Władca Przysmaków 20.09.2020 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2020 U mnie lenistwo, czyli proste gotowanie na bazie morskich zdobyczy ... Kocham odwloki homarow! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.09.2020 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Odwłok, odwłokowi nierówny ... u mnie pełnia lata i dania chłodne ... desery również ... choć dziś na drobną przekąskę, także coś morskiego ciasteczka (filo), szpinak, krewetki ... jak stwierdzili moi goście, "smakowite niezmiernie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 22.09.2020 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2020 U mnie dzisiaj bardzo skromne i proste sniadanie, ale super ekspresowe... Palce lizac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.09.2020 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2020 Mała zmiana repertuaru Flaczki wołowe Placki ziemniaczane z pieczonym boczkiem ... ... i z tuńczykiem Deser smakowicie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 23.09.2020 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2020 U mnie bardzo proste minimalistyczne, i skromne sniadanie. Sledz z dojrzalym kremowym awokado i szczypiorkiem. Mega ekspressowo i suprer pysznie. Palce lizac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 23.09.2020 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2020 U mnie bardzo proste minimalistyczne, i skromne sniadanie. Sledz z dojrzalym kremowym awokado i szczypiorkiem. Mega ekspressowo i suprer pysznie. ... Bardzo dobre połączenie smaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 24.09.2020 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2020 Bardzo dobre połączenie smaków. Czlowiek nie swinia i z koryta nie jada, czy to laczenie smakow lub wielkosc porcji. Zawsze znajdzie sie taki co zrobi koryto ze smaku jak chlewnia, i napakuje talaerz po brzegi, zamiast dolozyc nastepna porcje. U mnie super super ekspressowe sniadanie. Tradycyjnie bardzo skromnie, ale super apetyczne. Palce lizac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.09.2020 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2020 Masz całkowitą rację WP. Zawsze jeżeli mamy tylko ochotę, można nałożyć sobie na talerz następną porcję lub zjeść dodatkowo coś innego. Jemy mniej, dbając o to, by nasze skromne dania były komponowane z najwyższej jakości produktów z właściwą harmonią połączonych smaków. np Avocado - nie tylko niezmiernie smaczne ale również bardzo zdrowe dla naszego organizmu. Jeden owoc (o wadze 20 dkg), to tylko około 300 kalorii, zawierający 30 gramów zdrowego, łatwo przyswajalnego jednonasyconego tłuszczu, 15 gramów błonnika, 18 gramów węglowodanów, ze sporą dawką witamin B-6, E, C, K a także kwas foliowy, magnez, potas, karoten, omega-3, luteina i to wszystko ze śladową ilością cukru. Powyższa lista (choć skrótowa), pozwala określić takie korzyści zdrowotne dla organizmu jak choćby obejmujące: poprawę trawienia i naturalną detoksykację, ochronę przed rakiem, zmniejszające ryzyko depresji, zapobiegające chorobom reumatycznym, jak również poprawiające pracę serca. Tak więc, serdecznie polecam konsumpcję tego owocu, który łączyć można z wieloma innymi produktami. Avocado z nadtwarogiem z dodatkiem odrobiny szałwi, świeżego szczypiorku oraz zielonej salsy (z tomatilos). ps - WP, bardzo mnie się podobają Twoje ekspresowe, skromne a zarazem smaczne śniadania Smakowicie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 25.09.2020 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2020 Masz całkowitą rację WP. Zawsze jeżeli mamy tylko ochotę, można nałożyć sobie na talerz następną porcję lub zjeść dodatkowo coś innego. Jemy mniej, dbając o to, by nasze skromne dania były komponowane z najwyższej jakości produktów z właściwą harmonią połączonych smaków. np Avocado - nie tylko niezmiernie smaczne ale również bardzo zdrowe dla naszego organizmu. Jeden owoc (o wadze 20 dkg), to