Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Niech ci Paul wklei fotkę jak wędzi na leżąco http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2296.gif to nowy trend. wędzenie na leżąco. Nie powiem spróbuję. Nie wiem jak z moimi uklejami ale obiecuje że spróbuje.:stirthepot: . Może "bęc "vel "Q" pokaże na leżąco wędzenie w swoim pudle. .Zapytaj gdzie ich koleżanka ,która nagle zniknęła. jak znam życie zaraz się pojawi . w kolejnym wcieleniu to ci wytłumaczy jak wędzić na leżąco.

Co za piękny wesoły poranek!:popcorn:

Może jednak podgrzeje tym co było u mnie wczoraj. Dziczyzna na żeliwnej patelni z grilla, sos również. Składniki sosu takie same jak wcześniej, zmiana w winie. Do steków użyłem 18 letniego wina, jest trochę droższe(950 pln w PL), do dziczyzny 2 letnie.

dziczyzna4.jpg

Ma wspaniały bukiet, idealny do "dzikiego" mięsa.

dziczyzna1.jpg

Sos wzbogacony jest również czarnym czosnkiem,

dziczyzna5.jpg

niesamowity efekt smakowy. Prostota, skromności i apetycznośc. Palce lizać!

dziczyzna2.jpg

Dziczyzne najpierw potraktowałem gorącym dymem (20minut), takie krótkie wędzenie dodaje super aromatu do dalszej obróbki termicznej i gotowego dania. Polecam również zabawe z rożnem. Idealne mięso do tych celów. Rożno nastawiam z opcją wedzenia, szybkość obrotu 6, jest do wyboru 10 nastawien szybkości obrotu, czyli średni obrót +. Idealna sprawa do kurczaków.

Skromny i apetyczny obiad, z profesjonalnego grilla. Palce lizać!

dziczyzna3.jpg

Edytowane przez Władca Przysmaków
zdjecie

Cialapacha bez wędzarni i prytka.http://psiakosc.com/emoty/emoty-1/2368.gif Jak wędzarnie można pomylić z tanim piekarnikiem sklepowym. Już lepiej wyglądał pudło z rolkami.http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2347.gif . Ciekawe czy ten obrotomierz jest na 110 czy na 12 V. Edytowane przez niktspecjalny

Może jednak podgrzeje tym co było u mnie wczoraj. Dziczyzna na żeliwnej patelni z grilla, sos również. Składniki sosu takie same jak wcześniej, zmiana w winie. Do steków użyłem 18 letniego wina, jest trochę droższe(950 pln w PL), do dziczyzny 2 letnie.

To "maczo men" jesteś.

:rotfl:

Nie ma jak hameryka.

dziczyzna4.jpg

Ma wspaniały bukiet, idealny do "dzikiego" mięsa.

dziczyzna1.jpg

Sos wzbogacony jest również czarnym czosnkiem,

dziczyzna5.jpg

niesamowity efekt smakowy. Prostota, skromności i apetycznośc. Palce lizać!

dziczyzna2.jpg

Dziczyzne najpierw potraktowałem gorącym dymem (20minut), takie krótkie wędzenie dodaje super aromatu do dalszej obróbki termicznej i gotowego dania. Polecam również zabawe z rożnem. Idealne mięso do tych celów. Rożno nastawiam z opcją wedzenia, szybkość obrotu 6, jest do wyboru 10 nastawien szybkości obrotu, czyli średni obrót +. Idealna sprawa do kurczaków.

Skromny i apetyczny obiad, z profesjonalnego grilla. Palce lizać!

dziczyzna3.jpg

Dobrze i ktoś napisał, że jesteś żenujący ...i to było bardzo łagodne. Ja powiem, że jesteś ...prymitywny i płytki. Braki w wykształceniu powinny być surowo karane a Tobie (w tym przypadku) powinno się zastosować ...dożywocie.

Dobrze i ktoś napisał, że jesteś żenujący ...i to było bardzo łagodne. Ja powiem, że jesteś ...prymitywny i płytki. Braki w wykształceniu powinny być surowo karane a Tobie (w tym przypadku) powinno się zastosować ...dożywocie.

Co poradzę, tylko dyplom uniwersytetu z 2giej setki w rankigu najlepszych uczelni na świecie. Nie każdy może kończyć tak elitarna uczelnie jak ty, byłaby wędzona słonina na zagrychę do bimbru, króliki w klatkach i robiące kupy kury przed domem. U mnie kiepska dwusetka, wiec skromnie, jest jak jest. Takie życie...

