2112wojtek 26.08.2020 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2020 (edytowane) autocenzura Edytowane 28 Sierpnia 2020 przez 2112wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 26.08.2020 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2020 Te twoje frustracje już mnie nie bawią.Taki podły fajansiarz który zgotowaniem nie ma nic wspólnego mi udziela głupkowatych rad .To już nie jest komiczne. To absurd - bezsensowność bo ty zmierzasz donikąd. O urodzie twojej nic nie mogę powiedzieć jak i o gotowaniu .Taki płytki .....syn jesteś i jeszcze mi jako melepeta prawisz morały .Kim jesteś by ze swojego folwarku mieć prawo oceny innej osoby.Popraw ten stan bo wychodzisz niechybnie na niedołęgę umysłowego. Mam nadzieję, że moderator wreszcie zajmie się twoimi ciągłymi i ordynarnymi wycieczkami personalnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 27.08.2020 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Mam nadzieję, że moderator wreszcie zajmie się twoimi ciągłymi i ordynarnymi wycieczkami personalnymi. Pisałem wcześniej, że "wraca do formy" ... skromna wieczorna "fanaberia" ps - dania przygotowane przez WP oglądam z przyjemnością (są starannie przygotowane, zgodne ze sztuką i z wysoką jakością produktów). Ma szeroką wiedzę w kulinarnych tematach i wiedzę tą potrafi wykorzystać we właściwy sposób. "Wysiłków kulinarnych" NS-a (gdzie wielokrotnie jest dla mnie zagadką, co on właściwie chce tutaj przekazać), nie rozumiem. Niechlujstwa nie usprawiedliwia przecież, brak jakiejkolwiek wiedzy na temat łączenia smaków. Mam spore wątpliwości czy ktokolwiek zjada (prócz niego samego) większość potraw które tutaj prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 27.08.2020 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Pisałem wcześniej, że "wraca do formy" ....................................... ps - dania przygotowane przez WP oglądam z przyjemnością (są starannie przygotowane, zgodne ze sztuką i z wysoką jakością produktów). Ma szeroką wiedzę w kulinarnych tematach i wiedzę tą potrafi wykorzystać we właściwy sposób. "Wysiłków kulinarnych" NS-a (gdzie wielokrotnie jest dla mnie zagadką, co on właściwie chce tutaj przekazać), nie rozumiem. Niechlujstwa nie usprawiedliwia przecież, brak jakiejkolwiek wiedzy na temat łączenia smaków. Mam spore wątpliwości czy ktokolwiek zjada (prócz niego samego) większość potraw które tutaj prezentuje. Całkowita zgoda. Z przyjemnością ogląda się dobrze wykonaną robotę, zwłaszcza, że WP pokazuje też potrawy, do których produkty są w Polsce czasami zupełnie niedostępne. Ja ponadto bardzo sobie cenię estetykę. Zgodnie z zasadą "oczy też jedzą", wygląd potraw pobudza nie tylko przyszłe doznania ale i wyobraźnię oraz oczekiwania. PS Jak dla mnie ten cały NS może sobie żreć nawet resztki serwowane w korycie dla trzody chlewnej. Zresztą, tak to mniej więcej prawie teraz wygląda, ale to jego sprawa. Lejący się tłuszcz, przypalona kiełbacha, kopce rozgotowanej cebuli czy podsmażane pyry zalane ketchupem nie kojarzą mi się ani z dobrym smakiem , ani z wykwintnością. A przecież zwykła, wiejska zalewajka wielkopolska może być daniem nietuzinkowym. Natomiast nie godzę się tyko na obrażanie innych, wyzywanie ich od: ...synów, zer i obrzydliwców. Zwłaszcza , że sam, z tą wiedzą, wyglądem i tym co sobą od lat tutaj prezentuje, nie ma najmniejszych podstaw do takich ocen. Swoje problemy ze stabilnością emocjonalną, rozbuchanym pieniactwem i bolesne poczucie niższości może sobie leczyć nie koniecznie publicznie i tak agresywnie w stosunku do innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 27.08.2020 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Kończymy temat kubków smakowych i ego NS.Pora na fajne przepisy, ciekawie podane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 27.08.2020 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Mówisz, masz ... klasyczne cycki w galarecie, (być może niezbyt ciekawe ale zaręczam że smaczne) Jeszcze dziś postaram się o coś bardziej ciekawego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 27.08.2020 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Mówisz, masz [ATTACH=CONFIG]447571[/ATTACH] ... klasyczne cycki w galarecie, (być może niezbyt ciekawe ale zaręczam że smaczne) Łee! A dlaczego ta galaretka nie jest tak pięknie mętna? Dobra galareta musi być przecież prawie brązowa, jak woda z dna starego bojlera. Czekam na kontynuację fanaberii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 27.08.2020 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 (edytowane) "... dziewczyny lubią brąz ..." piękny, brązowy kolor galarecie nadaje się poprzez dodanie kilograma przypalonej cebuli Wracamy do "fanaberii". Ostatnio w moich okolicach pojawiły się spore stadka bizonów. Korzystając z okazji przygotowałem "carpaccio z bizona", (trochę inaczej). Polędwicę należy najpierw porządnie schłodzić w zamrażarce (2 godziny) ... następnie dokładnie obtoczyć w grubo mielonym pieprzu. Następnie na mocno podgrzanym maśle z olejem (użyłem tłoczonego z avocado), przypiekamy ze wszystkich stron, zawijamy w folię spożywczą i na powrót do zamrażarki (3 godziny). Dodatki: ... rukola, oliwa, Parmigiano Reggiano, cytryna, kapary, sól do smaku. Bardzo smakowita "fanaberia" Terresita nie doceniła walorów smakowych, w takiej formie bizoniej polędwicy ... i swoją porcję, zażyczyła przypiec smakowicie pozdrawiam Edytowane 27 Sierpnia 2020 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 27.08.2020 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Tak , to już jest. Terresita, jak widzę nie tyko uciemięży ale jeszcze czasem focha potrafi strzelić. Jest jakiś ukryty cel w podsmażaniu ? Tradycyjne, krowie carpaccio tego etapu nie zawiera. Sam Vittore Carpaccio ( ten to już moja broszka ) pewnie by się żachnął na taki zabieg. Chyba wybiorę się na bizona do Lidla. pozdrowienia dla Oprawczyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 27.08.2020 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Ciemiężycielka pozdrawia z wzajemnością. Podsmażone gdyż zbyt "krwiste" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 29.08.2020 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 Bezwymiarowy ...powiedzmy ze morski rosol. No i prosz bardzo, da sie. Rybny esencjonalny rosol, wiecej „ryby” niz warzyw. Bez polepszaczy i udziwien. Aksamitnosc i harmonia. Szybko, super skromnie z mega smakiem. Palce lizac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 29.08.2020 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 Bezwymiarowy ...powiedzmy ze morski rosol. ... Wygląda doskonale i wiem, że tak smakuje. Terresita zapragnęła pizzę. Zrobiłem ciasto, poprawnie wyrosło ... Wchodzi do kuchni i powiada: "... kiedyś zrobiłeś z tego ciasta bardzo smaczne, faszerowane bułeczki ..." Cóż: Mozzarella i salami Mozzarella, świeży pomidor, bazylia ... w obu przypadkach Marinara Szybko, prosto a i ze smakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 29.08.2020 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 (edytowane) Smaczne, zdrowe i pożywne śniadanko ... wędzony "Blue" Zupa (nie rosół) ze "szczęśliwej" kury ... każdy je ze "swojego" garnuszka z dodatkami jakie lubi Edytowane 29 Sierpnia 2020 przez Chef Paul łączenie postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 10.09.2020 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2020 Ryby:) Zaczął się sezon na Pompano ... niezmiernie smaczna ryba ... choć i zwykły śledź na ziemniaczanej sałatce również "niczego sobie" Wczoraj, wieczorna przekąska pieczona w "air fray" "egg rolls", krewetki i trzy sosy (pomarańczowy, paprykowy i sojowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 12.09.2020 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2020 U mnie prosto i bardzo skromnie, ale super smacznie. Chowder flądrowy ... Palce lizać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 13.09.2020 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2020 Niedzielne sniadanie. Bardzo proste, skromne , i super szybkie w wykonaniu. Avocado, bruschetta, pasta cytrynowa z piersi przepiorczych i jajek, ekstra przepiorcze jajka. https://i.postimg.cc/xdXBPDT7/niedzielne1.jpg https://i.postimg.cc/1t5ndH2L/niedzielne2.jpg https://i.postimg.cc/xjZJsLR4/niedzielne3.jpg Szybko , skromnie, i place lizac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 13.09.2020 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2020 Niedzielne sniadanie. Bardzo proste, skromne , i super szybkie w wykonaniu. Avocado, bruschetta, pasta cytrynowa z piersi przepiorczych i jajek, ekstra przepiorcze jajka. ... Właśnie o to chodzi, by było smacznie i zdrowo ... a u mnie jeszcze bardziej skromnie ... tylko jedna rybka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 14.09.2020 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2020 Przymiarka do super szybkiego dania, prostego i bardzo skromnego. Przyjechal kurier z przesylka spozywcza z San Antonio. Bedzie barszcz bialy na zakwasie. Cudowna organiczna kielbasa wolowa z Teksasu, pychota jak steki. Poezja smaku! Palce lizac! https://i.postimg.cc/NjqC9rmS/teksanska1.jpg https://i.postimg.cc/28GRDwPT/teksanska.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 14.09.2020 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2020 Przymiarka do super szybkiego dania, prostego i bardzo skromnego. Przyjechal kurier z przesylka spozywcza z San Antonio. Bedzie barszcz bialy na zakwasie. Cudowna organiczna kielbasa wolowa z Teksasu, pychota jak steki. Poezja smaku! Palce lizac! ... Bardzo dobra kiełbasa ... ... dostarczono wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 14.09.2020 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2020 Pikantna zupa fasolowa (z suszonymi na słońcu pomidorami i habanero) ... generalnie do fasolowej dodaję wędzonego boczku ale w przypadku dodania tej wołowej kiełbasy, byłaby to profanacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.