Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA

Recommended Posts

Pawle narobiles mi "smaka".

Moje dzisiejsze sniadanie ...

Zdjecia sniadania nie bede wklejal, bo zrobilem to we watku o spalonym miesie, kielbasie itp. ...

Parzona prawdziwa Polska Biala Kielbasa z przepisu od ciebie. Delikatnosc, aksamitnosc i aromat tego prostego majstersztyku, zachwyca do granic rozkoszy kulinarnych. Zycie jest smaczne! Palce lizac!

Dziekuje za przepis.

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo proszę, ... jeżeli pomogłem to niezmiernie mnie to cieszy. Kiełbasa wygląda bardzo apetycznie.

ps - lizanie ciasteczek przez szybę trwa :) ... w "gęsim smalcu" dania się łatwo przypalają i trzeba posiłkować się fotkami z netu miast brać przykład i wykonać prawidłowo coś samemu :D ;)

Piatkowe sniadanie.

Bardzo skromne i proste , ekspresowe do wykonia, a jednoczesnie mega smaczne.

dziczyzna-dojrzewajaca1.jpg

Najbardziej czasochlonne jest pieczenie awokado, jajka i kilku kawalkow dziczyzny dojrzewajacej, bo az kilka minut.

dziczyzna-dojrzewajaca2.jpg

Prosto super skromnie i ze smakiem. Palce lizac!

dziczyzna-dojrzewajaca3.jpg

Prostota prostoty, mega skromnie i mega smacznie.

Najwiecej czasu zabiera zakwas, bo kilka dni. Super smaczna organicza kielbasa wolowa. Dla zapewnienia nuty wedzonkowej, kawalek tlustego boczku surowowedzonego. Tutaj mala uwaga, boczek pochodzi od swinek wolnowybiegowych, i jest naprawde tlusty jak na swoje pochodzenie . Normalnie ma dodatkowo 50% mniej tluszczu. Swinie biegaja po lesie przez caly swoj zywot.

na-zakwasie1.jpg

CD...

na-zakwasie2.jpg

Prostota prostoty! Palce lizac! Tylko najlepsze skladniki, bez kompromisow!

na-zakwasie3.jpg

Edytowane przez Władca Przysmaków
danie robione na zywo

Ponieważ zawiodłem oczekiwania pewnego forumowicza brakiem stosownego opisu do powyższego postu:

Wkleił jakąś obrzydliwie wyglądająca chyba golonkę i wszyscy mają przyklaskiwać. Cukrować jakiegoż to dokonał wyczynu kulinarnego , a jak zwrócisz uwagę to cię wyzwie od nieudaczników robiących syf. Doda opis ,że z golonka jest z super latającego prosięcia, indyka, strusia ,a może z ulubionego aligatora i ucz się jak się nie znasz. Brak mi słów.

...

Informuję więc, iż przedstawiłem dwa rodzaje "obrzydliwie wyglądających golonek". Część pochodzi od "konika" a część od ogromnych "krabów głębinowych" ... wszystko pieczone w technologii "na patyku nad ogniskiem" (dlatego mają tak obrzydliwy wygląd) :)

Ponieważ zawiodłem oczekiwania pewnego forumowicza brakiem stosownego opisu do powyższego postu:

Informuję więc, iż przedstawiłem dwa rodzaje "obrzydliwie wyglądających golonek". Część pochodzi od "konika" a część od ogromnych "krabów głębinowych" ... wszystko pieczone w technologii "na patyku nad ogniskiem" (dlatego mają tak obrzydliwy wygląd) :)

Nadal uważam ,że wyglądają obrzydliwie i są pozbawione jakiegokolwiek opisu.

Pomiędzy porcjami avocados, drobna przekąska :)

attachment.php?attachmentid=448819&d=1601841785

Czytający ma się domyślać jak forumowicz wielki sercem stworzył to dzieło wyglądające przerażająco bo jak sobie odświeży twórczość formowego mistrza patelni kucharza wszech czasów to nie wie z czego te golonki. Może się tylko domyślać bo ów mistrz ma dostęp do różnych golonek. Z knura, gołębia, aligatora, kangura, indora, kuraka ,bażanta, bawoła, bizona tak tu często wymienianego , z krewetki z małży i z wielu innych. Dlaczego przeniosłeś tutaj mój cytatat ? Niedawno upominałeś mnie że przeniosłem cytat nie z tego wątku. Tobie wolno ,a mi nie ?

... Dlaczego przeniosłeś tutaj mój cytatat ? Niedawno upominałeś mnie że przeniosłem cytat nie z tego wątku. Tobie wolno ,a mi nie ?

Twój cytat dotyczy postu w tym "temacie" w tym samym "dziale" (o kulinariach).

Czy Ty nie potrafisz tego odróżnić ?

ps - zwyczajowa nazwa "golonka" pochodzi tylko od jednego zwierzęcia :)

Twój cytat dotyczy postu w tym "temacie" w tym samym "dziale" (o kulinariach).

Czy Ty nie potrafisz tego odróżnić ?

ps - zwyczajowa nazwa "golonka" pochodzi tylko od jednego zwierzęcia :)

Poeto z wielkiej wody .Zacytowałem Szanowna Redakcje bo prosiła o spokój w wypowiedziach .Ty tego nie zrozumiałeś. Jak zawsze jesteś cacy. Moje cytaty które wklejam są złe a twoje cacy. Ty możesz ,a ja nie. jakieś swoje zasady w kulinaria wprowadzasz ? Chłopie starszy Panie gotuj i udzielaj rad swoim blogowym cukrownikom . Jak twierdzisz twoje kulinaria z twoimi przepisami i fotkami to nie blog. Mój to blog na FM , a twój to nie.......................widzisz i ..................itd.

Poeto z wielkiej wody .Zacytowałem Szanowna Redakcje bo prosiła o spokój w wypowiedziach .Ty tego nie zrozumiałeś. Jak zawsze jesteś cacy. Moje cytaty które wklejam są złe a twoje cacy. Ty możesz ,a ja nie. jakieś swoje zasady w kulinaria wprowadzasz ? Chłopie starszy Panie gotuj i udzielaj rad swoim blogowym cukrownikom . Jak twierdzisz twoje kulinaria z twoimi przepisami i fotkami to nie blog. Mój to blog na FM , a twój to nie.......................widzisz i ..................itd.

Hello!

Cytacik jest zwiazany z zawatroscia tego tematu!!!

Z ta golonka to byl zart? Nawet amerykanscy wegetarianie wiedza, ze golonka to pork hock. Pork!!!!!!!!

To ze sobie personalnego bloga zrobiles , to kazdy widzi.

A-ha, poniedzialkowe sniadanie .

Jajecznica, wiec bez zdjecia.

Wracamy więc do spokoju (o co prosiła Redakcja w innych działach i tematach tego forum) :)

Coś mniej "wyglądającego przerażająco" :)

Jeżeli golonki pieczone w piwie z miodem tak "przeraziły" wybitnego konesera i smakosza ... to może coś na uspokojenie ?

20201006_141817.jpg

Doskonała harmonia smaków: avocado (moc minerałów i witamin), mielona fasola, marynowane jalapeno i tarty sharp cheddar

Smakowicie pozdrawiam

Wracamy więc do spokoju (o co prosiła Redakcja w innych działach i tematach tego forum) :)

Coś mniej "wyglądającego przerażająco" :)

Jeżeli golonki pieczone w piwie z miodem tak "przeraziły" wybitnego konesera i smakosza ... to może coś na uspokojenie ?

[ATTACH=CONFIG]448880[/ATTACH]

Doskonała harmonia smaków: avocado (moc minerałów i witamin), mielona fasola, marynowane jalapeno i tarty sharp cheddar

Smakowicie pozdrawiam

Nie uspokoiłeś bo powinno to wyglądać tak.

a73b097af09573a2ec5103a790d8fc8292f3e003.jpeg

bfa437d47d70e40f13e73dce661078a1d1920310.jpeg

https://www.przyslijprzepis.pl/galeria/salatka-z-awokado-i-ryba-na-parze/salatka-z-awokado-i-ryba-na-parze

salatka-z-marchewka-awokado-i-tunczykiem-aDSC08226.jpg

https://wrzacakuchnia.pl/przepisy/salatki/salatka-z-marchewka-awokado-i-tunczykiem/

Myślałem ,że nie potrzeba ci nauki. Myliłem się jednak. Chyba widzisz różnice w klasie .

attachment.php?attachmentid=448880&d=1602008862

Cos tam na smarkałeś na talerzu . Wybacz nic tu nie widać oprócz podstawki i długiego bieżnika.

Edytowane przez niktspecjalny

Jeżeli wiesz jak jakie danie powinno wyglądać (wg Twoich "wklejek" z internetu) dlaczego nie stosujesz tych wskazówek we własnej kuchni ?

