Chef Paul 12.11.2018 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2018 ... Pogubiłem się i myślałem ,... ... Kulinaria NS - a http://emoty.blox.pl/resource/krzeslo.gif.Brawo ja.:lol2: Dobre Appetizer przed kolacją ... dziś zamiast wina polecam naprawdę zacne piwko ... Smakowite pozdróweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.11.2018 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 Moje kochane kulinaria. Proste dania takie chłopskie , czyli talerz chłopa.. Boczuś po chłopsku Wątróbka wieprzowa po chłopsku Surówka warzywna Talerze po chłopsku z większą ilością witam. "C" i z małą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.11.2018 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 W moich kochanych kulinariach spokojnie można pogotować. Powstało z tych produktów ale zapomniałem o szparagach za to dodałem pieczarki ,ser żółty i chlebek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.11.2018 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 Na chłodne poranki ... ... proponuję kawę Św. Bernarda (wersja Teresitta) Robimy ją tak: ... najpierw bardzo mocna kawa ... następnie dolewamy likieru ... na koniec dodajemy spienioną śmietankę Smacznego ps - niebawem o indykach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.11.2018 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.11.2018 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 Adamek to lubi kotlety cielęce http://emoty.blox.pl/resource/blue.gif i sos z kurek i kapustę zasmażaną z pomidorami suszonymi ,włoskimi.Marcinkiewicz też jak mu Adamek podałby ,zapomniałem o pomidorach i kiszeniaku, a w kapuście jest jeszcze szynka dojrzewająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.11.2018 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 Zgodnie z zapowiedzią Indyk 1 (będzie więcej niż jeden) ... a właściwie to bardzo młoda indyczka Odciąłem skrzydła i indyczkę oskurowałem ... ... oddzieliłem piersi i nogi wraz z udami ... ... kości i ścięgna odrzucamy ...(skórę i dupsko również) ... mielimy (na "średnim oczku") ... tak wygląda mielone mięso z indyka z przeznaczeniem na pulpety i indycze "gołąbki" (tutaj porcja na gołąbki) cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.11.2018 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 (edytowane) cd ... Jak się robi "gołąbki" każdy wie ... ... efekt końcowy Galareta z indyka to jednak inna sprawa (więc trochę szerzej). Z korpusu (ze sporymi kawałkami mięsa) i szyi gotujemy bulion. Należy go gotować bardzo długo na wolnym ogniu (aż mięso zacznie odpadać od kości) a następnie wystudzić i odrzucić niepotrzebny tłuszcz. Kawałki mięsa rozdrabniamy i mieszamy ze sparzonymi uprzednio borówkami ... ... na dno miseczek układamy plaster jajka ... ... i dodajemy mięso ... ... zalewamy galaretą na bazie bulionu i czerwonego wina ... ... ze smakiem zjadamy Smacznego życzę Edytowane 19 Listopada 2018 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.11.2018 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Indyk 2 Dziś był indor (u sąsiadów) pieczony w oleju orzeszkowym ... ... trafił na stół w towarzystwie dzikiej świni która była uprzejma wleźć sąsiadowi pod celownik w drodze powrotnej z "indykobrania" Smakowite pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 21.11.2018 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 (edytowane) Indyk 2 Dziś był indor (u sąsiadów) pieczony w oleju orzeszkowym ... [ATTACH=CONFIG]422156[/ATTACH] ... trafił na stół w towarzystwie dzikiej świni która była uprzejma wleźć sąsiadowi pod celownik w drodze powrotnej z "indykobrania" [ATTACH=CONFIG]422157[/ATTACH] Smakowite pozdrowionka Widze, ze sie dzisiaj dobrze bawiliscie. Ja mialem super zabawe z bronia, cos dla prawdziwych facetow. ps niespecjalnemu zyla w tylku pekla , ze ludzie posiadaja bron i jej uzywaja. Edytowane 22 Listopada 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 21.11.2018 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Widze, ze sie dzisiaj dobrze bawiliscie. Ja mialem super zabawe z bronia, cos dla prawdziwych facetow. ps niespecjalnemu zyla w tylku pekla , ze ludzie posiadaja bron i jej uzywaja. Zazdrosne prymitywne dziadostwo, nic wiecej Wesoło i smakowicie było cały wieczór ps - przecież w Polsce można się zapisać do jakiegoś koła łowieckiego i brać udział w polowaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.11.2018 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 ... Chips z włoskiego plastra szynki. ... Tak się zastanawiam, dlaczego Niktspecjalny przedstawia na swych fotografiach