wg39070 27.01.2019 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 . Moj znajomy Lee twierdzi ze najlepsza kuchnia azjatycka jaka mozna sie rozkoszowac jest w USA.[ATTACH=CONFIG]425646[/ATTACH] Rozmawiamy o tym w obecnej chwili, zanim wejdziemy na basen. Dzisiaj tradycyjnie 3000 metrów. Jasne, pewnie macie kuchnię bardziej japońską niż Japończycy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 27.01.2019 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 Jasne, pewnie macie kuchnię bardziej japońską niż Japończycy. Tradycyjnie masz problem. Wsiadam w samochod i za 25 minut mam do wyboru 20 japonskich restauracji z gwiazda michelina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 27.01.2019 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 (edytowane) ... Bedzie super szybki azjatycki lunch... ... Tadaaaa! Super ekspresowo, a jaki aromat i smak! ... Wygląda bardzo smakowicie i aromatycznie, przygotowane zgodnie ze sztuką bez zbędnych udziwnień i dlatego będzie doskonale w smaku. Gratuluję dania Dziś chyba u nas dzień krewetkowy Małżonka również miała ochotę Zrobiłem na świeżym szpinaku, z ryżem na styl hiszpański ... na deser kawa z niezłym rumem Jasne, pewnie macie kuchnię bardziej japońską niż Japończycy. Nie wiem czy mamy kuchnię "bardziej japońską niż Japończycy" mamy jednak bardzo dostępną tradycyjną japońską kuchnię - w Japonii jeszcze nie byłem i planuję tam wizytę dopiero w przyszłym roku - w pobliżu gdzie mieszkam, mamy japońskie restauracje z pełną japońską obsługą. Oferowane dania są smaczne i przygotowywane zgodnie z ich tradycją i sztuką kulinarną. fotografie nie "z sieci" tylko wykonane podczas pobytu w tych miejscach (lokalnie) Smakowicie pozdrawiam Edytowane 27 Stycznia 2019 przez Chef Paul łączenie postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.01.2019 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Wybrałem Australię bo mam tam ukochanych przyjaciół.Poprosiłemby przysyłali mi przepisy i fotki z realizacji potraw australijskich. Przyślą to wkleję.Siec z linku j/w pokazała 14 dań ,które powinno się spróbować.Skoro nie miałem ani ich fotek z realizacji i sam ich nie zrobiłem to podparłem się siecią. Od razu spotkałem się z krytyką.Nic to , kolega wyżej zapowiedział ,że odchodzi. Cebularz PRL na drożdżach ,polędwica z warzywami , ogórek kiszony i masło czosnkowe. Schab z wędzonką ,na lekko grillowanej papryce z tostem z żytniej skibki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 28.01.2019 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 (edytowane) U mnie prosty organiczny lunch, czyli organiczne nalesniki i organiczne owoce + organiczna kawa. Bardzo szybko , smacznie i skromnie. Edytowane 28 Stycznia 2019 przez Władca Przysmaków + zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.01.2019 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 ... Nic to , kolega wyżej zapowiedział ,że odchodzi. ... Marzenia i koncert życzeń Nigdzie nie napisałem, że odchodzę Proszę czytać ze zrozumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 28.01.2019 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Marzenia i koncert życzeń Nigdzie nie napisałem, że odchodzę Proszę czytać ze zrozumieniem Tyle apetycznych potraw jest jeszcze do zaprezentowania. Np. organiczna zupa na obiad. Prosto, bardzo skromnie i apetycznie.Palce lizac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 28.01.2019 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 U mnie prosty organiczny lunch, czyli organiczne nalesniki i organiczne owoce + organiczna kawa. Bardzo szybko , smacznie i skromnie. A u mnie dziś organiczny samogon, najbardziej organiczny z organicznych. Na deser organiczne płocie z organicznego jeziora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.01.2019 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Tyle apetycznych potraw jest jeszcze do zaprezentowania. Np. organiczna zupa na obiad. Prosto, bardzo skromnie i apetycznie.Palce lizac! Prezentuje się niezwykle smakowicie ... a mnie się nie chce nad ocean do rybakóe jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.01.2019 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Rzeczywiście