wg39070 25.10.2018 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 (edytowane) Idę robić pyzy z mięsem .Kuźwa znowu bez cielęciny .Trochę kury i karkówki tym razem pół na pół + cebula szalotka ..Jak coś gotujesz to słuchasz muzy.Jeśli możesz to jakiej.Może ona będzie miała to coś by potrawa była ta taka..Wkleję foty później. Bardzo lubię "Bolero" Ravela, w hameryce pewnie nie znają. Swoją drogą NS, co by gotowali adwersarze gdyby nie Europejskie wynalazki typu: szynki dojrzewające, wszelkiej maści wykwintne wina, francuskie sery itp. Oni tam nic kulinarnego z wyższej półki nie spłodzili, tylko te wszech obecne steki czyli - bizony we współczesnej odsłonie, no i ...burgery spaślaki. Nawet samochody kupują japońskie, bo sami nic porządnego i luksusowego nie wynaleźli. Pzdr. Edytowane 25 Października 2018 przez wg39070 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.10.2018 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Uszanuj to.Mówiłem jesteś tchórzem nie podejmując rękawicy .Nie rozmawiam z tchórzami.Nie pisz nic.Eot. Koncertu życzeń ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.10.2018 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Bardzo lubię "Bolero" Ravela, w hameryce pewnie nie znają. Swoją drogą NS, co by gotowali adwersarze gdyby nie Europejskie wynalazki typu: szynki dojrzewające, wszelkiej maści wykwintne wina, francuskie sery itp. Oni tam nic kulinarnego z wyższej półki nie spłodzili, tylko te wszech obecne steki czyli - bizony we współczesnej odsłonie, no i ...burgery spaślaki. Nawet samochody kupują japońskie, bo sami nic porządnego i luksusowego nie wynaleźli. Pzdr. Następny z "bólem dupy" i kompleksami ... "brak dostępu" ? zjedz parówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 25.10.2018 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Następny z "bólem dupy" i kompleksami ... "brak dostępu" ? zjedz parówkę Brak dostępu, do czego? Ja mieszkam w Europie i wszystko co europejskie mam w zasięgu ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.10.2018 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 (edytowane) Brak dostępu, do czego? Ja mieszkam w Europie i wszystko co europejskie mam w zasięgu ręki. Masz "w zasięgu ręki" ale nie korzystasz ? Jeżeli korzystasz z "dóbr" które wymieniłeś "... Europejskie wynalazki typu: szynki dojrzewające, wszelkiej maści wykwintne wina, francuskie sery ..." dostępnych u mnie w prawie każdym sklepie to przepraszam Po Twych wpisach trudno raczej rozpoznać żeś taki kulinarny koneser i sabaryta Edytowane 25 Października 2018 przez Chef Paul dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 25.10.2018 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Masz "w zasięgu ręki" ale nie korzystasz ? Jeżeli korzystasz z "dóbr" które wymieniłeś "... Europejskie wynalazki typu: szynki dojrzewające, wszelkiej maści wykwintne wina, francuskie sery ..." dostępnych u mnie w prawie każdym sklepie to przepraszam Po Twych wpisach trudno raczej rozpoznać żeś taki kulinarny koneser i sabaryta Nie zrozumiałeś mojego przekazu. Trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.10.2018 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 (edytowane) Bardzo lubię "Bolero" Ravela, w hameryce pewnie nie znają. Swoją drogą NS, co by gotowali adwersarze gdyby nie Europejskie wynalazki typu: szynki dojrzewające, wszelkiej maści wykwintne wina, francuskie sery itp. Oni tam nic kulinarnego z wyższej półki nie spłodzili, tylko te wszech obecne steki czyli - bizony we współczesnej odsłonie, no i ...burgery spaślaki. Nawet samochody kupują japońskie, bo sami nic porządnego i luksusowego nie wynaleźli. Pzdr. Słucham np. tego ,a utwór wiadomo o czym.O musztardzie kieleckiej. .Ze słuchania wyszła mi całkiem smaczna sałatka. Edytowane 25 Października 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.10.2018 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 albo tego i powiem Ci ,że lubię przy tym tańczyć. Może kiedyś wkleję przy uciesze adwersarzy taniec połączony ze spontanicznym gotowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.10.2018 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 jego uwielbiam jak gotuję to świruje sobie taki den-sik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.10.2018 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Jakieś magiczne chał chał od 60-siątki. Takie miłe szczeku szczeku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 25.10.2018 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Słucham np. tego ,a utwór wiadomo o czym.O musztardzie kieleckiej. .Ze słuchania wyszła mi całkiem smaczna sałatka. Ser Feta hamerykanie też muszą kupić od Europejczyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.10.2018 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Ser Feta hamerykanie też muszą kupić od Europejczyków. Mogą kupić wszystko i wszędzie. Najlepsze produkty z całego świata są tutaj ogólnie dostępne Uwiera Cię to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.10.2018 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Jakieś magiczne chał chał .Szczeku szczeku wkleiłem ...........Zanim coś spłodzisz zaślepiony zazdrością Czas na wklejenie z netu skrzynki złota................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.10.2018 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Jakieś magiczne chał chał .Szczeku szczeku wkleiłem ... no to teraz by skosztować szampana poliż monitor z fotką którą wkleiłeś z netu Uszanuj to.Mówiłem jesteś tchórzem nie podejmując rękawicy .Nie rozmawiam z tchórzami.Nie pisz nic.Eot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 25.10.2018 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Takie male zestawienie. Palenie plastikowych butelek nad brzegiem Wisly... Za chwile mine falochron, prawdziwy relax pawdziwego faceta i oceaniczne ryby... https://www.youtube.com/watch?v=KuYyiXQGQ18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hun19 26.10.2018 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2018 Jako wierny obserwator tematów kulinarnych zwracam uwagę że właśnie mijają 24 godziny od ostatniego posta niktspecjalnego. Mam nadzieję że nie będzie tak jak zwykle czyli po zabawnym tygodniu dwa miesiące posuchy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 26.10.2018 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2018 Co za cudowny dzien! Swieza ryba, koncowka fileta ta najbardziej waska od ogona. Co to za gatunek, drapieżnik? Wygląda dobrze, ryba wagi pewnie około kilkunastu kilogramów? Z blisko dostępnych w Bałtyku, mam jedynie łososie z tak atrakcyjnych ryb, zarówno kulinarnie jak i wędkarsko. Przede wszystkim przygotowuję marynowane-krojone w cienkie pasy, dalej duszone z warzywami i oczywiście tatar. Tatar jeśli dysponuję wolną chwilą tuż po połowach, najdalej dzień później. Ten dziki różni się zdecydowanie od norweskiego. Są jeszcze minidorsze, ale to zdecydowanie mniej atrakcyjne kulinarnie, nie mówiąc o wędkarstwie. Jako wierny obserwator tematów kulinarnych zwracam uwagę że właśnie mijają 24 godziny od ostatniego posta niktspecjalnego. Mam nadzieję że nie będzie tak jak zwykle czyli po zabawnym tygodniu dwa miesiące posuchy... Martwisz się zdrowiem @niktspecjalnego czy być może zbyt długim antraktem, czekającym publiczność przed kolejnymi odsłonami? Niestety, choć widać szczere i emocjonalne zaangażowanie aktora do swej roli, to jednak pauzy potrzebuje jak wszyscy. Zazdrość i chęć górowania nad kimś innym, tylko w wojnie militarnej przynosi opłakane skutki, tutaj mamy do czynienia z klasycznym komediodramatem. Komediodramatem na kanwie najnowszych trendów polityczno-społecznych, "jesteśmy dumni, lepsi, mondrzejsi patryjoci, pokażmy to niedowiarkom"! Choć oglądam tą sztukę, jako widz czuję się nieraz szczerze skonfudowany. Ale trudno, jeśli aktor sam czuje się dobrze w swej roli... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hun19 26.10.2018 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2018 Co to za gatunek, drapieżnik? Wygląda dobrze, ryba wagi pewnie około kilkunastu kilogramów? Z blisko dostępnych w Bałtyku, mam jedynie łososie z tak atrakcyjnych ryb, zarówno kulinarnie jak i wędkarsko. Przede wszystkim przygotowuję marynowane-krojone w cienkie pasy, dalej duszone z warzywami i oczywiście tatar. Tatar jeśli dysponuję wolną chwilą tuż po połowach, najdalej dzień później. Ten dziki różni się zdecydowanie od norweskiego. Są jeszcze minidorsze, ale to zdecydowanie mniej atrakcyjne kulinarnie, nie mówiąc o wędkarstwie. Martwisz się zdrowiem @niktspecjalnego czy być może zbyt długim antraktem, czekającym publiczność przed kolejnymi odsłonami? Niestety, choć widać szczere i emocjonalne zaangażowanie aktora do swej roli, to jednak pauzy potrzebuje jak wszyscy. Zazdrość i chęć górowania nad kimś innym, tylko w wojnie militarnej przynosi opłakane skutki, tutaj mamy do czynienia z klasycznym komediodramatem. Komediodramatem na kanwie najnowszych trendów polityczno-społecznych, "jesteśmy dumni, lepsi, mondrzejsi patryjoci, pokażmy to niedowiarkom"! Choć oglądam tą sztukę, jako widz czuję się nieraz szczerze skonfudowany. Ale trudno, jeśli aktor sam czuje się dobrze w swej roli... . Ja w całym przedstawienii szukam wyłącznie rozrywki i nie lubie zbyt dlugich pauz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 27.10.2018 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2018 Ja w całym przedstawienii szukam wyłącznie rozrywki i nie lubie zbyt dlugich pauz ... nie martw się tak niebawem znowu tutaj zawita z nowym repertuarem ... ostatnio zapowiedział "śpiew i taniec z garnkami" więc zapewne znowu nas rozbawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.10.2018 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2018 (edytowane) Witam wszystkich oprócz tchórza i żółtej ciżmy.http://emoty.blox.pl/resource/wargrenade.gif..W tej ironii jest tyle śmiechu.I o to chodzi .Pytania do Panów hun19 i noc...............z uśmiechem na twarzy bez epitetów i inwektyw.Zapewne robicie lepiej ode mnie pamiętając ,że krytyka zgubna jest i jeśli chodzi o kulinaria zapewniam Was ,że tu pokazać się możecie by poczuć na własnej skórze powiew cynizmu , narcyzmu,wulgarności i drwin.Powiem np.zakładając hipotetycznie ,że obaj Panowie jesteście totalnymi laikami i frustratami kulinarnymi .Chcecie coś osiągnąć ale jesteście bezsilni . Co wtedy odpowiecie. Co widzicie na zdjęciu oprócz sra...czki i rzyg....owin .Oprócz sy....fu i gów...a bo to już wiemy.Tak po swojemu bez partykularyzmu. tu widzicie oczywiście. poezję smaku. https://www.youtube.com/watch?v=HRx7YQiUm6k Edytowane 27 Października 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.