Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA


Recommended Posts

f909d819640b80ee.jpg

b0c41c6bc92543b1.jpg

galaretka.jpg

 

 

 

 

 

..............................................................................................................

 

 

 

Takie tam ze źródeł internetowych.Nigdzie nie piszą o syfiastej szarej małży i jej wpływie na naturalny kolagen.Chyba ,że coś przeoczyłem.:rolleyes:

 

To sie doucz, kolagen pozyskuje sie nawet w ilosciach przemyslowych z resztek malzy oceanicznych. Najlepszym kolagen to kolagen rybi, jest najlepiej przyswajalny, jest w 80 % przyblizony do kolagenu ludzkiego. Jego rozmiar jest najmniejszy i latwo przedostaje sie do krwioobiegu. Kurzy , swienski, bydlecy, laduje w duzej ilosci w sraczu. Szkoda sobie armature zapychac syfiastym jedzeniem, jak kurze stopy.

 

Ja o tym wiem od 30 lat, a ty w internetach grzebiesz jak uslyszysz.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W międzyczasie .Wątróbka wołowa z boczniakami w miodzie.Pieczony ziemniak i tegoroczna własna kapusta kiszona.Nie ma cebuli żeby jednemu z dziadków nie psioczyć.

 

1367105449_ebpiu1_600.jpg

 

Chyba nie tylko do obrad sejmu na FM tez nieźle im idzie.

 

f0b72559c795cd4e.jpg

 

f26a037fb9072f41.jpg

 

Smakuje wybornie.Taka szybka odmienność od wiadomo czego.;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To sie doucz, kolagen pozyskuje sie nawet w ilosciach przemyslowych z resztek malzy oceanicznych. Najlepszym kolagen to kolagen rybi, jest najlepiej przyswajalny, jest w 80 % przyblizony do kolagenu ludzkiego. Jego rozmiar jest najmniejszy i latwo przedostaje sie do krwioobiegu. Kurzy , swienski, bydlecy, laduje w duzej ilosci w sraczu. Szkoda sobie armature zapychac syfiastym jedzeniem, jak kurze stopy.

 

Ja o tym wiem od 30 lat, a ty w internetach grzebiesz jak uslyszysz.

 

Tak tak Ty masz kuźwa wiedzę i z internetu nie korzystasz ,nie podpierasz się doświadczeniami z niego, sam to wymyślasz no i są dowody ,że jako utylizator masz wór i wiadro na plaży i w plastykach wpierniczasz aż dudni .Utylizujesz gdzie się da.Bo dowodów póki co nie przedstawiłeś.Tak Ty wszystko wiesz ale ,że trzeba segregować to już nie.30 lat mieszałeś i namieszałeś.:p

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak tak Ty masz kuźwa wiedzę i z internetu nie korzystasz ,nie podpierasz się doświadczeniami z niego, sam to wymyślasz no i są dowody ,że jako utylizator masz wór i wiadro na plaży i w plastykach wpierniczasz aż dudni .Utylizujesz gdzie się da.Bo dowodów póki co nie przedstawiłeś.Tak Ty wszystko wiesz ale ,że trzeba segregować to już nie.30 lat mieszałeś i namieszałeś.:p

 

To ze kolagen rybi jest najlepszy, to kazdy wie i internet jest w tym przypadku zbedny.

 

Czas na tatar. Prosty i najlepiej smakujacy, czyli nie wywalamy otwartych drzwi ...

 

tatar-lux.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W międzyczasie .Wątróbka wołowa z boczniakami w miodzie.Pieczony ziemniak i tegoroczna własna kapusta kiszona.Nie ma cebuli żeby jednemu z dziadków nie psioczyć.

 

1367105449_ebpiu1_600.jpg

 

Chyba nie tylko do obrad sejmu na FM tez nieźle im idzie.

 

f0b72559c795cd4e.jpg

 

f26a037fb9072f41.jpg

 

Smakuje wybornie.Taka szybka odmienność od wiadomo czego.;)

 

O Jezusie jak mozna tak watrobe sp******** ?!

 

Przeciez bylo to tutaj przerabiane.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To ze kolagen rybi jest najlepszy, to kazdy wie i internet jest w tym przypadku zbedny.

 

Czas na tatar. Prosty i najlepiej smakujacy, czyli nie wywalamy otwartych drzwi ...

