niktspecjalny 10.03.2018 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 To nie jest koncert życzeń i wątek dla konusów kulinarnych. ps miałeś zapinać... Gosia w domu? Twój wymuszony koncert gdy Pan się pojawia ,ty jako pospólstwo zza morza pojawiasz i kwękasz................Tak zapiałem:p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 10.03.2018 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 Zjadł parówki, szynkę drobiową i przypaloną kapustę ... przyszedł więc (po wielogodzinnym siedzeniu w kibelku po tych swych "wariacjach") po inspiracje na normalne, zdrowe i pożywne dania ... wcale się nie dziwię ... może wreszcie przestanie truć i katować rodzinę i znajomych tymi swoimi miszczowskimi wariacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 11.03.2018 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2018 Pora na lekki lunch (w trakcie aktywnego wypoczynku - w ogrodzie) ... klasyka ... kurzęce, pikantne skrzydełka i zmrożoność na dobre trawienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 11.03.2018 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2018 ... no to zdróweczko ... przepijając starą (7-mio letnią) pigwowcówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.03.2018 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 taki sobie bufecik bażancie cycki z tartym truflami jajeczka salami sery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 21.03.2018 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 (edytowane) no i pięknie ... lubię dobrego tuńczyka u mnie dziś również lenistwo ... zostało mi trochę bażancich cycków z urodzinowej imprezy Ciemiężycielki i zrobię je w pomidorach ... pamiętajmy by pokrajane pomidory z posiekanym czosnkiem dusić w winie ... ser dodajemy na sam koniec zapiekania i dodatkowo posypujemy po ułożeniu cycka na talerz Edytowane 21 Marca 2018 przez Chef Paul fotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 21.03.2018 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 (edytowane) Kocham! Zlewam naleweczkę z białej morwy. Palce lizać! Sama morwa i wódeczka. Co za smak i zapach! ... no więc w takim razie po obiadku burbonik ... na zdróweczko ps - zajrzałem do miszcza (któren jak teraz stwierdził udziela się w: " z polskiego show-biznesu kulinarnego ") ostatnie jego "show" to zjedzenie marchewki z papierowego talerzyka a następnie skonsumował fotografię z internetu ... zapowiedział "show" kolejny ... będą to "kacze nóżki z Biedronki" ... ciekawym czy zrobi zgodnie z instrukcją na opakowaniu ? Czy może "wariacyjne" posypie krakersami i zaleje rozpuszczonym smalcem Z ostatnich "show" bardzo spodobała mnie się "meduza i lorneta" dla jednookiego pirata ... "showman" z niego tęgi ... miszcz i znafca kulinarny na miarę swych "wariacji" Mam nadzieję, że nigdy się nie nauczy sztuki gotowania i nadal będzie się dzielił z nami swymi "dokonaniami", bawiąc wszystkich czytających jego "osiągnięcia" Edytowane 21 Marca 2018 przez Chef Paul ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 21.03.2018 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 Spójrz na wątki "miszcza" ... uśmiejesz się trochę ... no to na drugą nóżkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.03.2018 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 (edytowane) Nakręcił się ... "show" kulinarnego błazna trwa miszcz był uprzejmy ogłosić światu: "Kuźwa krytyk kulinarny się znalazł.:stirthepot: .Pinokio w mordę jeża..Zapomniałem o moim mentorze." "Tego się nie zapomina.:yes:." "Jeden jest Chef Paul tylko on. Nie zapominaj o tym." (chodzi o Chef Paul Prudhomme, którego miszcz wynalazł w internecie gdy z mozołem starał się dowiedzieć więcej o mej osobie wpisując hasło "chef Paul" ) Oczywiście tylko jeden "prawdziwy" na świecie będzie "Chef John", "Chef Mark" lub "Chef Justin" ... reszta o tych samych imionach to przechrzty i falsyfikaty "Showmen bełkocik", "Archiwista tropiciel" i "Łowca (papierowych talerzyków)" jest tylko jeden to nie ulega żadnej wątpliwości ... show must go on ... czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy ps - miszcz przedstawił ciąg dalszy swej spiskowej teorii wg niego wszyscy szefowie kuchni o imieniu Paul - prócz "Chef Paul Prudhomme" - to przebierańcy ... ciekawm teorii o innych szefach kuchni o taking samych imionach ... snafca wybierze tych "jedynie prawdziwch" ? Edytowane 22 Marca 2018 przez Chef Paul ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.03.2018 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 (edytowane) Wczoraj od samego ranka pracowałem w ogrodzie, (koszenie trawników i takie tam) .. Obiad był więc na szybko bo nie miałem zbyt wiele czasu ... jak zwykle tylko sól i pieprz ... na parę minut na rozgrzaną żeliwną płytę ... i obiad gotowy ps - szkoda, że nie ma już wątka "NS powiedział" ... komentował więc będę jego "tfórczość" w innych wątkach (między innymi tutaj) Otóż: tak bardzo chciałby zabłysnąć, tak bardzo się stara, tak chciałby niektórym choć dorównać ... i co ? ... wszystko co nie mieści się w móżdżku miszcza jest kłamstwem, spiskiem, lub jakimiś zafałszowaniem lub przeinaczeniem ... (efekty widać po wpisach) 7.55 nowego czasu piękna pogoda , a ja usiadłem z wrażenia..................Dziadzia zaczął kłamać. . Idę coś upitrasić na śniadanko.Szybko , by zapomnieć o tych kłamstwach.Jak go dzisiaj przeczytałem to wymiękłem.To chyba arterioskleroza ................Mniejsza o to bo się nakręcam ale mnie zadziwił jak nigdy dotąd.Przemilczę to to................ Ponad rok temu, miszcz szumnie zapowiedział: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?335335-Tu-powstaje-forumowa-kiążka-z-wariacjami-kulinarnymi-NS-na-potrzeby-Forum-Muratora ... staram się zrozumieć, że napisanie tak wiekopomnego dzieła wymaga czasu, jednakowoż: osoby cierpiące na przewlekłe schorzenia związane z zaparciami zbyt długo czekać nie mogą w swej rozbudzonej nadziei Miszcz rozpoczął również hodowlę bydła rzeźnego (o czym raczył tutaj wszystkich poinformować) ... Wołowina z własnego wołu zajefajna i te sosy.Szok dla kubków smakowych. ... CDN.... Zapewne żywiec którego hodowlę rozpoczął, pochodzi z rasy wagyu CDN niewątpliwie będzie trwał ... sraczka umysłowa jest nieuleczalna wszak jesteś tym co jesz ... i jak była uprzejma zauważyć "Zochna" całe lata mnie tu nie było, a niktspecjalny wciąż ten sam Dobrze wiedzieć, że są jakieś sytuacje constans w życiu, niczym dogmaty w religii ps2 - oczywiście, że czytam i cytuję ten bełkocik (i będzie to miało miejsce nie tylko w tym wątku) :D:D:D. a nie mówiłem.Dziadunio już mnie cytuje w kulinariach.Bidny starszy człowiek zapętlił się i nie może rozwiązać.:D:D:D.Ta postępująca groźna choroba w/w jest niepokojąca.Nie ma co się śmiać.Facet starszy bez krzty honoru odszedł stąd na zawsze by na białym koniku powrócić i jakieś brednie o NS -sie wypisywać.Protoplasta amerykański czy coś. ... W lutym ubiegłego roku napisałem: Czytam i własnym oczom nie wierzę Czas absurdu stał się chyba jakąś zakaźną chorobą w Polsce. Po dwunastu latach pobytu na tym forum nadszedł niewątpliwie czas odpoczynku, nie wiem tylko czy powiedzieć "do widzenia" czy raczej "żegnam" ? ... czas pokaże ... Interpretacja nadpobudliwego, forumowego clowna jak powyżej ... już, już miał nadzieję, że jest tak blisko i będą w działach kulinarnych królowały bezkrytycznie jego bełkotliwe wariacje ... nic z tego ... jestem tutaj na powrót po "urlopie" ... choć niczego konkretnego w tych jego wypowiedziach znaleźć nie można to rozrywka jedyna w swoim rodzaju ... bawię się niepomiernie czytając te z mozołem pisane wypociny pod mym adresem ... może zrobi przerwę na chwilę i pójdzie nakarmić swego wołu (byle nie wariacjami z Biedronki lub McD, zwierzę zdechnąć może lub przynajmniej się rozchorować) Edytowane 25 Marca 2018 przez Chef Paul ps2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klarysaagnes 27.03.2018 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 Ja się ostatnio zainspirowałam przekąskami, które jadłam w restauracji Rozdroże w Warszawie. Zwyczajny talerz serów z dodatkiem winogron. I wyglądało pięknie podeśle zdjęcie. Jeśli planujecie jakąś imprezkę to polecam jako przekąskę właśnie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.03.2018 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 (edytowane) W styczniu tego roku, w wieku 91 lat zmarł Chef Paul Bocuse ... w mniemaniu naszego niespecjalnego miszcza "kulinarny przebieraniec" jakim totalnym ignorantem trzeba być by wypowiadać się na tematy o których nie ma się nawet cząstkowej wiedzy ? ps - powyższy test jest odpowiedzią na bełkocik poniżej: Chef Paul jest tylko jeden.Jedyny niepowtarzalny : Chociaż według głupkowatej teorii zgryźliwego tetryka można i tak: ChefPaulNiktspecjalny no błędu nie ma. ... temat ten uważam ze swej strony ma wyczerpany. Edytowane 28 Marca 2018 przez Chef Paul ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 02.04.2018 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2018 Świąteczne smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 14.04.2018 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2018 krótka historia dwóch bułek ... czyli dobry bourbon jest dobry do wszystkiego... do schabu z kością również smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 15.04.2018 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Wiem, że to co napiszę może zbudzić u niektórych uśmiech ale co tam. Wlazłem przypadkiem do Burger King. Przypadkiem, bo raczej omijam fastfoody. Zainteresował mnie angus. Tak, burger z angusa. Musiałem spróbować i był naprawdę niezły. Po odrzuceniu bułki i wytarciu nadmiaru sosów. Smakował dobrą wołowiną. Zdumienie nie mija mi do tej pory, bo to co można dostać w McDonald's, czy pozostałe wyroby Burger King są, moim zdaniem tylko dla zdesperowanych. Ciekaw jestem waszego zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 15.04.2018 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 ... Ciekaw jestem waszego zdania. Nie chciał byś usłyszeć "Miszcz Niespecjalny" (pozwólcie, że tak będę go narazie nazywał ) po raz wtóry nie wykupił recepty ... będzie się więc działo Miszcz Niespecjalny był uprzejmy zapodać, że niektóre wątki na tym forum są jego wyłączną własnością i tylko on ma prawo do wstawiania tam swych postów - takie forumowe mini- blogi Niespecjalnego Miszcza (oczywiście mile widziane są peany pochwalne twórczości Miszcza przez jego wielbicieli) ... ponad rok temu Miszcz Niespecjalny szumnie zapowiedział wydanie największego bestseller'a w kulinarnych tematach i ... rozumiem, że to wiekopomne dzieło jest czas cały "w trakcie" (z cierpliwością wielką jego wielbiciele czekają) ... nic to Poczujcie się jak w Texasie Smacznego ps - szybkie i proste danie ... cała sztuka w stosownym doprawieniu i przygotowaniu mięsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.04.2018 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 szef :DWieczor uskutecznia lajkowanie w moim wątku obok to ja ChefpaulNiktspecjalny pokażę tu coś zapomnianego.Przepraszam ,że bez kawusi ale szybkie śniadanko przed pracą.Prawie beztłuszczowe.Kanapka na gorąco z chleba żytniego plus dodatki na wzmocnienie. Proszę pamiętać ,że parówka indycza zawsze układana jak drewno do kominka , lepiej i dokładniej się wysmaża. Ser Edam Rycki z Ryk koło Lublina. Broń Boże ser nie może być przypalony.Ma pod wpływem temperatury naturalnie się rozpuścić. Nad kanapką czuwał ChefpaulNiktspecjalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.04.2018 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Gdyby nie ten indyk zmielony wraz z kośćmi i piórami reszta była by jadalna Jajeczko na twardo, czy na mientko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.04.2018 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Gdyby nie ten indyk zmielony wraz z kośćmi i piórami reszta była by jadalna Jajeczko na twardo, czy na mientko ? Rozumiem ,że ty parówki sam wytwarzasz bez piór i kości:yes:. Przewidziałem to jajo, bo gdybym wkleił je i to z majonezem kieleckim (najzdrowszym na rynku) ,to opis twój mendzący wszyscy znają.Czyli.Moje jajko wyszło z du...y i ten syfiasty majonez to jeszcze bardziej zasyfił.Zapewne dopowiedziałbyś ,że żygał...ś jak się napatrzyłeś.Twoje jaja są nie z du...y.Dobrym starym strategiem jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.04.2018 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Gdyby nie ten indyk zmielony wraz z kośćmi i piórami reszta była by jadalna Jajeczko na twardo, czy na mientko ? Jak starsi tłumaczą to czasami trzeba ich posłuchać.Ma być jajo to będzie.Przed obiadem ChefpaulNiktspecjalny zarządził co następuje: mycie jaja:D Dwa plastry boczku surowego od strony bezkostnej obranych ze skóry coby dziadzia nie kolało w oczka. Wybrałem jedną z opcji podrabianego i ugotowałem wedle przepisu na twardo. Potraktowałem j/w. Rozbiłem mu włókna i tłuszcze. Stąd wybierałem Pozostawione sobie - macerowaniu i jaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.