Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA

Recommended Posts

... u mnie dziś Dzień Sera i Wina :)

Do ryby stosuje wlasna kompozycje ziol z czubryca i skorka cytryny w skladzie, plus kilka innych ziol, ale to juz moja tajemnica. Oczywiscie czosnek , rowniez wlasny.

organicznie15.jpg

... każdy ma jakiś swój ulubiony zestaw i kompozycje przypraw :) ... nie wątpię, że Twoje są bardzo dopracowane, podkreślające smak naturalnego produktu :)

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najlepsze, soczyste i pełne smaku oceanu są właśnie krewetki znad zatoki meksykańskiej i zachodniego wybrzeża Atlantyku (jestem w tym szczęśliwym położeniu, źe mam do nich dostęp na wyciągnięcie ręki - dosłownie) :)

... dziś u mnie "skirt steak" (wielu się takie to cięcie, a smakoszm wołowiny w szczególności - ... głęboki smak, (dziś w mym przypadku - bo nie tradycyjnie z grilla a pieczone powoli i długo), podkręcony doskonałym burbounem, winem i warzywkiem (marchewka, cebula, czosnek, rzodkiew) ... właśnie się marynuje :)

FB_IMG_1528033679769.jpg

cdn

... w tzw międzyczasie :)

Dzień Sera, Wina i Bourbona :)

FB_IMG_1528037608388.jpg

cdn

Edytowane przez Chef Paul
Dopisek

Zacne kawałeczki :)

... zgodnie z zapowiedzią cd

Po dwóch godzinach spędzonych w lodówce mięsko trafiło do wolnowara w towarzystwie cebuli, marchewki i rzodkwi, podlane lekko wołowym bulionem i Cabernet Sauvignon.

Trzy godziny w temperaturze wysokiej i trzy w niskiej.

FB_IMG_1528102432936.jpg

... Efekt przeszedł nawet moje oczekiwania :)

FB_IMG_1528102445595.jpg

Było tak smaczne i pachnące, że podałem tylko z pieczonymi ziemniaczkami ... i winem (co oczywiste) :)

Cisza, relaks, wedkarstwo muchowe, cudowna przyroda , cudowny styl zycia i cudowny planowany obiad.

To jest to! "Palce lizac!"

po_rybke3.jpg

dobrego połowu na smakowity obiadek :)

ps - widzę, że Miszcz wraz ze swym przydupaskiem zapragnęli rozrywki :)

... cóż, chyba pora na parę wpisów w kulinarnym śmietniku :) ;)

ps - no i "pacz Pan" ... wykrakałem :)

Edytowane przez Chef Paul
ps

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Floryda to raj dla smakoszy. Pawle, wiedziales gdzie sie osiedlic.

Gourmet slow food, taka prosta skromna przekaska z lokalnych organicznych florydzkich skladnikow, a ile radosci dla podniebienia. Lokalny slow food ser i sos czosnkowy, mniam mniam. Wolowina pierwsza klasa, cos niesamowitego.Palce lizac. Frytki na orginalnej recepturze. Palce lizac i lizac! Skromnie , prosto z wielkim smakiem w duchu slow food!

gourmet_slow_food1.jpg

https://s22.postimg.cc/am9d8tb0x/gourmet_slow_food2.jpg

• 2 weeks później...
  • 1 month później...