 

tatar-lux.jpg

 

Udowodnij ,że najlepszy i kto to jest ten każdy.Ja wiem ,że naturalny kolagen w zupach ,galaretach z łapek kurzych jest wporzo i to co o nim się pisze i ,że mi pomaga itd. to nieprawda ? Jezuniu jak można pokazywać takie bordo .Strasznie czerwony chyba ze starego buhaja ?Wątorba:) wołowa krwista jak lubię ze słodkim miodowym boczniakiem,pieczonym ziemniaczkiem młodym.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Udowodnij ,że najlepszy i kto to jest ten każdy.Ja wiem ,że naturalny kolagen w zupach ,galaretach z łapek kurzych jest wporzo i to co o nim się pisze i ,że mi pomaga itd. to nieprawda ? Strasznie czerwony chyba ze starego buhaja ?Wątorba:) wołowa krwista jak lubię ze słodkim miodowym boczniakiem,pieczonym ziemniaczkiem młodym.

 

Tradycyjnie jak mowi przyslowie " Gowno jesz , gowno wiesz".

 

 

 

Mlody Filet Mignon, najlepszy na tatara, starszy zaczyna dostawac lekkiego marmurka, kazdy kto zna sie na kuchni wie o tym.

 

Sciagamy tak, jakbysmy sie golili brzytwa.

 

ps organiczny z wolnego wypasu

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tradycyjnie jak mowi przyslowie " Gowno jesz , gowno wiesz".

 

 

 

Mlody Filet Mignon, najlepszy na tatara, starszy zaczyna dostawac lekkiego marmurka, kazdy kto zna sie na kuchni wie o tym.

 

Sciagamy tak, jakbysmy sie golili brzytwa.

 

ps organiczny z wolnego wypasu

 

No moszna. Ściągamy brzytewką i każdy wie ,że jak tak nie zrobimy i nie będzie to Mignon to każdy tatar jest do utylizacji.Jago najmojszę.:p.Pisałem wyżej."gó...no jesz i gó...no widzisz"

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No moszna. Ściągamy brzytewką i każdy wie ,że jak tak nie zrobimy i nie będzie to Mignon to każdy tatar jest do utylizacji.Jago najmojszę.:p.Pisałem wyżej."gó...no jesz i gó...no widzisz"

 

 

Nie nozem, ruchami tak jak przy goleniu brzytwa. Noz muszi byc jak brzytwa. Ja uzywam limitowanego Chef's 8" do 3000 sztuk Shun-a.

 

IMG-4407.jpg

 

IMG-4408.jpg

 

 

ps to jest mieso tatarowe, najlepsze i najlepiej smakujace. Nie ma lepszego na tatara

Edytowane przez Władca Przysmaków
plus zdjecie
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie nozem, ruchami tak jak przy goleniu brzytwa. Noz muszi byc jak brzytwa. Ja uzywam limitowanego Chef's 8" do 3000 sztuk Shun-a.

 

IMG-4407.jpg

 

IMG-4408.jpg

 

 

ps to jest mieso tatarowe, najlepsze i najlepiej smakujace. Nie ma lepszego na tatara

 

Wiem wiem ,że nóż najlepszy i Mignon najlepszy ale co z tego jak właściciel zepsuty do szpiku kości.Zapytałby o Twoje g.........ale jeszcze się powstrzymam bo fajna wojenka kulinarna się zapowiada.;) Ja używam normalnego starego Gerlacha którym siekam ligawę ,potem siekam ją razem z oliwą (opcja jak ktoś lubi siekamy razem z masłem). Bardzo mi smakuje choć powiem ,że polędwica jakoś bardziej przypadła mi do gustu.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wiem wiem ,że nóż najlepszy i Mignon najlepszy ale co z tego jak właściciel zepsuty do szpiku kości.Zapytałby o Twoje g.........ale jeszcze się powstrzymam bo fajna wojenka kulinarna się zapowiada.;) Ja używam normalnego starego Gerlacha którym siekam ligawę ,potem siekam ją razem z oliwą (opcja jak ktoś lubi siekamy razem z masłem). Bardzo mi smakuje choć powiem ,że polędwica jakoś bardziej przypadła mi do gustu.

 

Wszyscy widzimy, ze "Gowno jesz i gowno wiesz", a przy okazji wywalasz otawrte drzwi, okna i wlazisz prze komin.

 

 

Tak ja przy lososiowym, znika ze stolu w kilka sekund.

 

swiezy-tatar-5.jpg

 

Wracajac do wolowego, jesli ciezko nam kupic w PL dobry kawalek jak wyzej, mozemy uzyc taniego zamiennika STEK FILET MIGNON LIMOUSINE, za ten tani zaplacimy w okolicach 180zl/kg. Nawet jest jadalny.

Edytowane przez Władca Przysmaków
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wszyscy widzimy, ze "Gowno jesz i gowno wiesz", a przy okazji wywalasz otawrte drzwi, okna i wlazisz prze komin.

