niktspecjalny 27.10.2018 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2018 (edytowane) Wspaniałe kluski żelazne i gęś miast przewału tego morskiego kiczu. Edytowane 27 Października 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 27.10.2018 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2018 ... "a nie mówiłem" "Panowie" przetłumaczcie sobie: "... Pytania do Panów hun19 i noc...............z uśmiechem na twarzy bez epitetów i inwektyw.Zapewne robicie lepiej ode mnie pamiętając ,że krytyka zgubna jest i jeśli chodzi o kulinaria zapewniam Was ,że tu pokazać się możecie by poczuć na własnej skórze powiew cynizmu , narcyzmu,wulgarności i drwin.Powiem np.zakładając hipotetycznie ,że obaj Panowie jesteście totalnymi laikami i frustratami kulinarnymi .Chcecie coś osiągnąć ale jesteście bezsilni ..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hun19 27.10.2018 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2018 Ale mi się oberwało od kulinarnych frustratow ulala. Noc to już wcześniej wyjaśnił że nie czuje potrzeby dzielenia się tym co na talerzu w internecie, u mnie jest podobnie. Natomiast myślę że mam pełne prawo oglądać ci tu wrzucać, a nawet komentować. Bez żadnej ideologii i porównywania USA do Polski bo i tak i tu można zjeść zarówno cudowne rzeczy jak i parówki z paznokci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 27.10.2018 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2018 Ale mi się oberwało od kulinarnych frustratow ulala. Noc to już wcześniej wyjaśnił że nie czuje potrzeby dzielenia się tym co na talerzu w internecie, u mnie jest podobnie. Natomiast myślę że mam pełne prawo oglądać ci tu wrzucać, a nawet komentować. Bez żadnej ideologii i porównywania USA do Polski bo i tak i tu można zjeść zarówno cudowne rzeczy jak i parówki z paznokci Nie bierz tego tak bardzo do siebie Miszcza, "zwycięzcę wszystkich pojedynków kulinarnych - przeszłych, obecnych oraz przyszłych", należy tylko chwalić i podziwiać ... jego inwencja kulinarna nie zna żadnych granic ... jest jedyna w swoim rodzaju (co nie ulega najmniejszej wątpliwości) np ... Co widzicie na zdjęciu oprócz sra...czki i rzyg....owin .Oprócz sy....fu i gów...a bo to już wiemy.Tak po swojemu bez partykularyzmu. Widzę "rewolucyjną wariację" (zgodną z tradycją - w wypowiedziach autora) "parówki w skorupkach" Ciekawym pod wpływem jakie "muzy" powstało tak wykwintne danie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 27.10.2018 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2018 Witam wszystkich oprócz tchórza i żółtej ciżmy.http://emoty.blox.pl/resource/wargrenade.gif..W tej ironii jest tyle śmiechu.I o to chodzi .Pytania do Panów hun19 i noc...............z uśmiechem na twarzy bez epitetów i inwektyw.Zapewne robicie lepiej ode mnie pamiętając ,że krytyka zgubna jest i jeśli chodzi o kulinaria zapewniam Was ,że tu pokazać się możecie by poczuć na własnej skórze powiew cynizmu , narcyzmu,wulgarności i drwin.Powiem np.zakładając hipotetycznie ,że obaj Panowie jesteście totalnymi laikami i frustratami kulinarnymi .Chcecie coś osiągnąć ale jesteście bezsilni . Co wtedy odpowiecie. Co widzicie na zdjęciu oprócz sra...czki i rzyg....owin .Oprócz sy....fu i gów...a bo to już wiemy.Tak po swojemu bez partykularyzmu. Skoro już określiłeś co tam jest, nie będę podważał wiarygodnej opinii znawcy kulinarnego. Jednak pozwolę sobie wtrącić własne spostrzeżenie. W daniu z fotek 6 i 7 (od góry) chętnie zanurzyłbym sztućce, nie miałbym większych oporów także przed nr. 3, resztę pominę milczeniem, to nie moje smaki i klimaty. Prezentacja dań w internecie zawsze jest ułomna, zmysły węchu i smaku nie umieją czytać fotografii. Miałbym prezentować cokolwiek dla drwin, narcyzmu itd.? Nie jestem zakochanym w sobie masochistą, pozostawię to innym, bardziej kompetentnym i doświadczonym w tych sztukach. Czujesz na sobie powiew cynizmu itd? Skoro czynisz te prezentacje z własnej, nieprzymuszonej woli, to pewnie czujesz się z tym b. dobrze, ale to Twój wybór. Możesz sobie zakładać frustrację, ignorancję, itd, cokolwiek zechcesz, Twoje przemyślenia mam w głębokim poważaniu. Gotuję dla siebie i swojej rodziny, czasami dla gości, zupełnie amatorsko od kilku lat, nie dzielę się fotkami, one nie oddają ani zapachu ani smaku, szczególnie smaku. Może kieeedyś?! Choć uwielbiam egzotyczne smaki, to nie odrzucam polskiej, tradycyjnej kuchni, w zależności od tego czym dysponuję akurat. Np. jutro przewiduję prozaiczną zupę cebulową, dalej takież mielone z brązowym ryżem i "pekińską" surówką, oraz musem chałwowym jako zwieńczenie posiłku. Niestety, deser to już będzie dzieło żony, specjalistki od słodkości. Jak widzisz, nie będę silił się na to by przyćmić Twoje dokonania i z zaintrygowaniem oczekuję Twoich dalszych prezentacji. Domyślam się że nie tylko ja. