obchodzę od zeszłego tygodnia. Własnie co wróciłem z obrywania mioch ekologicznych pomidorów, które pięknie rosną na moim ekologicznym rancho. Zebrałem rochę pietruszki i ziół do morskiego rarytasu który właśnie robię. Uciekam do win, win, win... i starki, której zostało 7 ostatnich butelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 04.09.2017 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 W międzyczasie przerwa na kawę. Dla dziewczyn z szarlotką na gorąco z własnch ekologicznych jabłek, które rosną na mym ekologicznym ranczo. Czekolada - Ghirardelli 100% Cacao Unsweetened Chocolate Premium Baking Bar. Śmietana i lody kupne… https://s26.postimg.org/jour3oymh/dla_kobitek1.jpg https://s26.postimg.org/g6ir7axqh/dla_kobitek2.jpg I w panoramie… https://s26.postimg.org/700gk0si1/dla_kobitek3.jpg Dla chłopaków sama kawa, tak jąką pije Paweł. Jest moc! I pyszność! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 04.09.2017 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Dziewczyny chciały bez naci selera więc bez naci. Rarytasik w zumie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 04.09.2017 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 04.09.2017 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Prosto skromnie i super smacznie. Krewetki dzikie mrożone 1kg, przegrzebek 200g, kalamary 200g. Robotę robi czosnek i ostra papryczka! Rarytas smakowy palce lizać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 04.09.2017 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Mam jeszcze new englanda, ale jestem padnięty. Jutro może coś z dań prostych, np. tatar. Prawdziwy tatar nigdy nie jest mielony! Jest to mięso skrawane ostrym nożem, czasami pogwałcony siekaniem co stanowi profanacje dla smakoszy tego dania. Oprócz delikatnego przyprawienia go solą i pieprzem nie psujemy go większym dodatkiem przypraw. Dodatkowo galereta na bazie bulionu z młodych 4 tygodniowych gołębi. Wkładka to mięso z grzywacza i indyka, czosnek, pietruszka, a wszystko zamknięte w jelicie baranim. Powiadam wam, palce lizać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 06.09.2017 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Tatar danie proste i znane na całym świecie . W naszym kraju spaprane przez hołote społeczno-kulinarną uczącej się "sztuki życia" w knajpach pe-er-e-lu, gdzie przywłaszczono sobie nazwe „steak tartare”. Do dzisiejszego dnia jesteśmy świadkami profanacji hołoty społeczno-kulinarnej na tym wspaniałym daniu. Nic dziwnego bo nawet jego podstawowe sklasyfikowanie w Larousse Gastronomique, dla owej hołoty jest czymś nieznanym. Jednocześnie był królem stołów w domach o wyższym poziomie społecznym, gdzie nauka i książka było jego mentorem. Steak tartare tak po sklasyfikowaniu, a przed 1938 powszechnie nazywanym teak l'americanne avec sauce tatare.Tak więc niech żyje król... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 06.09.2017 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2017 , jak ja to kocham, czytanie idiotów czasami sprawia przyjemność, ale tylko wtedy kiedy oni traktują własną głupote serio. Powielana twórczość baru z prl-u , internetów, i nic więcej. Niespecjalne mity których wszedzie pełno, i jak to traktować z powagą. Końska poledwica z pod siadła, która była stosowana w celach leczniczych a nie kulinarnych, i inny amatorski bełkot. I jak tu matoła można tolerować, tego kopiujacego czy piszącego bzdury w internetach. Zero wiedzy, nauki, doswiadczenia! Niech żyje król steak l'americanne avec sauce tatare. Zdjecia się wybieraja same... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 06.09.2017 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Zaczne od polędwicy. Zakupiowa u znajomego Pawła, jest moc pyszności i jakości. Wybrałem zdjęcia ukazujące detale, bo w nich zawarte jest to co smaczne. Zostało wycięte to co jest najlepsze, cudowne, smaczne i piękne. Tego w markecie nie dostaniemy! Cdn. po komentarzach "znafcy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 06.09.2017 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Słów kilka o nożu, musi być ostry. Mój ulubiony "tararowiec" wedruje ze mną po całym świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 06.09.2017 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Nawet tatar może być wykładnikiem stylu życia. Finezja , smak i cudowność. Z innej stony można byle co, byle jak i na odpie..., syf i tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 06.09.2017 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Słow kilka o dodatkach. Przy skrajanym finezyjnym smakowitym są zbedne w nadmiarze, do siekacza mozna wiecej. Sól himalajska, pieprz Tellicherry, żółtko, kilka kaparów i kropli dziewiczej. Oczywiście 50g starki tej tanie 330 zł za 0,7 litra, droższe pija się bez zagrychy. Smakosze wiedzą o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alishia 07.09.2017 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2017 za mną od dłuższego czasu chodzi krem z zielonego groszku. lubicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 07.09.2017 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Trzeba mieć charakter, dlatego jak wróce co domu kupie dwa nowe karabiny Anschutz 1781 i Winchester XPC. Zobaczymy jak będą zaopatrywać kuchnie. Dzisiaj zrobie może krem z zielonego groszku, bo lubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 07.09.2017 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2017 W międzyczasie kilka zaległych zdjec z ptasiej galaretki. Bulion na 4tygodniowych gołąbkach, takie są najsmaczniejcze palce lizać. Wkładka do miks tłustego udzca indyczego i mięsa grzywaczy które jest super chude(strzelać można od 15 sierpnia). Znaczna ilość czosnku robi robotę wraz z natką pietruszki. Oczywiście sól i pieprz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 07.09.2017 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Świeży eko krem z zielonego groszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 07.09.2017 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Bulion z własnych eko warzyw... itp., marchewka , pietruszka, lubczyk, por, kapusta, cebula ... plus młody 21dniowy gołabek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.