Władca Przysmaków 16.08.2019 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2019 (edytowane) Kiełbaski gotowe.Co za zapach! Sos robi robotę, wzmacniam go tylko ekstra czosnkiem. Od pewnego czasu zaprzestałem robić go w domu, jest zatrzęsienie gotowych z selekcjonowanych najlepszych składników. Edytowane 16 Sierpnia 2019 przez Władca Przysmaków plus zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 16.08.2019 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2019 (edytowane) Krewetki, krewetki, krewetki i ...jeszcze raz krewetki. A przepraszam, czasami stek wołowy. Kuchnia rozgarniętą jak nie wiem co. A jaka urozmaicona. Sądzę że możesz odpuścić takie komentarze. Monotonna kuchnia by "Wariacje kulinarne NS" Tobie nie przeszkadzają ? Przejdźmy na wyższy poziom komentarzy. Przecież to tylko "witamina" Kiełbaski gotowe.Co za zapach! Sos robi robotę, wzmacniam go tylko ekstra czosnkiem. Od pewnego czasu zaprzestałem robić go w domu, jest zatrzęsienie gotowych z selekcjonowanych najlepszych składników. ... Dzisiaj krem homarowy na homarzych odwłokach, przepis na 750 gram odwłoków. Przyjemnie, super smacznie i skromnie. Na drugie danie organiczne swojskie kiełbaski, w aromatycznym sosie pomidorowym. Podane jak hamburgery, zamiennikiem pieczywa sa grillowane kapelusze portobello. Jak zwykle bardzo smakowicie. ... chyba zrobię "osso buco" bardzo lubimy Edytowane 16 Sierpnia 2019 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 17.08.2019 03:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 Krem homarowy. Brak czasu…, ale prosta i skromna kuchnia jest mniami! https://i.postimg.cc/vBKfYPtt/super-mniami1.jpg https://i.postimg.cc/CKLcdQk3/super-mniami2.jpg ps kiełbaski innym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 17.08.2019 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 Krem homarowy. Brak czasu…, ale prosta i skromna kuchnia jest mniami! ... Smacznie ... i u mnie brak czasu więc zrobiłem "osso buco" bez specjalnego wysiłku Mięsko ... ... najpierw opiekamy z obu stron na maśle z oliwą ... wyjmujemy, odkładamy i na tym samym tłuszczu podsmażamy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dokładamy pomidory (uprzednio sparzone, obrane ze skóry i pokrajane w drobną kostkę) ... ... po upływie około pół godziny (gdy pomidory puszczą cały sok), dolewamy wino i wkładamy mięso. Ustawiamy proces gotowania na 4 godziny i idziemy do sąsiada na piwo ... po powrocie obiad mamy gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 17.08.2019 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 ... z czosnkowymi grzankami i pieczonym bakłażanem Smaczne pozdrowienia ps - szpik cielęcy to moja ulubiona część tego dania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.08.2019 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 ... Bardzo prymitywne i super szybkie, lecz smaczne. Chili z czosnkiem robi robotę. Palce lizać! Mnie dziś się nie chce nawet jajka ugotować ... totalne lenistwo mnie ogarnęło. Kuchnia "zamknięta" Śniadanie bardziej niż skromne ... ... kawałek dobrego Cheddar (długo dojrzewający) i trochę Prosciutto ... to wszystko Dziś w lenistwie, harmonia z naturą ... wspaniałe przedpołudnie ... bzykająco pachnące ze śpiewem Kardynałów i innego niejadalnego ptactwa ps - dziś kolacja u znajomego chińskiego Szefa (robią doskonałe "Dragon & Phoenix") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.08.2019 01:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Zgadnijcie co dziś było w "maszynie" ? ... owoce ... nie tylko morza pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.08.2019 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 (edytowane) Ja zgadłem. Efekt końcowy ,którego nie widać musi w z tego odcieku być zatrważający. Pzdr.dla Ad Ma. Edytowane 25 Sierpnia 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.08.2019 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Ja zgadłem. Efekt końcowy ,którego nie widać musi w z tego odcieku być zatrważający. ... Zgadłeś tylko częściowo więc i nagroda również nie w całości Wygrałeś kość z dzisiejszego cielęcego kotleta (obiecuję nie ogryźć dokładnie) Po inspiracji warzywnej dzisiaj na bogato ... ... Szponder wyjęty i będzie jutro do zapiekanki warzywnej ... ... kość tak wielka nie będzie ale jakiegoś "łamanego spontana" może wykreujesz ps - by cię już dalej ten tajemniczy "odciek" tak nie męczył (który zapewne oglądałeś przez "lupę"), podpowiem: to tylko Chardonnay którego użyłem do skropienia morskich robali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.08.2019 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Rozpocząłem przygotowania do przekazania nagrody dla NS-a którą wygrał w pytaniu "zgadnijcie co było w maszynie". Ponieważ tak wspaniale tutaj mnie bawi dodawaniem swej "witaminy", (wplątując w swych wypowiedziach swego Pana Buka, do którego modli się by spotkały mnie jakiekolwiek nieszczęścia, ciesząc się przy tym co jego oponentom się nieszczęśliwego przydarzyło) ... postanowiłem przyznać mu premię specjalną NS daję Tobie prawo wyboru kości ... wybierz którą byś "zagospodarował" w swych "łamanych spontanach", ta z lewej czy może ta z prawej ? Z Twych wpisów wynika, że cielęcinę lubisz bardzo, więc kość którą Tobie przekażę będzie nie wygotowana z wszelkiego dobra ( niczym Twój "szponder") a z wszelkimi wspaniałościami, tylko po upieczeniu w "maszynie" ... i jak obiecałem nie ogryzę je nadto pozdrawiam kulinarnie w oczekiwaniu na dalszą "witaminę" z Twej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.08.2019 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Był czas na to przeciez grzecznie proponowałem. https://forum.muratordom.pl/showthread.php?351032-Pojedynek-kulinarny-pomi%C4%99dzy-Chef-Paul-a-niktspecjalny Teraz to tylko pozostało się mądrze odizolować przed nachalnością Paula, przed nawałem czczej gadaniny i pogardliwego mącenia. Cielęcina Paula w Chardonnay ,aż dziw bierze że takie młode i zagazowane. Ta ręką i z tą wodą -wódą zrobiona.Topione cielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 31.08.2019 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2019 (edytowane) Prymitywna przystawka do boczusia, z organicznego szlachetnego drobiu... Bardzo prymitywnie na żeliwnej płycie... Sos jest na bazie najlepszego burbona na świecie... Edytowane 31 Sierpnia 2019 przez Władca Przysmaków plus zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 31.08.2019 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2019 (edytowane) Bardzo prymitywnie. Zmiejszamy nastawienie blachy zeliwnej, ciagle podlewając drob winem(Tokaji Cuvee). 3 butelki wystarcza na przedstawiana porcje. Co za zapach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Edytowane 31 Sierpnia 2019 przez Władca Przysmaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 31.08.2019 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2019 Wpadłem tu na chwile by oszołoma - podleca po kojarzyć ,a tu rozczarowanie , mieszanina jakiegoś niespotykanego tłustego mięcha.Dojście do dechy usłane drobinkami, bardzo źle się kojarzącymi. To ja może to co łagodniejsze w smaku.Zakupiłem sosy , a ciasto z gruszką i śliwką siedzi w piekarniku. ... "po kojarzył" i dostał "witaminizowanego" rozwolnienia WP, bardzo smakowicie się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 31.08.2019 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2019 (edytowane) "po kojarzył" i dostał "witaminizowanego" rozwolnienia WP, bardzo smakowicie się zapowiada Tokaji idealnie się karmelizuje. Cos wspaniałego! Jak na przystawke w fazie polproduktu jest cudownie. W międzyczasie zaczynam z boczusiem w sosie wlasnym. Wino i zeliwo beda robic robote… Edytowane 31 Sierpnia 2019 przez Władca Przysmaków zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 31.08.2019 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2019 (edytowane) Przyjarane na czarno łot tocaja w super syfkowym tłuszczu. Fe , na wymioty bierze. Ale węgiel nieszkodliwy i patalache w ten syfiasty przypalony tłuszcz. od patrzenia na tą skromność niedobrze się robi.Trzeba ja było przynajmniej przetrzeć.Woń spalenizny mięcha pasuje jak ulał do boczku z karmelizowanym tocajem. Stygnie i czeka na "ugryźć". Edytowane 31 Sierpnia 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 31.08.2019 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2019 (edytowane) Co za zapach! Przyprawy, zeliwo i słotkie wino robia robote… ps czosnek również ma swój udział w cudowności ps2 minus jeden kieliszek ps 3 Tokajowa rakotworcza zenua… Co za zapach!!!!!!!!!!! Super prymitywnie, lux superos smak i przyjemność... Edytowane 31 Sierpnia 2019 przez Władca Przysmaków plus zdjecie ps3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 02.09.2019 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2019 Moje nowe odkrycie ... ... wyśmienite - odpowiednia moc, lekki posmak toffi i karmelu ... Doskonałe do żeberek powoli duszonych w czerwonym winie Pozdrawiam huraganowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.09.2019 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2019 Moje nowe odkrycie ... [ATTACH=CONFIG]434185[/ATTACH] ........................ Doskonałe do : znalazłem w internecie . Pizza z obranego miecha ze skrzydeł kurzych z bulionu na kapuśniak Kwaśnica ala kapuśniak Ciasto śliwkowe ala gruszka Faszerowana cukinia i jako dodatek sos z kurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 02.09.2019 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2019 No coz, od niechcenia... na poludniowa nute ps wino i dodatki zgodnie z tradycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.