Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA


Recommended Posts

Czy Ty udajesz głupka i prymitywa? Czy tak jednak na poważnie piszesz?

 

Wrócę do tematu wątku. Moim zdaniem, Armand De Brignac Blanc De Blanc był "królem" ostatniej nocy. Naprawdę warty 3999 złotych. Niebo w ustach palce lizać!

 

rozmowa-z-biednym-burakiem29.jpg

 

Dzień zapowiada się wspaniale. Kiełbasa z sarniny to jednak kiełbasa, może jednak krewetki. Zostało trochę świeżych surowych, trzeba będzie to jakoś zagospodarować. Wnoszą delikatność letniej przygody z gotowaniem.

 

rozmowa-z-biednym-burakiem30.jpg

 

Krewetki oczywiście z zatoki meksykańskiej, oceniane jako jedne z najlepiej smakujących na świecie. Paweł to ma klawe życie z takim sąsiedztwem.

 

Ja natomiast do kilograma przedniej mazowieckiej kaszanki zapodałem litr lubelskiego bimbru z 1940 roku za 250 tysięcy złotych.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czyli ty żadnej szkoły nie masz. Bez odbioru.

Czy netykieta wymaga cytowania zdjęć dla udzielenia takiej wypowiedzi?

Z tych zdjęć wyciągasz wniosek o szkole?

Plaga cytowania zdjęć przy byle odpowiedzi.

Moderator powinien zwrócić na to uwagę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To chamstwo w wypowiedziach i obrażanie , wyszydzanie ,taki wasz antagonizm ,kpienie, notoryczne ośmieszanie , obelgi , bluźnienie ,drwienie ,opluwanie , wyzywanie od rożnych, jeszcze tego jest wiele. Uspokoiło się ,fajnie było przez miesiąc. To wróciły te orły ,sokoły bażanty. Po co? Będę wklejał każdorazowy chamski wpis by wreszcie FM zobaczyło na co stać wielkiego Chefa Paul. wielkiego kucharza , mentora , wspaniałego znawcy zagadnień kulinarnych.http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2237.gif , jak domniemam po wielkich szkołach kulinarnych ,pod okiem wielki kucharzy by nam małym ludzikom z tej wyuczonej wiedzy prawic morały. Człowieka po wielu fakultetach kulinarnych ,po wielkich osiągnięciach na arenie kulinarnej. Uczelniach usa by być super doradcą. Wielkim restauratorem , mającym wiele miejsc by krzewić i wdrażać swój pomysł na wspaniałe jedzenie i potrawy.Smacznie i zdrowo.http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2304.gif

Na "chamstwo" już odpisałem :) ... proszę przeczytać ponownie i przyjąć do wiadomości :)

Przejdźmy więc zatem do proponowanej przez Was nowej zabawy :)

 

Czyli ty żadnej szkoły nie masz. Bez odbioru.

 

jeden i drugi nie ma i tak już pozostanie.

 

110/100, tylko żaden jaj nie ma aby się przyznać. Pzdr.

"wg" z "wykształceniem" ma dyplom ale kieszenie puste :)

NS to osoba również z "wykształceniem" (oraz z IQ na poziomie ponad 150 pkt - jak sam na tym forum się pochwalił) :) ... no i "pełnymi kieszeniami" :)

Proponuję, pokażcie swoje dyplomy a ja i również (obiecuję) pokażę swój :)

Na zachętę pokazuję "okładkę" ...

FB_IMG_1561922030545.jpg

... cóż za wspaniałe popołudnie z dobrym winem i nowa w tym wątku zabawa się zapowiada :)

 

Czy netykieta wymaga cytowania zdjęć dla udzielenia takiej wypowiedzi?

Z tych zdjęć wyciągasz wniosek o szkole?

Plaga cytowania zdjęć przy byle odpowiedzi.

Moderator powinien zwrócić na to uwagę.

Moderator niech czyta i bawi się również :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Różnica w ilości spopielonego drewienka a spalonego drewna !

 

Musisz !

Spróbuj też pelletu do wędzenia. Drewienkiem można to pewnie pelletem też ? ;)

 

No fakt jak wędzisz to Ci nie śmierdzi i nie syfi. Zresztą nie tylko Tobie. Hipokryzja.

 

Pellet do wędzienia? :bash:No idiotyczny pomysł, ale tylko Ty na niego mogłeś wpaść. :lol2:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Na "chamstwo" już odpisałem :) ... proszę przeczytać ponownie i przyjąć do wiadomości :)

Przejdźmy więc zatem do proponowanej przez Was nowej zabawy :)

 

 

 

 

 

 

"wg" z "wykształceniem" ma dyplom ale kieszenie puste :)

NS to osoba również z "wykształceniem" (oraz z IQ na poziomie ponad 150 pkt - jak sam na tym forum się pochwalił) :) ... no i "pełnymi kieszeniami" :)

Proponuję, pokażcie swoje dyplomy a ja i również (obiecuję) pokażę swój :)

Na zachętę pokazuję "okładkę" ...

[ATTACH=CONFIG]431972[/ATTACH]

... cóż za wspaniałe popołudnie z dobrym winem i nowa w tym wątku zabawa się zapowiada :)

 

 

Moderator niech czyta i bawi się również :)

 

I jak to tak? Będziesz sfermentowane wino pił, jak to określił znafca miszcz.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bardzo sfermentowane :) ... i do tego dojrzewające w beczkach :) ... po bourbon'ie :)

 

Miszcz wg stwierdził, że jak beczka to tylko z cpn-u. A jak zapatrywać się na świat, to tylko przez pryzmat wędzonej słoniny, i domowego bimbru. Czasami wędzonego leszcza w ramach cudów kulinarnych.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Miszcz wg stwierdził, że jak beczka to tylko z cpn-u. A jak zapatrywać się na świat, to tylko przez pryzmat wędzonej słoniny, i domowego bimbru. Czasami wędzonego leszcza w ramach cudów kulinarnych.

Nie może być :) przecież był raz w barze suchi (zapewne na zaproszenie swych kolegów "milionerów dolarowych") o czym na tym forum wszystkich "fotograficznie" poinformował :) NS nawet tą fotę swego "czopka" w ramki oprawił :) ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pawle, ja uwielbiam. Jest super do kiełbasy z sarniny.

 

kielbasa-z-sarniny.jpg

"Kiełbasa z sarniny" (w kapuście z wieprzowiną) to przecieź nowa "warjacja" NS- a :) ... jak możesz mu to odbierać jakimiś niegodziwymi profanacjami ? ... gdybyś choć "szalotkę" dodał ? :) ;)

... ale "bój się" NS goni Ciebie bardzo szybko :) ... choć jak do tej pory to porównać można go do pasikonika z rasowym ogierem :) ... no ale "nigdy nic nie wiadomo" kiedy niespodziewanie przyspieszy ( właśnie w tej chwili "zdobywa wykształcenie" by Cię prześcignąć) :) ;)

 

ps - WP, proponuję Tobie zakupić skrzynkę tego wina ...

FB_IMG_1561922025639.jpg

... jest bardzo dobre i warte każdego centa nań wydanego

Dziś już druga butelka po kolacji :)

Edytowane przez Chef Paul
ps
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kociołek ubliżeń się powiększa.

 

Dla przypomnienia .Trzeba to piętnować Tak nie mówi szef kuchni tak mówi cha.....kulinarny ordynarny król intelektu.Żenua.

 

Po tych obelgach chyba nie każdy chciałby coś odpisywać.Ja za takie po sprowokowaniu i zastraszaniu (i słusznie dostałem banana) .

 

...........To jego gotowanie, które w swych "wariacjach" pokazuje, to jedna wielka tragedia i u udręka dla konsumentów :)

 

Niereformowalny "kretyn kulinarny" ") ... "obojętnie jak będą mówili, byle mówili" :)

 

 

 

Kucharz z klasą tak nie mówi . Kucharz z klasą tak nie czyni jest i powinien być mentorem

 

sjp.mentor1. mądry doradca, wychowawca i nauczyciel;

2. osoba stale pouczająca innych, lubiąca prawić morały;

3. środowiskowo: opiekun ucznia uczestniczącego w wymianie międzynarodowej

, wzorem do naśladowania ,postacią w świecie kulinarnym bardzo wyjątkową.

 

Czyje "powroty" ? :) ... raczej Twoje "nawroty kulinarnego rozwolnienia" :) ... ostatnie "prezentacje" to totalna sraczka :)

 

ps - przestrzegam przed wykorzystywaniem ""przepisów" NS-a, gdyż mogą doprowadzić do przynajmniej rozwolnienia :)

 

 

Posty w całości (by nie posądzono o manipulację) tylko z mniej niż połowy tego tematu :) (więcej mnie się nie chciało) :) ... to tylko część "wybranych wypowiedzi miszcza" NS-a na tematy kulinarne, w jego osobiście założonym "wątku" :)

 

ps - proszę również o wybaczenie obszerności tego wpisu :) ... niech usprawiedliwieniem jednak będzie to, że jest to tylko mniej niż połowa wybranego "kulinarnego bełkotu", w tym tylko jednym temacie :)

 

Opinie na temat Twego stanu psychicznego (na podstawie Twych wpisów) pozostawię forumowiczom :)

Twoje "kulinarne propozycje", pozwolę sobie dalej komentować :)

 

Naucz się gotować a unikniesz drwin :)

 

Szkoda ,że tylko takie wkleił by mu było wygodniej obrażać.

 

nigdy nie korzystałem z zaproszeń na jakiekolwiek biesiady do kulinarnych nieuków (by nie powiedzieć "kretynów"

 

Twoje jednak wywody na te tematy, traktuję jako kulinarne odpady i śmieci

 

Wiele z Twoich kulinarnych propozycji jest "obrzydliwych" (lub choćby tylko niestrawnych)

 

"kulinarny ćwoku" :)

.............................No nie da się ukryć :)

 

...więc i nie odpowiem gdyż "fakultetów" man zbyt mało, prostaku :)

 

NS nawet tą fotę swego "czopka" w ramki oprawił :) ;)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kociołek ubliżeń się powiększa.

 

Dla przypomnienia .Trzeba to piętnować Tak nie mówi szef kuchni tak mówi cha.....kulinarny ordynarny król intelektu.Żenua.

 

Po tych obelgach chyba nie każdy chciałby coś odpisywać.Ja za takie po sprowokowaniu i zastraszaniu (i słusznie dostałem banana) .

 

 

 

Kucharz z klasą tak nie mówi . Kucharz z klasą tak nie czyni jest i powinien być mentorem , wzorem do naśladowania ,postacią w świecie kulinarnym bardzo wyjątkową.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szkoda ,że tylko takie wkleił by mu było wygodniej obrażać.

Nic więcej nie znalazłeś :)

 

ps - chyba już czas wznowić temat "NS powiedział" :)

 

ps2 - doskonały napój chłodzący, arbuz, Sangria i "Cotes-Du-Rhone" (oczywiście Rose) :)

FB_IMG_1561933676788.jpg

Edytowane przez Chef Paul
ps2
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...