Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA

Recommended Posts

Idę robić pyzy z mięsem .Kuźwa znowu bez cielęciny .Trochę kury i karkówki tym razem pół na pół + cebula szalotka .;).Jak coś gotujesz to słuchasz muzy.Jeśli możesz to jakiej.Może ona będzie miała to coś by potrawa była ta taka.;).Wkleję foty później.

Bardzo lubię "Bolero" Ravela, w hameryce pewnie nie znają. Swoją drogą NS, co by gotowali adwersarze gdyby nie Europejskie wynalazki typu: szynki dojrzewające, wszelkiej maści wykwintne wina, francuskie sery itp. Oni tam nic kulinarnego z wyższej półki nie spłodzili, tylko te wszech obecne steki czyli - bizony we współczesnej odsłonie, no i ...burgery spaślaki. Nawet samochody kupują japońskie, bo sami nic porządnego i luksusowego nie wynaleźli. Pzdr.

Edytowane przez wg39070

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo lubię "Bolero" Ravela, w hameryce pewnie nie znają. Swoją drogą NS, co by gotowali adwersarze gdyby nie Europejskie wynalazki typu: szynki dojrzewające, wszelkiej maści wykwintne wina, francuskie sery itp. Oni tam nic kulinarnego z wyższej półki nie spłodzili, tylko te wszech obecne steki czyli - bizony we współczesnej odsłonie, no i ...burgery spaślaki. Nawet samochody kupują japońskie, bo sami nic porządnego i luksusowego nie wynaleźli. Pzdr.

Następny z "bólem dupy" i kompleksami :)

... "brak dostępu" ? :)

zjedz parówkę :)

Brak dostępu, do czego? Ja mieszkam w Europie i wszystko co europejskie mam w zasięgu ręki.

Masz "w zasięgu ręki" ale nie korzystasz ? :)

Jeżeli korzystasz z "dóbr" które wymieniłeś "... Europejskie wynalazki typu: szynki dojrzewające, wszelkiej maści wykwintne wina, francuskie sery ..."

dostępnych u mnie w prawie każdym sklepie :) to przepraszam :)

Po Twych wpisach trudno raczej rozpoznać żeś taki kulinarny koneser i sabaryta :)

Edytowane przez Chef Paul
dopisek

Masz "w zasięgu ręki" ale nie korzystasz ? :)

Jeżeli korzystasz z "dóbr" które wymieniłeś "... Europejskie wynalazki typu: szynki dojrzewające, wszelkiej maści wykwintne wina, francuskie sery ..."

dostępnych u mnie w prawie każdym sklepie :) to przepraszam :)

Po Twych wpisach trudno raczej rozpoznać żeś taki kulinarny koneser i sabaryta :)

Nie zrozumiałeś mojego przekazu. Trudno.

Słucham np. tego

,a utwór wiadomo o czym.O musztardzie kieleckiej.:);) .Ze słuchania wyszła mi całkiem smaczna sałatka.

ef774bca968919da.jpg

b8e2e9378c9f8e4b.jpg

Edytowane przez niktspecjalny

Jakieś magiczne chał chał .Szczeku szczeku:)

wkleiłem 3538f3e3a84f66c2.jpg

... no to teraz by skosztować szampana poliż monitor z fotką którą wkleiłeś z netu :)

Uszanuj to.Mówiłem jesteś tchórzem nie podejmując rękawicy .Nie rozmawiam z tchórzami.Nie pisz nic.Eot.

:)

Co za cudowny dzien!

Swieza ryba, koncowka fileta ta najbardziej waska od ogona.

Co to za gatunek, drapieżnik? Wygląda dobrze, ryba wagi pewnie około kilkunastu kilogramów? Z blisko dostępnych w Bałtyku, mam jedynie łososie z tak atrakcyjnych ryb, zarówno kulinarnie jak i wędkarsko. Przede wszystkim przygotowuję marynowane-krojone w cienkie pasy, dalej duszone z warzywami i oczywiście tatar. Tatar jeśli dysponuję wolną chwilą tuż po połowach, najdalej dzień później. Ten dziki różni się zdecydowanie od norweskiego. Są jeszcze minidorsze, ale to zdecydowanie mniej atrakcyjne kulinarnie, nie mówiąc o wędkarstwie.

Jako wierny obserwator tematów kulinarnych zwracam uwagę że właśnie mijają 24 godziny od ostatniego posta niktspecjalnego. Mam nadzieję że nie będzie tak jak zwykle czyli po zabawnym tygodniu dwa miesiące posuchy...

Martwisz się zdrowiem @niktspecjalnego czy być może zbyt długim antraktem, czekającym publiczność przed kolejnymi odsłonami? Niestety, choć widać szczere i emocjonalne zaangażowanie aktora do swej roli, to jednak pauzy potrzebuje jak wszyscy. Zazdrość i chęć górowania nad kimś innym, tylko w wojnie militarnej przynosi opłakane skutki, tutaj mamy do czynienia z klasycznym komediodramatem. Komediodramatem na kanwie najnowszych trendów polityczno-społecznych, "jesteśmy dumni, lepsi, mondrzejsi patryjoci, pokażmy to niedowiarkom"! Choć oglądam tą sztukę, jako widz czuję się nieraz szczerze skonfudowany. Ale trudno, jeśli aktor sam czuje się dobrze w swej roli... .

Co to za gatunek, drapieżnik? Wygląda dobrze, ryba wagi pewnie około kilkunastu kilogramów? Z blisko dostępnych w Bałtyku, mam jedynie łososie z tak atrakcyjnych ryb, zarówno kulinarnie jak i wędkarsko. Przede wszystkim przygotowuję marynowane-krojone w cienkie pasy, dalej duszone z warzywami i oczywiście tatar. Tatar jeśli dysponuję wolną chwilą tuż po połowach, najdalej dzień później. Ten dziki różni się zdecydowanie od norweskiego. Są jeszcze minidorsze, ale to zdecydowanie mniej atrakcyjne kulinarnie, nie mówiąc o wędkarstwie.

Martwisz się zdrowiem @niktspecjalnego czy być może zbyt długim antraktem, czekającym publiczność przed kolejnymi odsłonami? Niestety, choć widać szczere i emocjonalne zaangażowanie aktora do swej roli, to jednak pauzy potrzebuje jak wszyscy. Zazdrość i chęć górowania nad kimś innym, tylko w wojnie militarnej przynosi opłakane skutki, tutaj mamy do czynienia z klasycznym komediodramatem. Komediodramatem na kanwie najnowszych trendów polityczno-społecznych, "jesteśmy dumni, lepsi, mondrzejsi patryjoci, pokażmy to niedowiarkom"! Choć oglądam tą sztukę, jako widz czuję się nieraz szczerze skonfudowany. Ale trudno, jeśli aktor sam czuje się dobrze w swej roli... .

Ja w całym przedstawienii szukam wyłącznie rozrywki i nie lubie zbyt dlugich pauz

Ja w całym przedstawienii szukam wyłącznie rozrywki i nie lubie zbyt dlugich pauz

:) ... nie martw się tak :) niebawem znowu tutaj zawita z nowym repertuarem :)

... ostatnio zapowiedział "śpiew i taniec z garnkami" :) więc zapewne znowu nas rozbawi :)

Witam wszystkich oprócz tchórza i żółtej ciżmy.http://emoty.blox.pl/resource/wargrenade.gif..W tej ironii jest tyle śmiechu.I o to chodzi .Pytania do Panów hun19 i noc...............z uśmiechem na twarzy bez epitetów i inwektyw.Zapewne robicie lepiej ode mnie pamiętając ,że krytyka zgubna jest i jeśli chodzi o kulinaria zapewniam Was ,że tu pokazać się możecie by poczuć na własnej skórze powiew cynizmu , narcyzmu,wulgarności i drwin.Powiem np.zakładając hipotetycznie ,że obaj Panowie jesteście totalnymi laikami i frustratami kulinarnymi .Chcecie coś osiągnąć ale jesteście bezsilni . Co wtedy odpowiecie. Co widzicie na zdjęciu oprócz sra...czki i rzyg....owin .Oprócz sy....fu i gów...a bo to już wiemy.Tak po swojemu bez partykularyzmu.

15f0b8437ed41b3e.jpg

b4bcd81fd7eef267.jpg

5b03b3830d520deb.jpg

4625811acee12521.jpg

tu widzicie oczywiście.chlopska-jajecznica3.jpg

poezję smaku.serio3.jpg

makaron4.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=HRx7YQiUm6k

Edytowane przez niktspecjalny