Na tym forum (przez tyle lat) nic mnie już chyba nie zdziwi Pepeg jednak, już zrezygnował w zabawę tutaj, (parę innych osób również) i sam się zastanawiam czy podobnego kroku nie uczynić. Młody dla swoich pań zrobił 4 BIT-a .Smak perfekta.Zamienił smaki.Budyń zmiksował z jeżynami , a dla odmiany krówka jest z orzechami.Zamiast gorzkiej czekolady na górze jest posypka z kakao expres.Palce lizać.Znaczy paluszki lizać. Na kolację w plackach do tortilli z tych składników zrobię podróbkę .Nie wiem tylko jak zrobić wiórki-cienkie placuszki ze schabu.No nie wiem.Zrobiłem sałatkę jarzynową i zapomniałem o cebuli .Będzie. Zakupiliśmy z moim młodym dwa telefony Huawei mate 20 pro.Fotki może będą wyrazistsze.Może jutro może w czwartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.01.2019 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Rzeczywiście ... Dla niektórych "zastanawiam się" jest równoznaczne z ... marzeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.01.2019 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 A u mnie dziś organiczny samogon, najbardziej organiczny z organicznych. Na deser organiczne płocie z organicznego jeziora. Siemka.Chcesz zobaczyć moje placki z nowoczesnym nadzieniem ? Możesz nie zobaczyć bo polałem się ze śmiechu.:lol2::rotfl:To jest teraz trendi i trza pisać ,że łorganicne? Ja to swój Groszek nazwę organiczny i po tym skrócie będę miał cacy. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 28.01.2019 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 (edytowane) Siemka.Chcesz zobaczyć moje placki z nowoczesnym nadzieniem ? Możesz nie zobaczyć bo polałem się ze śmiechu.:lol2::rotfl:To jest teraz trendi i trza pisać ,że łorganicne? Ja to swój Groszek nazwę organiczny i po tym skrócie będę miał cacy. pzdr. Bardzo mi przykro, ale twoje "łorganicne" lub plocie wg-gasa nie beda organiczne. To jest nazwa zastrzezona prawnie dla produktow certyfikowanych normami .W UE - przepisy w sprawie rolnictwa ekologicznego WE 834/2007 i WE 889/2008, a w USA - Narodowy Program Rolnictwa Ekologicznego (NOP). Bardzo regorystyczne przepisy zaczynajac od certyfikacjji gleby, materialu siewnego i uprawy. To samo tyczy sie produkcji miesnej. Caly lancuch produkcji od poczatku do konca jest bardzo rygorystyczny. To tyle w sprawie braku podstawowej wiedzy. ps skladniki na organiczna zupe Edytowane 28 Stycznia 2019 przez Władca Przysmaków + zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.01.2019 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 wg39070 no tak mnie rozbawiłeś ,że się przejąłem i pseudo tortilla - podróbka będzie jutro. Zrobiłem natomiast szybkie skrzydełka i z takimi dodatkami.Skrzydełka wypłukałem w organicznej wodzie mineralnej z mojego kochanego Nałęczowa.To po pierwsze. Po drugie smażyłem na organicznym oleju rzepakowym (od chłopa) właściwie powolnie gotowałem w nim .Po trzecie organicznego pomidora poddałem podobnemu procesowi.Cebulę bo ostra poddałem wrzątkowi , a organiczną bez konserwantów i chemii rukolę moczyłem w soku z cytryny pół/pół z wodą "Nałęczowianka". Proszę zwrócić uwagę jak zachowuje się olej rzepakowy.Nie pieni się osadem. Na patelni podgrzałem do charakterystycznego spuchnięcia placek tortilli.Wiem już co to za uczucie pobyć odrobinę w "organicznym świecie";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.01.2019 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 ... Zrobiłem natomiast szybkie skrzydełka i z takimi dodatkami.Skrzydełka wypłukałem w organicznej wodzie mineralnej z mojego kochanego Nałęczowa.To po pierwsze. Po drugie smażyłem na organicznym oleju rzepakowym (od chłopa) właściwie powolnie gotowałem w nim .Po trzecie organicznego pomidora poddałem podobnemu procesowi.Cebulę bo ostra poddałem wrzątkowi , a organiczną bez konserwantów i chemii rukolę moczyłem w soku z cytryny pół/pół z wodą "Nałęczowianka". ... Zapomniałeś o "organicznej polędwicy" (zapewne z organicznego drobiu) którą wcześniej prezentowałeś nawet "od chłopa" to u Ciebie niewiele prawie wszystko to produkt wysoko przetworzony pełen konserwantów i chemii spożywczej Nazywać to ty możesz tylko sobie (ale tylko