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 27.10.2018 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2018 ... Prezentacja dań w internecie zawsze jest ułomna, zmysły węchu i smaku nie umieją czytać fotografii. ... No coś Ty przecież wszystkim wiadomo jak smakować może: ozorki w galarecie: z korniszonem, z kaparami i pieczoną słodką papryką, z jalapeno ... moja ulubiona wersja to z jalapeno ... albo taki po południu relaks na tarasie ... do szklanicy wina antipasto Zapewniam Cię, tak jak widać tak smakuje ps - Władco Przysmaków, kaczuszka katalogowa ... może jutro na obiad ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 27.10.2018 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2018 No coś Ty przecież wszystkim wiadomo jak smakować może: ozorki w galarecie: z korniszonem, z kaparami i pieczoną słodką papryką, z jalapeno ... moja ulubiona wersja to z jalapeno ... albo taki po południu relaks na tarasie ... do szklanicy wina antipasto Zapewniam Cię, tak jak widać tak smakuje ps - Władco Przysmaków, kaczuszka katalogowa ... może jutro na obiad ? Znane mi dania, widoczne na fotkach, nie są żadnym wyzwaniem dla zmysłów, gorzej z tymi nietkniętymi moim nożem i widelcem. Jeszcze trudniej przychodzi mi, odgadnięcie smaku potrawy przygotowanej z nieznanych składników. Wynika to z mojego małego stażu w kuchni i bliższego zainteresowania się tym co jem, od chwili szerszej dostępności wyszukanych (nie tradycyjnie polskiej kuchni) produktów. Ostatnio, chyba wskutek diety, zanotowałem niepokojące wyostrzenie mojego zmysłu smaku. Wszelką np. sól, a szczególnie cukier, wyczuwam nawet w śladowych ilościach, w każdym daniu. Dlaczego wszyscy (prawie) tak słodzą co się da, a nawet czego się nie da (nie powinno)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.10.2018 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Znane mi dania, widoczne na fotkach, nie są żadnym wyzwaniem dla zmysłów, gorzej z tymi nietkniętymi moim nożem i widelcem. Jeszcze trudniej przychodzi mi, odgadnięcie smaku potrawy przygotowanej z nieznanych składników. Wynika to z mojego małego stażu w kuchni i bliższego zainteresowania się tym co jem, od chwili szerszej dostępności wyszukanych (nie tradycyjnie polskiej kuchnki) produktów. Ostatnio, chyba wskutek diety, zanotowałem niepokojące wyostrzenie mojego zmysłu smaku. Wszelką np. sól, a szczególnie cukier, wyczuwam nawet w śladowych ilościach, w każdym daniu. Dlaczego wszyscy (prawie) tak słodzą co się da, a nawet czego się nie da (nie powinno)? Ależ tutaj wcale nie chodzi o "wyzwania" raczej o inspirację, kulinarne pomysły czy choćby zwykłe pokazanie, że nasza kuchnia nie musi się już ograniczać (z racji dostępności produktu) i można ją urozmaicać na wiele sposobów. Ponadto "jedna fotografia może być bardziej opisowa niż tysiąc słów" Uważam (jest to jednak moja prywatna opinia), że poszukiwanie nowych smaków z nowych dla nas produktów i kultur kulinarnych innych nacji, jest cechą pozytywną. Należy to jednak robić w sposób zgodny z ogólnymi zasadami łączenia smaków i sztuki kulinarnej. Sól i cukier traktuję w kuchni tak jak i inne przyprawy. Nadmiar powoduje zawsze zepsucie dania ps - Władco Przysmaków, świeże ostrygi ze zmrożonością są zawsze dobrą kombinacją ... przynajmniej dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 31.10.2018 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 Gdzieś wcześniej wspominałem o podłym, norweskim łososiu, ale doszło jeszcze takie (choć niewielkie) zagrożenie:https://www.o2.pl/artykul/cztery-osoby-zmarly-na-grozna-chorobe-moze-pochodzic-z-polski-6311859460556417aSzkoda, ryba samo zdrowie, smak.., choć w tym przypadku lekko dyskusyjny i piękny