Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA


Recommended Posts

@ G.N. Miszcz ma swoje ambicje a swe niespecjalne kulinarne doświadczenia zapowiedział wydać w książce którą na tym forum tak szumnie zapowiadał (jakieś 2 lata temu) :)

Ma tutaj również swego wiernego "samowystarczalnego" wielbiciela :) który wspiera go jak tylko umie najlepiej :) ... ludzie czytają ponieważ mają ubaw z tej jego pisaniny :) ... Redakcja nie wyrzuca, ponieważ "jest ruch w interesie" :)

Jednemu nie możesz zaprzeczyć: jego bełkocik, kulinarne "spontany" (jak sam je nazywa) "koloryzowanie" swych opowieści, bywa wielokrotnie niezmiernie zabawne :)

Do czasu kiedy jego wyczyny kulinarne nie będą powodowały zatruć pokarmowych niech nas bawi :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czytasz siebie bo nie rozumiem dlaczego poddajesz się takiej nagłej frustracji.Twój stan rozdrażnienia nic nie wnosi.popierdujesz jak inni ale po co? Np. Nie umiem jeździć rowerem to za cholerę nie wsiadam na niego ale próbuję dalej,nie mam gustu to ubieram się w stonowanym stylu,popieram gotowanie owoców morza to pisze ,że jadam to w chałupie i jest mi z tym dobrze z tym smakiem.:cool:

 

Skąd tyle agresji, na prośbę o nie kopiowanie (prawie tak-drobne różnice) wpisów, do dwóch pokrewnych wątków? Uważasz że ma to sens? No tak, skoro własnymi pomysłami, chronisz klasyczną polską kuchnię przed zapomnieniem... . Awangarda w służbie tradycji!

Może pamięć przyszłych pokoleń, sięgnie głębiej niż "wykwintne" parówki (z mięsem?), tudzież tatar z kurczaka.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ale przecież niespecjalny jest mistrzem tasiemców o niczym. BTW to troll jest i nie warto go karmić. Na dodatek unikalny typ trolla bo warunkowo samożywny, coś jak euglena zielona. Jak nikt nie da się sprowokować, to sam ze sobą gada, pisząc choćby i 20 postów jeden pod drugim. Sensem jego życia jest obsrywanie możliwie dużej ilości wątków swoimi wypocinami, Od dłuższego czasu szczególnie uwziął się na wątki kulinarne ale udzielał się równie "merytorycznie" w wątkach kominkowych, ogrodowych i innych. Kiedyś, lata temu, wpadł na ogrody z pomysłem że będzie jałowce rozmnażał, poprzez powtykanie w ziemię obciętych gałązek. Jak mu ludzie co się znają, zaczęli tłumaczyć że niespecjalne mądrze to wymyślił i to tak nie działa, to zaczął się drzeć że zmasowany atak na jego osobę, odmawiają mu prawa do własnego zdania, a w ogóle to pojęcia o ogrodnictwie nie mają i jego pomysł na pewno zadziała. Btw zdjęć pięknie ukorzenionych sadzonek które zapowiadał, jakoś do tej pory nie wrzucił :p

W kilku innych wątkach które zafajdał, pomysły miał równie "genialne".

Na każdym normalnym forum, takie indywiduum dostało by stałego bana na IP w pierwszym tygodniu działalności, czemu tutaj od lat, bezkarnie rozbija się jak pijany zając to już słodka tajemnica redakcji.

 

Jeśli to troll, jak piszesz, to po jakiego wuja wypowiadasz się w tym wątku? Nie karm go i bądź stałym w swoim działaniu!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak czegoś nie rozumiesz, to może z polskim ojczystym (dla nas) językiem się pożegnałeś?

Niewątpliwie mój "polski, ojczysty" odbiega od tego typu sformułowań: "... a ja chcę mu sprostać w tych ideologicznych własnych przemyśleniach ..." (które ty zapewne świetnie rozumiesz i stosujesz na codzień) :)

... mnie się natomiast wydaje, że ty z twoim "polskim, ojczystym" nigdy się nie przywitałeś :)

Formy przekazu "myśli skołatanej" twego "przyjaciela" (nie tylko w kulinarnej niedoli i "prześladowaniach") którego tak dzielnie wspierasz :) są nad wyraz podobne do proponowanych przezeń potraw zwanych przez autora "spontanami" :)

Życząc wam smacznego, nie zapominajcie zaopatrzyć się przed degustacją, stosownym zapasem "węgla" (zgodnie z propozycją jednego z forumowiczów) :)

Edytowane przez Chef Paul
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wiem wiem, ty masz wszystko "najlepszejsze", zurki organiczne + kielbaski z dziczyzny tak na cyk i juz stoi:lol2: Poczekaj tylko popije poezja dnia codziennego, najlepszego w dekadzie i porównywanego z doskonałym 1993! Wiem wiem, ty pijasz te najlepsze swojskie z osranego przez kury winogronu , ale swojskiego ...

 

Kolejny raz udowodniłeś, że jesteś prymitywny. Nie pisz więcej. Bez odbioru.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bez indyków i w ogóle bez mięska.Nic nie lata mi przed chałupą.Powiedziałbym ,a lotto mi coś innego.:);)

 

5bfdb8fa48f2c826.jpg

 

Pogubiłem się i myślałem ,że jestem w kulinariach ,a tu wsio ryba gdzie występuje. Mniejsza o to.

 

6956b638008ab3aa.jpg

 

29cfab9144576dee.jpg

 

4ae0a3cd6ae86004.jpg

 

a824c640544abe9c.jpg

 

d3eb353150c9a293.jpg

 

Kulinaria NS - a http://emoty.blox.pl/resource/krzeslo.gif.Brawo ja.:lol2::lol2::lol2::rotfl:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...