Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Pawle. Jestem ostatno bardzo zajęty, ale znajduję czas na proste gotowanie.

 

Pyszna soczysta i aromatyczna pierś z kurczaka. Kupuje je u lokalnego rzeźnika. Wolnowybiegowy organiczny kurczak. Nie kupuje całych piesi, proszę o wycięcie tylko najsmaczniejszej części. Jest drożej ale smaczniej. Do duszenia używam białe wino sauvignon blanc.

 

kurczak1.jpg

 

kurczak2.jpg

 

kurczak3.jpg

 

Palce lizać!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Smakowte "dzień dobry", panownie. Miło Was podglądać :)

Witaj anSi ponownie w "smakowitym temacie" :)

... masz ochotę na coś szczególnego ? ... z przyjemnością jutro przygotuję :)

... może na wstępną przekąskę do dobrego wina, małże w koperkowym sosie ? ... by następnie jako główne danie, dziki łosoś (wprost z Alaski) grillowany na cedrowej deszczółce? ... co Ty na to ? :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Smakowte "dzień dobry", panownie. Miło Was podglądać :)

 

Witamy, witamy!

 

Sorki ale piąteczek, więc postnie.

Zupa rybaków, czyli new englnd clam chowder i flądra bałtycka z brązowym ryżem plus zielenizna...

https://s18.postimg.org/sookctyt5/fladra1.jpg

 

https://s18.postimg.org/ughj7zaix/fladra4.jpg

 

https://s18.postimg.org/rmeduk37t/fladra5.jpg

 

https://s18.postimg.org/hcbyvdii1/fladra6.jpg

 

https://s18.postimg.org/5agl12ond/fladra3.jpg

 

https://s18.postimg.org/486eievih/fladra2.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj rosół z bardzo młodego organicznego kurczaka i połowy piersi z plecami dzikiego indyka.

 

https://s18.postimg.org/6w0wq3sd5/ros_2.jpg

 

https://s18.postimg.org/fd0f1c2ah/ros_1.jpg

 

 

Połowka takiej piersi jest kilkakrotnie mniejsza od chemicznej sklepowej.

 

https://s18.postimg.org/4ep5io0p5/ros_1a.jpg

 

 

 

Odzielam plecy które również wędruja do rosołu

https://s18.postimg.org/ase8m9deh/ros_3.jpg

 

 

 

Z piersi wycinam i zachowuje na przyszłość tylko to co najbardziej szlachetne, czyli jak w przypadku piersi kurzych tzw. cycuszka.

 

https://s18.postimg.org/7yb38j8kp/ros_4.jpg

 

https://s18.postimg.org/eorkia8op/ros_5.jpg

 

Reszta jest tylko wypełniaczem rosołowym dającym bardzo dobry smak.

 

Następnie tak jak z gotowaniem rosołu.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...