Władca Przysmaków 11.10.2019 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2019 To po chwościku buraka. Nie wiedziałem o grejpfrucie i skórkach, o pestkach tak, tylko to chyba na choroby grzybowe, a nie szkodniki. Na śmietkę w cebuli działa? Jak nie to napisz co? Ja nie jestem nauczyciele, jestem konsumente. Dziwi mnie to ze jestes takim wielkim fachowcem we wszystkich, a o podstawach nic nie wiesz. Dziwne. Zaloz sobie watek o opryskach i tam pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 11.10.2019 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2019 Ja nie jestem nauczyciele, jestem konsumente. Dziwi mnie to ze jestes takim wielkim fachowcem we wszystkich, a o podstawach nic nie wiesz. Dziwne. Zaloz sobie watek o opryskach i tam pytaj. Ten grejpfrut to jest na choroby grzybowe. Ja pisałem i pytałem o "biologicznej ochronie szkodników", jak to sam kiedyś nazwałeś. Pewnie, że nie wiem wszystkiego, już dawno o to pytałem, w przeciwieństwie do ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 11.10.2019 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2019 Macie takie braki w wiedzy ze ho ho! W zywnosci organicznej wszystkie skladniki musz byc organiczne, taki wymog prawny. Cukier organiczny jest tylko 10% drozszy od konwencjonalnego. Tyle! No podaj jeszcze jak przy pomocy takiego cukru przedłużyć przydatność warzyw do spożycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 11.10.2019 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2019 No podaj jeszcze jak przy pomocy takiego cukru przedłużyć przydatność warzyw do spożycia. Za bardzo sie spoufalasz. Nie wiem czy to rozumiesz. Nie bede sie rozpisywal na ten temat, spoufalania. Juz to wiele razy sugerowalem, widac to w moich wypowiedziach. Jest zasadnicza roznica miedzy nami, i nie chodzi tutaj o to ze mam dostep do swiezych organicznych warzyw przez caly rok, i dlatego moglbym zwyczajnie olewac w wiekszosci pytania ktore mnie nie interesuja. To tak delikatnie. ps oczywiscie jesli bylby to np. Chef P. , odowiedzialbym natychmias Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.10.2019 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2019 No to pokazałeś "klasę". To forum to chyba nie widziało jeszcze tyle i takich epitetów obrażający inne osoby. Były różne od ciebie jak np. "forumowy idiota", ale w jednym poście "pokazałeś" swoją osobowość. Gówna nie jadam wypraszam sobie. Tak robię gnojówkę z np. z pokrzyw, najlepsza, do wszystkiego. Mam swoją pasiekę i wycinam drzewa do spalania. Reszta cóż komentować. Chyba zapomniałeś kto tutaj pierwszy komu na post odpisał kompletnie w innym temacie. Uważam, że zostały przekroczone pewne granice. Bardzo przekroczone. Do Redakcji Muratora. chef paul przekroczył już wszystkie granice przyzwoitości. Myślałem ,że bitwa jest bitwą kulinarną.Posunął się za daleko i za dożo sobie pozwala. dawaj następną "witaminę" dla zabawy "kulinarny złamany dzbanie" kulinarna amebo gówno zjadło gówno ` ps - pozwól, że żałosny bełkot "wytwórcy gnoju i miodu oraz spalacza drzewa" pominę ... Twoje wypowiedzi zdecydowanie bardziej mnie bawią ... Jego są monotonne, "włażące w Twoją dupę" i pozbawione sensu ... "vvvvv" ponownie do wora "ignorowanych kretynów" (uprzejmie proszę o zaprzestanie cytowania tego buraczanego wytwórcę gnoju) ... zresztą w swej uprzejmości żegnał się ze mną już wielokrotnie, aczkolwiek "żal mu tak dupę ściska", iż pisze post za postem ku mnie adresowany Tego nie mówi człowiek.:cool::cool::cool::cool::cool::cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 12.10.2019 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2019 Do Redakcji Muratora. chef paul przekroczył już wszystkie granice przyzwoitości. Myślałem ,że bitwa jest bitwą kulinarną.Posunął się za daleko i za dożo sobie pozwala. Tego nie mówi człowiek.:cool::cool::cool::cool::cool::cool: Kto to pisze!!! Człowiek który ze śmierci córki Pawła zrobił sobie temat do wyśmiewania!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 13.10.2019 02:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2019 Przed chwilą zostałem poproszony przez użytkownika Chef Paul o zamieszczenie poniższego oświadczenia. Z uwagi na brak możliwości wypowiedzenia się we własnej sprawie i obronie, poprosiłem forumowicza "WP" o opublikowanie poniższego tekstu: (emisariuszy w cywilizowanym świecie się nie zabija ) Coś* pominąłem ? Kogoś obraziłem, (kto pisze o sobie): No ale w piekarniku darmowym drzewem nie zapalę. ... post #1911 "wariacje kulinarne NS "No ależ sra. Super nawóz jest z tego. Ekologiczny.* Z pokrzyw tez robię gnojówkę. Ma takie super miejsce, gdzie ja sobie zrywam ... " post # 4472 "kulinaria" "... Co Ty z US jesteś? Za to mód robię z kumplem, bo ma wiedzę i doświadczenie ... " "kulinarny, parówkowy rozwielitek" ma problem w swych narcystycznych, kłamliwych opowieściach w tym mini-blogu prowadzonym przez niego na tym forum ? .. a może problemem jest Pan Buk, do którego modli się ten " kulinarny pantofelek", by "ukarał srogo Jego adwersarza" Ten cały "łamany temat" wraz z kłamliwymi* opowieściami jego autora, to jeden wielki cyrk rozweselający forumowiczów Któryż to z "moderatorów" został urażony mymi wypowiedziami, w odpowiedzi na rzucane w mą stronę kłamstwa i znieważanie, na które odpowiadałem w podobnym tonie, do poziomu zbliżonego do adwersarzy ? ... być może (ten moderator lub Redakcja), stołuje się zgodnie z zaleceniami i bierze przykład z tej "kulinarnej ameby" porównującej się do Chefa Amaro .. no tak cichaczem bez podania któż to taki ? Moje imię i nazwisko jest na tym forum znane i odpowiadam za pisane tutaj teksty ... może więc niech i "cichociemny modek" uchyli przyłbicy ? ... choć obawiam się, że być może modli się do tego samego Pana Buka w podobnych intencjach i pozostanie "bezimienny" ... abderyta bez odwagi ps - dla przypomnienia (brak reakcji Redakcji, uważam za przyzwolenie): Forumowicz "vvvv" w swych kłamliwych i chamskich oszczerczych wypowiedziach pod moim adresem pisze: ... Tutaj "pseudo hamerykańscy miszczowie kulinarni" wyskakują z tekstami, pisząc, że wprost wspierają niszczenie lasów Amazonii. Bez obciachu. Do tego, że ich nie interesuje i mają gdzieś, że ludzie głodują. Co tych dwóch ma w głowach? Pustka. Porażka. ... Nigdy i nigdzie, nie zajmowałem stanowiska na powyżej rzeczone w cytacie kazusy, przedstawiane przez kłamcę i oszczercę forumowicza "vvvv". Problem szeroko pojętego "głodu" nie jest mi obojętny (szczególnie jako członka społeczności gastronomicznej). Między innymi dlatego aktywnie współpracuję, z organizacjami zarówno polskimi jak i amerykańskimi, pomagającymi w zwalczaniu powyższych problemów. .. coś na ten temat ? Czy "zamiatamy sprawę pod dywan" kasując posty ? Za chamskie prowokacje na tym forum odpowiedzialna jest Redakcja i kilku moderatorów, którzy dopuszczają do tego typu polemik. Krytyka i kpina z fantasmagorii kilku forumowiczów została zakazana na tym forum ? ... proszę więc o wstawienie stosownego punktu do regulaminu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.10.2019 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2019 http://polfan.pl/img/cii.