Władca Przysmaków 26.02.2018 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Rajskie zestawienie smaków! Świeży i bardzo kremowy ser kozi robi robotę, konfitura z czarnej porzeczki wyjątkowo eksponuje smak tego skromnego arcydzieła pyszności. Palce lizać! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/176/#findComment-7495487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 26.02.2018 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 no, no ... smakowity weekend'dzik W ogródku zapierdzielałem ... świeże ziółka, pomidorki, groszek, fasolkę, ogórki zaczynają wyrastać jak goopie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/176/#findComment-7495681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 02.03.2018 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 Witaj Pawle. Jestem ostatno bardzo zajęty, ale znajduję czas na proste gotowanie. Pyszna soczysta i aromatyczna pierś z kurczaka. Kupuje je u lokalnego rzeźnika. Wolnowybiegowy organiczny kurczak. Nie kupuje całych piesi, proszę o wycięcie tylko najsmaczniejszej części. Jest drożej ale smaczniej. Do duszenia używam białe wino sauvignon blanc. Palce lizać! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/176/#findComment-7498402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 02.03.2018 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 ładne cycuszki ... również ostatnio jestem bardziej zajęty Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/176/#findComment-7498555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 02.03.2018 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 Smakowte "dzień dobry", panownie. Miło Was podglądać Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/176/#findComment-7498758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 02.03.2018 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 Smakowte "dzień dobry", panownie. Miło Was podglądać Witaj anSi ponownie w "smakowitym temacie" ... masz ochotę na coś szczególnego ? ... z przyjemnością jutro przygotuję ... może na wstępną przekąskę do dobrego wina, małże w koperkowym sosie ? ... by następnie jako główne danie, dziki łosoś (wprost z Alaski) grillowany na cedrowej deszczółce? ... co Ty na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/176/#findComment-7498860 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 02.03.2018 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 Smakowte "dzień dobry", panownie. Miło Was podglądać Witamy, witamy! Sorki ale piąteczek, więc postnie. Zupa rybaków, czyli new englnd clam chowder i flądra bałtycka z brązowym ryżem plus zielenizna... https://s18.postimg.org/sookctyt5/fladra1.jpg https://s18.postimg.org/ughj7zaix/fladra4.jpg https://s18.postimg.org/rmeduk37t/fladra5.jpg https://s18.postimg.org/hcbyvdii1/fladra6.jpg https://s18.postimg.org/5agl12ond/fladra3.jpg https://s18.postimg.org/486eievih/fladra2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/176/#findComment-7498869 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 03.03.2018 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Dzisiaj rosół z bardzo młodego organicznego kurczaka i połowy piersi z plecami dzikiego indyka. https://s18.postimg.org/6w0wq3sd5/ros_2.jpg https://s18.postimg.org/fd0f1c2ah/ros_1.jpg Połowka takiej piersi jest kilkakrotnie mniejsza od chemicznej sklepowej. https://s18.postimg.org/4ep5io0p5/ros_1a.jpg Odzielam plecy które również wędruja do rosołu https://s18.postimg.org/ase8m9deh/ros_3.jpg Z piersi wycinam i zachowuje na przyszłość tylko to co najbardziej szlachetne, czyli jak w przypadku piersi kurzych tzw. cycuszka. https://s18.postimg.org/7yb38j8kp/ros_4.jpg https://s18.postimg.org/eorkia8op/ros_5.jpg Reszta jest tylko wypełniaczem rosołowym dającym bardzo dobry smak. Następnie tak jak z gotowaniem rosołu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/176/#findComment-7499225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 03.03.2018 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Czosnek zawsze w łupinach... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/176/#findComment-7499241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 03.03.2018 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 (edytowane) Ostatnią przyprawą jest lubczyk i sól. Wszystkie inne przyprawy dodaję w odpowiednim czasie. Lubczyk dodaje 8 min. przed zakończeniem gotowania. Edytowane 3 Marca 2018 przez Władca Przysmaków Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/176/#findComment-7499250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 03.03.2018 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 U mnie na rosół już zdecydowanie za ciepło Widzę, że dołożyłeś brukselki ... doskonale się komponuje wzbogacając smak. Dziś jestem tak zajęty w ogrodzie, że "sockeye" trafi na grilla dopiero jutro Smacznego życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/176/#findComment-7499293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.03.2018 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Zgodnie z zapowiedzią Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/176/#findComment-7500767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 07.03.2018 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 U mnie na chłopski styl... Pierwszy etap zakończony, czyli na żeliwnej potelni... Następnym krokiem będzie duszenie w czerwonym winie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/176/#findComment-7502299 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 07.03.2018 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Zaczynamy duszenie w czerwonym winie... Więcej wina... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/176/#findComment-7502349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 07.03.2018 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 1/2 drogi... Szalotki Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/176/#findComment-7502374 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 07.03.2018 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Ciąg dalszy zabawy... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/176/#findComment-7502380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 08.03.2018 02:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Odlewamy trochę wywaru winnego, dodajemy 100ml wina i doprawiamy sos Wyjątkowo pyszna kolacja. Palce lizać! Prosta, smaczna, aromatyczna kolacja myśliwego. ps do marynowania mięsa użyłem przyprawy do dziczyzny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/176/#findComment-7502459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 08.03.2018 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 smakowitości tam u Ciebie ... jak zwykle zresztą Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/176/#findComment-7502841 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 08.03.2018 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Czosnek i wino robi robotę. Co za aromat! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/176/#findComment-7502979 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.03.2018 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 To zrób tatara bez tatara..Potrafisz wszystko więc zrobisz.Złamałem tradycje ale co tam ,pokaż. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/176/#findComment-7503434 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.