Chef Paul 19.04.2019 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2019 (edytowane) Nie widać załącznika Którego ? ... wstawię ponownie. ps - u mnie wszystko widoczne ps2 - w tygodniu po świętach, napiszę Wam trochę o winie i serze (miałem właśnie okazję pogadać z Gieno) i o doborze tychże będzie słów kilka Macie na ten temat jakieś własne sugestie ? Edytowane 19 Kwietnia 2019 przez Chef Paul ps2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 20.04.2019 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2019 Tak sobie zajrzałam, by Was serdecznie pozdrowić- prawie już śwątecznie. Chefie,-jeśli Ci się chce-pisz nadal, podnoś jakość tego wątku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 21.04.2019 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 WielkaNoc Jak tutaj wszystkich pogodzić by nikogo nie urazić w obchodzeniu tego wiosennego, radosnego święta ? Mam wśród swych znajomych i przyjaciół, chrześcijan (dla których jest to najważniejsze święto w roku), "innowierców" (w tym muzułmanów i wyznawców judaizmu), mam i sporo agnostyków a także totalnych ateistów. Tradycja ? Jeżeli tradycja, to jaka ? Czy ta europejska związana z przesileniem wiosennym i budzącym się życiem w przyrodzie ? Czy tylko ta słowiańska (zakorzeniona przez pochodzenie i przodków) ? Symbole tego święta ? Jajko ... symbol życia, zwyczaj jego ozdabiania na to święto, sięga na długo czasów przed Chrystusem. Zajączek ... symbol rozrodczości, związany nierozerwalnie z nowym życiem o tej porze roku. Ponoć wiosenna bogini Ostara (z ang. Easter - stąd do dziś nazwa tego święta), posiadała moc przemieniania się w zająca. Nie ulega jednak wątpliwości, że jest to święto radosne (obojętnie z jakiego dla Was powodu) i możemy je obchodzić wedle swych upodobań, dzieląc się swą radością i życzeniami pomyślności. U siebie jednak wracam w te święta ze "staropolskim obyczajem, podzielmy się jajem", życząc Wam wszystkim, zdrowych, spokojnych i bezpiecznych Świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 25.04.2019 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 (edytowane) Cos na szybkiego i bez nazwy. Wlasna wariacja azjatycka. Szybko, skromnie i smacznie. Transmisja na zywo... Edytowane 25 Kwietnia 2019 przez Władca Przysmaków plus zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.04.2019 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 (edytowane) Cos na szybkiego i bez nazwy. Wlasna wariacja azjatycka. Szybko, skromnie i smacznie. ... ... Smakowita wariacja ... smacznego Tuńczyk, łosoś i avocado doskonale ze sobą pasują U mnie niestety tylko "cycek" z resztą szparagów i szynki ... oraz ananas z rumem na deser Edytowane 26 Kwietnia 2019 przez Chef Paul dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 30.04.2019 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2019 mniam ... znakomite ... bardzo lubimy dobre mięsko ... choć i kacza wątróbka z młodą kapustą nie do pogardzenia Smakowicie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 16.05.2019 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 No i poczta dostarczyła ... polecam smakoszom dziczyzny więcej tutaj: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1048346745359205&id=100005516676690 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 19.05.2019 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 Jeden z najlepszych szaszłyków wołowych. Steak T-bone (około 1 kg) ... mięso krajamy w dużą kostkę po oddzieleniu od kości i nadmiaru tłuszczu ( możemy to później wykorzystać na bulion do dowolnej zupy). ... mięso marynujemy w winie z dodatkiem świeżych ziół (około 4 godziny w lodówce), ... dodatkiem były grzyby portabella, cebula i słodka papryka. ... grillujemy w wysokiej temperaturze przewracając na każdą ze stron przez kilka minut (można dodać "generator dymu" z drewnem jabłoni lub wiśni). Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 19.05.2019 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 Pawle, tradycyjnie pięknie i smakowicie! Nie pozostaje nic innego, tylko wznieść toast pod super dania i super książkę. Serdecznie pozdrawiam! ps czerwonym winem w znacznych ilosciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 19.05.2019 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 Serdeczne dzięki Władco Trochę przekąsek do zacnych napiwków ... ... do antipasto ... ... możemy dobrać różne rodzaje wina z podręcznej, kuchennej półki ... do ciasteczek z przegrzebków ... ... zawsze będzie doskonałym dodatkiem przedni bourbon Smakowicie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 20.05.2019 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2019 Mam ochote na skrzydełka w sosie burbonowo-cayenowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.05.2019 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2019 Mam ochote na skrzydełka w sosie burbonowo-cayenowym. W sosie "bourbonowo-bbq" miałem dziś żeberka Polecam z pieczoną słodką papryką i marynowaną pepperocini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 20.05.2019 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2019 (edytowane) Pawle już gotowe. Super prosto, super smacznie i super skromnie. Skrzydelka burbonowo--cayenowe, Le Pico kozie, plus cava Freixenet Cordon Negro ps oczywiscie super szybko, co jest istotne w poniedzialkowy leniwy wieczor Edytowane 20 Maja 2019 przez Władca Przysmaków zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 20.05.2019 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2019 Poezja smaku i prostoty. Wino musujace i Le Pico, robi robote w polaczeniu ze skrzydelkami! Palce lizac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 21.05.2019 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 Pawle już gotowe. Super prosto, super smacznie i super skromnie. Skrzydelka burbonowo--cayenowe, Le Pico kozie, plus cava Freixenet Cordon ... ps oczywiscie super szybko, co jest istotne w poniedzialkowy leniwy wieczor Niezmiernie smaczne przekąska ... przygotowana tak właśnie jak być powinna ze stosownymi dodatkami. Również bardzo skrzydełka lubię i zapewno niebawem przygotuję Pozdrawiam smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 23.05.2019 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Bejgiel z łososiem i serkiem kremowym. Klasyk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 23.05.2019 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 (edytowane) Super smacznie i przyjemnie, a jednocześnie bardzo skromnie. Tak smakuje życie... Idealna sprawa po męczącej wyprawie na ryby. Brała sama drobnica, sztuki o wadze 1.5 - 2 kg. ps co się odwlecze to nie uciecze, każdy dzień tygodnia można zakończyć szampanem Edytowane 23 Maja 2019 przez Władca Przysmaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 25.05.2019 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2019 (edytowane) Leniwe organiczne sobotnie śniadanie. Bardzo proste, smaczne i i bardzo skromne, takie chłopskie.. Zawiązały się już przydomowe leśne jagody, zbiór szacuje na 8 litrów... Edytowane 25 Maja 2019 przez Władca Przysmaków plus foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.05.2019 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2019 ... u mnie również skromnie niezmiernie Duckling w jabłku i pomarańczy, z pieczonymi szparagami z parmezanem ... szparagi przed pieczeniem zasypujemy kruszonym lodem, by nabrały jędrności ... pomarańczowy sos do kaczki, jest bardzo prosty ... pierwsze danie to bomba witaminowa ... chłodnik ... niebawem pasztet Pozdrawiam smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 25.05.2019 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2019 No to bęc! Blanc De Blanc pod pasztet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.