nazywać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 28.01.2019 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 (edytowane) wg39070 no tak mnie rozbawiłeś ,że się przejąłem i pseudo tortilla - podróbka będzie jutro. Zrobiłem natomiast szybkie skrzydełka i z takimi dodatkami.Skrzydełka wypłukałem w organicznej wodzie mineralnej z mojego kochanego Nałęczowa.To po pierwsze. Po drugie smażyłem na organicznym oleju rzepakowym (od chłopa) właściwie powolnie gotowałem w nim .Po trzecie organicznego pomidora poddałem podobnemu procesowi.Cebulę bo ostra poddałem wrzątkowi , a organiczną bez konserwantów i chemii rukolę moczyłem w soku z cytryny pół/pół z wodą "Nałęczowianka". Proszę zwrócić uwagę jak zachowuje się olej rzepakowy.Nie pieni się osadem. Na patelni podgrzałem do charakterystycznego spuchnięcia placek tortilli.Wiem już co to za uczucie pobyć odrobinę w "organicznym świecie";) Czytam i przecieram oczy. Jak mozna tak prymitywne danie, ktore nie wymaga umiejetnosci kulinarnych spaprac. Trudnosc jej wykonania w skali od 1 do 10 to minus jeden.OK, poswiece 10 minut mojego czasu. Dla przyspieszenia procesu wykonania wymieszam ser na etapie ciecia warzyw. Kurczaka juz posiekalem ,i jest obecnie na zeliwnej patelni. Wszystkie produkty ktore zastosuje sa organiczne najwyzszej jakosci. Edytowane 28 Stycznia 2019 przez Władca Przysmaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.01.2019 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Jutro ograniczę się do organicznej tortilli.Pseudo ale niezmiernie smakowicie.Nadzieje placka po ostrym wietrzeniu kuchni.A co niech będzie organicznie.ten schab nie daje mi spokoju ,tak jak przez chwilę polędwica z warzywami ,bardzo chuda i jaka wymowna w patrzeniu nań.Może takie? [h=1]Chipsy schabowe[/h]Wysłane przez Michal w czwartek, 31 Maj 2018Ostatnio znajomy poczęstował mnie swoimi „chipsami” z schabu. Jest to nic innego jak pokrojony w bardzo cienkie plasterki schab, obtoczony przyprawami i następnie wędzony. Taka fajna zagrycha do złocistego z pianką. Postanowiłem spróbować swoich sił z nastawieniem, że chipsy mają być pikantne, lekko słone i z dominującym smakiem papryki. Dobór przypraw nie był przypadkowy, słoności i smak papryki zapewni Pdp VEGA Red-Spice, ostrości i ziołowego smaku uzyska dzięki przyprawie Pdp VEGA Korzenna i Pdp VEGA Prowansalska, a dodatkowy zastrzyk smaku uzyskam papryki dzięki Pdp Vega Paprykowa. Na degustację nie musiałem długo czekać, wpadli znajomi, zjedli i chcieli więcej... Składniki 1 kg schabu bez kości Przyprawy 50 g (3 płaskie łyżki) Pdp VEGA Red-Spice pikantny (Kompletna mieszanka przypraw z solą, o barwie czerwonej z dodatkiem czosnku,) 35 g (3 płaskie łyżki) Pdp VEGA Paprykowa pikantna (Wspaniale skomponowane proporcje różnych papryk z aromatyczną kolendrą tworzy mieszankę o intensywnej czerwonej barwie, niezwykle smaczną ) 15 g (1 płaska łyżka) Pdp VEGA Korzenna pikantna (Mieszanka składająca się z kilkunastu naturalnych suszonych przypraw, warzyw i ziół, lekko czosnkowa o zdecydowanym smaku,) 10 g (1 płaska łyżka) Pdp Vega Prowansalska pikantna (mieszanka przypraw składająca się z m.in. bazylia, cząber, tymianek, oregano itp) Inne 4 łyżki oleju Sposób przygotowania: Przygotowanie mięsa Mięso umyłem pod bieżącą, zimną wodą. Następnie powykrawałem luźne odstające kawałki mięsa. Mięso włożyłem na parę godzin do zamrażalki. Co jakiś czas sprawdzałem czy schab już stwardniał, ponieważ inaczej ciężko byłoby mi kroić na cienkie plasterki. Gdy mięso było już dosyć twarde, pokroiłem je przy użyciu krajalnicy do chleba, na plasterki o grubości około 2-3 mm. Plastry schabu, przełożyłem do miski i poczekałem, aż się rozmrożą. W międzyczasie przygotowałem sobie przyprawy, oraz olej Gdy mięso się rozmroziło, do miski wlałem 4 łyżki oleju, oraz przyprawy. Całość delikatnie mieszałem, żeby nie porozrywać delikatnych i cienkich plastrów mięsa. Kiedy już mięso równomiernie obtoczone było w przyprawach, całośc włożyłem na noc do lodówki, aby smaki się ze sobą połączyły. Wędzenie Na drugi dzień, plastry przełożyłem na siatkę wędzarniczą (ruszt). Uważałem aby plastry leżały równomiernie rozłożone, nie nachodziły na siebie, oraz, żeby nie zwisały. Plastry można układać dosyć gęsto, ponieważ podczas wędzenia skurczą się. Używam wędzarni elektrycznej, więc na początek włączyłem wentylator, temperaturę ustawiłem na 100 C i przy otwartym kominku suszyłem około 2 godzin. Gdy plastry już obeschły i obkurczyły się, z wędzarni wyjąłem wentylator i zastąpiłem go generatorem dymu. Temperaturę zmieniłem na 60 st. C i przy lekko przymkniętym kominku wędziłem przez około 1 godzinę. Moje chipsy, na tym etapie wyglądały smakowicie, ale postanowiłem je jeszcze podpiec. W tym celu zwiększyłem temperaturę na 90 st. C. W tej temperaturze wędziłem przez około 40 minut, do czasu uzyskania odpowiedniego koloru. Po tym czasie wyłączyłem wędzarnik i pozwoliłem chipsom, ostudzić się w przy lekko uchylonych drzwiach. Po około 3 godzinach, chipsy przełożyłem na papierowy ręcznik, który wchłonął resztę tłuszczu. https://blog.tradismak.pl/chipsy-schabowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 28.01.2019 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 (edytowane) Zapomniałeś o "organicznej polędwicy" (zapewne z organicznego drobiu) którą wcześniej prezentowałeś nawet "od chłopa" to u Ciebie niewiele prawie wszystko to produkt wysoko przetworzony pełen konserwantów i chemii spożywczej Nazywać to ty możesz tylko sobie (ale tylko nazywać) Nie znalazłem dzisiaj ładnej wołowiny, trafił się (koniecznie chciałem chudą wołowinę) zwyczajny, ale bardzo świeży udziec wołowy, wymyśliłem sobie w tym wypadku wyczysaniaka-pulled beef. Nocne marynowanie z przyprawami, a następnie od rana do obiadu (ok. 6-7h) duszenie w 120oC. Miękka rozczesałem widelcem, zmieszałem ze zredukowanym sosem i podałem z mieszanką sałat i brązowym ryżem. Powiem szczerze, jak na danie wymagające mało pracy, to... bardzo dobrze smakowało, mimo że chude to soczyste i smaczne. Czas duszenia w niczym nie przeszkadza, można zająć się wtedy, czymś innym. PS Praktycznie bez oliwy (łyżka na noc:)), cebuli, majonezu, boczku, prosto, lekko ale nie "sucho". Edytowane 28 Stycznia 2019 przez noc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 28.01.2019 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 (edytowane) Serce mi krwawi jak widze takie kulinarne partactwo, a potrawa jest super prymitywna do wykonania. Na patelni zeliwnej prawie doprowadzonej do czerwonosci , na szybko przypalamy siekana organiczna piers. Nalezy podpawic meksykanskimi przyprawami... W 3-ch malych pojemniczkach Ninja , zrobie 3-y podstawowe sosy. Kolendrowolimonkowy, salse i guacamole. Bedzie troche balaganu, ale robimy 3y podstawowe sosy... Na chwile obecna jest wiecej jak 10 minut bo 18, ale wszystko jest gotowe... Edytowane 28 Stycznia 2019 przez Władca Przysmaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.01.2019 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 (edytowane) Jutro ograniczę się do organicznej tortilli.Pseudo ale niezmiernie smakowicie.Nadzieje placka po ostrym wietrzeniu kuchni.A co niech będzie organicznie.ten schab nie daje mi spokoju ,tak jak przez chwilę polędwica z warzywami ,bardzo chuda i jaka wymowna w patrzeniu nań. ... Jakież to musi być dla Ciebie przykre, co WP gotuje i jakich produktów używa. Nie tylko on zresztą (wielu innych forumowiczów wypowiadających się w temacie) ... spróbuj i naucz się. To nie jest takie trudne Nie znalazłem dzisiaj ładnej wołowiny, trafił się (koniecznie chciałem chudą wołowinę) zwyczajny, ale bardzo świeży udziec wołowy, wymyśliłem sobie w tym wypadku wyczysaniaka-pulled beef. Nocne marynowanie z przyprawami, a następnie od rana do obiadu (ok. 6-7h) duszenie w 120oC. Miękka rozczesałem widelcem, zmieszałem ze zredukowanym sosem i podałem z mieszanką sałat i brązowym ryżem. Powiem szczerze, jak na danie wymagające mało pracy, to... bardzo dobrze smakowało, mimo że chude to soczyste i smaczne. Czas duszenia w niczym nie przeszkadza, można zająć się wtedy, czymś innym. PS Praktycznie bez oliwy (łyżka na noc:)), cebuli, majonezu, boczku, prosto, lekko ale nie "sucho". Odpowiem tak Pozdrawiam smakowicie Edytowane 28 Stycznia 2019 przez Chef Paul łączenie postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.