Jesteś jednak z uporem maniaka cały czas "tym co jesz" :D

Wybacz Paweł nie masz smaku ,bo nie masz zębów.:D. Tak uważam , że jem dobrze ,a ty nie masz smaku i wywyższasz się. Moja Babcia ci pogroziła z góry której nie znasz.

Wybacz Paweł nie masz smaku ,bo nie masz zębów.:D. Tak uważam , że jem dobrze ,a ty nie masz smaku i wywyższasz się. Moja Babcia ci pogroziła z góry której nie znasz.

Wklej coś z internetu i poliż ekran :) ... poczujesz wtedy pełną gamę smaków bez gryzienia ekranu :D

... pozdrów Babcię ;)

Uzupełnienie:

Specjalnie dla forumowicza mającego kłopot nie tylko ze swoim wzrokiem :)

20201006_141903.jpg

Dziś bardzo skromny i szybki obiad

20201006_163404.jpg

FB_IMG_1602016702905.jpg

Smaczne pozdrowionka :)

Edytowane przez Chef Paul
uzupełnienie

[ATTACH=CONFIG]449096[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]449097[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]449098[/ATTACH]

Po powrotach z wędkowania ulubione "drugie śniadanka" :)

[ATTACH=CONFIG]449099[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]449100[/ATTACH]

Smakowicie pozdrawiam :)

ps szykuje sie jakas super niebywala rewolucja, np. zupa na wieprzowinie (obornik swinski) , plus czekolada i kiszone ogorki

Paweł nie wstyd Ci pokazywać taką źle wyglądająca rybę ? Ani to to usmażone ani obrobione. Redakcje przepraszam za te słowa bo obiecałem ...............tego pajaca to zawsze ciągniesz w to niestrawne gotowanie z foli ,torebek i papieru ?:D

Paweł nie wstyd Ci pokazywać taką źle wyglądająca rybę ? Ani to to usmażone ani obrobione. Redakcje przepraszam za te słowa bo obiecałem ...............tego pajaca to zawsze ciągniesz w to niestrawne gotowanie z foli ,torebek i papieru ?:D

Widzisz gdzieś tutaj "folie, torebki i papier" :) ... Shiphead i Pompano to jedne z najsmaczniejszych ryb atlantyckich, (dla Ciebie rzecz niedostępna, gdyż kupić ich nie można) ... leszcze (którymi się pochwaliłeś) to coś co możesz mieć na swym półmisku, i nigdy nie poznasz smaku prawdziwych darów morza (tym bardziej jeżeli "kubki smakowe" w Twojej "twarzo - czaszce" znajdują się pod plombami uszkodzonych zębów na wskutek łupania nimi orzechów) :)

QUOTE=niktspecjalny;7974153]...

b1259aa412b35465.jpg

...

Jesteś tak żałosny w swej krytyce jak i Twoje w kuchni gotowanie :)

ps - co z pomidorami (z tekturowej skrzynki) ? :) ... zdążyły zgnić, nim przygotowałeś coś z internetowych inspiracji które przedstawiłeś ? :) ... czyżbyś znowu poprzestał na lizaniu monitora ? :)

.... nie zapomnij posolić :D

Edytowane przez Chef Paul
foto z połowów NS-a :)

Widzisz gdzieś tutaj "folie, torebki i papier" :) ... Shiphead i Pompano to jedne z najsmaczniejszych ryb atlantyckich, (dla Ciebie rzecz niedostępna, gdyż kupić ich nie można) ... leszcze (którymi się pochwaliłeś) to coś co możesz mieć na swym półmisku, i nigdy nie poznasz smaku prawdziwych darów morza (tym bardziej jeżeli "kubki smakowe" w Twojej "twarzo - czaszce" znajdują się pod plombami uszkodzonych zębów na wskutek łupania nimi orzechów) :)

QUOTE=niktspecjalny;7974153]...

b1259aa412b35465.jpg

...

Jesteś tak żałosny w swej krytyce jak i Twoje w kuchni gotowanie :)

ps - co z pomidorami (z tekturowej skrzynki) ? :) ... zdążyły zgnić, nim przygotowałeś coś z internetowych inspiracji które przedstawiłeś ? :) ... czyżbyś znowu poprzestał na lizaniu monitora ? :)

.... nie zapomnij posolić :D

Twoja starość w kulinariach jest zatrważająca . Wasze ubliżanie jest straszne. :mad::mad::mad: