Chef Paul 14.08.2020 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2020 ... a na dobranoc tatarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 15.08.2020 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2020 (edytowane) skromnie, smacznie, cicho i spokojnie ... przy wieczornym śpiewie ptaków Edytowane 15 Sierpnia 2020 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 15.08.2020 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2020 Steak'i z bizona upiekłem technologią "air fray" ... wyszły całkiem przyzwoicie Jutro fanaberii ciąg dalszy ... szaszłyki z najlepszych kawałków jagnięciny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 16.08.2020 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2020 Proste i smaczne fanaberie Pyszności Jadę niebawem na ryby Pozdrówka dla smakoszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 16.08.2020 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2020 Dzięki! Rozpieszczacie mnie Panowie. O!I Kolega P. powrócił na kulinarne łono A ta odrobina dekadencji, zawarta w tym skromnym kawałku ciała bizona, wycisnęła tylko dodatkową łzę szczęścia. Dziś więc zakończę dzień wytrawnie i postnie. Co prawda bez roztopionego Edamskiego i zaparzonej cebuli, za to z resztką Old Pulteney'a, co mi ją szwagier niedawno od "sknerów" przywiózł. Ciało bizona - amen! Zaczynam się nawracać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 17.08.2020 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2020 (edytowane) Dzięki! Rozpieszczacie mnie Panowie. O!I Kolega P. powrócił na kulinarne łono A ta odrobina dekadencji, zawarta w tym skromnym kawałku ciała bizona, wycisnęła tylko dodatkową łzę szczęścia. Dziś więc zakończę dzień wytrawnie i postnie. Co prawda bez roztopionego Edamskiego i zaparzonej cebuli, za to z resztką Old Pulteney'a, co mi ją szwagier niedawno od "sknerów" przywiózł. Ciało bizona - amen! Zaczynam się nawracać. Zacny trunek. Praktycznie ten Single Malt jest przyzwoity z każdego rocznika. Do ciała bizona pasuje wyśmienicie krew bizona ... wruuummm tutaj powinno być dobre miejsce Edytowane 17 Sierpnia 2020 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.08.2020 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2020 (edytowane) Trochę mnie rozczarowałeś. Bo dałbyś na wierzch solidny plaster przypalonego Tylżyckiego i okrasił sporą porcją rozmamłanej cebuli... no, a tak wyszła Ci kicha. Nie jadłem koziny. Nie wypadało, bo koza to żywy symbol żywicielki biedy wszelakiej ( intelektualnej też) oraz herb słynnego w świecie miasta Lublina. Jakoś niezręcznie, tak żreć patriotyczne symbole . Mnie Twoja wypowiedź nie rozczarowała w ogóle. Ktoś jak jest przysłowiowym..........itd. jest tylko zwyczajnym prowokatorem .Ty nawet herbu nie masz..Mamlani-ny nie potrafisz prostej uczynić. . No ale coś tam chciałeś przekazać. Nawet bez takiego słowotoku niekulinarnego i obok tych wpisów obojętnie przejść się nie powinno. Herb przedstawia umieszczonego w czerwonym polu zwróconego w prawo srebrnego kozła ze złotymi karbowanymi rogami i złotymi kopytami wspinającego się z zielonej murawy na zielony krzak winny. i pamiętaj nie myl kozy w swoim nosku z kozłem który jest w herbie Lublina.To takie nieeleganckie. Wiem ,że masz potencjał w kuchni ale coś specjalnie dla Ciebie bo zapewne oprócz sera Tylżyckiego i cebuli cieknącej rozróżniasz co prostego jest na talerzykach. Właśnie przygotowuje doradę ,która potraktuje , ząbkami czosnku i odrobiny zielonych specjałów. Dorada naturalnie występuje w ciepłych wodach Morza Śródziemnego i w wodach przybrzeżnych wschodniego Atlantyku. Dlatego właśnie większość dorad dostępnych w sprzedaży pochodzi z akwakultur, czyli są to głównie ryby hodowlane. Poszczególne gatunki ryb różnią się między sobą składnikami odżywczymi, ale także smakiem i strukturą mięsa. - Dorada jest morską, chudą rybą o bardzo smacznym i zwartym mięsie, jest ceniona