Władca Przysmaków 26.02.2018 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Rajskie zestawienie smaków! Świeży i bardzo kremowy ser kozi robi robotę, konfitura z czarnej porzeczki wyjątkowo eksponuje smak tego skromnego arcydzieła pyszności. Palce lizać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 26.02.2018 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 no, no ... smakowity weekend'dzik W ogródku zapierdzielałem ... świeże ziółka, pomidorki, groszek, fasolkę, ogórki zaczynają wyrastać jak goopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 02.03.2018 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 Witaj Pawle. Jestem ostatno bardzo zajęty, ale znajduję czas na proste gotowanie. Pyszna soczysta i aromatyczna pierś z kurczaka. Kupuje je u lokalnego rzeźnika. Wolnowybiegowy organiczny kurczak. Nie kupuje całych piesi, proszę o wycięcie tylko najsmaczniejszej części. Jest drożej ale smaczniej. Do duszenia używam białe wino sauvignon blanc. Palce lizać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 02.03.2018 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 ładne cycuszki ... również ostatnio jestem bardziej zajęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 02.03.2018 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 Smakowte "dzień dobry", panownie. Miło Was podglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 02.03.2018 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 Smakowte "dzień dobry", panownie. Miło Was podglądać Witaj anSi ponownie w "smakowitym temacie" ... masz ochotę na coś szczególnego ? ... z przyjemnością jutro przygotuję ... może na wstępną przekąskę do dobrego wina, małże w koperkowym sosie ? ... by następnie jako główne danie, dziki łosoś (wprost z Alaski) grillowany na cedrowej deszczółce? ... co Ty na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 02.03.2018 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 Smakowte "dzień dobry", panownie. Miło Was podglądać Witamy, witamy! Sorki ale piąteczek, więc postnie. Zupa rybaków, czyli new englnd clam chowder i flądra bałtycka z brązowym ryżem plus zielenizna... https://s18.postimg.org/sookctyt5/fladra1.jpg https://s18.postimg.org/ughj7zaix/fladra4.jpg https://s18.postimg.org/rmeduk37t/fladra5.jpg https://s18.postimg.org/hcbyvdii1/fladra6.jpg https://s18.postimg.org/5agl12ond/fladra3.jpg https://s18.postimg.org/486eievih/fladra2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 03.03.2018 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Dzisiaj rosół z bardzo młodego organicznego kurczaka i połowy piersi z plecami dzikiego indyka. https://s18.postimg.org/6w0wq3sd5/ros_2.jpg https://s18.postimg.org/fd0f1c2ah/ros_1.jpg Połowka takiej piersi jest kilkakrotnie mniejsza od chemicznej sklepowej. https://s18.postimg.org/4ep5io0p5/ros_1a.jpg Odzielam plecy które również wędruja do rosołu https://s18.postimg.org/ase8m9deh/ros_3.jpg Z piersi wycinam i zachowuje na przyszłość tylko to co najbardziej szlachetne, czyli jak w przypadku piersi kurzych tzw. cycuszka. https://s18.postimg.org/7yb38j8kp/ros_4.jpg https://s18.postimg.org/eorkia8op/ros_5.jpg Reszta jest tylko wypełniaczem rosołowym dającym bardzo dobry smak. Następnie tak jak z gotowaniem rosołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 03.03.2018 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Czosnek zawsze w łupinach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 03.03.2018 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 (edytowane) Ostatnią przyprawą jest lubczyk i sól. Wszystkie inne przyprawy dodaję w odpowiednim czasie. Lubczyk dodaje 8 min. przed zakończeniem gotowania. Edytowane 3 Marca 2018 przez Władca Przysmaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 03.03.2018 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 U mnie na rosół już zdecydowanie za ciepło Widzę, że dołożyłeś brukselki ... doskonale się komponuje wzbogacając smak. Dziś jestem tak zajęty w ogrodzie, że "sockeye" trafi na grilla dopiero jutro Smacznego życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.03.2018 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Zgodnie z zapowiedzią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 07.03.2018 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 U mnie na chłopski styl... Pierwszy etap zakończony, czyli na żeliwnej potelni... Następnym krokiem będzie duszenie w czerwonym winie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 07.03.2018 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Zaczynamy duszenie w czerwonym winie... Więcej wina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 07.03.2018 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 1/2 drogi... Szalotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 07.03.2018 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Ciąg dalszy zabawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 08.03.2018 02:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Odlewamy trochę wywaru winnego, dodajemy 100ml wina i doprawiamy sos Wyjątkowo pyszna kolacja. Palce lizać! Prosta, smaczna, aromatyczna kolacja myśliwego. ps do marynowania mięsa użyłem przyprawy do dziczyzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 08.03.2018 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 smakowitości tam u Ciebie ... jak zwykle zresztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 08.03.2018 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Czosnek i wino robi robotę. Co za aromat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.03.2018 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 To zrób tatara bez tatara..Potrafisz wszystko więc zrobisz.Złamałem tradycje ale co tam ,pokaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.