Chef Paul 14.08.2020 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2020 ... a na dobranoc tatarek Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/247/#findComment-7829947 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 15.08.2020 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2020 (edytowane) skromnie, smacznie, cicho i spokojnie ... przy wieczornym śpiewie ptaków Edytowane 15 Sierpnia 2020 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/247/#findComment-7829950 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 15.08.2020 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2020 Steak'i z bizona upiekłem technologią "air fray" ... wyszły całkiem przyzwoicie Jutro fanaberii ciąg dalszy ... szaszłyki z najlepszych kawałków jagnięciny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/247/#findComment-7830129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 16.08.2020 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2020 Proste i smaczne fanaberie Pyszności Jadę niebawem na ryby Pozdrówka dla smakoszy Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/247/#findComment-7830458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 16.08.2020 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2020 Dzięki! Rozpieszczacie mnie Panowie. O!I Kolega P. powrócił na kulinarne łono A ta odrobina dekadencji, zawarta w tym skromnym kawałku ciała bizona, wycisnęła tylko dodatkową łzę szczęścia. Dziś więc zakończę dzień wytrawnie i postnie. Co prawda bez roztopionego Edamskiego i zaparzonej cebuli, za to z resztką Old Pulteney'a, co mi ją szwagier niedawno od "sknerów" przywiózł. Ciało bizona - amen! Zaczynam się nawracać. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/247/#findComment-7830468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 17.08.2020 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2020 (edytowane) Dzięki! Rozpieszczacie mnie Panowie. O!I Kolega P. powrócił na kulinarne łono A ta odrobina dekadencji, zawarta w tym skromnym kawałku ciała bizona, wycisnęła tylko dodatkową łzę szczęścia. Dziś więc zakończę dzień wytrawnie i postnie. Co prawda bez roztopionego Edamskiego i zaparzonej cebuli, za to z resztką Old Pulteney'a, co mi ją szwagier niedawno od "sknerów" przywiózł. Ciało bizona - amen! Zaczynam się nawracać. Zacny trunek. Praktycznie ten Single Malt jest przyzwoity z każdego rocznika. Do ciała bizona pasuje wyśmienicie krew bizona ... wruuummm tutaj powinno być dobre miejsce Edytowane 17 Sierpnia 2020 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/247/#findComment-7830601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.08.2020 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2020 (edytowane) Trochę mnie rozczarowałeś. Bo dałbyś na wierzch solidny plaster przypalonego Tylżyckiego i okrasił sporą porcją rozmamłanej cebuli... no, a tak wyszła Ci kicha. Nie jadłem koziny. Nie wypadało, bo koza to żywy symbol żywicielki biedy wszelakiej ( intelektualnej też) oraz herb słynnego w świecie miasta Lublina. Jakoś niezręcznie, tak żreć patriotyczne symbole . Mnie Twoja wypowiedź nie rozczarowała w ogóle. Ktoś jak jest przysłowiowym..........itd. jest tylko zwyczajnym prowokatorem .Ty nawet herbu nie masz..Mamlani-ny nie potrafisz prostej uczynić. . No ale coś tam chciałeś przekazać. Nawet bez takiego słowotoku niekulinarnego i obok tych wpisów obojętnie przejść się nie powinno. Herb przedstawia umieszczonego w czerwonym polu zwróconego w prawo srebrnego kozła ze złotymi karbowanymi rogami i złotymi kopytami wspinającego się z zielonej murawy na zielony krzak winny. i pamiętaj nie myl kozy w swoim nosku z kozłem który jest w herbie Lublina.To takie nieeleganckie. Wiem ,że masz potencjał w kuchni ale coś specjalnie dla Ciebie bo zapewne oprócz sera Tylżyckiego i cebuli cieknącej rozróżniasz co prostego jest na talerzykach. Właśnie przygotowuje doradę ,która potraktuje , ząbkami czosnku i odrobiny zielonych specjałów. Dorada naturalnie występuje w ciepłych wodach Morza Śródziemnego i w wodach przybrzeżnych wschodniego Atlantyku. Dlatego właśnie większość dorad dostępnych w sprzedaży pochodzi z akwakultur, czyli są to głównie ryby hodowlane. Poszczególne gatunki ryb różnią się między sobą składnikami odżywczymi, ale także smakiem i strukturą mięsa. - Dorada jest morską, chudą rybą o bardzo smacznym i zwartym mięsie, jest ceniona szczególnie w kuchni śródziemnomorskiej. Trudno porównać ją z jakąkolwiek inną polską rybą, więc jeśli ktoś polubił doradę ze względu na jej walory kulinarne i smakowe, to obawiam się, że nie znajdzie jej lokalnego, polskiego odpowiednika – dodaje specjalista ds. żywienia. https://kuchnia.wp.pl/smaczna-i-zdrowa-dorada-koniecznie-sprobuj-6114355515390081g/3 Wiem ,że jest a właściwie gości na Twym stole w domciu ,więc postanowiłem przyrządzić ja w mój ulubiony sposób. Edytowane 18 Sierpnia 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/247/#findComment-7830798 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.08.2020 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2020 (edytowane) ..................................................... Zaczynam się nawracać. To jeszcze możesz się z Twojego stanu nawrócić?. Chyba ,że kulinarnie. .Chodziło mi bardziej o kulturalnie ale mniejsza oto. Do lodówki na kilka h ,a następnie pieczenie pod przykryciem. To przypuszczam ,że masz opanowane do perfekcji marynatę i przepis tej jakże smacznej rybki jak zresztą i inne swoje cenne uzdolnienia kulinarne-kulturalne. Edytowane 18 Sierpnia 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/247/#findComment-7830802 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 18.08.2020 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2020 Ciało bizona! Nie ma to, jak zdjęcia żarełka z pod ręki miszcza, produktywne słowotwórczo, obfitują w słowa pochodne, eufemizmy i derywaty. Co to za syfiasta zasypa? Jak można tak s******** rybę?! To jeszcze możesz się z Twojego stanu nawrócić?. Chyba ,że kulinarnie. .Chodziło mi bardziej o kulturalnie ale mniejsza oto. Do lodówki na kilka h ,a następnie pieczenie pod przykryciem. To przypuszczam ,że masz opanowane do perfekcji marynatę i przepis tej jakże smacznej rybki jak zresztą i inne swoje cenne uzdolnienia kulinarne-kulturalne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/247/#findComment-7830893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.08.2020 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2020 Oh là là, kocham bizona! U mnie skromnie, tylko wołowina dzisiaj idzie na grilla. Cieniutko bez tony cebulowej mamałygi, i „zjjjjjjjaranego sera”. Rekompensuje sobie to chłodzonym szampanem ... Eł gieniusz ,super eł gieniusz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/247/#findComment-7830908 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.08.2020 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2020 Obiecuje ,że jutro panier będzie wyglądał zjawiskowo.Nie wiesz jakich przypraw używa się do dorady ? Poczytaj , a ja jutro dokonam na niej ciepłej kąpieli w maśle przy pomocy piekarnika. Pamiętaj ,że rybę wkładamy do zimnego piekarnika.:) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/247/#findComment-7830943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 19.08.2020 02:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2020 Wyżej oczy piekły od patrzenia, Od tego można sie pos*** ze śmiechu Obiecuje ,że jutro panier będzie wyglądał zjawiskowo.Nie wiesz jakich przypraw używa się do dorady ? Poczytaj , a ja jutro dokonam na niej ciepłej kąpieli w maśle przy pomocy piekarnika. Pamiętaj ,że rybę wkładamy do zimnego piekarnika.:) U mnie zawsze bardzo skromnie, świeżo i smacznie. W sraczki kulinarne zasypywane kolorowym syfem się nie papram. Kilka godzin po naturalnym połowie(dorada królewska) , nie z hodowli przemysłowej jak ta zasypana kolorowym syfem. https://i.postimg.cc/bvxwCxs1/z-naturalnego-polowu.jpg Uwielbiam świeże przysmaki prosto z wody. Prosto, bardzo skromnie, szybko i super smacznie... https://i.postimg.cc/3w8XRK4G/dzisiaj.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/247/#findComment-7830961 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.08.2020 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) Wyżej oczy piekły od patrzenia, Od tego można sie pos*** ze śmiechu U mnie zawsze bardzo skromnie, świeżo i smacznie. W sraczki kulinarne zasypywane kolorowym syfem się nie papram. Kilka godzin po naturalnym połowie(dorada królewska) , nie z hodowli przemysłowej jak ta zasypana kolorowym syfem. Uwielbiam świeże przysmaki prosto z wody. Prosto, bardzo skromnie, szybko i super smacznie... Te jak już pokazujesz rybę to się upewnij ,że wklejasz tę o którą Ci chodzi.Nie napisałeś ,że to sól morska która wydobyłeś ,a może tarte Wasze białe bursztyny .Te ryby przypominające doradę będą miały wyczuwalna goryczkę.Zapewne wiesz dlaczego.Krewety w misce plastykowej do prania i czwór ząb Neptuna .. Idę robić sobie jaja na śniadanie:bye:. Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/247/#findComment-7830976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.08.2020 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) Jaja się przygotowują ale powiem ,ze jestem zaskoczony jak ktoś wpadł z nimi na taki pomysł. Zrobię foto. Wiekopomna chwila nad ulubiona kanapką. Moja Królewska Dorada.Nie taka podobna jak nie władcy;).Pokazywał motorówkę, a tu ze sklepu jakiś badzi....połowu nie widać.Kłamie. Tak jak ktoś kiedyś nakazał , po zamarynowaniu - panierowaniu by przyprawy się nie przypalały ich nadmiar należy zdjąć. Się trochę czyta literaturę.Zastanawiam się z czym ja podam dzisiaj. Kuźw... to nie jest dorada w soli morskiej ta pospolita ,li tylko w czosnku i maśle,białym winie i oliwie.Nie nacinam jej tylko dwa razy. Specjalnie robię dużo nacięć by masło i czosnek delikatnie tylko nadały smaku.Nie wkładam jej do nagrzanego piekarnika albo jak wyżej rozbuchanego tego coś tam.Gdybym miał ja zrobić tradycyjnie to np. skorzystał bym z tego przepisu bo go znam tak jak przepis na kurczaka w bardzo dużej ilości soli morskiej. http://hiszpania-portal.pl/media/filer_public_thumbnails/filer_public/f1/b2/f1b20a90-9b14-4c9d-a8e9-0cf6a95e8f9b/pieczona_dorada_po_hiszpansku_full2.jpg__770x508_q85_crop_subsampling-2_upscale.jpg http://hiszpania-portal.pl/przepis-pieczona-dorada/ Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/247/#findComment-7830991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 19.08.2020 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2020 ... a tymczasem wczoraj o poranku Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/247/#findComment-7831025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 19.08.2020 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2020 Uwielbiam świeże przysmaki prosto z wody. Prosto, bardzo skromnie, szybko i super smacznie... A nie korciło Cię czasem, żeby tak jeszcze upstrzyć to wszystko dookoła ketchupem i wkroić skapcaniałego korniszona ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/247/#findComment-7831062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.08.2020 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2020 ... a tymczasem [ATTACH=CONFIG]447281[/ATTACH] wczoraj o poranku Wiedziałem tylko czekałem na efekt..Tak dorady się nie łapie sze.................. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/247/#findComment-7831114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.08.2020 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2020 A nie korciło Cię czasem, żeby tak jeszcze upstrzyć to wszystko dookoła ketchupem i wkroić skapcaniałego korniszona ? Ty to masz swędzenia niekulinarne - niekulturalne jak jedna i ta sama osoba źle mi życzy .Pooddychaj.Mówiłem frustracje w/w wylewaj na miche której jesteś wierutnym zaprzeczeniem. Obiecana dorada wieczorem ,teraz obiecane jaja.Przygotowałem dla Ciebie także specjalnie deser koziołku:). Gramy dalej.;);) Tu także jest coś dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/247/#findComment-7831119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 19.08.2020 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2020 A nie korciło Cię czasem, żeby tak jeszcze upstrzyć to wszystko dookoła ketchupem i wkroić skapcaniałego korniszona ? Wkroić należy 5 skapciałych korniszonów, 8 plastrów przypalonego Tylżyckiego, dodać porcje rozmamłanej cebuli w rozmiarze XXXL i butelke ketchupu . Wszystko zasypujemy solą ze sklepu, który jest zlokalizowany w okolicy z anteną 5G. https://i.postimg.cc/KzhLPyJG/dorada-w-soli.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/247/#findComment-7831130 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 19.08.2020 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2020 Wkroić należy 5 skapciałych korniszonów, 8 plastrów przypalonego Tylżyckiego, dodać porcje rozmamłanej cebuli w rozmiarze XXXL i butelke ketchupu . Wszystko zasypujemy solą ze sklepu, który jest zlokalizowany w okolicy z anteną 5G. O! I tu serce mi się już raduje. Można też lekko całość podwędzić w beczce po oleju napędowym oraz przepłukać leżakowanym 5 dni bimbrem. Będzie kicha, ale jak patriotycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/247/#findComment-7831140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.