 

 

Tak ja przy lososiowym, znika ze stolu w kilka sekund.

 

swiezy-tatar-5.jpg

 

Wracajac do wolowego, jesli ciezko nam kupic w PL dobry kawalek jak wyzej, mozemy uzyc taniego zamiennika STEK FILET MIGNON LIMOUSINE, za ten tani zaplacimy w okolicach 180zl/kg. Nawet jest jadalny.

 

Tak myślałem ,że masz szybką przemianę materii. Popatrz czasami co spuszczasz w kibelek.Może to jeszcze kawałek Mignona.;). Przepraszam ,że muszę przerwać tą uroczą dyskusje ale udaję się ku siłowni,potem pochlapanie i przyjazd na tatarka.Ty w wolnej chwili idź na swoją plaże wykąp się i sprzątnij plastyki.Utylizuj zgodnie z rozsądkiem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ac8297a779af2e8a.jpg

 

9c01913b54904d63.jpg

 

Tatar z ligawy bez pierdół.Fajny pomysł ma na tatara z ligawy Okrasa.Nie dodał jajka do mięsa ale położył lekko ścięte jajka przepiórcze.Zrobił sos z grzybów i musztardy i dodał kapary do mięsa.Super pomysł.

 

 

Wygląda przepięknie, Pomysł z cieniutkim chlebkiem rewelacja.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ac8297a779af2e8a.jpg

 

9c01913b54904d63.jpg

 

Tatar z ligawy bez pierdół.Fajny pomysł ma na tatara z ligawy Okrasa.Nie dodał jajka do mięsa ale położył lekko ścięte jajka przepiórcze.Zrobił sos z grzybów i musztardy i dodał kapary do mięsa.Super pomysł.

 

 

Wygląda przepięknie, Pomysł z cieniutkim chlebkiem rewelacja.

 

 

Mialy byc fajerwerki, i sa niespecjalne fajerwerki. Ligawa jest ligawa i nic tego nie zmieni, poledwica nawet ta przecietna(STEK FILET MIGNON LIMOUSINE) nie bedzie. Tanie mieso bez smaku i jakosci, dlatego nazywana jest falszywa poledwica.

 

Szkoda sobie armature brudzic, bo zycie jest smaczne i piekne. Tymbardziej na kopcu z kilograma cebuli.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mialy byc fajerwerki, i sa niespecjalne fajerwerki. Ligawa jest ligawa i nic tego nie zmieni, poledwica nawet ta przecietna(STEK FILET MIGNON LIMOUSINE) nie bedzie. Tanie mieso bez smaku i jakosci, dlatego nazywana jest falszywa poledwica.

 

Szkoda sobie armature brudzic, bo zycie jest smaczne i piekne. Tymbardziej na kopcu z kilograma cebuli.

 

Fałszywy kulinarny utylizatorze.

 

aa0e46675ac21eb5.jpg

 

25b424fce104b501.jpg

 

a1f9a5b45192d94b.jpg

 

ade6fa440a8225e7.jpg

 

łopatka widzisz w czym .............w hektolitrach oliwy ale bez cebuli.;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ac8297a779af2e8a.jpg

...

Tatar z ligawy bez pierdół.

...

Przyznaję, że jestem zaskoczony ...

... nie widziałem jeszcze befsztyka tatarskiego z taką ilością surowego białka (o takiej ilości cebuli i ogórka wspominać nawet nie warto) :D

Nawet nie chcę się domyślać jak to "coś" może smakować ... wygląda obrzydliwie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przyznaję, że jestem zaskoczony ...

... nie widziałem jeszcze befsztyka tatarskiego z taką ilością surowego białka (o takiej ilości cebuli i ogórka wspominać nawet nie warto) :D

Nawet nie chcę się domyślać jak to "coś" może smakować ... wygląda obrzydliwie.

 

a jak tam sraczka ? Wiesz ,że obrzydliwie już jako dziadek wyglądasz.Pomijam dania które Cię śmieszą i sraczki dostajesz jak je widzisz.Swojej małży tego nie pokazuj bo sraczki dostanie na FM.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

a jak tam sraczka ? Wiesz ,że obrzydliwie już jako dziadek wyglądasz.Pomijam dania które Cię śmieszą i sraczki dostajesz jak je widzisz.Swojej małży tego nie pokazuj bo sraczki dostanie na FM.

Widzę, że dawna forma wraca :D

 

ps - następny krok to zapewne "laleczka woodu" i komplet szpilek :)

Edytowane przez Chef Paul
ps
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...