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 16.10.2019 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Do Redakcji, który z moderatów odstawił tak prymitywny żenujacy cyrk łamiący regulamin. Robicie tutaj wzykły szmatławiec bez zasad! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.10.2019 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2019 Ktoś chyba zapomniał o zdrowym rozsądku i nie wie ,że to nie prywatny folwark tylko forum publiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 17.10.2019 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2019 Ktoś chyba zapomniał o zdrowym rozsądku i nie wie ,że to nie prywatny folwark tylko forum publiczne. Tak, to nie jest ani prywatny folwark ani prywatny blog "kulinarny" na którym można codziennie publikować zdjęcia swoich posiłków. To jest Forum Murator. To największe w Polsce forum o budowaniu i o życiu. To kopalnia wiadomości, miejsce służące wymianie doświadczeń, opinii i poglądów. To także kwitnące życie społeczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 17.10.2019 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2019 Ktoś chyba zapomniał o zdrowym rozsądku i nie wie ,że to nie prywatny folwark tylko forum publiczne. Świat się kończy. NS pisze o zdrowym rozsądku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.10.2019 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2019 Ok . Do Redakcji Muratora. Pod presją i postulatem d7d nie potrafiącego gotować gdy buduje się dom , który to po raz kolejny żąda zamknięcia wątków kulinarnych. Proszę je w takim razie zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 17.10.2019 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2019 Ok . Do Redakcji Muratora. Pod presją i postulatem d7d nie potrafiącego gotować gdy buduje się dom , który to po raz kolejny żąda zamknięcia wątków kulinarnych. Proszę je w takim razie zamknąć. Nie chcesz - nie wchodź na te wątki. Masz aspiracje prowadzić bloga kulinarnego - to go prowadź, a ten wątek w spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.10.2019 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2019 Nie chcesz - nie wchodź na te wątki. Masz aspiracje prowadzić bloga kulinarnego - to go prowadź, a ten wątek w spokoju. Możesz to sprecyzować? mam nie wchodzić w swój wątek ? Czy ten w którym jesteś bardzo roszczeniowy ? Dotyczy to według Twojej opinii tylko mnie czy wszystkich ? I na koniec..... o jakich Ty aspiracjach prawisz? Po co Ty w takim razie tu wchodzisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 17.10.2019 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2019 Możesz to sprecyzować? mam nie wchodzić w swój wątek ? Czy ten w którym jesteś bardzo roszczeniowy ? Dotyczy to według Twojej opinii tylko mnie czy wszystkich ? I na koniec..... o jakich Ty aspiracjach prawisz? Po co Ty w takim razie tu wchodzisz ? Nie zrozumiałeś czy jak zawsze będziesz próbował nakręcić małą (bądź dużą) aferkę? Przecież tym się karmisz i tym żyjesz. Z mojej strony koniec dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 19.10.2019 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2019 (edytowane) ... cóż powiedzieć: Generalnie nazywam rzeczy "po imieniu", nie zmienię tego i zmieniać nie zamierzam. Wszystkie kulinarne wątki na tym forum , stały się "kulinarnym szambem" ... podziękować takiej sytuacji możemy "rewolucyjnemu łamaczowi" i jego proteuszom, ... gdzie tylko wejdą, tam kloaka Propozycje kulinarne, "łamiącego" kulinarną sztukę i zasady, (przyrównywującego się do takich Szefów jak np Wojtek Amaro - stosowną wypowiedź znajdziecie bez problemu, choć "miszcz" zmienił ją krótko po mej odpowiedzi w swym oświadczeniu ), są moim zdaniem już nawet nie śmieszne. Krytyka jego "propozycji kulinarnych", (przyznaję, że z mojej strony, wielokrotnie w słowach graniczących z ultracyzmem), spotyka się zwykle z prymitywną, prostacką, obelżywą i kłamliwą odpowiedzią, dotykającą bezpośrednio personaliów adwersarza. Aspirujący w swej własnej optyce, jako "demirug" zmian jakościowych w "sztuce kulinarnej", jest potwierdzeniem schizofrenicznej pogoni za jakością nie do osiągnięcia, przy jego wiedzy, możliwościach i statusie. Reasumując: Propozycje "łamacza przepisów kulinarnych" mogą się skończyć nie tylko rozwolnieniem ale w niektórych przypadkach poważnymi zatruciami, (np salmonellą). Inedita powyższej osoby, w wypisywanych przez niego tekstach, (w patetycznej, śmiesznej, bełkotliwej formie, z wyrażeniami których użycia w kontekście zdania, autor tych wypowiedzi nie rozumie), jest takoż sama jak w jego propozycjach kulinarnych Redakcji, życzę wesołej zabawy w szambie autorskim, kulinarnego adherenta (wraz z remedium na "zatwardzenie" w razie potrzeby) Ponadto, (przy okazji), pragnę ostrzec Redakcję by się w przyszłości nie naraziła "miszczowi" gdyż może ją spotkać jakieś zabawne wydarzenie ... za takie słowa powinien dostać w papu bo mnie poraziło. ... Kończąc niniejszą wypowiedź informuję, iż wybieram się na "wakacje" ... czasu nie określam, być może wydłuży się do okresu wymiany "Redakcji" na "nową Redakcję" (nic przecież nie trwa wiecznie, a będąc użytkownikiem tego forum, "przeżyłem" już kilka "Redakcji") ps - ku sprostowaniu: 1 ... w sprawie warzyw konserwowanych cukrem (info z fotografią była uprzejma Redakcja wyciąć wraz z całym postem) przykład dla nieuków, Imbir (warzywo) konserwowane cukrem. 2 ... dla przygłupów płaczących o "ocynkowanych wiadrach" (info wraz z foto wycięte przez Redakcję) ... do "naczyń ozdobnych" np takich jak wiaderka, lub do "kulinarnych połamanych dzbanów", wstawiamy stosownie certyfikowane doniczki Smakoszy i koneserów serdecznie pozdrawiam, ... toast wznosząc winem zacnym Koledze WP dziękuję za zamieszczenie mego oświadczenia Edytowane 19 Października 2019 przez Chef Paul dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 20.10.2019 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2019 (edytowane) ... cóż powiedzieć: Generalnie nazywam rzeczy "po imieniu", nie zmienię tego i zmieniać nie zamierzam. Wszystkie kulinarne wątki na tym forum , stały się "kulinarnym szambem" ... podziękować takiej sytuacji możemy "rewolucyjnemu łamaczowi" i jego proteuszom, ... gdzie tylko wejdą, tam kloaka Propozycje kulinarne, "łamiącego" kulinarną sztukę i zasady, (przyrównywującego się do takich Szefów jak np Wojtek Amaro - stosowną wypowiedź znajdziecie bez problemu, choć "miszcz" zmienił ją krótko po mej odpowiedzi w swym oświadczeniu ), są moim zdaniem już nawet nie śmieszne. Krytyka jego "propozycji kulinarnych", (przyznaję, że z mojej strony, wielokrotnie w słowach graniczących z ultracyzmem), spotyka się zwykle z prymitywną, prostacką, obelżywą i kłamliwą odpowiedzią, dotykającą bezpośrednio personaliów adwersarza. Aspirujący w swej własnej optyce, jako "demirug" zmian jakościowych w "sztuce kulinarnej", jest potwierdzeniem schizofrenicznej pogoni za jakością nie do osiągnięcia, przy jego wiedzy, możliwościach i statusie. Reasumując: Propozycje "łamacza przepisów kulinarnych" mogą się skończyć nie tylko rozwolnieniem ale w niektórych przypadkach poważnymi zatruciami, (np salmonellą). Inedita powyższej osoby, w wypisywanych przez niego tekstach, (w patetycznej, śmiesznej, bełkotliwej formie, z wyrażeniami których użycia w kontekście zdania, autor tych wypowiedzi nie rozumie), jest takoż sama jak w jego propozycjach kulinarnych Redakcji, życzę wesołej zabawy w szambie autorskim, kulinarnego adherenta (wraz z remedium na "zatwardzenie" w razie potrzeby) Ponadto, (przy okazji), pragnę ostrzec Redakcję by się w przyszłości nie naraziła "miszczowi" gdyż może ją spotkać jakieś zabawne wydarzenie ... za takie słowa powinien dostać w papu bo mnie poraziło. ... Kończąc niniejszą wypowiedź informuję, iż wybieram się na "wakacje" ... czasu nie określam, być może wydłuży się do okresu wymiany "Redakcji" na "nową Redakcję" (nic przecież nie trwa wiecznie, a będąc użytkownikiem tego forum, "przeżyłem" już kilka "Redakcji") ps - ku sprostowaniu: 1 ... w sprawie warzyw konserwowanych cukrem (info z fotografią była uprzejma Redakcja wyciąć wraz z całym postem) [ATTACH=CONFIG]436077[/ATTACH] przykład dla nieuków, Imbir (warzywo) konserwowane cukrem. 2 ... dla przygłupów płaczących o "ocynkowanych wiadrach" (info wraz z foto wycięte przez Redakcję) [ATTACH=CONFIG]436078[/ATTACH] ... do "naczyń ozdobnych" np takich jak wiaderka, lub do "kulinarnych połamanych dzbanów", wstawiamy stosownie certyfikowane doniczki Smakoszy i koneserów serdecznie pozdrawiam, ... toast wznosząc winem zacnym [ATTACH=CONFIG]436079[/ATTACH] Koledze WP dziękuję za zamieszczenie mego oświadczenia Masz rację. A Redakcja nadal nie reaguje. Nie bądź za długo na "wakacjach" Edytowane 20 Października 2019 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.10.2019 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2019 ......Kończąc niniejszą wypowiedź informuję, iż wybieram się na "wakacje" ... czasu nie określam, być może wydłuży się do okresu wymiany "Redakcji" na "nową Redakcję" (nic przecież nie trwa wiecznie, a będąc użytkownikiem tego forum, "przeżyłem" już kilka "Redakcji") .............. Dopiero to przeczytałem i ponownie jestem w szoku na co pozwala sobie Paul.Będzie wymieniał Redakcję? To zabawne wydarzenie zwie się papu pieszczotliwie: jedzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 21.10.2019 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2019 ... Redakcji, życzę wesołej zabawy w szambie autorskim, kulinarnego adherenta (wraz z remedium na "zatwardzenie" w razie potrzeby) Ponadto, (przy okazji), pragnę ostrzec Redakcję by się w przyszłości nie naraziła "miszczowi" gdyż może ją spotkać jakieś zabawne wydarzenie Kończąc niniejszą wypowiedź informuję, iż wybieram się na "wakacje" ... czasu nie określam, być może wydłuży się do okresu wymiany "Redakcji" na "nową Redakcję" (nic przecież nie trwa wiecznie, a będąc użytkownikiem tego forum, "przeżyłem" już kilka "Redakcji") Dopiero to przeczytałem i ponownie jestem w szoku na co pozwala sobie Paul.Będzie wymieniał Redakcję? papu pieszczotliwie: jedzenie To zabawne wydarzenie zwie się https://sjp.pl/papu Znowu manipulujesz. Oryginalna twoja wypowiedź poniżej Dokładnie wszystko się wyjaśniło .Brawo Ty. Choć powiem Ci ,że za takie słowa powinien dostać w papu bo mnie poraziło.Do ignorowanych przyjdzie przywyknąć. Jutro wybory. Siemka. Widzisz gdzieś odniesienie do papu = jedzenie ?? "za takie słowa powinien dostać w papu" ="za takie słowa powinien dostać w jedzenie" ?? Wielokrotny Manipulant. Miej odwagę i przyznaj się do swojej wypowiedzi i do sensu tej wypowiedzi. W którym miejscu Chef Paul sugeruje "wymianę Redakcji" na Jego życzenie czy wskutek Jego działania ?? Znowu manipulujesz. Redakcjo ! Obudź się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.