Władca Przysmaków 23.08.2020 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2020 Kuźwa ale Ty nie wytrzymałeś parcia utylizatorze bez umowy i bez plaży.:lol2:. Normalnie w świecie filmik Cie rozwalił. Jak tam nowa rola,Gumy smakują ?Cała prawda o tej Twojej Hameryce. Nie pokazuj bez końca te plastyki .Pokaż wór ,wiadro ze śmieciami na tej swojej niby plaży. Nic nie będę szukał bo wystarczy mi tylko jak utylizujesz to co Ci z chapy wylata i co z tym potem robisz.Ty najnormalniej w świecie spanikowałeś i się boisz i wymyślasz mi kolejne zadania.Komiczny jesteś utylizatorze. Tymbaliki -galaretka z łapek kurzych w lodówce.A jak Twój kolagen w ze skorup ? dla osłody gieniuszu plastykowy. Przypomniało mi się.Odsyłasz mnie do zielonych a pokazujesz badziew. Ty zwyczajnie nie masz rowno pod sufitem. Czasami sie wydaje, ze moze udajesz , ale jednak nie. ps ten badziew znafco, to zielone malze, ktore wyszperales w internecie. Jak zwykle, aby pokazac co jest lepsze i zdrowsze. Taka roznica miedzy nami, u ciebie w internecie u mnie na stole. Jestes chorym czlowiekiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.08.2020 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2020 Ty zwyczajnie nie masz rowno pod sufitem. Czasami sie wydaje, ze moze udajesz , ale jednak nie. ps ten badziew znafco, to zielone malze, ktore wyszperales w internecie. Jak zwykle, aby pokazac co jest lepsze i zdrowsze. Taka roznica miedzy nami, u ciebie w internecie u mnie na stole. Jestes chorym czlowiekiem Niestety zabolał i przykład.Kłamiesz i przyjrzyj się lepiej co jesz .Ty masz naprawdę problem ze sobą.Mało np. kolagenu rujnuje Ci poczucie spokoju.Zaczynam się martwic i zastanawiam czy nie zaprzestać z Tobą dyskusji. Zaczynasz się czerwienić. Idź może coś odstrzelić ,niedawno pokazywałeś jakie masz możliwości.Tylko weź kubeł z plaży . Mój domowy kolagen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indygo1719514610 23.08.2020 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2020 Znakomita ta Twoja Pavlova! Wspaniały letni deser. U mnie na bazie bezy do Pavlovej często gości "beza ze słonymi krakersami i orzechami". Klasyczne połaczenie słodkiego ze słonym, przepis norweski a smak uzależniajacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 23.08.2020 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2020 Z cukrem tymczasowo przerwa ... tylko ten w naturalnych postaciach w winogronach Najpierw tylko w winie (pod przykryciem) Omółki uwielbiają dodatkowo: masło, czosnek, nać pietruszki ... lekko redukujemy Prosto, szybko i niezmiernie smacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 23.08.2020 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2020 Niestety zabolał i przykład.Kłamiesz i przyjrzyj się lepiej co jesz .Ty masz naprawdę problem ze sobą.Mało np. kolagenu rujnuje Ci poczucie spokoju.Zaczynam się martwic i zastanawiam czy nie zaprzestać z Tobą dyskusji. Zaczynasz się czerwienić. Idź może coś odstrzelić ,niedawno pokazywałeś jakie masz możliwości.Tylko weź kubeł z plaży . Mój domowy kolagen. Ty chcesz ludzi uczyc co to jest zielona malza. A na widok takowej bredzisz cos o klamaniu. Matolku, to jest zielona malza, ... ... a to czerwone Arctic Surf Clam. Zjedz 3 i nie bedziesz musial tuziny syfiastej galarety wcinac. ps dziwny trafem bron pamietasz, i sarenki chodzace przy plazy , a plaza tobie umknela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 23.08.2020 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2020 Z cukrem tymczasowo przerwa ... tylko ten w naturalnych postaciach w winogronach Najpierw tylko w winie (pod przykryciem) [ATTACH=CONFIG]447436[/ATTACH] Omółki uwielbiają dodatkowo: masło, czosnek, nać pietruszki ... lekko redukujemy [ATTACH=CONFIG]447437[/ATTACH] Prosto, szybko i niezmiernie smacznie [ATTACH=CONFIG]447438[/ATTACH] Pychota! U mnie byly ciasteczka z grilla na bazie wczorajszego polowu, wymieszane z miesem kraba. Do tego jedna butelka dobrego szampana. Palce lizac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 23.08.2020 