wygląd. Tego norweskiego ograniczam do 2 X w roku, albo wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 31.10.2018 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 sprzedawany u mnie łosoś generalnie pochodzi z Alaski ... z Norwegii nie widziałem w sprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.11.2018 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 Dwa i tralala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 02.11.2018 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 ... ... Upiekę karkówkę ... Dwa i tralala. Cóż za wspaniałości nam się tutaj trafiły ... ten mistrzowski sposób łączenia smaku ogóraska z pozostałymi komponentami tego jakże wykwintnego "spontana" ... no arcydzieła sztuki kulinarnej zgodne z pozycją na najwyższym "pojedynkowym" podium ps - najbardziej podobają mnie się wafelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.11.2018 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 (edytowane) Wariacje kulinarne i to moje , to nie arcydzieła.Arcydzieła robi prawdziwy Szef kuchni wiadomo który nie mylić z tchórzem kulinarnym.Do rzeczy ponieważ są zarzuty.http://emoty.blox.pl/resource/4_2_208.gif. Opis dal ignoranta Karkówka pieczona Owoce jadąc od dołu : 1.gruszka konferencja kwadrat 2.arbuz hiszpański kwadrat 3.ananas nie z puszki kwadrat 4.mandarynka z Wietnamu cząstki nie kwadrat 5. żurawina z kaszą manną Jeśli chodzi o zapiekankę to całość jej w wariacjach kulinarnych. Edytowane 2 Listopada 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 02.11.2018 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 Rozumiem, że czujesz dumę ze swoich dań i potrzebę dzielenia się osiągnięciami, ale może rozważ ograniczenie się do prezentowania dań w jednym wątku. To samo w dwóch wątkach nie służy niczemu, tylko tworzy tasiemce forumowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.11.2018 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 Rozumiem, że czujesz dumę ze swoich dań i potrzebę dzielenia się osiągnięciami, ale może rozważ ograniczenie się do prezentowania dań w jednym wątku. To samo w dwóch wątkach nie służy niczemu, tylko tworzy tasiemce forumowe. Dlaczego zwracasz uwagę tylko mi jako adwersarz , bądź obiektywny , niestronniczy i powiedz to kolegom adwersarzom.Wywołał mnie do tablicy prowadzi swoją wojenkę, prowokuje , a ja chcę mu sprostać w tych ideologicznych własnych przemyśleniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.11.2018 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 Rozumiem, że czujesz dumę ze swoich dań i potrzebę dzielenia się osiągnięciami, ale może rozważ ograniczenie się do prezentowania dań w jednym wątku. To samo w dwóch wątkach nie służy niczemu, tylko tworzy tasiemce forumowe. Każdy może założyć sobie wątek jaki chce, bo takie jego prawo. A czytanie i pisanie w tym wątku akurat, nie należy do Twoich obowiązków, zdaje się? Pomiń, nie czytaj, nie będziesz miał stresu. Skoro ktoś zauważa jakieś podłości, ma prawo też o tym napisać......................... Czytasz siebie bo nie rozumiem dlaczego poddajesz się takiej nagłej frustracji.Twój stan rozdrażnienia nic nie wnosi.popierdujesz jak inni ale po co? Np. Nie umiem jeździć rowerem to za cholerę nie wsiadam na niego ale próbuję dalej,nie mam gustu to ubieram się w stonowanym stylu,popieram gotowanie owoców morza to pisze ,że jadam to w chałupie i jest mi z tym dobrze z tym smakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 02.11.2018 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 (edytowane) Dlaczego zwracasz uwagę tylko mi jako adwersarz , bądź obiektywny , niestronniczy i powiedz to kolegom adwersarzom.Wywołał mnie do tablicy prowadzi swoją wojenkę, prowokuje , a ja chcę mu sprostać w tych ideologicznych własnych przemyśleniach. Czytasz siebie bo nie rozumiem dlaczego poddajesz się takiej nagłej frustracji.Twój stan rozdrażnienia nic nie wnosi.popierdujesz jak inni ale po co? Np. Nie umiem jeździć rowerem to za cholerę nie wsiadam na niego ale próbuję dalej,nie mam gustu to ubieram się w stonowanym stylu,popieram gotowanie owoców morza to pisze ,że jadam to w chałupie i jest mi z tym dobrze z tym smakiem. Teksty wysyłam do tłumacza ... chyba, że na forum znajdzie się ktoś kto to przetłumaczy Edytowane 