Chef Paul 03.09.2019 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2019 No coz, od niechcenia... na poludniowa nute ps wino i dodatki zgodnie z tradycja Proste i smaczne danie, choć pozwól, że zapytam: WP, nie miałeś ochoty wydłubać "mięcha" z tych rybek (niczym z wygotowanych skrzydełek) i położyć na mrożony placek pizzy ? Dorian coraz bliżej więc i dania u mnie coraz bardziej proste (aczkolwiek smaczne) ... klopsiki wołowe ("organic angus ground chuck") w sosie pomidorowym ... bardzo wolno duszone w żeliwnym, emaliowanym garnku pzdr i przyjemności w konsumpcji życzę (bo przecież tylko o tym piszemy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.09.2019 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2019 (edytowane) Nie !!! nie mrozimy placka jak chcemy szybko zrobić pizzę z wydłubanego - obranych z mięsa skrzydełek.Paul jak robi np. tymbaliki z ugotowanych skrzydełek to wkłada całe skrzydła z kością. . Można i tak. . Przypomnę ,że ugotowane mięsko z kurzych skrzydełek jest bardzo delikatne. Można po obraniu robić z mięskiem przeróżna farsze. 1. sito do pizzy 2.wyrabiamy ciasto w kulkę z mąki z Roztocza 3.pod klosz szklany i odstawiamy do wyrośnięcia 4.dopasowujemy rozciągnięte ciasto do sita 5.smarujemy ciasto ulubionym sosem pomidorowym i wkładamy obrane mięsko z kości ze skrzydełka uprzednio przesmażone delikatnie z cebulką 6.ważna uwaga !!!.Rozgrzewamy piekarnik min. do 225 stC i pieczemy pizzę około 10 min.Nastawa z termoobiegiem 7. wyciągamy wraz z sitem 8.część do konsumpcji Pamiętajmy ,że mrożony podkład - placek pod pizzę tak jak Paul robi z lenistwa , rozmrażamy i pieczemy w niższej temp.Może jemu smakuje mrożony i je z kościami, wybór należy do niego. Ja tego nie stosuję. Widoczny na zdjęciu niby sos z jakimiś mrożonymi kulkami z jakiegoś bizona.(zaraz się poprawi i wklei mięcho z bizona z rogami bo dużo szpiku w rogach ) Ta mamałyga nic nie przedstawia. Rzut na stary garnek z plamami. Dla porównania i przypomnienia.Klopsiki w sosie chrzanowym. 1. kulki obsmażamy na tłuszczu 2.wkładamy je do przygotowanego sosu chrzanowego i na bardzo małej temperaturze podgotowujemy by naprały intensywnego smaku Na koniec propozycje dwóch fajnych dań. 1.pieczone ziemniaki pod pierzynką z gotowanego boczuniu podsmażonego z szalotką i pomidory w ostrym winnym sosie 2.placek ziemniaczany , nazwałem do z sentymentu po florydzku (ma w farszu marchew tartą) na sosie musztardowo - miodowym , na górze widoczny sos - gulasz wołowy z niewątpliwie uroczą jako dodatek śmietaną Resztę widać. Edytowane 4 Września 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 04.09.2019 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2019 Chef Paul, Władca Przysmaków i niktspecjalny - bany na 3 dni. Proszę dyskutować w sposób kulturalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 04.09.2019 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2019 Gwoli ścisłości, Władcy Przysmaków za lżenie z ludzi mniej zamożnych i ogólne wyśmiewanie wszystkich, należy się ban na 3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 07.09.2019 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2019 Chef Paul, Władca Przysmaków i niktspecjalny - bany na 3 dni. Proszę dyskutować w sposób kulturalny. Dla przykładu, by pouczyć forumowiczów jak "kulturalna dyskusja" wyglądać powinna, proszę "Redakcję" do poniższego cytatu, wstawić siebie jako adresata i kulturalnie odpowiedzieć (oczywiście wpisów zdecydowanie bardziej "kulturalnych", autorstwa wiadomej osoby, w których składa podziękowania za swe modły do swego "Pana Buka" za ukaranie mnie, między innymi tragiczną śmiercią mej Córki /podziękowania te przewijają się w kolejnych wpisach/ - włączając te usunięte przez "Redakcję" - można tutaj bardzo wiele tych wpisów przytoczyć, ograniczyłem się jednak tylko do ostatniego). Wesołej zabawy. ... ... Paul jak robi np. tymbaliki z ugotowanych skrzydełek to wkłada całe skrzydła z kością. . Można i tak. ... Pamiętajmy ,że mrożony podkład - placek pod pizzę tak jak Paul robi z lenistwa , rozmrażamy i pieczemy w niższej temp.Może jemu smakuje mrożony i je z kościami, wybór należy do niego. Ja tego nie stosuję. Widoczny na zdjęciu niby sos z jakimiś mrożonymi kulkami z jakiegoś bizona.(zaraz się poprawi i wklei mięcho z bizona z rogami bo dużo szpiku w rogach ... Ta mamałyga nic nie przedstawia. Rzut na stary garnek z plamami. ... Wydaje mnie się (może tylko wydaje), że jestem osobą w miarę tolerancyjną (choć tylko do pewnych granic), aczkolwiek zwykłem rzeczy nazywać po imieniu. Gdy ktoś obrzuca mnie personalnie gównem, nie udaję, że pada deszcz. Krytyki (konstruktywnej) się nie obawiam i staram się bronić swych racji (czasami zapewne zbyt "żartobliwie"). Obrazić mnie jest dość trudno, gdyż mogą to uczynić tylko osoby na pewnym poziomie. Sprawni umysłowo inaczej, tego osiągnąć nie mogą. W szarej prozie codzienności, chwile uśmiechu są zawsze mile postrzegane (czytanie farmazonów i fantazyjnych opisów niezgodnych z prawdą, w mej dziedzinie zawodowej, zawsze mnie bawiły). Mnie tej przyjemności "Redakcja" odmówiła. Przy okazji (z ciekawości) nieuprzejmie zapytam: jaką specjalnością zawodową legitymuje się "Redakcja" ? Proszę "Redakcję" o przejrzenie wpisów w tematach kulinarnych. Nigdy bez prowokacji personalnych, nie odpowiadałem "pięknym za nadobne" (chyba, że za prowokację uznamy konstruktywną krytykę). Niech więc z woli Redakcji w kulinarnych tematach, pozostanie tylko bełkot kulinarnego ignoranta w jego "blogach-monologach" z "łamanymi spontanami" W związku z zaistniałą sytuacją przyznaję więc sam sobie, "bana nieterminowego", ... choć trochę szkoda mi zabawy "z krainy parówek z porowej wody i przypalonych szalotek" reasumując: " kiss my ass" ps1 - niezrozumiałym jest dla mnie "zbanowanie" forumowicza "Władca Przysmaków", gdyż w "kulturalnej dyskusji" udziału nie brał, i na "kulturalne" wypowiedzi pod jego adresem nie odpowiadał, (przynajmniej w usuniętych postach) ps2 - proponuję przyznać uprawnienia moderatorów forumowiczom: "niktspecjalny", "wg39070" oraz "vvv" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 07.09.2019 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2019 Chef Paul, Władca Przysmaków i niktspecjalny - bany na 3 dni. Proszę dyskutować w sposób kulturalny. To miał być żart? Czy macie burdel do potęgi entej w redakcji? Wylatujecie na nieprawdopodobą orbitę głupoty z waszą amatorszyzną. Są tam jacyś poważni ludzie, profesjonaliści? Jakbym miał tak prowadzić biznes to bym na such chleb...mało istotne. Na głupie zagrania, całkiem poważna odpowiedz. Pocałujcie mnie w ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 07.09.2019 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2019 ps1 - niezrozumiałym jest dla mnie "zbanowanie" forumowicza "Władca Przysmaków", gdyż w "kulturalnej dyskusji" udziału nie brał, i na "kulturalne" wypowiedzi pod jego adresem nie odpowiadał, (przynajmniej w usuniętych postach) ps2 - proponuję przyznać uprawnienia moderatorów forumowiczom: "niktspecjalny", "wg39070" oraz "vvv" Wiesz ty nawet nie wymieniaj mojego loginu. Zreszta juz pisałem tutaj grenngazowi, ze mam gdzieś bycie moderatorem tutaj jak wyskoczył z chamskim wycieczkami personalnymi. Co mam sie dowartościować i podnieść swoje ego. Nie potrzebuję. Jakiś ty biedny razem z WP. Biedny burak czy kulinarny ciwok to kto pisał? Ok. W dupie to mam. No ale forumowy idiota? Zapomniałeś? Tylko gdzie byli moderatorzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.09.2019 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2019 (edytowane) To miał być żart? Czy macie burdel do potęgi entej w redakcji? Wylatujecie na nieprawdopodobną orbitę głupoty z waszą amatorszczyzną. Są tam jacyś poważni ludzie, profesjonaliści? Jakbym miał tak prowadzić biznes to bym na such chleb...mało istotne. Na głupie zagrania, całkiem poważna odpowiedz. Pocałujcie mnie w ... Dla zachowania cytatu nie do WP.Tak ogólnie. To wiele wcieleń tego jegomościa tłumaczy bardzo dużo.Kim już nie był tu na FM. Wielonickowiec przemówił.Lżył kogo popadnie jak mu ktoś za pazur wszedł.Porażające są te śmiałe inwektywa.Człowiek ,który nigdy nie spróbował odpuścić i się zmieniać. Edytowane 7 Września 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.09.2019 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2019 Wiesz ty nawet nie wymieniaj mojego loginu. Zreszta juz pisałem tutaj grenngazowi, ze mam