Czas na drugie śniadanie.

https://i.postimg.cc/zB4RcKq0/rozmowa-z-biednym-burakiem1.jpg

rozmowa-z-biednym-burakiem2.jpg

rozmowa-z-biednym-burakiem3.jpg

plus foto

Co poradzę, tylko dyplom uniwersytetu z 2giej setki w rankigu najlepszych uczelni na świecie. Nie każdy może kończyć tak elitarna uczelnie jak ty, byłaby wędzona słonina na zagrychę do bimbru, króliki w klatkach i robiące kupy kury przed domem. U mnie kiepska dwusetka, wiec skromnie, jest jak jest. Takie życie...

Czas na drugie śniadanie.

https://i.postimg.cc/zB4RcKq0/rozmowa-z-biednym-burakiem1.jpg

rozmowa-z-biednym-burakiem2.jpg

rozmowa-z-biednym-burakiem3.jpg

Ja wcześniej napisałem, którą polską uczelnię ukończyłem. Napisz i Ty (wydział, specjalność). Czekam.

Ja wcześniej napisałem, którą polską uczelnię ukończyłem. Napisz i Ty (wydział, specjalność). Czekam.

Twój kumpel ma na 100% zdjęcie(prawdopodobnie ma nawet moja stope i przyrodzenie w slipach na profilu 21cm), było swego czasu komentowane na profilu "deja vu". Ale chwila chwila , to ty kończyłeś w PL! To się nie liczy, UW jest najwyżej notowany i grubo za 5- setką. Bardzo cieniutko. WOW o czym my tu rozmawiamy! WOW!

Drugie śniadanie było super smaczne. Palce lizać! Mniam mniam. Została tylko kość...

rozmowa-z-biednym-burakiem4.jpg

foto

Twój kumpel ma na 100% zdjęcie(prawdopodobnie ma nawet moja stope i przyrodzenie w slipach na profilu 21cm), było swego czasu komentowane na profilu "deja vu". Ale chwila chwila , to ty kończyłeś w PL! To się nie liczy, UW jest najwyżej notowany i grubo za 5- setką. Bardzo cieniutko. WOW o czym my tu rozmawiamy! WOW!

Drugie śniadanie było super smaczne. Palce lizać! Mniam mniam. Została tylko kość...

Żenada gość. Masakra.

rozmowa-z-biednym-burakiem4.jpg

Nie odwracaj kota ogonem. Ja nadal czekam na odpowiedź w w/w sprawie. Nie udawaj znawcy jakichkolwiek rankingów. Czekam na twą odpowiedź.

@władco przysmaków, chciałbym też wiedzieć jakiż to tytuł naukowy wieńczy twe ponadpolskie i europejskie wykształcenie. Proszę o rzeczową i zwięzłą odpowiedź.

Wędzarni nie ma to i wykształcenie emigranckie liche.Szkoda ,że rodo to może swoje papierzyska byśmy mu pokazali , polskie ale wysokie. On nizinny nie łuczek.O jakiej ty uczelni jego mówisz?:lol2::lol2::lol2:. Pozamiatany i ugotowany.

Wędzarni nie ma to i wykształcenie emigranckie liche.Szkoda ,że rodo to może swoje papierzyska byśmy mu pokazali , polskie ale wysokie. On nizinny nie łuczek.O jakiej ty uczelni jego mówisz?:lol2::lol2::lol2:. Pozamiatany i ugotowany.

Kolejny już w ostatnim czasie bełkocik :)

Propozycje kulinarne WP z Twoimi dzieli ogromna przepaść.

Zgadnij na czyją korzyść ? :)

ps - jak Ty to robisz, że prawie wszystko potrafisz tak koncertowo spieprzyć ? :)

Edytowane przez Chef Paul
ps

Kolejny omnibus po zawodówce. No ale z dolarami w kieszeni.

Wiesz coś na temat mego wykształcenia, czy znowu użyłeś swej "szklanej kuli" ? :)

... biedaczku z dyplomem (w jakiej to specjalności ?) :)

Kilka Twoich cytatów

Niereformowalny "kretyn kulinarny" ")

"nawroty kulinarnego rozwolnienia" ... ostatnie "prezentacje" to totalna sraczka

"kulinarnego bełkotu"

kulinarnych nieuków (by nie powiedzieć "kretynów"

Twoje jednak wywody na te tematy, traktuję jako kulinarne odpady i śmieci

"kulinarny ćwoku"

No "fajne". Bardzo. Szklana kula prawdę powiedziała?

PS. Ciekawe, że żadnej reakcji nie było i nie dostałeś bananem.