2 Listopada 2018 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.11.2018 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 Najpierw Eot na kłapał nie mając argumentów.Z przyzwoitości czepić się trzeba i nawsadzać bo taka jest norma.Najpierw napisał cytat "upiekłem karczek".odpisałem i pokazałem.Nie pasi trzeba innego jadu użyć.Zbesztać przy użyciu ironii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 02.11.2018 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 Rozumiem, że czujesz dumę ze swoich dań i potrzebę dzielenia się osiągnięciami, ale może rozważ ograniczenie się do prezentowania dań w jednym wątku. To samo w dwóch wątkach nie służy niczemu, tylko tworzy tasiemce forumowe. Ale przecież niespecjalny jest mistrzem tasiemców o niczym. BTW to troll jest i nie warto go karmić. Na dodatek unikalny typ trolla bo warunkowo samożywny, coś jak euglena zielona. Jak nikt nie da się sprowokować, to sam ze sobą gada, pisząc choćby i 20 postów jeden pod drugim. Sensem jego życia jest obsrywanie możliwie dużej ilości wątków swoimi wypocinami, Od dłuższego czasu szczególnie uwziął się na wątki kulinarne ale udzielał się równie "merytorycznie" w wątkach kominkowych, ogrodowych i innych. Kiedyś, lata temu, wpadł na ogrody z pomysłem że będzie jałowce rozmnażał, poprzez powtykanie w ziemię obciętych gałązek. Jak mu ludzie co się znają, zaczęli tłumaczyć że niespecjalne mądrze to wymyślił i to tak nie działa, to zaczął się drzeć że zmasowany atak na jego osobę, odmawiają mu prawa do własnego zdania, a w ogóle to pojęcia o ogrodnictwie nie mają i jego pomysł na pewno zadziała. Btw zdjęć pięknie ukorzenionych sadzonek które zapowiadał, jakoś do tej pory nie wrzucił W kilku innych wątkach które zafajdał, pomysły miał równie "genialne". Na każdym normalnym forum, takie indywiduum dostało by stałego bana na IP w pierwszym tygodniu działalności, czemu tutaj od lat, bezkarnie rozbija się jak pijany zając to już słodka tajemnica redakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.11.2018 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 Ale przecież niespecjalny jest mistrzem tasiemców o niczym. BTW to troll jest i nie warto go karmić. Na dodatek unikalny typ trolla bo warunkowo samożywny, coś jak euglena zielona. Jak nikt nie da się sprowokować, to sam ze sobą gada, pisząc choćby i 20 postów jeden pod drugim. Sensem jego życia jest obsrywanie możliwie dużej ilości wątków swoimi wypocinami, Od dłuższego czasu szczególnie uwziął się na wątki kulinarne ale udzielał się równie "merytorycznie" w wątkach kominkowych, ogrodowych i innych. Kiedyś, lata temu, wpadł na ogrody z pomysłem że będzie jałowce rozmnażał, poprzez powtykanie w ziemię obciętych gałązek. Jak mu ludzie co się znają, zaczęli tłumaczyć że niespecjalne mądrze to wymyślił i to tak nie działa, to zaczął się drzeć że zmasowany atak na jego osobę, odmawiają mu prawa do własnego zdania, a w ogóle to pojęcia o ogrodnictwie nie mają i jego pomysł na pewno zadziała. Btw zdjęć pięknie ukorzenionych sadzonek które zapowiadał, jakoś do tej pory nie wrzucił W kilku innych wątkach które zafajdał, pomysły miał równie "genialne". Na każdym normalnym forum, takie indywiduum dostało by stałego bana na IP w pierwszym tygodniu działalności, czemu tutaj od lat, bezkarnie rozbija się jak pijany zając to już słodka tajemnica redakcji. Dlaczego mnie rozliczasz i chcesz wywalać.Ja ich nie prowokuje odpowiadam tylko kiedy sami zaczynają swoją wojenkę. tak i Ty.Mogą omijać i tak było.Jak to piszesz :Jak nikt nie da się sprowokować, to sam ze sobą gada, pisząc choćby i 20 postów jeden pod drugim. Dlaczego kłamiesz? Wyświetlenia to niby ty piszesz tak ?. Ktoś to czyta i pisze.Zapewne w dyskusje nie wchodzi bo boi się takich jak ty.Napiszesz mu : Ale przecież niespecjalny jest mistrzem tasiemców o niczym. BTW to troll jest i nie warto go karmić. Na dodatek unikalny typ trolla bo warunkowo samożywny, coś jak euglena zielona. albo Kiedyś, lata temu, wpadł na ogrody z pomysłem że będzie jałowce rozmnażał, poprzez powtykanie w ziemię obciętych gałązek. znowu kłamiesz przywołaj wspomnienia.bo nie pamiętam.rzeczywiście przywiozłem z lasu zaszczepki jałowca leśnego i wsadziłem do gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.