kulinarnych, opisy niezgodne ze stanem faktycznym ... przecież peklowana szynka polska jest bardzo smaczna a "rewolucyjne" jej przypiekanie na "chips'a" odbiera jej walory smakowe ... no ale jeżeli lubi ? Popularna we Włoszech szynka (Prosciutto) wygląda tak jak na zdjęciu poniżej (należy ją krajać w bardzo cienkie plastry) i nie wymaga żadnej "rewolucyjnej" obróbki cieplnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.11.2018 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 dziś Święto Dziękczynienia czyli popularne rodzinne święto Thanksgiving w US ... rozpocząłem w mej kuchni od przygotowania słodkiego sosu z borówek ... niewiele składników: świeże borówki, gruszka, cytryna, cukier, czerwone, wytrawne wino ... Procedura: ... do rondla wsypujemy 2/3 borówek, zasypujemy cukrem i dodajemy sok z cytryny oraz startą skórkę z cytryny i kilka łyżek wody ... ... mieszamy od czasu do czasu gotując na średnim ogniu, kiedy borówki zaczynają pękać i się rozgotowywać dodajemy pokrajaną w drobną kostkę gruszkę i wino, gotujemy na wolnym ogniu jeszcze około 15 minut ... ... dodajemy pozostałe borówki i gotujemy jeszcze około 10 minut na średnim ogniu, mieszając ... ... sos borówkowy z gruszką gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.11.2018 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 dziś w Święto Dziękczynienia na mym stole pojawił się "produkt uboczny" polwania na indyki ... a mianowicie perliczka ... (na dwie osoby zupełnie wystarczyło) ... ale "po kolei" ... farsz do ptaszka: papryka, cebula, pieczarki, pomidor ... na maśle do zeszklenia ... "stuffing": seler naciowy, pieczarki, szalotka, zioła, chleb ... ... ostatnio robię jako przystawkę nie nadziewając nim ptactwa ... cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.11.2018 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 cd ... ... pieczona w piekarniku ... sos na bazie bulionu z indyka i wina ... ... fasolka szparagowa gotowana na parze z "sosem polskim" (jak mwiają Francuzi) ... Smacznego życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.11.2018 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 (edytowane) Moje kochane kulinaria.No to moje przedziwne zestawy.P.Adamkowi i P.Marcinkiewiczowi specjalna dedykacja.Wiejska "kiełba z kija".Szynka włoska smażona z cukrówką , odrobiną , soku z limonki i łyżeczka lipowego miodu. Edytowane 24 Listopada 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.11.2018 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 Pan Adamek i Pan Marcinkiewicz znajomi dla wszystkich coś takiego na śniadanko by skonsumowali. Szynka włoska niesmażona , duży plaster smarowany serem z ziołami i salami.Naleśnik na maśle klarowanym i winogron jako dodatek. .Jajo na miękko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.11.2018 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 (edytowane) http://www.uniameat.pl/images/produkty_korona/31_szynka_wloska.jpg nie mylić z nazwa szynka polska. SZYNKA WŁOSKA Szynka włoska wytwarzana jest według tradycyjnych receptur. Najpopularniejszą jej odmianą jest szynka parmeńska, czyli Prosciutto di Parma, która pochodzi z terenów Parmy. Jest to szynka surowa i delikatnie podsuszona, która wytwarzana jest z całych udźców wieprzowych. W porównaniu z innymi wyrobami tego typu, prawdziwa szynka parmeńska charakteryzuje się stosunkowo słodkim i delikatnym smakiem. W tradycyjnym procesie suszenia używa się małej ilości soli, a dodatki w postaci substancji chemicznych i konserwujących są surowo zabronione, co z pewnością stanowi jej niebywały atut. Jest również niskokaloryczna, co szczególnie docenić mogą osoby dbające o linię. Szynka parmeńska to doskonała przystawka oraz dodatek do sałatek i kanapek. http://www.gotuj.pl/uploads/ingredients/logo/thumbnails/large_239-szynka-wloska-jpg-1331114374-89.jpg http://pychotka.pl/foto/szynka-parmenska.jpg to tylko jej cudowne odmiany Edytowane 24 Listopada 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.11.2018 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 Uwaga ... powyżej wykład na temat wędlin "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.11.2018 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 Uwaga. Nowy produkt Na poniższej fotografii nowość na kulinarnej mapie świata ... są to polskie krewetki tygrysie, hodowane przez kulinarnych miszczów w akwariach (są sporych dość rozmiarów, gdyż na 1kg jest ich około 20 szt.) ... wprawdzie do złudzenia przypominają krewetki atlantyckie ... ale co mi tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.