tylko około 300 kalorii, zawierający 30 gramów zdrowego, łatwo przyswajalnego jednonasyconego tłuszczu, 15 gramów błonnika, 18 gramów węglowodanów, ze sporą dawką witamin B-6, E, C, K a także kwas foliowy, magnez, potas, karoten, omega-3, luteina i to wszystko ze śladową ilością cukru. Powyższa lista (choć skrótowa), pozwala określić takie korzyści zdrowotne dla organizmu jak choćby obejmujące: poprawę trawienia i naturalną detoksykację, ochronę przed rakiem, zmniejszające ryzyko depresji, zapobiegające chorobom reumatycznym, jak również poprawiające pracę serca. Tak więc, serdecznie polecam konsumpcję tego owocu, który łączyć można z wieloma innymi produktami. [ATTACH=CONFIG]448452[/ATTACH] Avocado z nadtwarogiem z dodatkiem odrobiny szałwi, świeżego szczypiorku oraz zielonej salsy (z tomatilos). ps - WP, bardzo mnie się podobają Twoje ekspresowe, skromne a zarazem smaczne śniadania Smakowicie pozdrawiam Tak Pawle, jest to ogolniedostepna wiedza kulinarna. Dzisiaj rowniez bardzo skromne i super szybkie sniadanie, zarazem poezja dobrego smaku. Moja ulubiona ryba na paste, czyli sieja. Palce lizac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.09.2020 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2020 Tak Pawle, jest to ogolniedostepna wiedza kulinarna. Moja ulubiona ryba na paste, czyli sieja. ... Skromnie i apetycznie. Najzwyklejsze "tacos" z avocado pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 26.09.2020 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2020 Bardzo skromne i proste sobotnie sniadanie. Jajecznica na skrawanej wolnowybiegowej organicznej wolowinie. Ten roznoszacy sie zapach "ribaja" na zeliwnej patelni, cos wspanialewgo. Palce lizac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 26.09.2020 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2020 (edytowane) Bardzo skromne i proste sobotnie sniadanie. Jajecznica na skrawanej wolnowybiegowej organicznej wolowinie. ... Prawidłowo dobrane składniki i skromne odżywianie się to postawa naszej jakże marnej egzystencji Jedna z moich ulubionych kuchni to "tex-mex" (fuzja kuchni teksańskiej i meksykańskiej której podstawy stworzyli Tejanie). Skrótowo: Kuchnia meksykańska jest bardzo różnorodna i zależna o regionu, różni się nie tylko rodzajem składników ale także techniką przygotowania potraw. Potomkowie tubylców wschodnich regionów Meksyku (wliczając w to stan Texas, który był tego kraju częścią), mieli ogromny wpływ na kształtowanie tej fuzji, w której tradycyjne meksykańskie przyprawy zaczęto łączyć z mięsem wołowym w Texasie bardzo popularnym. Dania takie jak chili con carne, fajitas lub chimichangas (deep-fried burritos), są częstymi gośćmi na mym stole. Tacos, enchiladas, quesadilla, burritos, casseroles, fajita to również wiele wariacji tych dań gdzie w kuchni "tex-mex" podstawową rolę będzie odgrywało mięso wołowe i rodzaj sera (w Meksyku bardzo rzadko używa się serów żółtych). Mieszanka przypraw której używam do przygotowania wołowego mięsa dla tej kuchni, składa się z suszonego granulowanego czosnku i cebuli, sproszkowanej papryki chili, mielony kminek, kolendra, suszone oregano i trzcinowy cukier. Mieszankę przypraw rozprowadzam w zimnej wodzie i dodaję do rozdrabnianego, mielonego, smażonego mięsa. Do mięsa dodaję także gotowaną, mieloną fasolę oraz tarty cheddar. Dodatki do tak przygotowanego mięsa, mogą być także różne w zależności od rodzaju dania. Będzie to między innymi mieszanka sałat, pomidor, szczypior i cebula (zarówno biała, żóta jak i czerwona), avocado, tarte, twarde sery (różne rodzaje), salsa (zielona lub/i czerwona) oraz pikantny sos (składniki: przecier pomidorowy, ocet winny, suszona, mielona kolendra, czosnek i cebula, sól i trzcinowy cukier, mielona papryka chili i cayenne - można również użyć ekstraktu z tych papryk - oraz woda). Wracamy jednak do avocado ... jedna z mych wersji śledzia w oleju z tłoczonego na zimno avocado (nie tylko na