2112wojtek 05.02.2019 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Bardzo proste i skromne danie, o wielkim smaku . Skromnosc , prostota i szybkosc na kolacje. Mam nadzieję, że pokażesz.. a jakbyś na całości położył jeszcze przypalony żółty kawał, seropodobnego i twardego wyrobu typu Edamer z Biedronki i oczywiście z rozgotowaną cebulą, byłbym niezmiernie rad. No i byłoby wiadomo, że też masz opiekacz, jak niektórzy miszczowie u nas. Nie mogę się doczekać. Uwielbiam te wonne akrylany pod każdą postacią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.02.2019 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Bardzo lubię mielonego bizona (czasami mieszam go ze zmielonym steakiem z czarnego angusa) U mnie natomiast, dziś była powtórka steakowa ... a teraz przy piwku sobie siedzę na tarasie Smakowicie Wszystkich pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.02.2019 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Mam nadzieję, że pokażesz.. a jakbyś na całości położył jeszcze przypalony żółty kawał, seropodobnego i twardego wyrobu typu Edamer z Biedronki i oczywiście z rozgotowaną cebulą, byłbym niezmiernie rad. No i byłoby wiadomo, że też masz opiekacz, jak niektórzy miszczowie u nas. Nie mogę się doczekać. Uwielbiam te wonne akrylany pod każdą postacią. Coś pomyliłeś ... seropodobne wyroby nie są z biedronek tylko z groszku ... z biedronki to szynka jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 06.02.2019 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Coś pomyliłeś ... seropodobne wyroby nie są z biedronek tylko z groszku ... z biedronki to szynka jest Taaa ... a mleko z kartonika. PS Może WP opowie jak robi sos do jajek. Wykwintnie jakoś, czy tyko organic mayo i przyprawy. To czerwonawe, to chyba pomodoro posypane? Uwielbiam wszelkie sałatki i pasty .Mogą być nawet bez przypalonego sera z groszku ( pasty te od pastowania a nie od makaronu, chociaż i te lubię jak każdą inną włoszczyznę. No, może oprócz casu marzu:D. Starałem się kiedyś, ale nie dałem rady). . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 06.02.2019 00:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 (edytowane) Mam nadzieję, że pokażesz.. a jakbyś na całości położył jeszcze przypalony żółty kawał, seropodobnego i twardego wyrobu typu Edamer z Biedronki i oczywiście z rozgotowaną cebulą, byłbym niezmiernie rad. No i byłoby wiadomo, że też masz opiekacz, jak niektórzy miszczowie u nas. Nie mogę się doczekać. Uwielbiam te wonne akrylany pod każdą postacią. W mojej lokalnej sieciowce Coccinellidae, lub po naszemu Ladybug nie ma tak ekskluzywnych serow. Jest za to pospolity zasypaniec. Tani smaczny i skromny. https://i.postimg.cc/15hFHXr0/ser-zasypaniec.jpg Inna sprawa jest to, ze w kuchni Czejenow, Siuksow, Czarnych Stop i Apaczy "wonne akrylany pod każdą postacią" nie sa tak popularne. Nastepnym problemem jest brak zapiekaczy. Przejdzmy jednak do dania, skromnego ale super smacznego prosto z amerykanskiej prerii... Prosto, samacznie i skromnie. Palce lizac! Edytowane 6 Lutego 2019 przez Władca Przysmaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 06.02.2019 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 ... Inna sprawa jest to, ze w kuchni Czejenow, Siuksow, Czarnych Stop i Apaczy wonne akrylany pod każdą postacią nie sa tak popularne. Nastepnym problemem jest brak zapiekaczy. Przejdzmy jednak do dania, skromnego ale super smacznego prosto z amerykanskiej prerii... Prosto, samacznie i skromnie. Palce lizac! ... WP, ... znam to danie doskonale ... to tradycyjne danie w rodzinach polsko-indiańskich (wiele takich rodzin mieszka do dziś w "wigwamach" na preriach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 06.02.2019 01:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 WP, ... znam to danie doskonale ... to tradycyjne danie w rodzinach polsko-indiańskich (wiele takich rodzin mieszka do dziś w "wigwamach" na preriach) A w miedzyczasie zajadaja sie przepiorczymi jajeczkami z sosem do jajek. Sos to pospolita bida, czyli tylko organic mayo i przyprawy. To czerwonawe, to crushed red pepper. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 06.02.2019 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 (edytowane) Dostalem 193 wiadomosci na temat steka. Nie mam czasu na czytanie tak duzej ilosci korespondencji. Stek byl wysmazony na medium, patelnia zeliwna. Maslo bylo dodawane na koncu. Pozdrawiam wszystkich czytajacyh Zalacze zdjecia po sniadaniu. Z 3 sztuk zostalo 480 gram resztek w postaci czystego miesa. Umyle je w cieplej wodzie i zagotowale. Organiczny czarny angus jest jednym z lepszych mies na rynku. Moje koty uwielbiaja... https://www.youtube.com/watch?v=RiXiiAOHuKE Edytowane 6 Lutego 2019 przez Władca Przysmaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 06.02.2019 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 (edytowane) Drugie sniadanie. Bardzo szybko , prosto i skromnie. Palce lizac! Edytowane 6 Lutego 2019 przez Władca Przysmaków zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 06.02.2019 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Bylo super pyszne! Resztki umyje w zimnej wodzie, bedzie dla kotow. https://www.youtube.com/watch?v=UxPi1v1h_z4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 06.02.2019 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 (edytowane) Czas na organiczna pomidorowke... W miedzyczasie herbata z lisci morwy bialej. Do slodzenia uzywam suszonych owocow tej samej morwy. Serdecznie polecam , bo naprawde warto. Edytowane 6 Lutego 2019 przez Władca Przysmaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 08.02.2019 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 I mamy piatek, czyli postne sniadanie. Super szybko, bardzo prosto i skromnie. Palce lizac! ps najsmieszniejsze jest to, ze dzisiejsze poranny pobyt w klubie sportowy byl w wodzie. Tradycyjnie przeplynelem 3000m. Zabieram sie do jedzenia sniadania, bo jestm glodny jak wilk, a jest juz 8:28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 08.02.2019 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Smacznie i skromnie Władco Przysmaków ... a tymczasem świadomość konsumencka w Polsce wzrasta (co osobiście cieszy mnie bardzo): http://szczecinbiznes.pl/prezentacje/Zielony-Kram-Ekologiczne-zakupy-od-A-do-Z_5533 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 09.02.2019 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 (edytowane) Smacznie i skromnie Władco Przysmaków ... a tymczasem świadomość konsumencka w Polsce wzrasta (co osobiście cieszy mnie bardzo): http://szczecinbiznes.pl/prezentacje/Zielony-Kram-Ekologiczne-zakupy-od-A-do-Z_5533 Jak widac jest coraz mniej ciemnoty i kulinarnej zasciankowosci. Ludzie coraz czesciej kupuja eko , i przestaja hodowac chemiczne kury, kroliki, uprawiac chemiczne warzywa i wytwarzac swoj niskojakosciowy alkohol zwany bimbrem. Jest duzy postep i walka z ciemnota kulinarna. Serce sie raduje! Zastanawiam sie nad czyms prostym . jest zimno a chcialem ponownie zrobic zlote skrzydekla lub "srebrna rybe". Zlote skrzydelka robie bardzo czesto w Polsce. Bardzo proste danie, na sosie z J.W. Golden Label Reserve. Z jednej butelki jest sosu na 3 porcje. Tak wygladaja po przygotowaniu, serwuje wszystkie porcje na jednej zeliwnej patelni. Dodaje to temu prostemu daniu wiejskiego skromnego charaktetu i wygladu. Drugim warianten na dzisiaj jest "srebrna ryba" , czyli organiczny norweski losos. Jest mroznie wiec zrobie cos w kuchennym zaciszu. Bylem zawiesc mieso do wedzenia, znajomy masarz wlasnie wypakowywal swieza cieleca watrobke. Skusilem sie, tak wiec zmiana planu... https://i.postimg.cc/05GcrHnD/swieza-cieleca1.jpg Zalawel moim ulubionym miksem do cielecej watrobki... Edytowane 9 Lutego 2019 przez Władca Przysmaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 10.02.2019 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2019 (edytowane) Wracajac z plywania odebralem dziczyzne z wedzenia. Czyli niedzielne bardzo skromne i proste drugie sniadanie... Na drugie sniadanie do dziczyzny bedzie swiezy wyciskany sok z cytrusow. Cytrusy zrywane w piatek, wiec najwyzsza jakosc swiezosci. Obecnie robie sos chrzanowo-ziolowy ze swiezych ziol ... Bardzo prosty sos ze swiezych ziol, duzej ilosci chrzanu, czosnku, przypraw i soli. Z wlasnego odstrzalu, domowo, bardzo prosto i skromnie. Palce lizac! Edytowane 10 Lutego 2019 przez Władca Przysmaków zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 10.02.2019 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2019 Sześć przednich golonek na trzy dania w kapuście w galarecie z fasolą ... w tzw międzyczasie ... pieprzowa salami, mozzarella, pomidor, avocado ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 10.02.2019 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2019 ... na śniadanko plasterek szynki na ciepło ... i "phili cheesesteak" jako ciepła kanapka pozdrawiam smaczniutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 10.02.2019 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2019 ... na śniadanko plasterek szynki na ciepło [ATTACH=CONFIG]426714[/ATTACH] ... i "phili cheesesteak" jako ciepła kanapka [ATTACH=CONFIG]426715[/ATTACH] pozdrawiam smaczniutko O! i organiczne rosnace u ciebie jak trawa w ogrodzie... Ja musialem kupic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 10.02.2019 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2019 O! i organiczne rosnace u ciebie jak trawa w ogrodzie... Ja musialem kupic. ... u mnie "pełno tego" ... niczym chwasty ... dolej rumu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 10.02.2019 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2019 ... u mnie "pełno tego" ... niczym chwasty ... dolej rumu Serio?! Bez bimbru?! Tylko bimber, jak to twierdza bimbrownicy, czyli amatorzy niskojakosciowego alkoholu. OK, serio. To ja zrobie prosciej , na wodce z TX, a tak taniej ze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.