Władca Przysmaków 25.08.2020 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 .............................................................................................................. Takie tam ze źródeł internetowych.Nigdzie nie piszą o syfiastej szarej małży i jej wpływie na naturalny kolagen.Chyba ,że coś przeoczyłem. To sie doucz, kolagen pozyskuje sie nawet w ilosciach przemyslowych z resztek malzy oceanicznych. Najlepszym kolagen to kolagen rybi, jest najlepiej przyswajalny, jest w 80 % przyblizony do kolagenu ludzkiego. Jego rozmiar jest najmniejszy i latwo przedostaje sie do krwioobiegu. Kurzy , swienski, bydlecy, laduje w duzej ilosci w sraczu. Szkoda sobie armature zapychac syfiastym jedzeniem, jak kurze stopy. Ja o tym wiem od 30 lat, a ty w internetach grzebiesz jak uslyszysz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7832856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.08.2020 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 W międzyczasie .Wątróbka wołowa z boczniakami w miodzie.Pieczony ziemniak i tegoroczna własna kapusta kiszona.Nie ma cebuli żeby jednemu z dziadków nie psioczyć. Chyba nie tylko do obrad sejmu na FM tez nieźle im idzie. Smakuje wybornie.Taka szybka odmienność od wiadomo czego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7832858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.08.2020 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 To sie doucz, kolagen pozyskuje sie nawet w ilosciach przemyslowych z resztek malzy oceanicznych. Najlepszym kolagen to kolagen rybi, jest najlepiej przyswajalny, jest w 80 % przyblizony do kolagenu ludzkiego. Jego rozmiar jest najmniejszy i latwo przedostaje sie do krwioobiegu. Kurzy , swienski, bydlecy, laduje w duzej ilosci w sraczu. Szkoda sobie armature zapychac syfiastym jedzeniem, jak kurze stopy. Ja o tym wiem od 30 lat, a ty w internetach grzebiesz jak uslyszysz. Tak tak Ty masz kuźwa wiedzę i z internetu nie korzystasz ,nie podpierasz się doświadczeniami z niego, sam to wymyślasz no i są dowody ,że jako utylizator masz wór i wiadro na plaży i w plastykach wpierniczasz aż dudni .Utylizujesz gdzie się da.Bo dowodów póki co nie przedstawiłeś.Tak Ty wszystko wiesz ale ,że trzeba segregować to już nie.30 lat mieszałeś i namieszałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7832861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 25.08.2020 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 Tak tak Ty masz kuźwa wiedzę i z internetu nie korzystasz ,nie podpierasz się doświadczeniami z niego, sam to wymyślasz no i są dowody ,że jako utylizator masz wór i wiadro na plaży i w plastykach wpierniczasz aż dudni .Utylizujesz gdzie się da.Bo dowodów póki co nie przedstawiłeś.Tak Ty wszystko wiesz ale ,że trzeba segregować to już nie.30 lat mieszałeś i namieszałeś. To ze kolagen rybi jest najlepszy, to kazdy wie i internet jest w tym przypadku zbedny. Czas na tatar. Prosty i najlepiej smakujacy, czyli nie wywalamy otwartych drzwi ... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7832866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 25.08.2020 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 W międzyczasie .Wątróbka wołowa z boczniakami w miodzie.Pieczony ziemniak i tegoroczna własna kapusta kiszona.Nie ma cebuli żeby jednemu z dziadków nie psioczyć. Chyba nie tylko do obrad sejmu na FM tez nieźle im idzie. Smakuje wybornie.Taka szybka odmienność od wiadomo czego. O Jezusie jak mozna tak watrobe sp******** ?! Przeciez bylo to tutaj przerabiane. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7832870 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.08.2020 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 (edytowane) To ze kolagen rybi jest najlepszy, to kazdy wie i internet jest w tym przypadku zbedny. Czas na tatar. Prosty i najlepiej smakujacy, czyli nie wywalamy otwartych drzwi ... Udowodnij ,że najlepszy i kto to jest ten każdy.Ja wiem ,że naturalny kolagen w zupach ,galaretach z łapek kurzych jest wporzo i to co o nim się pisze i ,że mi pomaga itd. to nieprawda ? Jezuniu jak można pokazywać takie bordo .Strasznie czerwony chyba ze starego buhaja ?Wątorba:) wołowa krwista jak lubię ze słodkim miodowym boczniakiem,pieczonym ziemniaczkiem młodym. Edytowane 25 Sierpnia 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7832872 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 25.08.2020 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 Udowodnij ,że najlepszy i kto to jest ten każdy.Ja wiem ,że naturalny kolagen w zupach ,galaretach z łapek kurzych jest wporzo i to co o nim się pisze i ,że mi pomaga itd. to nieprawda ? Strasznie czerwony chyba ze starego buhaja ?Wątorba:) wołowa krwista jak lubię ze słodkim miodowym boczniakiem,pieczonym ziemniaczkiem młodym. Tradycyjnie jak mowi przyslowie " Gowno jesz , gowno wiesz". Mlody Filet Mignon, najlepszy na tatara, starszy zaczyna dostawac lekkiego marmurka, kazdy kto zna sie na kuchni wie o tym. Sciagamy tak, jakbysmy sie golili brzytwa. ps organiczny z wolnego wypasu Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7832877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.08.2020 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 Tradycyjnie jak mowi przyslowie " Gowno jesz , gowno wiesz". Mlody Filet Mignon, najlepszy na tatara, starszy zaczyna dostawac lekkiego marmurka, kazdy kto zna sie na kuchni wie o tym. Sciagamy tak, jakbysmy sie golili brzytwa. ps organiczny z wolnego wypasu No moszna. Ściągamy brzytewką i każdy wie ,że jak tak nie zrobimy i nie będzie to Mignon to każdy tatar jest do utylizacji.Jago najmojszę..Pisałem wyżej."gó...no jesz i gó...no widzisz" Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7832879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 25.08.2020 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 (edytowane) No moszna. Ściągamy brzytewką i każdy wie ,że jak tak nie zrobimy i nie będzie to Mignon to każdy tatar jest do utylizacji.Jago najmojszę..Pisałem wyżej."gó...no jesz i gó...no widzisz" Nie nozem, ruchami tak jak przy goleniu brzytwa. Noz muszi byc jak brzytwa. Ja uzywam limitowanego Chef's 8" do 3000 sztuk Shun-a. ps to jest mieso tatarowe, najlepsze i najlepiej smakujace. Nie ma lepszego na tatara Edytowane 25 Sierpnia 2020 przez Władca Przysmaków plus zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7832880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 25.08.2020 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 (edytowane) W ramach przypomnienia. Polecam rowniez ze swiezego dzikiego lososia. Palce lizac! Edytowane 25 Sierpnia 2020 przez Władca Przysmaków plus zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7832884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.08.2020 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 (edytowane) Nie nozem, ruchami tak jak przy goleniu brzytwa. Noz muszi byc jak brzytwa. Ja uzywam limitowanego Chef's 8" do 3000 sztuk Shun-a. ps to jest mieso tatarowe, najlepsze i najlepiej smakujace. Nie ma lepszego na tatara Wiem wiem ,że nóż najlepszy i Mignon najlepszy ale co z tego jak właściciel zepsuty do szpiku kości.Zapytałby o Twoje g.........ale jeszcze się powstrzymam bo fajna wojenka kulinarna się zapowiada. Ja używam normalnego starego Gerlacha którym siekam ligawę ,potem siekam ją razem z oliwą (opcja jak ktoś lubi siekamy razem z masłem). Bardzo mi smakuje choć powiem ,że polędwica jakoś bardziej przypadła mi do gustu. Edytowane 25 Sierpnia 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7832885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 25.08.2020 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 (edytowane) Wiem wiem ,że nóż najlepszy i Mignon najlepszy ale co z tego jak właściciel zepsuty do szpiku kości.Zapytałby o Twoje g.........ale jeszcze się powstrzymam bo fajna wojenka kulinarna się zapowiada. Ja używam normalnego starego Gerlacha którym siekam ligawę ,potem siekam ją razem z oliwą (opcja jak ktoś lubi siekamy razem z masłem). Bardzo mi smakuje choć powiem ,że polędwica jakoś bardziej przypadła mi do gustu. Wszyscy widzimy, ze "Gowno jesz i gowno wiesz", a przy okazji wywalasz otawrte drzwi, okna i wlazisz prze komin. Tak ja przy lososiowym, znika ze stolu w kilka sekund. Wracajac do wolowego, jesli ciezko nam kupic w PL dobry kawalek jak wyzej, mozemy uzyc taniego zamiennika STEK FILET MIGNON LIMOUSINE, za ten tani zaplacimy w okolicach 180zl/kg. Nawet jest jadalny. Edytowane 25 Sierpnia 2020 przez Władca Przysmaków Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7832891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.08.2020 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 Wszyscy widzimy, ze "Gowno jesz i gowno wiesz", a przy okazji wywalasz otawrte drzwi, okna i wlazisz prze komin. Tak ja przy lososiowym, znika ze stolu w kilka sekund. Wracajac do wolowego, jesli ciezko nam kupic w PL dobry kawalek jak wyzej, mozemy uzyc taniego zamiennika STEK FILET MIGNON LIMOUSINE, za ten tani zaplacimy w okolicach 180zl/kg. Nawet jest jadalny. Tak myślałem ,że masz szybką przemianę materii. Popatrz czasami co spuszczasz w kibelek.Może to jeszcze kawałek Mignona.. Przepraszam ,że muszę przerwać tą uroczą dyskusje ale udaję się ku siłowni,potem pochlapanie i przyjazd na tatarka.Ty w wolnej chwili idź na swoją plaże wykąp się i sprzątnij plastyki.Utylizuj zgodnie z rozsądkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7832905 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.08.2020 01:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2020 (edytowane) Tatar z ligawy bez pierdół.Fajny pomysł ma na tatara z ligawy Okrasa.Nie dodał jajka do mięsa ale położył lekko ścięte jajka przepiórcze.Zrobił sos z grzybów i musztardy i dodał kapary do mięsa.Super pomysł. Wygląda przepięknie, Pomysł z cieniutkim chlebkiem rewelacja. Edytowane 26 Sierpnia 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7833090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 26.08.2020 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2020 Tatar z ligawy bez pierdół.Fajny pomysł ma na tatara z ligawy Okrasa.Nie dodał jajka do mięsa ale położył lekko ścięte jajka przepiórcze.Zrobił sos z grzybów i musztardy i dodał kapary do mięsa.Super pomysł. Wygląda przepięknie, Pomysł z cieniutkim chlebkiem rewelacja. Mialy byc fajerwerki, i sa niespecjalne fajerwerki. Ligawa jest ligawa i nic tego nie zmieni, poledwica nawet ta przecietna(STEK FILET MIGNON LIMOUSINE) nie bedzie. Tanie mieso bez smaku i jakosci, dlatego nazywana jest falszywa poledwica. Szkoda sobie armature brudzic, bo zycie jest smaczne i piekne. Tymbardziej na kopcu z kilograma cebuli. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7833218 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.08.2020 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2020 Mialy byc fajerwerki, i sa niespecjalne fajerwerki. Ligawa jest ligawa i nic tego nie zmieni, poledwica nawet ta przecietna(STEK FILET MIGNON LIMOUSINE) nie bedzie. Tanie mieso bez smaku i jakosci, dlatego nazywana jest falszywa poledwica. Szkoda sobie armature brudzic, bo zycie jest smaczne i piekne. Tymbardziej na kopcu z kilograma cebuli. Fałszywy kulinarny utylizatorze. łopatka widzisz w czym .............w hektolitrach oliwy ale bez cebuli. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7833280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 26.08.2020 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2020 ... Tatar z ligawy bez pierdół. ... Przyznaję, że jestem zaskoczony ... ... nie widziałem jeszcze befsztyka tatarskiego z taką ilością surowego białka (o takiej ilości cebuli i ogórka wspominać nawet nie warto) Nawet nie chcę się domyślać jak to "coś" może smakować ... wygląda obrzydliwie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7833313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.08.2020 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2020 Przyznaję, że jestem zaskoczony ... ... nie widziałem jeszcze befsztyka tatarskiego z taką ilością surowego białka (o takiej ilości cebuli i ogórka wspominać nawet nie warto) Nawet nie chcę się domyślać jak to "coś" może smakować ... wygląda obrzydliwie. a jak tam sraczka ? Wiesz ,że obrzydliwie już jako dziadek wyglądasz.Pomijam dania które Cię śmieszą i sraczki dostajesz jak je widzisz.Swojej małży tego nie pokazuj bo sraczki dostanie na FM. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7833323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 26.08.2020 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2020 (edytowane) a jak tam sraczka ? Wiesz ,że obrzydliwie już jako dziadek wyglądasz.Pomijam dania które Cię śmieszą i sraczki dostajesz jak je widzisz.Swojej małży tego nie pokazuj bo sraczki dostanie na FM. Widzę, że dawna forma wraca ps - następny krok to zapewne "laleczka woodu" i komplet szpilek Edytowane 26 Sierpnia 2020 przez Chef Paul ps Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7833330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.08.2020 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2020 Widzę, że dawna forma wraca ps - następny krok to zapewne "laleczka woodu" i komplet szpilek Śmiejesz się , sraczkę masz to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7833339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.