szybkie, drugie śniadanko) ... a na deser krem irlandzki z kawą ps - slogany i bzdety o "tradycyjnych meksykańskich daniach" opowiadane i przedstawiane przez osoby nie posiadające nawet minimum wiedzy w tym zakresie, są żenująco śmieszne Edytowane 26 Września 2020 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 26.09.2020 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2020 Avocado raz jeszcze ... z pasztecikiem z tłustych, kaczych wątróbek (wątróbki opiekamy lekko na gęsim smalcu, rozgniatamy widelcem, dodajemy, odrobinę granulowanego czosnku, czerwonego, wytrawnego wina - dodałem Chianti -, sól i pieprz do smaku ... zapiekamy przez 10 minut w piekarniku /200°C/). ... dodatkowo, pieczona w solonym karmelu rzodkiewka. Podajemy z tym samym winem, którego użyliśmy do wątróbki. Smakowicie pozdrawiam kochających ten zdrowy owoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 28.09.2020 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2020 U mnie rowniez avocado. Skromne i bardzo szybkie poniedzialkowe sniadanie. Palce lizac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 28.09.2020 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2020 (edytowane) Maly tapasik do piwa. Dogfish Head Imperialna IPA, 120 minutowa przy plato 45 stopni, czyli Swiety Graal smakoszy i koneserow kraftowego piwa. Chmielone po krolewsku, wyjatkowo i slusznie na chmielach o wysokiej ilosci alfakwasow. Jedyna taka IPA na swiecie. Tapasik to grilowana osmiornica, awokado i widoczne dodatki. Takie imperialne wydanie... Polecam rowniez z grillowana jagniecina. Idealne zestawienie smakowe. Edytowane 28 Września 2020 przez Władca Przysmaków plus foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 29.09.2020 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Brak skwarki ze świnio-dzika, deprecjonuje całe Twoje danie ... jak do tego mogłeś dopuścić ? Na zakończenie wspaniałego dnia Trwa sezon na avocado więc następne ... ... dziś z wędzonym na zimno "Sockeye" ... no i jeżeli piwo, to jedno z najlepszych Smakowitej dobranocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 29.09.2020 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 (edytowane) Brak skwarki ze świnio-dzika, deprecjonuje całe Twoje danie ... jak do tego mogłeś dopuścić ? Na zakończenie wspaniałego dnia Trwa sezon na avocado więc następne ... [ATTACH=CONFIG]448648[/ATTACH] ... dziś z wędzonym na zimno "Sockeye" ... no i jeżeli piwo, to jedno z najlepszych Smakowitej dobranocki Mniam mniam. Klasyk klasyki, uwielbiam. U mnie byl klasyk rewolucji kraftowej, ma tylko 17 lat. Premiera odbyla sie w 2003 r. Tripel Karmeliet mam na stanie, i rowniez polecam. Wlasnie zabieram sie za skromne wtorkowe sniadanie. Kozi , owczy, krowi i anchovies ... Mazzarella byla marynowana przez noc w czosnku i ziolach. Czosnek zrobil robote. Edytowane 29 Września 2020 przez Władca Przysmaków plus foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 29.09.2020 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Bardzo skromne i szybkie sniadanie, a jednoczesnie poezja smaku. Piwko czeka na lanczyk. Palce lizac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 29.09.2020 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 (edytowane) Pora na lanczyk. Skromny i bardzo szybki, ale mega smakowity. I gotowe. Super skromne, super szybkie i super smaczne. Palce lizac! Super skromnie i super prosto z mega smakiem! Idealna kompozycja z mega piwkiem. Powiadam wam, palce lizac! Niebo na ziemi , raj w ustach! Edytowane 29 Września 2020 przez Władca Przysmaków plus foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 29.09.2020 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 No i przyszedł czas na burgerka ... oczywiście z akcentem avocado Upiekłem na bloku solnym Nakładamy Gotowe Smacznego ps - Creme de La Creme to jedzenie ciastka przez szybę z wystawy cukiernika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.