d7d 18.06.2019 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 No to Barburka:- rosół ze spaloną na węgiel cebulą - kapuśniak czarny od skwarek - kaszankowe kotlety z czarnej soczewicy z kluskami śląskimi i modro kapustą - czekoladowe ciasto z pióropuszem z bitej śmietany A na śniadanie czerstwy chleb ze smalcem i ogórek kiszony. A do kotleta zagra... :D:D. https://www.facebook.com/bistromasala/photos/no-to-barburka-ros%C3%B3%C5%82-ze-spalon%C4%85-na-w%C4%99giel-cebul%C4%85-kapu%C5%9Bniak-czarny-od-skwarek-kas/1256204091201702/ To twój osobisty przepis na Barburka ? Ja się nie znam ale co to jest Barburka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.06.2019 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 (edytowane) Kuźwa wszystko trzeba mu napisać. Wujek Google nieznany.Ech. https://www.facebook.com/bistromasala/photos/no-to-barburka-ros%C3%B3%C5%82-ze-spalon%C4%85-na-w%C4%99giel-cebul%C4%85-kapu%C5%9Bniak-czarny-od-skwarek-kas/1256204091201702/ człowiek racjonalny, rozsądny, inteligentny jest w stanie z przekonaniem gadać albo nawet robić kompletne bzdury ... Na face.... można go spytać. Żaden problem. Edytowane 18 Czerwca 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.06.2019 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 http://192.168.1.24:8888/sdctl/media/image/raw/17914?type=0&7bb=5e9d634c29d79b9bc6c0c89c26e7806a&des=1 Gulasz w przygotowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 18.06.2019 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Kuźwa wszystko trzeba mu napisać. Wujek Google nieznany.Ech. Na face.... można go spytać. Żaden problem. Właśnie to zacytowałem a Ty cytujesz ponownie .. może nie przeczytałeś tego co napisałem ? Ty napisałeś Barburka to wyjaśnij co jest Barburka. Nie ma takiego miasta - Londyn! Jest Lądek, Lądek Zdrój, tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.06.2019 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Kuźwa ale ciężko i pod górę.Facet na fejsie wkleił swoja wypowiedź odnośnie spalenizny na czarno .Żartobliwie to ujął by Barbórki jako święta górników nie ośmieszać to tak napisał.Ten będzie się w kulinariach doświadczał.Co to kuźwa Barburka przez "u". otwarte.Padam.Ale odpowiem choć ja zacytowałem ale tego nie napisałem.Np. Barburka (pisane przez "u" ) ,to córka płetwonurka.albo Barburka to spalona na szaszłyku cebulka.Boże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 18.06.2019 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Widzisz ... cytujesz i nie wiesz co znaczy cytowane słowo.A spalona cebulka do jedzenia nie nadaje się.Co Ty tak z tym "kuźwa" nadajesz?? Opanuj emocje bo szkodzi to na przewód pokarmowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.06.2019 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 ... A spalona cebulka do jedzenia nie nadaje się. Co Ty tak z tym "kuźwa" nadajesz?? Opanuj emocje bo szkodzi to na przewód pokarmowy. Zapewne lubi dania "mocno przypieczone" gdyż dość często takowe prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.06.2019 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Tak !!! nie jedzmy spalonej cebulki w szaszłyku i broń Boże nie dodawajmy do rosołu choć to ponoć tradycja.Amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 18.06.2019 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Tak !!! nie jedzmy spalonej cebulki w szaszłyku i broń Boże nie dodawajmy do rosołu choć to ponoć tradycja.Amen. Siemanko. Ci drą japy, odnośnie palonej cebuli, którzy indukcję posiadają i ...nijak na owej cebuli przyjarać nie mogą. Prezentuj nadal nasze polskie, przepyszne i zdrowe jedzonko. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 18.06.2019 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Prezentuj nadal nasze polskie, przepyszne i zdrowe jedzonko. Pzdr. Czyli Tobie też ta pizza nie podeszła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 18.06.2019 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Czyli Tobie też ta pizza nie podeszła? Podeszła, jak najbardziej. Uwielbiam dobrze wypieczoną, nie nawidzę natomiast gumiastej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 18.06.2019 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Siemanko. Ci drą japy, odnośnie palonej cebuli, którzy indukcję posiadają i ...nijak na owej cebuli przyjarać nie mogą. Prezentuj nadal nasze polskie, przepyszne i zdrowe jedzonko. Pzdr. Nie posiadasz kuchenki indukcyjnej i dlatego wiesz co piszesz jarać - palić, pot. palić papierowy, palić w ognisku. przyjarać - przypalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 18.06.2019 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Siemanko. Ci drą japy, odnośnie palonej cebuli, którzy indukcję posiadają i ...nijak na owej cebuli przyjarać nie mogą. Prezentuj nadal nasze polskie, przepyszne i zdrowe jedzonko. Pzdr. Pizza też jest nasza polska? Nasze pyszne i zdrowe polskie - TAK ale nie masowe zdjęcie codziennego posiłku który anie nie jest zdrowy ani pyszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.06.2019 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Nieprzypalone.Gotowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 18.06.2019 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Podaj może jeszcze trzy kolejne ujęcia i napisz co w tym posiłku jest takiego specjalnego żeby "to" prezentować na FM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.06.2019 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Tak !!! nie jedzmy spalonej cebulki w szaszłyku i broń Boże nie dodawajmy do rosołu choć to ponoć tradycja.Amen. Ty tą cebulę z szaszłyków do rosołu dodajesz ? ps - popraw koledze błąd Podeszła, jak najbardziej. Uwielbiam dobrze wypieczoną, nie nawidzę natomiast gumiastej. swoje również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 18.06.2019 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 (edytowane) Nieprzypalone.Gotowane. No pięknie! Aż łza się w oku kręci. Zaleciało mi, jak nic, standardową kreacją kulinarną, godną okresu głębokiego PRL-u z wczasów FWP. W przedszkolu tak wykwintnie serwowane dania, nosiły nazwę " Mały żniwiarz". Jak tylko który nie chciał żreć, to pani Krysia z całej zawartości robiła widelcem zgrabnie jednolitą papkę i marudzącego delikwenta napychała niczym gęś wytypowaną na foie gras. A i talerzyki finezyjnie dobrałeś od różnych kompletów. Kolorystycznie ch..nia z grzybnią, artysta nie dał rady, ale prezentacja Ci wyszła na bogato. "Stara" pewnie też dostała swoją porcję, albo może Ty wcinasz na dwie ręce? Słusznie! Chłop musi mieć czym beknąć. Porcelit masz chyba z Tułowic lub z samego miasta Wałbrzycha ? Taka tam delikatna klasyka wzornictwa. Gdybyś jeszcze tylko zapodał "kumpot" w musztardówce z wyszczerbionym brzegiem, to by mi się już całkiem geesowską jadłodajnią odbiło. Mam nadzieje , że kalafiorek Ci wyszedł al dente, bo ziemniaczki wyglądają cacy. Co prawda nie są to słynne podkarpackie maślanką bryzgane, ale przynajmniej z koperkiem i zwinnie polukrowane ceresem. Czekam na deser, może być nawet kisiel z Winiar. Edytowane 18 Czerwca 2019 przez 2112wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 19.06.2019 01:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2019 (edytowane) No pięknie! ... Mam nadzieje , że kalafiorek Ci wyszedł al dente, bo ziemniaczki wyglądają cacy. Co prawda nie są to słynne podkarpackie maślanką bryzgane, ale przynajmniej z koperkiem i zwinnie polukrowane ceresem. ... Mnie się również podoba ... choć do "gulaszu" (zapewne z cielęciny) nigdy nie dodałbym "sosu z proszku" Rewolucyjne połączenie kalafiora pod tartą bułką (z chleba własnego ?) z "mizerią", przyprawić może o orgazm kubków smakowych tak znamienitych smakoszy jak np "wg" ps - i doceń Wojtku proszę, ten artystyczny, brązowy akcent na ogórkach pod śmietaną ps - chyba recenzja była "nie po myśli" Edytowane 19 Czerwca 2019 przez Chef Paul ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 19.06.2019 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2019 ps - i doceń Wojtku proszę, ten artystyczny, brązowy akcent na ogórkach pod śmietaną Doceniam, doceniam. Świerzy był, to Mu się i hlusło na odlew z warząchwi. Zresztą, jakie to ma znaczenie, kiedy przed zżarciem i tak całość rozbebła się na miazgę widelcem. A ja, jak ten głupi o teksturę jeszcze się martwiłem tego wyśmienitego boeuf bourguignonne a'la polski trep na poligonie w Trzebieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 19.06.2019 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2019 Doceniam, doceniam. Świerzy był, to Mu się i hlusło na odlew z warząchwi. Zresztą, jakie to ma znaczenie, kiedy przed zżarciem i tak całość rozbebła się na miazgę widelcem. A ja, jak ten głupi o teksturę jeszcze się martwiłem tego wyśmienitego boeuf bourguignonne a'la polski trep na poligonie w Trzebieniu. Nie wszyscy potrafią tak nas bawić w "kulinariach" jak Miszcz i jego czopki Wyrażam nadzieję, iż zbyt szybko "się nie wypali" i będzie nas rozweselał przez czas jakiś Smakowicie pozdrawiam ps -czekam niecierpliwie na powrót WP i Jego wpisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts