Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U mnie było bardzo skromnie. Organiczne t-bony z wolnowybiegowego czarnego angusa, i sałata z krewetkami xxl. Oczywiście krewetki dzikie, z zatoki meksykańskiej.

 

skromnie1.jpg

 

skromnie2.jpg

 

Pomijam tradycyjne przystawki, jak zwykle takie same. Jak zwykle różnego rodzaju owoce i troche "prądu". Od japońskiego do burbonów...

 

skromnie3.jpg

 

skromnie4.jpg

 

skromnie5.jpg

 

skromnie7.jpg

Edytowane przez Władca Przysmaków
dodanie zdjęcia
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

U mnie było bardzo skromnie. Organiczne t-bony z wolnowybiegowego czarnego angusa, i sałata z krewetkami xxl. Oczywiście krewetki dzikie, z zatoki meksykańskiej.

 

skromnie1.jpg

 

skromnie2.jpg

 

Pomijam tradycyjne przystawki, jak zwykle takie same. Jak zwykle różnego rodzaju owoce i troche "prądu". Od japońskiego do burbonów...

 

skromnie3.jpg

 

skromnie4.jpg

 

skromnie5.jpg

 

skromnie7.jpg

 

Tak z czystej ciekawości, czy wodę mineralną Muszyniankę można kupić w USA?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Prymitywną i wyjątkowo prostacką wydajesz teraz opinię o koledze NS. Trudno też wyczuć czy jest to tylko podziw dla niego , czy może już skierowana do WP groźba?

Sugerujesz elegancko i publicznie Władcy P., że NS swój ewentualny niedostatek intelektu w razie czego, zrekompensowałby sobie siłą fizyczną?

To dosyć smutne, co tu o Nim opowiadasz.

A cały czas sprawiałeś wrażenie, że odczuwasz nawet do NS-a pewną sympatię. To permanentne spijanie sobie z dziobków i nagle... taka opinia.

 

Prawdę mówiąc sam NS wcale mi nie wygląda na jakiegoś agresywnego zwyrodnialca bez hamulców. Może bardziej na infantylnego pozera w kominiarce, ale...

Cóż! Ty to w końcu widocznie wiesz najlepiej.

Władco, podziękuj panu za radę, pewnie na to czeka.:lol2:

 

2112wojtek, co nogę powiedzieć. Nie będę żerował na najbardziej prymitywnych instynktach wd-40, czy jak mu tam. Żerowanie ogranicze do piersi kurczaka z grilla.

 

Organicznie, super smacznie i bardzo skromnie.

 

kurczak-z-grilla1.jpg

 

kurczak-z-grilla-2.jpg

 

kurczak-z-grilla-3.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

...

 

 

 

 

 

Pomijam tradycyjne przystawki, jak zwykle takie same. Jak zwykle różnego rodzaju owoce i troche "prądu". Od japońskiego do burbonów...

 

 

 

 

 

 

 

skromnie7.jpg

Bardzo ładny zestaw dla miłośników bourbon'a (do którego to grona sam należę) ;) ... można dopasować do dań wszelakich

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bardzo ładny zestaw dla miłośników bourbon'a (do którego to grona sam należę) ;) ... można dopasować do dań wszelakich

 

Nawet do kaszany budżetowej. Niestety mam ciepło jak to napisał wd-40, wyświetlacz wskazuje 102 F. Temperatura stała przez cały rok, trzeba będzie się schłodzić czymś zimnym. Grand brut moim zdaniem jest najlepszy w tej sytuacji...

 

Viva la viva, viva la malinowe nosy!

 

bede-mial-cieplo.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Viva la viva, viva la malinowe nosy!

 

:D Wzruszyłeś mnie teraz.

To już tyle lat wspólnego grillowania fląder, jak mawiano kiedyś : "those raspberry noses". Pyszna potrawa, tęsknię za nią czasem.

Ciekawe czy Sanepid już pozwala na pojawianie się jej na wolnym rynku ?

Viva la viva!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

:D Wzruszyłeś mnie teraz.

To już tyle lat wspólnego grillowania fląder, jak mawiano kiedyś : "those raspberry noses". Pyszna potrawa, tęsknię za nią czasem.

Ciekawe czy Sanepid już pozwala na pojawianie się jej na wolnym rynku ?

Viva la viva!

 

Stare czasy, łezka się w oku kręci.

 

Jedno jest pewne, Sanepid dopuścił na rynek kaszankę. Mam ciepło z tego powodu...

 

https://youtu.be/zlJrYKj11AE

Edytowane przez Władca Przysmaków
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zamiast żab i pasikoników był młodziutki kurczaczek :)

 

FB_IMG_1560076818578.jpg

... najpierw go zapeklowałem

 

FB_IMG_1560076825596.jpg

... następnie sparzyłem i uwędziłem

 

FB_IMG_1560076830239.jpg

... i spożyłem :)

 

Wcześniej jednak była kiełbaska z grilla

 

FB_IMG_1560076806640.jpg

... z karmelizowaną w miodzie marchewką i serowymi ziemniakami

 

FB_IMG_1560076812630.jpg

Skromne, smakowite danko.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zamiast żab i pasikoników był młodziutki kurczaczek :)

 

[ATTACH=CONFIG]431288[/ATTACH]

... najpierw go zapeklowałem

 

[ATTACH=CONFIG]431289[/ATTACH]

... następnie sparzyłem i uwędziłem

 

[ATTACH=CONFIG]431290[/ATTACH]

... i spożyłem :)

 

Wcześniej jednak była kiełbaska z grilla

 

[ATTACH=CONFIG]431291[/ATTACH]

... z karmelizowaną w miodzie marchewką i serowymi ziemniakami

 

[ATTACH=CONFIG]431292[/ATTACH]

Skromne, smakowite danko.

 

Kto co lubi ale ja bym nie parzył, natomiast sporo dłużej wędził. Tak robiłem "wściekłego królika z klatki". Pzdr.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Uwielbiam super soczyste wędzone kurczaki.

 

No to bęc! Wino pod kurczaka.

 

...

No to bęc :)

FB_IMG_1560093675284.jpg

... również bardzo lubimy soczyste, wędzone, młode, organiczne kurczaki, zrobione zgodnie ze sztuką kulinarną :)

... ale "co kto lubi" :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No to bęc :)

[ATTACH=CONFIG]431296[/ATTACH]

... również bardzo lubimy soczyste, wędzone, młode, organiczne kurczaki, zrobione zgodnie ze sztuką kulinarną :)

... ale "co kto lubi" :)

 

Najlepsze jedzenie, ale jak "co kto lubi", nie zabronimy zachwycać się suchym gumowatym królikiem.

 

Do tak zacnego kurczaka polecam wspaniałe letnie wino, Domaine de la Perriere Sancerre rocznik 2017

 

https://i.postimg.cc/PqyRZ3ZR/burak-i-nieuk-wg.jpg

 

https://i.postimg.cc/PqYWZPwV/burak-wugiegas-2.jpg

 

burak-wugiegas3.jpg

 

U mnie dzisiaj organiczne steki z wolnowybiegowego czarnego angusa.

 

https://i.postimg.cc/267pgf89/burak-wg4.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...