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2020 "Crab cakes" to doskonała przystawka do dobrych napojów ... ponadto łatwa i szybka do wykonania Smacznego życzę ps - nie należy "przesadzać" z cebulą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.08.2020 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Znakomita ta Twoja Pavlova! Wspaniały letni deser. U mnie na bazie bezy do Pavlovej często gości "beza ze słonymi krakersami i orzechami". Klasyczne połaczenie słodkiego ze słonym, przepis norweski a smak uzależniajacy. Moglibyśmy wymienić się przepisami,Wygląda imponująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.08.2020 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 (edytowane) Ty chcesz ludzi uczyc co to jest zielona malza. A na widok takowej bredzisz cos o klamaniu. Matolku, to jest zielona malza, ... ... a to czerwone Arctic Surf Clam. Zjedz 3 i nie bedziesz musial tuziny syfiastej galarety wcinac. ps dziwny trafem bron pamietasz, i sarenki chodzace przy plazy , a plaza tobie umknela. Ty to ze wzrokiem coś masz.Dałem przykład małży zielonej po to by uzmysłowić Ci jak jest z tym kolagenem ,a Ty mi że moja galareta z łapek to syf Zjedz 3 i nie bedziesz musial tuziny syfiastej galarety wcinac. i co dalej za tym idzie kolagenu w niej nie ma. Tak Cie rozumiem.Ty masz coś po kopuła i nie przyjmujesz ,ze jest coś zdrowszego od tych Twoich skorup i to nie zielonych.Każdego idiotę obnażającego się z bronią palną i mówiącego z taką lekkością tak gremialnie o strzelaniu do sarenek uważam za super kretyna.Pokazuj sobie co chcesz ale na bazie sportowej ,wyczynowej itp. a nie szczyć się jaki to jesteś mocny gdy strzelasz do zwierzyny.Ten Twój syf z plaży wkładasz do wora i wynosisz pod dom albo wywozisz do lasu.Będę Ci to wypominał cały czas utylizatorze bez papierów bo kłamiesz i siejesz syf .Kłamiesz i do specjalisty. Tu jest mój domowy kolagen utylizatorze, a Twój bo zarzucasz mi syfiasta galaretę prostoludzie. Edytowane 24 Sierpnia 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 24.08.2020 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Przypomniało mnie się Zuchmański zaopatruje się w najwyższej światowej klasy produkty, w "groszku" na Kępie w Lublinie "Kobe", muflony, biały kawior, świeży (prosto z połowu) tuńczyk "yellow fin", homary, krewetki tygrysie, trunki z najwyższej półki (ponoć mają nawet wspaniałe wina takie np jak "łzy sołtysa") ... wszystko w zasięgu ręki Kiedyś tam zamierzam się wybrać, by zaopatrzyć swą skromną spiżarnię Zapomniałeś też dodać, że Zuchmański w swoich potrawach zamienił przereklamowane chorizo dulce na pod-lubelski zestaw grillowy. Ten wykwintny produkt dla wyjątkowych smakoszy, produkowany jest podobno wyłącznie z MOM. Taki z niego "patryjota". Ale....! Francuzi w ogóle nie wiedzą co dobre. A przecież wystarczyłoby im pooglądać tutaj te piękne prezentacje z obficie wkrojoną lub przypaloną kiełbasą od Cioczka, jakże finezyjnie podaną na cebuli i ketchupie z Parczewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.08.2020 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Zawsze się zastanawiałem dlaczego kompletne zero kulinarne ma tyle dopowiedzenia własnie w watkach kulinarnych,Jest niesamowicie kąśliwy jakby co najmniej prowadził kilka restauracji.Nawet kiełbasy od Cioczka nie potrafi zwęglić na grillu, bo od tego się zaczyna , a wie wszystko.Jadał wszystko co nam tu zawsze pięknie objaśnia i wkleja.Ta wspaniała wiedza kulinarna jest bardzo niespotykana.Ta różnorodność w ocenie danej potrawy jest wspaniała.Tak rozpoznawalna persona i wybijanie się ponad przeciętność to niespotykana cecha kulinarna.Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 24.08.2020 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Ty to ze wzrokiem coś masz.Dałem przykład małży zielonej po to by uzmysłowić Ci jak jest z tym kolagenem ,a Ty mi że moja galareta z łapek to syf i co dalej za tym idzie kolagenu w niej nie ma. Tak Cie rozumiem.Ty masz coś po kopuła i nie przyjmujesz ,ze jest coś zdrowszego od tych Twoich skorup i to nie zielonych.Każdego idiotę obnażającego się z bronią palną i mówiącego z taką lekkością tak gremialnie o strzelaniu do sarenek uważam za super kretyna.Pokazuj sobie co chcesz ale na bazie sportowej ,wyczynowej itp. a nie szczyć się jaki to jesteś mocny gdy strzelasz do zwierzyny.Ten Twój syf z plaży wkładasz do wora i wynosisz pod dom albo wywozisz do lasu.Będę Ci to wypominał cały czas utylizatorze bez papierów bo kłamiesz i siejesz syf .Kłamiesz i do specjalisty. Tu jest mój domowy kolagen utylizatorze, a Twój bo zarzucasz mi syfiasta galaretę prostoludzie. A kolagen powiadasz! Kolekcjonerze moich zdjec, pewnie masz i pelen zewstaw z maratonow w ktorych biegam. Przypominasz sobie? W moim wieku dla ludzi ktorzy duzo biegaja, zaleca sie go, czyli zapobieganie problemow z kolanami i jest to dieta rybna. Baranku, mandralo malinowy, kolagen rybny ma 80% zgodnosci z ludzkim. Jest najlepiej przysfajalny przez organizm czlowieka, zwierzecy mu nie dorownuje. Zamiast zachowywac sie jak 4-latek doksztalc sie, ale to nie jest problem wieku bo dzieckiem nie jestes ... Moja galaretke znajdziesz kilka strony wczesniej, juz zapomniales. Porownujesz ten swoj syf, do mojej galaretki. Zarty! Odstrzal zwierzyny w celu pozyskiwania miesa, to najbardziej "proekologiczne" mieso. Mozesz sprawdzic badania naukowe, nawet z odciskiem weglowym jakie zostawiaja zwierzeta dzikie, a hodowane przemyslowo. W twoim przypadku co jest nie tak, to to, ze przytargasz do domu wszystko co jest wieksze od wszy, z pseldowedkowania. ps Zakoncze twoim syfem, nie dosc ze syf, to jeszcze "twoj syf" jest w wiekszosci wydalany przez organizm, podczas wizyty w lazience. Powtarzam, rybny kolagen ma najlepsza przysfajalnosc przez organizm ludzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 24.08.2020 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 (edytowane) Pora na sniadanie, dzisiaj bez usuwania muszli Edytowane 24 Sierpnia 2020 przez Władca Przysmaków drugie zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.08.2020 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 (edytowane) Zapomniałeś też dodać, że Zuchmański w swoich potrawach zamienił przereklamowane chorizo dulce na pod-lubelski zestaw grillowy. Ten wykwintny produkt dla wyjątkowych smakoszy, produkowany jest podobno wyłącznie z MOM. Taki z niego "patryjota". Ale....! Francuzi w ogóle nie wiedzą co dobre. A przecież wystarczyłoby im pooglądać tutaj te piękne prezentacje z obficie wkrojoną lub przypaloną kiełbasą od Cioczka, jakże finezyjnie podaną na cebuli i ketchupie z Parczewa. Nie znamy się zapewne na tych wyśmienitych produktach Słuchy chodzą (w pewnych kręgach), że z MOM jest najlepsze bo jest najtańsze. Znasz niechybnie powiedzenie: "jesteś tym co jesz" ... ... Powtarzam, rybny kolagen ma najlepsza przysfajalnosc przez organizm ludzki. Zgadzam się, a danie prezentuje się wyśmienicie i zapewne zawiera wszystko co w nim niezbędne. a tymczasem: i Edytowane 24 Sierpnia 2020 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 24.08.2020 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Znasz niechybnie powiedzenie: "jesteś tym co jesz" [ATTACH=CONFIG]447482[/ATTACH] Niechybnie ! Hipokrates. Znam też bardziej ludową i przaśną wersję tej maksymy. Jako żywo, jest ona nawet bardziej adekwatna do omawianego przypadku. "G...o jesz, g...o wiesz." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.08.2020 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Niechybnie ! Hipokrates. Znam też bardziej ludową i przaśną wersję tej maksymy. Jako żywo, jest ona nawet bardziej adekwatna do omawianego przypadku. "G...o jesz, g...o wiesz." Totalnie trafne określenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.08.2020 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 (edytowane) ..........Zjedz 3 i nie bedziesz musial tuziny syfiastej galarety wcinac........... Kolagen potrzebny do budowy naszego organizmu pozyskujesz głównie z jedzenia. To pożywienie bogate w kolagen powinno być Twoim głównym źródłem jego pozyskania. Niestety, dzisiejsza żywność jest w dużym stopniu mocno przetwarzana. Obniża to znacznie jej jakość. By pozyskać wartościowy kolagen potrzebujesz naturalnego jedzenia. Proste jedzenie zawiera najwięcej zdrowego kolagenu. To tak już zapominane podroby, wszelkiego rodzaju galarety, także owocowe. Kurze łapki (wywar) to jedno z najbogatszych źródeł kolagenu. Niestety, mało kto ma dzisiaj czas na produkcję własnych podrobów, galaretek czy wywarów mięsnych. ... Najwięcej kolagenu zawierają galarety, te rybne czy wieprzowe, galarety owocowe, podroby (serca, wątróbki), salceson, golonka, wywar z kurzych łapek. Ryba w galarecie czy żelatyna. Pamiętaj, że kolagen syntezuje się w obecności witaminy C, dlatego w Twojej diecie nie może zabraknąć owoców i warzyw bogatych w tą witaminę. Zadbaj też o dostarczanie witaminy A i E. Oczywiste więc jest, że organizm wraz z upływającym czasem nie jest w stanie produkować dostatecznych ilości kolagenu. Stąd powstał pogląd w dietetyce, żeby wykorzystywać maksymalnie kolagen w jedzeniu Jedz produkty zawierające kolagen naturalny. Zaleca się więc jeść wszelkiego rodzaju galaretki, najlepiej ze świńskich nóżek, galaretki owocowe, golonkę,galaretę z kurzych łapek. Wszystko co zawiera żelatynę spożywczą. Kolagen znajduje się w wielu produktach lub półproduktach, które znaleźć możesz w osiedlowym sklepie. Wśród potraw bogatych w kolagen znajdziesz m.in.: galaretki z nóżek wieprzowych czy też cielęcych, auszpik galaretki i zupy z kurzych łapek czy też owocowe ryby w galarecie sproszkowana chrząstka i płetwa rekina gotowane chrząstki i głowizny golonki, podroby Posiłki takie należy spożywać systematycznie – nie da się najeść golonki czy galarety na zapas. Do tego potrzebna jest dawki co najmniej kilkukrotnie większe niż zalecane minimum (60 mg dziennie). .............................................................................................................. Pozyskanie kolagenu rybiego jest przyjazne dla środowiska. Jest on pozyskiwany z takich części ryby (skóra, łuski), które i tak zwykle są traktowane jak odpadki i wyrzucane. Takie tam ze źródeł internetowych.Nigdzie nie piszą o syfiastej szarej małży i jej wpływie na naturalny kolagen.Chyba ,że coś przeoczyłem. Edytowane 25 Sierpnia 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.08.2020 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 (edytowane) Po bieganiu porannym śniadanie dość odżywcze.Idę robić..Acha idę segregować śmieci bo mi będą zabierali.Takie proste worki ,różnokolorowe by nie pomylić i żeby nie wsypywać do jednego wora.Kompostownik to dobra rzecz w przydomowym życiu.Utylizator nie ma to wszystko w jeden wór i te muszle z szarej małży także. Tort kolagenowy naturalny ,którego zawsze u mnie pod dostatkiem ,który jest kojący na przypadłości cywilizacji.Pierożki ze szpinakiem i fetą.No i owoce ,które w diecie codziennej oprócz skorup znaleźć się powinny o czym internet wspominał wyżej. Niekoniecznie do diety tony skorup i tony krewetek.Niepotrzebnie. Edytowane 25 Sierpnia 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.08.2020 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 Niechybnie ! Hipokrates. Znam też bardziej ludową i przaśną wersję tej maksymy. Jako żywo, jest ona nawet bardziej adekwatna do omawianego przypadku. "G...o jesz, g...o wiesz." Nie trzeba gieniusza by odrobinę przekształcić powiedzenie. Gó....o jesz , gó...o widzisz ,tyle i aż tyle masz związku z gotowaniem - jedzeniem. Twoje skrajne powiązanie z jedzeniem ma tylko duży wpływ w jednym miejscu.We własnym WC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.08.2020 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 (edytowane) Miał być tatar to niech będzie. Ligawa siekanie z oliwą i do lodówki Nie kiszone-konserwowe ale 4 dniowe małosolne .Nie diżońska musztarda ,a zwykła kremska, nie szalotka ,a zwykła tegoroczna ,nie przepiórcze ale od małych kurek ,też odrobina maggi , Dodatki i tatar gotowy.nie podgrzybki - prawdziwki ale maślaki. Edytowane 25 Sierpnia 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.