szczególnie w kuchni śródziemnomorskiej. Trudno porównać ją z jakąkolwiek inną polską rybą, więc jeśli ktoś polubił doradę ze względu na jej walory kulinarne i smakowe, to obawiam się, że nie znajdzie jej lokalnego, polskiego odpowiednika – dodaje specjalista ds. żywienia. https://kuchnia.wp.pl/smaczna-i-zdrowa-dorada-koniecznie-sprobuj-6114355515390081g/3 Wiem ,że jest a właściwie gości na Twym stole w domciu ,więc postanowiłem przyrządzić ja w mój ulubiony sposób. Edytowane 18 Sierpnia 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.08.2020 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2020 (edytowane) ..................................................... Zaczynam się nawracać. To jeszcze możesz się z Twojego stanu nawrócić?. Chyba ,że kulinarnie. .Chodziło mi bardziej o kulturalnie ale mniejsza oto. Do lodówki na kilka h ,a następnie pieczenie pod przykryciem. To przypuszczam ,że masz opanowane do perfekcji marynatę i przepis tej jakże smacznej rybki jak zresztą i inne swoje cenne uzdolnienia kulinarne-kulturalne. Edytowane 18 Sierpnia 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 18.08.2020 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2020 Ciało bizona! Nie ma to, jak zdjęcia żarełka z pod ręki miszcza, produktywne słowotwórczo, obfitują w słowa pochodne, eufemizmy i derywaty. Co to za syfiasta zasypa? Jak można tak s******** rybę?! To jeszcze możesz się z Twojego stanu nawrócić?. Chyba ,że kulinarnie. .Chodziło mi bardziej o kulturalnie ale mniejsza oto. Do lodówki na kilka h ,a następnie pieczenie pod przykryciem. To przypuszczam ,że masz opanowane do perfekcji marynatę i przepis tej jakże smacznej rybki jak zresztą i inne swoje cenne uzdolnienia kulinarne-kulturalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.08.2020 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2020 Oh là là, kocham bizona! U mnie skromnie, tylko wołowina dzisiaj idzie na grilla. Cieniutko bez tony cebulowej mamałygi, i „zjjjjjjjaranego sera”. Rekompensuje sobie to chłodzonym szampanem ... Eł gieniusz ,super eł gieniusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.08.2020 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2020 Obiecuje ,że jutro panier będzie wyglądał zjawiskowo.Nie wiesz jakich przypraw używa się do dorady ? Poczytaj , a ja jutro dokonam na niej ciepłej kąpieli w maśle przy pomocy piekarnika. Pamiętaj ,że rybę wkładamy do zimnego piekarnika.:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 19.08.2020 02:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2020 Wyżej oczy piekły od patrzenia, Od tego można sie pos*** ze śmiechu Obiecuje ,że jutro panier będzie wyglądał zjawiskowo.Nie wiesz jakich przypraw używa się do dorady ? Poczytaj , a ja jutro dokonam na niej ciepłej kąpieli w maśle przy pomocy piekarnika. Pamiętaj ,że rybę wkładamy do zimnego piekarnika.:) U mnie zawsze bardzo skromnie, świeżo i smacznie. W sraczki kulinarne zasypywane kolorowym syfem się nie papram. Kilka godzin po naturalnym połowie(dorada królewska) , nie z hodowli przemysłowej jak ta zasypana kolorowym syfem. https://i.postimg.cc/bvxwCxs1/z-naturalnego-polowu.jpg Uwielbiam świeże przysmaki prosto z wody. Prosto, bardzo skromnie, szybko i super smacznie... https://i.postimg.cc/3w8XRK4G/dzisiaj.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.08.2020 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) Wyżej oczy piekły od patrzenia, Od tego można sie pos*** ze śmiechu U mnie zawsze bardzo skromnie, świeżo i smacznie. W sraczki kulinarne zasypywane kolorowym syfem się nie papram. Kilka godzin po naturalnym połowie(dorada królewska) , nie z hodowli przemysłowej jak ta zasypana kolorowym syfem. Uwielbiam świeże przysmaki prosto z wody. Prosto, bardzo skromnie, szybko i super smacznie... Te jak już pokazujesz rybę to się upewnij ,że wklejasz tę o którą Ci chodzi.Nie napisałeś ,że to sól morska która wydobyłeś ,a może tarte Wasze białe bursztyny .Te ryby przypominające doradę będą miały wyczuwalna goryczkę.Zapewne wiesz dlaczego.Krewety w misce plastykowej do prania i czwór ząb Neptuna .. Idę robić sobie jaja na śniadanie:bye:. Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.08.2020 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) Jaja się przygotowują ale powiem ,ze jestem zaskoczony jak ktoś wpadł z nimi na taki pomysł. Zrobię foto. Wiekopomna chwila nad ulubiona kanapką. Moja Królewska Dorada.Nie taka podobna jak nie władcy;).Pokazywał motorówkę, a tu ze sklepu jakiś badzi....połowu nie widać.Kłamie. Tak jak ktoś kiedyś nakazał , po zamarynowaniu - panierowaniu by przyprawy się nie przypalały ich nadmiar należy zdjąć. Się trochę czyta literaturę.Zastanawiam się z czym ja podam dzisiaj. Kuźw... to nie jest dorada w soli morskiej ta pospolita ,li tylko w czosnku i maśle,białym winie i oliwie.Nie nacinam jej tylko dwa razy. Specjalnie robię dużo nacięć by masło i czosnek delikatnie tylko nadały smaku.Nie wkładam jej do nagrzanego piekarnika albo jak wyżej rozbuchanego tego coś tam.Gdybym miał ja zrobić tradycyjnie to np. skorzystał bym z tego przepisu bo go znam tak jak przepis na kurczaka w bardzo dużej ilości soli morskiej. http://hiszpania-portal.pl/media/filer_public_thumbnails/filer_public/f1/b2/f1b20a90-9b14-4c9d-a8e9-0cf6a95e8f9b/pieczona_dorada_po_hiszpansku_full2.jpg__770x508_q85_crop_subsampling-2_upscale.jpg http://hiszpania-portal.pl/przepis-pieczona-dorada/ Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 19.08.2020 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2020 ... a tymczasem wczoraj o poranku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 19.08.2020 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2020 Uwielbiam świeże przysmaki prosto z wody. Prosto, bardzo skromnie, szybko i super smacznie... A nie korciło Cię czasem, żeby tak jeszcze upstrzyć to wszystko dookoła ketchupem i wkroić skapcaniałego korniszona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.08.2020 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2020 ... a tymczasem [ATTACH=CONFIG]447281[/ATTACH] wczoraj o poranku Wiedziałem tylko czekałem na efekt..Tak dorady się nie łapie sze.................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.08.2020 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2020 A nie korciło Cię czasem, żeby tak jeszcze upstrzyć to wszystko dookoła ketchupem i wkroić skapcaniałego korniszona ? Ty to masz swędzenia niekulinarne - niekulturalne jak jedna i ta sama osoba źle mi życzy .Pooddychaj.Mówiłem frustracje w/w wylewaj na miche której jesteś wierutnym zaprzeczeniem. Obiecana dorada wieczorem ,teraz obiecane jaja.Przygotowałem dla Ciebie także specjalnie deser koziołku:). Gramy dalej.;);) Tu także jest coś dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 19.08.2020 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2020 A nie korciło Cię czasem, żeby tak jeszcze upstrzyć to wszystko dookoła ketchupem i wkroić skapcaniałego korniszona ? Wkroić należy 5 skapciałych korniszonów, 8 plastrów przypalonego Tylżyckiego, dodać porcje rozmamłanej cebuli w rozmiarze XXXL i butelke ketchupu . Wszystko zasypujemy solą ze sklepu, który jest zlokalizowany w okolicy z anteną 5G. https://i.postimg.cc/KzhLPyJG/dorada-w-soli.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 19.08.2020 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2020 Wkroić należy 5 skapciałych korniszonów, 8 plastrów przypalonego Tylżyckiego, dodać porcje rozmamłanej cebuli w rozmiarze XXXL i butelke ketchupu . Wszystko zasypujemy solą ze sklepu, który jest zlokalizowany w okolicy z anteną 5G. O! I tu serce mi się już raduje. Można też lekko całość podwędzić w beczce po oleju napędowym oraz przepłukać leżakowanym 5 dni bimbrem. Będzie kicha, ale jak patriotycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.