niktspecjalny 20.06.2019 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 (edytowane) Po tych obelgach chyba nie każdy chciałby coś odpisywać.Ja za takie po sprowokowaniu i zastraszaniu (i słusznie dostałem banana) . ...........To jego gotowanie, które w swych "wariacjach" pokazuje, to jedna wielka tragedia i u udręka dla konsumentów Niereformowalny "kretyn kulinarny" ") ... "obojętnie jak będą mówili, byle mówili" Kucharz z klasą tak nie mówi . Kucharz z klasą tak nie czyni jest i powinien być mentorem sjp.mentor1. mądry doradca, wychowawca i nauczyciel; 2. osoba stale pouczająca innych, lubiąca prawić morały; 3. środowiskowo: opiekun ucznia uczestniczącego w wymianie międzynarodowej , wzorem do naśladowania ,postacią w świecie kulinarnym bardzo wyjątkową. Czyje "powroty" ? ... raczej Twoje "nawroty kulinarnego rozwolnienia" ... ostatnie "prezentacje" to totalna sraczka ps - przestrzegam przed wykorzystywaniem ""przepisów" NS-a, gdyż mogą doprowadzić do przynajmniej rozwolnienia Posty w całości (by nie posądzono o manipulację) tylko z mniej niż połowy tego tematu (więcej mnie się nie chciało) ... to tylko część "wybranych wypowiedzi miszcza" NS-a na tematy kulinarne, w jego osobiście założonym "wątku" ps - proszę również o wybaczenie obszerności tego wpisu ... niech usprawiedliwieniem jednak będzie to, że jest to tylko mniej niż połowa wybranego "kulinarnego bełkotu", w tym tylko jednym temacie Opinie na temat Twego stanu psychicznego (na podstawie Twych wpisów) pozostawię forumowiczom Twoje "kulinarne propozycje", pozwolę sobie dalej komentować Naucz się gotować a unikniesz drwin Szkoda ,że tylko takie wkleił by mu było wygodniej obrażać. nigdy nie korzystałem z zaproszeń na jakiekolwiek biesiady do kulinarnych nieuków (by nie powiedzieć "kretynów" Twoje jednak wywody na te tematy, traktuję jako kulinarne odpady i śmieci Wiele z Twoich kulinarnych propozycji jest "obrzydliwych" (lub choćby tylko niestrawnych) Edytowane 23 Czerwca 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.06.2019 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 Po tych obelgach chyba nie każdy chciałby coś odpisywać.Ja za takie po sprowokowaniu i zastraszaniu (i słusznie dostałem banana) . ... Kucharz z klasą tak nie mówi . Kucharz z klasą tak nie czyni jest i powinien być mentorem , wzorem do naśladowania ,postacią w świecie kulinarnym bardzo wyjątkową. ... Szkoda ,że tylko takie wkleił by mu było wygodniej obrażać. Nawet gdy coś przypalisz (a ktoś zwróci na to uwagę) usprawiedliwiasz to w idiotyczny sposób, twierdząc, że tak to właśnie ma być i było to Twoim zamiarem Dlaczego jesteś takim "kulinarnym masochistą" wiesz chyba tylko ty sam ... i naucz się gotować, gdyż większość Twych propozycji przyprawia o mdłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.06.2019 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 Zmieniło się z Niereformowalny "kretyn kulinarny" ") na "kulinarnym masochistą" Jak mnie jeszcze nazwie? To jest po prostu HIT !!! Przecież wielonickowiec houscik nie dostał banana za nic.Gdybym ja tak kogoś nazwał ,pisząc nieprawdę zostałbym natychmiast ukarany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.06.2019 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 Zmieniło się z na Jak mnie jeszcze nazwie? To jest po prostu HIT !!! Przecież wielonickowiec houscik nie dostał banana za nic.Gdybym ja tak kogoś nazwał ,pisząc nieprawdę zostałbym natychmiast ukarany. Naucz się gotować a unikniesz drwin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 20.06.2019 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 Naucz się gotować a unikniesz drwin A wy, wtórni indianie, tylko stek, stek i ...stek. sorry, jeszcze krewetki w 50-ciu odsłonach. Wasza (amerykańska) kuchnia jest prymitywna jak kamień ..rzucony w pole. Może inaczej - nie ma czegoś takiego, jak kuchnia usa, nie ma jej, nie było i ...nie będzie. Kuchnia polska ze swoją ponad 1000 letnią historią to jest coś! Bigosy, golonki, schabowe z kością, gołąbki, flaczki, płucka (na kwaśno), wspaniałe salcesony, kaszanki, pasztety, itd. I co teraz napiszesz, szefie, że macie steki z ...odtworzonego genetycznie bizona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.06.2019 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 A wy, wtórni indianie, tylko stek, stek i ...stek. sorry, jeszcze krewetki w 50-ciu odsłonach. Wasza (amerykańska) kuchnia jest prymitywna jak kamień ..rzucony w pole. Może inaczej - nie ma czegoś takiego, jak kuchnia usa, nie ma jej, nie było i ...nie będzie. Kuchnia polska ze swoją ponad 1000 letnią historią to jest coś! Bigosy, golonki, schabowe z kością, gołąbki, flaczki, płucka (na kwaśno), wspaniałe salcesony, kaszanki, pasztety, itd. I co teraz napiszesz, szefie, że macie steki z ...odtworzonego genetycznie bizona? W USA zjesz dania z narodowych kuchni całego świata Dostępne bez problemów są również produkty najwyższej jakości w przystępnych (a stosunku do dochodów) cenach. Takiej kulinarnej różnorodności w kulinariach nie znajdziesz w żadnym innym kraju na świecie ps - obecnie prowadzone są tutaj badania nad stworzeniem specjalnej rasy "dzikich królików klatkowych", których mięso (jak byłeś kiedyś uprzejmie napisać), jest absolutnie doskonałe ... wybitny znawco światowych kulinariów Przyznaję, iż nie widziałem by Mieszko 1 zajadał się salcesonem i kaszanką (choć o kulinariach wiem dość sporo, no ale zapewne Ty wiesz lepiej, choćmy a racji kilku fakultetów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 20.06.2019 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 W USA zjesz dania z narodowych kuchni całego świata Dostępne bez problemów są również produkty najwyższej jakości w przystępnych (a stosunku do dochodów) cenach. Takiej kulinarnej różnorodności w kulinariach nie znajdziesz w żadnym innym kraju na świecie ps - obecnie prowadzone są tutaj badania nad stworzeniem specjalnej rasy "dzikich królików klatkowych", których mięso (jak byłeś kiedyś uprzejmie napisać), jest absolutnie doskonałe ... wybitny znawco światowych kulinariów Przyznaję, iż nie widziałem by Mieszko 1 zajadał się salcesonem i kaszanką (choć o kulinariach wiem dość sporo, no ale zapewne Ty wiesz lepiej, choćmy a racji kilku fakultetów) Tym wpisem strzeliłeś sobie w kolano potwierdzając, że USA ...kuchni własnej nie mają i ...mieć nie będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.06.2019 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 Tym wpisem strzeliłeś sobie w kolano potwierdzając, że USA ...kuchni własnej nie mają i ...mieć nie będą. Tak jest "wielki znawco i ekspercie kulinarny" ... masz również "szklaną kulę" a której widzisz przyszłość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.06.2019 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2019 Tym wpisem strzeliłeś sobie w kolano potwierdzając, że USA ...kuchni własnej nie mają i ...mieć nie będą. Wejdź na jego prawie bloga.Fikniesz.Co tam zamieszcza ,a co tu przeinacza.Parodia.Nie zna kaszanki ani salcesonów., Wyroby o których nawet nie śnił polska kuchnia niesie za sobą wspaniały dorobek.On jest li tylko odtwórcą i powielaczem kuchni z naleciałości.Zamieszkał i koniec.Przeczy sam sobie.Wyluzuj bo to nie ma sensu.Dla niego wszystko to " ,rzyganie ,syf,z torebek, chemia , wszystko co nie jego przyprawia go o mdłości. Ciekawe jak coś zeźre u kogoś w gościach? Tez wymiotuje bo zrobiono nie po jego myśli. Szopka normalnie ,traktuje naszą kuchnie i potrawy jak jaki trzeci sort.. Wklejał ostatnio hamburgera.No wyciekłem. Wszyscy klaskali jakie to achy i echy. Nic nie widać na tym zdjęciu ale z usa to musi by cool. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.06.2019 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2019 (edytowane) Wejdź na jego prawie bloga.Fikniesz.Co tam zamieszcza ,a co tu przeinacza.Parodia.Nie zna kaszanki ani salcesonów., Wyroby o których nawet nie śnił polska kuchnia niesie za sobą wspaniały dorobek.On jest li tylko odtwórcą i powielaczem kuchni z naleciałości.Zamieszkał i koniec.Przeczy sam sobie.Wyluzuj bo to nie ma sensu.Dla niego wszystko to " ,rzyganie ,syf,z torebek, chemia , wszystko co nie jego przyprawia go o mdłości. Ciekawe jak coś zeźre u kogoś w gościach? Tez wymiotuje bo zrobiono nie po jego myśli. Szopka normalnie ,traktuje naszą kuchnie i potrawy jak jaki trzeci sort.. Wklejał ostatnio hamburgera.No wyciekłem. Wszyscy klaskali jakie to achy i echy. Nic nie widać na tym zdjęciu ale z usa to musi by cool. Chłopie, interpunkcja! Jeżeli już tak bardzo lubisz cytować mego "prawie bloga": http://www.chefpaul.net/index.html to bardzo proszę "bez wklejek" gdyż prawa autorskie są zastrzeżone w dalszym ciągu Wprawdzie ostatnie wpisy pochodzą tam z przed prawie 10-ciu lat (w czasie gdy większość miesięcy w roku byłem w Polsce niż na Florydzie - z uwagi na polskie zobowiązania kontraktowe), wszystkie przepisy i receptury są aktualne. Przejdźmy może w takim razie, do Twoich zapowiedzi Twych wybitnych osiągnięć w kulinariach https://forum.muratordom.pl/showthread.php?335335-Tu-powstaje-forumowa-kiążka-z-wariacjami-kulinarnymi-NS-na-potrzeby-Forum-Muratora&p=7415993&viewfull=1#post7415993 ... miałeś dość chyba czasu by cokolwiek w tym swym zapowiadanym szumnie blogu napisać lecz w dalszym ciągu skromnie jakoś http://wariacjekulinarneniktspecjalny.blog.pl Powiadasz, żem "odtwórcą i powielaczem kuchni z naleciałości" (jakich ?) ... nigdy nie korzystałem z zaproszeń na jakiekolwiek biesiady do kulinarnych nieuków (by nie powiedzieć "kretynów" ) by cokolwiek "zeżreć" ... i (przyjmij do wiadomości), że polskiej kuchni nie traktuję jako żaden "sort" (traktuję ją takoż samo jak wszystkie inne, narodowe kuchnie) ... Twoje jednak wywody na te tematy, traktuję jako kulinarne odpady i śmieci ... co nie przeszkadza mnie wcale, bawić się świetnie, gdy czytam te Twoje "warjacje" Z kulinarnym pozdrowieniem, w oczekiwaniu "na więcej" ... gdyż śmiech to samo zdrowie "miszczu" ps - coś uwędzimy ... przy okazji jakąś rybkę Edytowane 24 Czerwca 2019 przez Chef Paul ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 23.06.2019 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 Takie sobie przekąski z ubiegłego tygodnia śledź wędzony "ciasteczka" z przegrzebków klasyczne tacos ... ... zawsze z wysokiej jakości wołowiny ... ... gdyż ten składnik tego dania, jest najważniejszy. Smacznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 23.06.2019 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 Dziś uwędziłem (wcześniej zapeklowany) schab. W Polsce wędlina ta, nazywana jest "Polędwica Sopocka" a u mnie "Canadian Beacon" Powolutku, bez pośpiechu, dokładnie osuszoną, wieszamy w wędzarni. Po pierwszej godzinie, wygląda tak: Po dwóch następnych, tak: Jeszcze tylko godzinka, by w wędzarni powoli wystygła i ... przystępujemy do "drugiego śniadania" Doskonale smakuje z dobrej jakości bourbon'em Na kolacyjkę, selekcjonowana, polędwica wołowa z karczochami Pozdrówka smakowite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 23.06.2019 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 Dziś uwędziłem (wcześniej zapeklowany) schab. W Polsce wędlina ta, nazywana jest "Polędwica Sopocka" a u mnie "Canadian Beacon" Powolutku, bez pośpiechu, dokładnie osuszoną, wieszamy w wędzarni. Po pierwszej godzinie, wygląda tak: [ATTACH=CONFIG]431751[/ATTACH] Po dwóch następnych, tak: [ATTACH=CONFIG]431752[/ATTACH] Jeszcze tylko godzinka, by w wędzarni powoli wystygła i [ATTACH=CONFIG]431753[/ATTACH] ... przystępujemy do "drugiego śniadania" Doskonale smakuje z dobrej jakości bourbon'em Na kolacyjkę, selekcjonowana, polędwica wołowa z karczochami [ATTACH=CONFIG]431754[/ATTACH] Pozdrówka smakowite Jakim drewnem dymisz i w jakiej temperaturze? Nie wygląda na "surową" więc pewnie dymem powyżej 60 stopni? U mnie zazwyczaj trwa to cztery godziny, bo pierwsza to dokładne obsuszenie, bo mimo że całą noc obcieka to jednak mięso ciągle mokre na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 23.06.2019 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 (edytowane) Jakim drewnem dymisz i w jakiej temperaturze? Nie wygląda na "surową" więc pewnie dymem powyżej 60 stopni? U mnie zazwyczaj trwa to cztery godziny, bo pierwsza to dokładne obsuszenie, bo mimo że całą noc obcieka to jednak mięso ciągle mokre na zewnątrz. Po wyjęciu z zalewy peklującej, mięso wstępnie osuszam papierowym ręcznikiem. Następne 3-4 godziny obsuszam wentylatorem. Dziś wędziłem drewnem jabłoni (2/3) i wiśni (1/3). Temperatura wędzarni w ciągu pierwszych trzech godzin 80-90°C, ostatnia czwarta godzina to wychładzanie około 70°C. Na zewnątrz rano miałem 30°C ps - bardzo skromnie ale jakże smacznie Pzdr Edytowane 23 Czerwca 2019 przez Chef Paul ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 26.06.2019 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 (edytowane) Klasyk wędzony na leżąco, w szlachetnym winnym dymie. "znafca" od wszystkiego określił to jako odymianie surowizny. Co za smak, zapach, i kolor wedzenia. Soczystość i luksus smakowy! Palce lizać! Edytowane 26 Czerwca 2019 przez Władca Przysmaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.06.2019 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 Tylko wędzarnie ktoś podpierniczył ale ze sklepu ten syfik fosforanowy to już nie nowość. Gdzie termometr ,gdzie sposób powieszenia tej ze sklepu ,gdzie sposób dymienia , gdzie peklowanie .Totalne sklepowe oszustwo , gdzie czas i sposób wędzenia , gdzie opis peklowanej wędliny. jaki winny dym ? z czego ? chyba z autopsji. Ale kpina .http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/uwazaj1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 26.06.2019 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 (edytowane) Tylko wędzarnie ktoś podpierniczył ale ze sklepu ten syfik fosforanowy to już nie nowość. Gdzie termometr ,gdzie sposób powieszenia tej ze sklepu ,gdzie sposób dymienia , gdzie peklowanie .Totalne sklepowe oszustwo , gdzie czas i sposób wędzenia , gdzie opis peklowanej wędliny. jaki winny dym ? z czego ? chyba z autopsji. Ale kpina .http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/uwazaj1.gif Przecież w "Twoich wariacjach" WP pokazał w czym wędzi, termometr, opis przygotowania drewna, itd Nie czytasz "własnego" tematu ? ps - napisał również, że "wieszał" nie będzie a "obsmrodzi surowiznę" na leżąco Edytowane 26 Czerwca 2019 przez Chef Paul ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 26.06.2019 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 Przecież w "Twoich wariacjach" WP pokazał w czym wędzi, termometr, opis przygotowania drewna, itd Nie czytasz "własnego" tematu ? ps - napisał również, że "wieszał" nie będzie a "obsmrodzi surowiznę" na leżąco Pamięć masz dobrą i ...jakże wybiórczą. Żenada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 26.06.2019 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 Klasyk wędzony na leżąco, w szlachetnym winnym dymie. Co za smak, zapach, i kolor wedzenia. Soczystość i luksus smakowy! Palce lizać! Bardzo dobry dodatek do zacnego bourbon'a (do "słabej" herbaty się jednak nie nadaje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 26.06.2019 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 Klasyk wędzony na leżąco, w szlachetnym winnym dymie. "znafca" od wszystkiego określił to jako odymianie surowizny. Co za smak, zapach, i kolor wedzenia. Soczystość i luksus smakowy! Palce lizać! ...czyli surowizna. Na leżąco to można ...poleżeć. Widziałeś kiedyś, żeby porządny wędliniarz wędził na "płask"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.