gdzieś bycie moderatorem tutaj jak wyskoczył z chamskim wycieczkami personalnymi. Co mam sie dowartościować i podnieść swoje ego. Nie potrzebuję. Jakiś ty biedny razem z WP. Biedny burak czy kulinarny ciwok to kto pisał? Ok. W dupie to mam. No ale forumowy idiota? Zapomniałeś? Tylko gdzie byli moderatorzy? Widzisz mają swoje prawo.Tego nie zmienisz.Nie wygrasz z tym ich patosem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 07.09.2019 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2019 Widzisz mają swoje prawo.Tego nie zmienisz.Nie wygrasz z tym ich patosem. Sam nie. To co napisałeś to widać nie tylko tutaj. Do tego ja nie lubię pewnych rzeczy. Zreszta Napoleon stosował zasadę wszyscy równi wobec prawa. Widzisz moderator pisze o zachowaniu klasy a czy sami ta klasę mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 07.09.2019 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2019 Słuchajcie klasowcy! Klasa zaczyna się tam, gdzie się zaczyna. U mnie to przystawka w restauracji za 600 zł, więć mam klasę jaką chcę. Cisza spokój, ja i moi goście. Rozumiemy się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 09.09.2019 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Słuchajcie klasowcy! Klasa zaczyna się tam, gdzie się zaczyna. U mnie to przystawka w restauracji za 600 zł, więć mam klasę jaką chcę. Cisza spokój, ja i moi goście. Rozumiemy się? A płci jakiej ci goście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 09.09.2019 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 To danie sugeruje płeć gości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 10.09.2019 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2019 (edytowane) To danie sugeruje płeć gości? Nie, ale wiele mówi o człowieku który je konsumuje. Życie jest piękne i smaczne. Przykładem może być grillowany Caciocavallo Podolico. Prawdziwy rarytas dla ludzi ceniących sobie dobre i smaczne życie. Wspaniałe doznania smakowe ... https://i.postimg.cc/yNy6tRyz/1600-zloty.jpg Danie super smaczne, proste i skromne, w przystępnej cenie 1600 złoty za "talerz", minimalne zamówienie to 3 porcje z uwagi na kształt i wielkość sera. Polecam! Życie naprawdę jest smaczne. Palce lizać Edytowane 10 Września 2019 przez Władca Przysmaków zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 11.09.2019 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Zmiana oprawy prezentowanych dan. Gdybym byl zlosliwy, to bym napisal, ze obok w innym watku serwuje sie dania „psu z dupy wyciagniete”. Ale nie jestem zlosliwy, wiec nie napisze i zaprezentuje cos wspanialego. Prawdziwy rarytas, czyli przystawka z oslim serem...bezcenny smakolyk. Zdjecie nie moze oddac bogactwa tego cudu kulinarnego, bo jest tylko zdjeciem. Tak wiec dla pobudzenia wyobrazni w oprawie 70k USD, 35 w gotowce a reszta w zegarku... Bezcenny smakolyk, warty kazdych pieniedzy, radosc dla duszy i ciala! Palce lizac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 11.09.2019 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Oj , kolega odleciał zupełnie jak NS. No cóż , kto z kim przystaje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 11.09.2019 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Oj , kolega odleciał zupełnie jak NS. No cóż , kto z kim przystaje.... A jednak! Działa! Dobra potrawa ma siłe. Palce lizać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazi07 17.09.2019 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2019 a ja dzisiaj poszedłem na łatwiznę i kupiłem gotowy żurek z krakusa do tego dołożyłem sobie kiełbasę i miałem pyszny obiad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.09.2019 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2019 a ja dzisiaj poszedłem na łatwiznę i kupiłem gotowy żurek z krakusa do tego dołożyłem sobie kiełbasę i miałem pyszny obiad. jesteś pewien ,że tu właśnie chciałeś ten przepis podać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 20.09.2019 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2019 Organiczne śniadanie z lenistwa, w ekspresowym tempie. 4 minuty i gotowe. Wszystko co organizm potrzebuje, super super szybko, super smacznie. Palce lizać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.