Chef Paul 24.07.2020 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2020 W tzw międzyczasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.07.2020 04:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2020 W tzw międzyczasie [ATTACH=CONFIG]446548[/ATTACH] Pawle nie zepsuj tylko sosu chrzanowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.07.2020 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2020 Się warzy ... dość długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.07.2020 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2020 Kolacja sobotnia a na śniadanie niedzielne carpaccio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.07.2020 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2020 (edytowane) Się warzy ... dość długo [ATTACH=CONFIG]446555[/ATTACH] Rób rób tylko pamiętaj o sosie chrzanowym. Ozory lubią jak je się dopieszcza w sosie.Najlepiej zrób z mojego prostego przepisu. Składniki: 1.kilka korzeni chrzanu (opcja polonaise do smaku) 2.3 łyż. śmietanki 30% 3.1 łyż.smalcu z topionej słoniny 4.mąka do zasmażki (zasmażka nr 2) 5.1 i 1/2 szkl. bulionu -rosołu 6.1 łyżeczka. cukru 7.zero soli bo sól jest w bulionie. Wykonanie: Robimy zasmażkę nr 2 .Następnie do niej wkładamy starty chrzan (lub opcja).Potem w kolejności gdy chrzan połączy się z zasmażką, dolewamy powoli bulion patrząc na konsystencję - gęstość sosu.Cukier ,śmietanka mieszamy i sos gotowy.Pozostały bulion przydatny gdy sos nam zgęstnieje po ostygnięciu. Uwierz jest pyszny do ozorków. p.s Paweł pamiętaj ,że ozory trzeb gotować specyficznie i tak żeby można był swobodnie obrać z wierzchniej warstwy. Jest taki duży że wystarczy na galaretkę z ozorkami. Pamiętaj byś nie zepsuł ozorka w gotowaniu.Jego większa część się obiera sama należy sobie potem pomóc noże ostrym nożem. Bulion warzywny lub mięsny rosół i koniecznie przypalona cebula.Skrupulatnie pokazujesz etapy to zapewne ujrzymy sposób obierania i jak wygląda Twój po obraniu. Czekam z niecierpliwością na kolejne wejścia. Edytowane 26 Lipca 2020 przez niktspecjalny p.s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.07.2020 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2020 (edytowane) Pawle moje czyli carpaccio NS-a. Sos do mojego carpaccio z cienko krojonego udźca wołowego,czarnymi oliwkami,włoskim serem parmigiano reggiano -włoski parmezan,małosolnym 4 dniowym, hiszpański marynowany zielony pieprz. Składniki: 1. 2 łyż. oliwy z oliwek ,łagodnej 2.łyżka soku z limonki 3.szczypta cukru 4.szczypta soli 5.2 ząbki czosnku przeciśnięte 6.2 łyż soku z moich ogórków małosolnych 7.odrobina oregano Wykonanie: do oliwy, czosnek,sok z limonki ,przyprawy,cukier i na koniec sok z ogórków.. Edytowane 26 Lipca 2020 przez niktspecjalny dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 26.07.2020 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2020 no i ugotowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.07.2020 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2020 Pawle oprócz ozora w sosie chrzanowym robisz czasami dla znajomych-przyjaciół czarcią łapkę.Nie mylić z kopytem. dip czosnkowy jest jak najbardziej potrzebny. Robisz go tak jak ja? Składniki: 1. mocny-duży pęczek koperku 2.2 łyż. majonezu kieleckiego (najzdrowszy) 3.2 łyż. jogurtu naturalnego 4. 4 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku 5.1 łyżeczka Vegety Wykonanie: Posiekany koper ,a do niego czosnek.Ucieramy z Vegetą.Do powstałej papki jogurt ,a następnie majonez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 26.07.2020 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2020 ... i na sos cebulowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 27.07.2020 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2020 ... i na sos cebulowy [ATTACH=CONFIG]446575[/ATTACH] To samo u mnie, dodatkowo dolewam hektolitr tłuszczu. ps przed zalaniem i cebulowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 27.07.2020 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2020 gotowe smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.07.2020 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 gotowe [ATTACH=CONFIG]446596[/ATTACH] smacznego http://4.bp.blogspot.com/-t1n1iz1gO6Q/VEVbpKa6fdI/AAAAAAAAFTE/OIL1L-PJnr0/s1600/DSCN4167.JPG http://1.bp.blogspot.com/-Gfx8wN26RYI/VEVbr47sv2I/AAAAAAAAFTg/Tj8z8STJxyU/s1600/DSCN4145.JPG http://mama-gotuje.blogspot.com/2014/ http://www.przepisy.net/img/przepis/5102/ozorek-wieprzowy-w-sosie-cebulowym_2071_9.jpg http://www.przepisy.net/ozorek-wieprzowy-w-sosie-cebulowym/zdjecie/2071/ Nie moje ale mamy cudnie gotują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.07.2020 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 (edytowane) Golonka indycza w sosie chrzanowym. Golonka waży 72 dkg. Nie za duża nie za mała. Bulion warzywny a golonka na szprycowana czosnkiem. CDN........... Edytowane 28 Lipca 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.07.2020 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 Takie tam CDN............... Kanapka przed rewolucją. o tym trzeba zawsze pamiętać. W międzyczasie............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.07.2020 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 Produkt uboczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.07.2020 03:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 Produkt uboczny [ATTACH=CONFIG]446616[/ATTACH] Produkt mniej uboczny ponieważ indyk,groszek i pieczona papryka.Nie ma co porównywać ale smakuje wybornie Widzę pewne małe podobieństwo.Karafka na ocet;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.07.2020 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 Śniadanie proste czyli jak u chłopa trochę nieestetyczne ale za to smaczne. ostra papryka,kminek mielony, tymianek,Vegeta,cukier trzcinowy olej. Najpierw to to podgotowałem , a następnie smażyłem delikatnie na patelni. Byłem w lesie i g...o znalazłem ale garść kurek mam. Zrobię na życzenie małżki fasolową z kurkami i młodymi warzywami.Do wieczorka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.07.2020 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 Zupa się gotuje powoli. CDN........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 31.07.2020 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 Zupa rewelacyjna polecam z pełną odpowiedzialnością.Jej zawartość bajecznie prosta.Ale efekt połączenia smaków imponujący. Gorąco polecam. Składniki: 1.porcja rosołowa z kaczki 2.4 szt. skrzydełka3.kurki z lasu4.młoda cebula5.młoda kapusta6.por ale tym razem zielona część7.młode ziemniaki8.powinna być moczona fasola "jaś" ta duża9.koper i pietruszka nać.Marchew i korzeń pietruszki Wykonanie: Na maśle kurki z cebulą.Następnie wywar z porcji rosołowych i warzyw.Ziemniaki na końcu.Kurki do wywaru,a na koniec koper i fasola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 02.08.2020 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2020 faszerowana, czerwona kapusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.