Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA

Recommended Posts

Qrczę pięczonę na piwie .bez zupek chińskich bo co niektórzy nielubieją i mają sztywniaczke.

składniki:

-wysokiej klasy browarek(wiadomo jaki)

-z dobrej hodowli kurczak

-słoik majonezu najlepszy w kraju

-natka pietruszki od babci z działki z południowej grzędy

- vegeta z Wegier z "Keleti Pajel Dwor"

czynności:

"Okorować" kurczaka od kości.posypać Vegetą.Posmarować całego majonezem.Obsypać posiekaną pietruszką z zewnątrz i wewnątrz.Nadziać go na butelkę z piwem i upiec.

Wszystko spier....s jak zwykle, majonez robi sie samemu i tyle. 8)

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Drogie Panie,proszę o pomoc. Chciałabym zrobić dla narzeczonego przyjęcie niespodziankę i nie mam pomysłu co podać. Chodzi mi o jakieś przystawki na zimno niezbyt drogie a dobre.Inne propozycje również mile widziane (mięska , sałatki). Za pomoc z góry dziękuję.

Zapomniałaś ,że najlepiej gotują panowie. :wink: ? Ale skoro przepis mają dać Panie to i ja chętnie skorzystam.

taaak :( - zrobilam - z braku innego pomysłu - zrobiłam z jabłkami, cebulką i miodem - moja teściowa robi go od lat i twierdzi że to "schab po duńsku"... :roll:

ja nie przepadam za wieprzowiną ale to chyba najbezpieczniejszy - bo całkiem smaczny i szybki przepis na świnkę... :wink:

Mam taki jeden świński przepis ale już po fakcie :wink: .Innym razom :wink: