Chef Paul 13.06.2019 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 (edytowane) To się teraz chyba nazwa "płetwa" i ma wg ministra afrodzyjakowate działanie. Poleca do konsumowania https://www.canstockphoto.pl/ro%C5%9Bliny-bober-organiczny-57452838.html Afrodyzjakiem wg wierzeń były jądra bobra Ogon bardzo smaczny (bez działań ubocznych) ps - może "czereśnie" to właśnie jądra młodych bobrów ? ... którz może wiedzieć co NS "miał na myśli" Edytowane 13 Czerwca 2019 przez Chef Paul ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.06.2019 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 (edytowane) bober regionalnie: bób Bober .Bober po prostu oznacza zielsko, slang używany przez palaczy marihuanen Co to jest bober Poniżej prezentujemy kilka najpopularniejszych definicji objaśniających co to jest bober. „Bober” to m.in.: » Bób. » Andrzej, dziennikarz prasowy. » Andrzej, dziennikarz prasowy i telewizyjny. » Motylkowate. » Nazwa bobu. » Andrzej, ur. 1936, dziennikarz prasowy i telewizyjny. » Muzyk grający na altówce. » Bóbr, rzeka w województwie dolnośląskim, lewy dopływ Odry. » Regionalna nazwa bobu. » Łubin. » … .... Nikt nie skojarzył tego z jajkami bobra ani z samym bobrem. Widać elyta ma inny bób - bober.http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/smiech2.gif Chłopaki dają z nudów.O 6.00 otwierają sklepik .Ciekawym co przywiozą.Może " bób" , bo bober mi się już przejadł. http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/klopot1.gif Szynkę może zapekluję , z czereśni będzie deser , a z fasolki dodatek do drugiego danka.Fasolkę zrobię na pewno z bułką tartą (regionalne j/w ) ,tym razem z chlebka jogurtowego bo wysechł na pieprz. http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/radocha1.gif Chciałem jeszcze napisać kilka słów do obsługujących grille na węgiel drzewny. Pamiętajcie by zawsze wykładać wcześniej sprzątnięte palenisko ,folią aluminiową.Tak pozorowana czystość.Pani Magda Gessler i w szanujących się knajpach pod palnikami gazowymi zawsze leży folia aluminiowa.Co daje natomiast grillowanie na specjalnych tackach aluminiowych.Jest to jakaś kontrola nad temp. i łatwością przekręcania mięsiwa.Wygoda i porządek. https://krokdozdrowia.com/folia-aluminiowa-8-zastosowan/ Warto się zaznajomić.http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/radocha2.gif Edytowane 14 Czerwca 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.06.2019 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 (edytowane) czy widzicie tu różnicę? Ja tam widzę.Ołtarzyk i pudełko. Jeśli używamy na bogato grill profesjonalny to niech taki będzie a nie badziew za 6000 $.Marynujmy zgodnie z przepisem mięso. z tym kombajnem ? a to pudełko gazowe? to pudełko gazowe .Proszę mi wskazać profesjonalizm i wędzarnię w nim.Niżej jest sposób wędzenia w takim drogim pudle. http://smoker.com.pl/wp-content/uploads/2015/01/Queen2.jpg Wkładka z doborem drewienek i po kłopocie. https://www.broilking.pl/blog/wedzenie-na-grillu-gazowym WĘDZENIE NA GRILLU GAZOWYM Proces wędzenia lub podwędzania jest innym sposobem nadawania smaku Twoim ulubionych potrawom na grillu gazowym. Jest to sztuka tworzenia warstw smaku, która jest niesamowicie satysfakcjonująca, można ją ciągle udoskonalać i modyfikować dodając nowe elementy. Proces wędzenia lub podwędzania jest innym sposobem nadawania smaku Twoim ulubionych potrawom na grillu gazowym. Jest to sztuka tworzenia warstw smaku, która jest niesamowicie satysfakcjonująca, można ją ciągle udoskonalać i modyfikować dodając nowe elementy.DWIE TECHNIKI WĘDZENIA Tradycyjne wędzenie w temperaturze