Chef Paul 08.05.2018 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 Tak więc jakoś mnie się wczoraj chciało i upiekłam kogucika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 09.05.2018 00:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Zupka wiosenna na młodym byczym ogonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 11.05.2018 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 Ciągle tylko te steak'i (wprawdzie różne ich rodzaje i cięcia ale to przecież tylko steak'i) Postanowiłem odejść trochę od tej monotonii i chyba zamówię sobie bycze jaja ... co przyślą jednak gdy torreador przegra ? ... małe jajca dostarczą niczym od skopa (nie przymierzając) Może jaja bizonie zamówić ? ... Bizony prawie wszystkie już zeżarte ale jest szansa, że może jeszcze się załapię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 15.05.2018 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 @ sSiwy ... moje ulubione szparagi (najprostszym sposobem) ... tylko oliwa, sól i pieprz Gościom bardzo przypadły do gustu żeberka ... więc była powtórka ... pod koniec wędzenia posmarowałem przednim burbounem wymieszanym z lokalnym miodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 16.05.2018 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2018 ...i spasiony jankes, który to wchłonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 16.05.2018 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2018 ...i spasiony jankes, który to wchłonie. przynajmniej wchłania naturalne pożywienie, a nie substytuty "parówkopodobne" .@ sSiwy ... moje ulubione szparagi (najprostszym sposobem) ... tylko oliwa, sól i pieprz Oczywiście al dente Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 16.05.2018 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2018 Jakoś dziwnym trafem Polacy nie są tak zapasieni jak wieprze jedząc te "substytuty parówkopodobne". Dziwne, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 17.05.2018 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 Dzień dobry Miło tu było. Kiedyś... Widzę, że jakiś dziwny klon niespecjalnego wprosił się do Was i szkody czyni Oj, szkoda. Mimo wszystko mistrzów patelni pozdrawiam Rzadko, bo rzadko, ale czasem jeszcze -z rozpędu -zaglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 18.05.2018 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2018 Jakoś dziwnym trafem Polacy nie są tak zapasieni jak wieprze jedząc te "substytuty parówkopodobne". Dziwne, nie? Ci co żrą są otyli - fakt, za oceanem żrą tego więcej, bo są leniwi i nie chce im się gotować od podstaw w domach. W tym temacie, nie propaguje się szybkiego stylu żywienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 18.05.2018 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2018 Ci co żrą są otyli - fakt, za oceanem żrą tego więcej, bo są leniwi i nie chce im się gotować od podstaw w domach. W tym temacie, nie propaguje się szybkiego stylu żywienia. I tu się z Tobą zgadzam. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.05.2018 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2018 (edytowane) Dzień dobry Miło tu było. Kiedyś... Widzę, że jakiś dziwny klon niespecjalnego wprosił się do Was i szkody czyni Oj, szkoda. Mimo wszystko mistrzów patelni pozdrawiam Rzadko, bo rzadko, ale czasem jeszcze -z rozpędu -zaglądam. Zaglądaj zaglądaj ... posty wybitnie niespecjalnych ekspertów można ignorować U mnie dziś na kolacji będą sąsiedzi ... ... ostanie jeszcze nie zeżarte bizony do gołąbków ... no i zupełnie przyzwoite "NY strip's" ... bo jak ogólnie wiadomo, poza steak'ami prawie nic innego tutaj nie żremy 5+5+5+10 Edytowane 18 Maja 2018 przez Chef Paul dodane zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.05.2018 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 (edytowane) I tak bez ziemniaczków? OK , juz serio. Nie udawaj takiego skromniaka, masz kilka sztucerów, dupeltówek, pomijam kilka sztuk broni krótkiej. Coś z "lasu" zawsze gotujesz. Tak więc przechodzę tym sposobem do sobotniego obiadu... ... Ostatnio zamiast ziemniaczków zasmakował mi wywar z kukurydzy ... a i strzelam już coraz mniej Święto Dziękczynienia - indyk, Gwiazdka - jakaś sarna, okazjonalnie aligator (ale już dość dawno nie szwendałem się po bagnach) ... jakoś nie chce mnie się Dziś na obiad gołąbki z bizonim farszem ... przygotowane tym razem przez Panią Domu ps - pukawki oczywiście zawsze w idealnym stanie i gotowe do użycia Dziś cały dzień pada więc późny obiad przygotowałem w kuchni domowej Wędzona pierś z indyka z pancetta w sosie grzybowym Przystawki Smakowicie pozdrawiam Edytowane 20 Maja 2018 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 23.05.2018 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 ... a może coś bardziej swojskiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.05.2018 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2018 ... U mnie będzie tuńczyk z wodorostami i prądem. ... rybka lubi pływać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 27.05.2018 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2018 Jakoś dziwnym trafem Polacy nie są tak zapasieni jak wieprze jedząc te "substytuty parówkopodobne". Dziwne, nie? Pewnie jakiś fake news https://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/lekarze-alarmuja-co-trzecie-dziecko-ma-nadwage,840300.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 29.05.2018 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 ... za oknem deszcz ... a mnie się nie chciało grillować pod parasolem ... ... ładny więc kawałek poprzerastanej polędwicy przygotowałem ma kolację w kuchni domowej ... na mocno rozgrzanej, żeliwnej patelni, z odrobiną oleju z avocado, opiekłem mięso z wszystkich stron (trzy steak'i o grubości 3 cm dla Ciemiężycielki - takie lubi - reszta w jednym kawałku dla mnie) ... ... do piekarnika (200°C) na 7 minut, skropione lekko bourbonem z kawałkami zmrożonego masła ... podałem z porto bello i czosnkowo - ziołową grzanką ... no i oczywiście stosowne wino Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 30.05.2018 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 ... U mnie skromnie, "rybka". ... Super zakąska Bardzo lubię ostrygi ... do świeżych prócz cytryny dodaję odrobinę różowego prosecco Doskonałe są również grillowane z maślanym sosem z tequila Smakowitości ... Na zdrówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 31.05.2018 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2018 Skromna, lekka, pożywna kolacyjka "Philly cheese steak" - jedna z moich wersji (z sosem wasabi, cole slow i oliwkami faszerowanymi marynowanym czosnkiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.06.2018 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2018 (edytowane) Jakoś dziwnym trafem Polacy nie są tak zapasieni jak wieprze jedząc te "substytuty parówkopodobne". Dziwne, nie? http://wolnosc24.pl/2017/07/27/epidemia-otylosci-wsrod-amerykanow-wstrzasajacy-raport-naukowcow/ http://www.newsweek.pl/swiat/czy-ameryka-znalazla-sposob-na-powstrzymanie-epidemii-otylosci,101541,1,1.html "Gdyby krowy były wielkości sardynek, to można byłoby je jadać znacznie częściej, gdyż zawierałyby na pewno mniej chemii" "Należąca do WHO Międzynarodowa Agencja Badań nad Rakiem (IARC), uznała, że czerwone mięso, jest jednym z tych produktów, które wykazuje działanie rakotwórcze ". http://www.sfd.pl/art/Dietetyka_i_zdrowe_od%C5%BCywianie-c1/ ;) Edytowane 1 Czerwca 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 01.06.2018 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2018 ... i dlatego należy należy zwracać uwagę na produkty z których przygotowujemy nasze dania. Certyfikowane (a nie te na gębę od oszustów) produkty organiczne dają jakąś gwarancję, że odżywiamy się bez użycia nadmiernej ilości chemii spożywczej, choć wielu przypadkach całkowicie tego udziału ograniczenie na dzień dzisiejszy jest niemożliwe. Epidemia otyłości i nadwagi dotyczy bowiem bardzo wielu krajów i tylko jako świadomi konsumenci możemy pomóc sobie i swoim rodzinom. Polecam czytanie etykiet na produktach spożywczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.