Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA


Recommended Posts

Niczym nie "steruję" (ani nie uważam, że ktokolwiek steruje moją "podświadomością") :)

Ponadto nie jest to "przegląd lodówki" ... wszystko mam dostarczane świeże do domu z lokalnego sklepu (listę zakupów wysyłam stosowną aplikacją).

Zgadzam się, iż dania są proste, yjednakże smaczne i takie jakie lubimy.

 

Chodzi mi oto Pawełku ,że zaszczyciłeś nas swoja obecnością po długiej absencji jak ja dałem Ci witaminkę.:D. Zapomniałeś niestety Pawełku ,że w dobie strasznego kryzysu czas jednak gotować i jeść skromniej i w miarę możliwości tanio , z zachowaniem zdrowotnych aspektów kulinarnych.Dzisiaj zaczynam wypieki. Będzie skromny sernik,szarlotka, pasztet bez królika z mięs mrożonych ,które mam w lodówce, barszcz chrzanowy, ćwikłę,kiełbasę białą bez peklowania własną,sałatkę jarzynową,jajka faszerowane.Produkty już mam bo te jedyne w swoim rodzaju Święta będą bardzo smutne i nadzwyczajne.Zapytam przy okazji o Twoje zdrowie i zdrowie bliskich. My nie wychodzimy z domu prawie w ogóle. Żyjemy skromnie bez uniesień.Nie pracujemy póki co.Tej zarazie nigdy się nie poddamy. Walczymy. Pozdrawiam Cie serdeczne w tym trudnym dla nas okresie.:yes:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pierogowa pandemia :)

[ATTACH=CONFIG]442721[/ATTACH]

trzy rodzaje: z mięsem, kapustą i grzybami oraz z pieczoną papryką i mięsem

[ATTACH=CONFIG]442722[/ATTACH]

... połączenie a odkażaniem

 

Pozdrawiam smakowicie :)

 

Paweł brawo Ty. Super nic nie mogę dodać..Ciepluchno się trzymaj.:D

 

 

Choć powiem Ci że gorzała jakoś nie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

[ATTACH=CONFIG]442892[/ATTACH]

 

 

Dopiero wszedłem i przeczytałem.Nie ma człowiek weny , czasu w tym zgorzkniałym pełnym zakłamania świecie.Fajny ten zajec. Wczoraj zrobiłem tak bez entuzjazmu z młodej kapusty taki nazwę to kapuśniaczek.Na 4 szt. skrzydełek , wcześniej podsmażonej kiełbasie zwyczajnej,włoszczyźnie, przecierze pomidorowym i dużej ilości koperku.Wyglądu nie ma ale smakuje dobrze.Na dodatek ziemniaki kraszone cebulką.

 

eb16f4f508bd2ac5.jpg

 

d5bf1d4f317869e2.jpg

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...

serowej diety cd

FB_IMG_1588632873423.jpg

... czy wiecie co to "nadtwaróg" (z bazylią, czosnkowym szczypiorkiem, szałwią i koperkiem) ?

FB_IMG_1588632886497.jpg

... to właśnie to :)

 

FB_IMG_1588632901514.jpg

"gołąbki" lubi każdy ... ale z kaszą, grzybami i kiszoną kapustą w farszu ?

 

FB_IMG_1588632913040.jpg

krewetki i wino zawsze sprawdzają się jako ostatni posiłek dnia :)

 

smakowicie pozdrawiam :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

serowej diety cd

[ATTACH=CONFIG]443737[/ATTACH]

... czy wiecie co to "nadtwaróg" (z bazylią, czosnkowym szczypiorkiem, szałwią i koperkiem) ?

[ATTACH=CONFIG]443738[/ATTACH]

... to właśnie to :)

 

[ATTACH=CONFIG]443739[/ATTACH]

"gołąbki" lubi każdy ... ale z kaszą, grzybami i kiszoną kapustą w farszu ?

 

[ATTACH=CONFIG]443740[/ATTACH]

krewetki i wino zawsze sprawdzają się jako ostatni posiłek dnia :)

 

smakowicie pozdrawiam :)

 

Dania , rekwizyty,wewnętrzne pomieszczenia połączone z daniem dodają smaku fotce.Moje mamałygi są bardzo podobne do Twoich dzisiejszych gołąbków.No nie wyglądają najlepiej choć nie powątpiewam w skład i smak. Nad-twaróg jak go zwiewnie nazywasz w tej Twojej wersji by u mnie nie przeszedł.Musi by "mamałygalnie" wymieszany do skiby chleba lub grzanki.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Generalnie gotuję to co lubią moi Goście i domownicy (w tym również ja sam) :)

 

Gdy jak tak mówię to nie bardzo jesteś rad.Mniejsza o to.To tylko moje zdanie na to co zobaczyłem iż przywykłem do bardziej ekstrawaganckiej kuchni talerzowo pokojowej w twym wydaniu.Wczoraj robiłem racuchy dla biednych czyli w bardzo skromnym zestawie. 1 szt.jabłko ,2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżki cukru,2 szklanki maki pszennej ,szklanka wody mineralnej mocno gazowanej.Fotki nie zrobiłem bo nic na nich konkretnego widać nie było.Racuchy jak racuchy ale smak dość pozytywny.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gdy jak tak mówię to nie bardzo jesteś rad.Mniejsza o to.To tylko moje zdanie na to co zobaczyłem iż przywykłem do bardziej ekstrawaganckiej kuchni talerzowo pokojowej w twym wydaniu.Wczoraj robiłem racuchy dla biednych czyli w bardzo skromnym zestawie. 1 szt.jabłko ,2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżki cukru,2 szklanki maki pszennej ,szklanka wody mineralnej mocno gazowanej.Fotki nie zrobiłem bo nic na nich konkretnego widać nie było.Racuchy jak racuchy ale smak dość pozytywny.

 

O! Widzę, że dalej produkujesz Enesie rzygawkę kulinarną.

 

 

 

 

U mnie dzisiaj organiczna pasta z piersi dzikiego indyka. Prosto, skromnie, palce lizać.

 

https://i.postimg.cc/NMBFDBmF/organiczna-pasta-z-piersi-dzikiego-indyka2.jpg

 

https://i.postimg.cc/yxWVpdd1/organiczna-pasta-z-piersi-dzikiego-indyka1.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

O! Widzę, że dalej produkujesz Enesie rzygawkę kulinarną.

 

 

 

 

U mnie dzisiaj organiczna pasta z piersi dzikiego indyka. Prosto, skromnie, palce lizać.

 

organiczna-pasta-z-piersi-dzikiego-indyka2.jpg

 

organiczna-pasta-z-piersi-dzikiego-indyka1.jpg

 

Witam.

 

Wiesz jak patrzę na to co z nami w Polsce robią i jak omamiają to i jak to mówisz rzygawka mi nie obca.Zapytam jak zdrowie? Też pandemia wkradła się w Twoje życie?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie czujesz smrodu ulatniającego się z twoich potraw?

 

Czuje i co z tego. Ty nie czujesz to i chwatit. Pozazdrościć ,że dajesz sobie z koronkiem rade na pachnąco.Swoją droga Wy macie przecież inny smród ,a panujący syf - mutant grypy znosicie zjawiskowo.Przepraszam zapominam o tej wyższości nad innymi narodami.Zmykam do wątku bo mi się gotuje za mocno.Zdrówka WP.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...