poniżej 135° Celsjusza.Ta klasyczna forma wędzenia polega na wędzeniu dużych kawałków mięsa w niskich temperaturach poniżej 135° Celsjusza przez stosunkowo długi czas (ponad 4 godziny). Używając wiórek drzewnych nadasz mięsu wyjątkowego aromatu „smokey bbq” oraz uzyskasz efekt kruchości.Wędzenie w temperaturze 135° – 200° Celsjusza.Ten proces nazywany jest również grillowaniem pośrednim. Jest to przyśpieszona metoda wędzenia, wykorzystywana do przyrządzania tradycyjnych pieczeni, kurczaków oraz innych potraw przygotowywanych w piekarniku. Połączenie dymu oraz pieczenia pośredniego tworzy wyjątkowy smak oraz aromat w krótszym czasie niż tradycyjne wędzenie w niskiej temperaturze.JAK PRAWIDŁOWO USTAWIĆ GRILLA DO WĘDZENIA? W wędzeniu na grillu gazowym wykorzystujemy metodę pośrednią, czyli takie ustawienie palników, gdzie płomień palnika bezpośrednio nie oddziaływuje na mięso. Grille gazowe Broil King nadają się do tego doskonale, ponieważ posiadają wysokie i głębokie piekarniki ze znakomitą cyrkulacją ciepła oraz posiadają precyzyjną kontrolę temperatury dzięki zaworom Linar-Flow™ oraz 180° pokrętłom Sensi-Touch™. Umieść brytfannę z wodą i ziołami lub sokiem bezpośrednio pod mięsem. Jeżeli kładziesz mięso na ruszt umieść ją na aromatyzerach. Jeżeli umieszczasz mięso na stojaku brytfannę możesz umieścić na ruszcie, a stojak wstawić do brytfanny. Brytfanna z płynem jest kluczowym elementem, ponieważ wytwarza bardzo ważną w wędzeniu wilgoć, ale nadaje również dodatkowego aromatu. Umieść skrzynkę do wędzenia na aromatyzerze nad jednym z zewnętrznych palników. W celu uzyskania niskiej temperatury użyj tylko zewnętrznych palników w pozycji minimalnego płomienia. Jeżeli chcesz ją podnieść zwiększ ilość gazu. Nigdy nie używaj środkowego palnika. DOBÓR WIÓREK WĘDZARNICZYCH Podobnie jak przyprawy różne rodzaje zrębków wędzarniczych, nadają potrawom wyjątkowy smak. Od intensywnego, ostrego aromatu jadłoszynu oraz amerykańskiego orzecha, po słodką i pachnącą nutę jabłka oraz wiśni.[TABLE=width: 100%, align: center] [TR] [TH=align: left]Rodzaj [/TH] [TH=align: left]Aromat [/TH] [TH=align: left]Idealny do [/TH] [/TR] [TR] [TD]Jadłoszyn [/TD] [TD]ostry, pikantny i wędzony [/TD] [TD]wołowiny i wieprzowiny [/TD] [/TR] [TR] [TD]Amerykański orzech biały [/TD] [TD]ostry i wędzony [/TD] [TD]wieprzowina, baranina, wołowina [/TD] [/TR] [TR] [TD]Whiskey [/TD] [TD]pikantny i wędzony [/TD] [TD]wieprzowina, drób, wołowina [/TD] [/TR] [TR] [TD]Klon [/TD] [TD]słodki i wędzony [/TD] [TD]wieprzowina, drób [/TD] [/TR] [TR] [TD]Wiśnia [/TD] [TD]słodki i wędzony [/TD] [TD]wieprzowina, drób [/TD] [/TR] [TR] [TD]Jabłoń [/TD] [TD]słodki i wędzony [/TD] [TD]wieprzowina, drób, owoce morza i sery [/TD] [/TR] [TR] [TD]Olcha [/TD] [TD]łagodny i wędzony [/TD] [TD]baranina i wieprzowina [/TD] [/TR] [TR] [TD]Cedr [/TD] [TD]pikantny i wędzony [/TD] [TD]owoce morza i sery [/TD] [/TR] [/TABLE] Wędzenie jest procesem ciągłego doskonalenia, testowania, popełniania błędów i tworzenia warstw smaku, dlatego wędząc za pierwszym razem uważaj, żeby nie przesadzić. Zacznij od użycia małej ilości, dodaj 1/2 szklanki wiórek. Nasącz je w wodzie przez 30 minut, następnie włóż do wędzarki.DOBÓR PELETÓW WĘDZARNICZYCH Do wędzenia i podwędzania można również wykorzystać pellety. Posiadamy 3 typy pelletów, przygotowanych specjalnie do wędzenia, wykonanych w 100% z drewna i bezpiecznych dla zdrowia. Generują dużą ilość dymu i są proste w użyciu. Należy pamiętać, że nie wolno ich moczyć w wodzie.Dostępne są 2 mieszanki:PELLET DO WĘDZENIA MIESZANKA SMOKE MASTER'S 9KGPELLET DO WĘDZENIA MIESZANKA GRILLER'S SELECT 9KGoraz PELLET DO WĘDZENIA Z ORZECHA AMERYKAŃSKIEGO 9KG Edytowane 14 Czerwca 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 14.06.2019 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 Powiadasz schab? To już inni tobie wytłumaczyli. Powiadasz pudełko? Ten wkład, który kosztuje $6000 to jest profesjanalna maszyna, mnie prety na których zawijasz w folie aluminiową. Powiadasz żenua? Nie widziałem ciebie u mnie w kuchni. Czas chłopie na tabletki... Daj jeszcze wykład na temat profesjonalnego sptrzętu, chętnie poczytam. Bęć! To jest wędzarnia? Widziałeś kiedyś na własne oczy prawdziwą wędzarnię, taką opalaną polanami olchy (nie wiórkami) z drewnianymi drzwiczkami? Jak w tej metalowej skrzynce zawiesić kawał boczku lub słoniny o kiełbasie nie wspominając? A leszczyka, takiego 50 cm jak tam wkomponujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.06.2019 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 Ileż to można drwić ,szydzić, wyjeżdżać z wycieczkami wręcz chamskimi personalnymi.Pytam ileż. Afrodyzjakiem wg wierzeń były jądra bobra Ogon bardzo smaczny (bez działań ubocznych) ps - może "czereśnie" to właśnie jądra młodych bobrów ? ... którz może wiedzieć co NS "miał na myśli" Jakie jaja ,jakie bobry ? We łbach się wam poprzewracało z tego bogactwa? Nic nie można powiedzieć bo wiecie najlepiej.Ostygnijcie i opanujcie tą głupotę. Któż tego nie zmieni jak nie wy sami.Wciskacie kit ludziom i wciągacie ich w swoje gierki personalne .Miało być lepiej ,a jest ........jak widać.Prowokacja i prowokacja.Nie dziwcie się więc jak ktoś sprzeciwi się tym abstrakcyjnym rozwiązaniom .Wg pisał wyżej o co kaman ,a ten miszcz krewetkowy wędzi w takim pudełku.Żenua.http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/wsciekly2.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 14.06.2019 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 czy widzicie tu różnicę? Na terenie widzę sam beton. Zero zielonych terenów. Może ze względów ppoż. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.06.2019 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 Proszę .Po co kupować w sklepie jak ma się własne pudełko gazowe do wędzenia . Kolejne kłamstewko . Wracając z pływania odebrałem dziczyznę z wędzenia. Czyli niedzielne bardzo skromne i proste drugie śniadanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 14.06.2019 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 Ileż to można drwić ,szydzić, wyjeżdżać z wycieczkami wręcz chamskimi personalnymi.Pytam ileż. Jakie jaja ,jakie bobry ? We łbach się wam poprzewracało z tego bogactwa? Nic nie można powiedzieć bo wiecie najlepiej.Ostygnijcie i opanujcie tą głupotę. Któż tego nie zmieni jak nie wy sami.Wciskacie kit ludziom i wciągacie ich w swoje gierki personalne .Miało być lepiej ,a jest ........jak widać.Prowokacja i prowokacja.Nie dziwcie się więc jak ktoś sprzeciwi się tym abstrakcyjnym rozwiązaniom .Wg pisał wyżej o co kaman ,a ten miszcz krewetkowy wędzi w takim pudełku.Żenua.http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/wsciekly2.gif Widzę, że nareszcie zacząłeś przyswajać podstawową wiedzę a zakresu peklowania i wędzenia. Mam również nadzieję, iż poprawiając błędy innych, sam zaczniesz pisać bez ich popełniania ps1 - każdy może jeść to co lubi i "bogactwo" nie ma tutaj nic do tego. Osobiście nie przepadam np za parówkami (szczególnie tymi "fabrycznymi") ps2 - co masz na myśli pisząc o "abstrakcyjnych rozwiązaniach" w kontekście "prowokacji" ? Mógłbyś to jakoś szerzej rozwinąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.06.2019 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 Kupiłem zamarynowałem i zostawiłem w odpowiednim miejscu. Roztwór do szynki nie według przepisu Paula.Do szaszłyków. 1. litr wody 2. 2 płaskie łyżki soli peklowej 3. 1/2 torebki marynaty staropolskiej Kamis. 4. liść laurowy pokruszony na łosiem. Nic więcej. Zakupione do obróbki. Śmietanowiec się robi.Inną techniką.Jak będzie dobry ,sprawdzony wkleję przepis. za to poziomki do deseru owocowo lodowego jak najbardziej. Ogórki małosolne.Zawsze jak sezon raz na dwa tygodnie.Do sałatki do grillowanego miecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 14.06.2019 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 (edytowane) czy widzicie tu różnicę? Ja tam widzę.Ołtarzyk i pudełko. Jeśli używamy na bogato grill profesjonalny to niech taki będzie a nie badziew za 6000 $.Marynujmy zgodnie z przepisem mięso. z tym kombajnem ? a to pudełko gazowe? to pudełko gazowe .Proszę mi wskazać profesjonalizm i wędzarnię w nim.Niżej jest sposób wędzenia w takim drogim pudle. http://smoker.com.pl/wp-content/uploads/2015/01/Queen2.jpg Wkładka z doborem drewienek i po kłopocie. https://www.broilking.pl/blog/wedzenie-na-grillu-gazowym Jaki wspaniały wykład naukowy "miszcza". Tak jak pisałem lata świetlne nas dzielą, nie tylko w kulinariach. Połknij cos na uspokojenie. Ty w życiu na oczy prawdziwego taniego grilla nie widziałeś. A teraz sobie poszukaj w internecie co ma do zaoferowania pudło, które jest 12 razy droższe. Edytowane 14 Czerwca 2019 przez Władca Przysmaków zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.06.2019 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 Widzę, że nareszcie zacząłeś przyswajać podstawową wiedzę a zakresu peklowania i wędzenia. Mam również nadzieję, iż poprawiając błędy innych, sam zaczniesz pisać bez ich popełniania ps1 - każdy może jeść to co lubi i "bogactwo" nie ma tutaj nic do tego. Osobiście nie przepadam np za parówkami (szczególnie tymi "fabrycznymi") ps2 - co masz na myśli pisząc o "abstrakcyjnych rozwiązaniach" w kontekście "prowokacji" ? Mógłbyś to jakoś szerzej rozwinąć ? Napisałem prawdę , za wyśmiewanie w podtekstach , drwiny i szydzenie totalny EOT. Gdybym ja popełnił taki błąd ortograficzny najpierw by mnie wyśmiał ,a potem poskarżył wiadomo komu modziowi. ulubionemu , który zrobił by z tego ubaw.Gdybym ja przeinaczył fakty zrównałby mnie z ziemią.Żenua.http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2237.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.06.2019 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 Gdzie te 6000 $ ale śmieszny kolo. Nałaził się po sklepach żeby pokazać iż takiego nie ma.Gdzie wędzarnia i wyroby jego z tego pudła gazowego .Kpina i oszukaństwo.Nie interesują nas pokazy urządzeń z wystawek.Tylko te z praktyki i nie ze sklepu za 6000 ,a prawie 600 $.komuś coś odpadło.http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2264.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 14.06.2019 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 NS, bardzo proszę nie rozśmieszaj mnie broil kingiem Popatrz w jaki sposób ma maskowane palniki tani dobry grill, a jak dzidostwo b k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 14.06.2019 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 Gdzie te 6000 $ ale śmieszny kolo. Nałaził się po sklepach żeby pokazać iż takiego nie ma.Gdzie wędzarnia i wyroby jego z tego pudła gazowego .Kpina i oszukaństwo.Nie interesują nas pokazy urządzeń z wystawek.Tylko te z praktyki i nie ze sklepu za 6000 ,a prawie 600 $.komuś coś odpadło.http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2264.gif Teraz idealnie widać rożnice między nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 14.06.2019 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 W Polsce najtańszy Broil King Monarch 320 (taki mały) kosztuje 3.200 PLN czyli 850 $.W USA jest taniej, pewnie jakieś 550 $. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.06.2019 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 Niech podniesie klapę tego przy betonach nie tego za 600 $ ze sklepu z wystawki.popatrzymy jak wędził nogę wieprzowa i w/w polędwice ze sklepu ze schabu.jak mieszczą się tam pod tą pokrywą za 6000 $ szynki , balerony ,kiełbasy itp.No!!!!. nich wszyscy to zobaczą.Chcemy zobaczyć sposób wkładania do tego pudełka wcześniej peklowanych mięsiw. Proszę pokazać i rozwiać wszelkie nasze wątpliwości. http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2229.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 14.06.2019 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 Napisałem prawdę , za wyśmiewanie w podtekstach , drwiny i szydzenie totalny EOT. Gdybym ja popełnił taki błąd ortograficzny najpierw by mnie wyśmiał ,a potem poskarżył wiadomo komu modziowi. ulubionemu , który zrobił by z tego ubaw.Gdybym ja przeinaczył fakty zrównałby mnie z ziemią.Żenua.http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2237.gif To prawda Drwię z Twoich napastliwych wypowiedzi w kwestiach o których nie masz pojęcia. Usiłujesz udawadniać swe racje w sposób nie mający podstaw zgodnych z ogólną wiedzą na damy temat. Drwię i drwił będę z postów którymi tutaj w tym temacie czytelników raczysz ... nie z Ciebie personalnie. Błąd może popełnić każdy (i mnie się zdarza) ... najpierw jednak gdy kogokolwiek zechcesz poprawiać, przeczytaj swoich, ostatnich 20 postów i popraw w nich błędy. ps - stałeś się ekspertem a dziedzinie urządzeń do grillowania i wędzenia ... a jak wygląda Twój grill ? ... nigdy go jeszcze nie pokazałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 14.06.2019 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 Niech podniesie klapę tego przy betonach nie tego za 600 $ ze sklepu z wystawki.popatrzymy jak wędził nogę wieprzowa i w/w polędwice ze sklepu ze schabu.jak mieszczą się tam pod tą pokrywą za 6000 $ szynki , balerony ,kiełbasy itp.No!!!!. nich wszyscy to zobaczą.Chcemy zobaczyć sposób wkładania do tego pudełka wcześniej peklowanych mięsiw. Proszę pokazać i rozwiać wszelkie nasze wątpliwości. http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2229.gif Ta tatata ta ra, ta ta tatata ra… https://www.youtube.com/watch?v=j8JRIbW9Y9Q Co za piękny i smaczny poranek. Palce lizać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 14.06.2019 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 W Polsce najtańszy Broil King Monarch 320 (taki mały) kosztuje 3.200 PLN czyli 850 $. W USA jest taniej, pewnie jakieś 550 $. $300 - 350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 14.06.2019 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 To jest wędzarnia? Widziałeś kiedyś na własne oczy prawdziwą wędzarnię, taką opalaną polanami olchy (nie wiórkami) z drewnianymi drzwiczkami? Jak w tej metalowej skrzynce zawiesić kawał boczku lub słoniny o kiełbasie nie wspominając? A leszczyka, takiego 50 cm jak tam wkomponujesz? To jest jedna z tych rzeczy, która się Tobie w głowie nie mieści. Tak jak to było z winami, wina dla alkoholików, śmierdzący bimber dla "znafcuf" kultury kulinarnej. ps a jaki prosiaczek z rożna wychodzi, o-jo-joj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts