Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rolady

FB_IMG_1615624392372.jpg

drobiowa ... z cheddar i cappa (wspaniale soczysta, pieczona w jajcu zielonym, w dymie gorącym) ... sos grzybowo-paprykowy

FB_IMG_1615624417696.jpg

wołowa ... duszona powolutku, podlewana bulionem warzywnym z domieszką czerwonego wina ... z pierwszym w tym roku małosolnym

FB_IMG_1615624379812.jpg

udka drobiowe z cheddar i serem kozim ... w towarzystwie chrupiących chips'ów z kurzęcej skóry

FB_IMG_1615625483810.jpg

być może zrobię salsę z zielonych :)

Nie o wiek twój tu chodzi bo jesteś jednym z najstarszych forumowiczów i wszyscy to wiedzą że stary dziadek jesteś ale o cebulę która jest bardzo pyszna .:cool: .

Dzień bez cebuli, dniem straconym ... pozostałe składniki dań są tylko do cebuli dodatkiem :D

Bardzo szybkie i skromne drugie śniadanko :)

[ATTACH=CONFIG]454066[/ATTACH]

... zamiast cebuli do jajeczka i mięsa (wołowego) marynowanego w pomidorach z dodatkiem listka bazylii (w jakim celu ?) wędzony dziki łosoś z Alaski :)

[ATTACH=CONFIG]454067[/ATTACH]

smakowicie pozdrawiam :)

Nie można się tak cały czas krytykować .Drugie śniadanie z winem marki wino .Jaja na zimno, twardo ze skorupami i coś z foli .Też tak robię .:D .Ale najpiękniejsze są sztućce .Baaaardzo mi się podobają .

Nie można się tak cały czas krytykować .Drugie śniadanie z winem marki wino .Jaja na zimno, twardo ze skorupami i coś z foli .Też tak robię .:D .Ale najpiękniejsze są sztućce .Baaaardzo mi się podobają .

W swej recenzji (chyba przez roztargnienie), zapomniałeś uchylić wargę na temat braku cebuli :D

Obiad (z folii) :)

FB_IMG_1616145969012.jpg FB_IMG_1616145961384.jpg FB_IMG_1616145955213.jpg

Lekka kolacja (również z folii) :) ;)

FB_IMG_1616145983441.jpg FB_IMG_1616145976458.jpg

W swej recenzji (chyba przez roztargnienie), zapomniałeś uchylić wargę na temat braku cebuli :D

Obiad (z folii) :)

[ATTACH=CONFIG]454126[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]454127[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]454128[/ATTACH]

Lekka kolacja (również z folii) :) ;)

[ATTACH=CONFIG]454129[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]454130[/ATTACH]

Paweł co Ci się stało ? Jesteś chory ,popiłeś to idź do znajomych z FM niech Cię wskrzeszą .Może zmień leki bo jakiś taki niby piękny , a zarazem taki pusty jesteś .:sick::sick::sick:. Zrobię prosty obiad nie będę wklejał jakiś staroci tylko na bieżąco poinformuje po swojemu forumowiczów co jest smaczne i jak to robię bez zbędnej nonszalancji i przepychu pustego .

Paweł co Ci się stało ? Jesteś chory ,popiłeś to idź do znajomych z FM niech Cię wskrzeszą .Może zmień leki bo jakiś taki niby piękny , a zarazem taki pusty jesteś .:sick::sick::sick:. Zrobię prosty obiad nie będę wklejał jakiś staroci tylko na bieżąco poinformuje po swojemu forumowiczów co jest smaczne i jak to robię bez zbędnej nonszalancji i przepychu pustego .

Coś sugerujesz ? :)

FB_IMG_1616148475741.jpg

ps - fotki są "stare" (z wczoraj) ... dziś jeszcze nie jadłem, jestem dopiero w czasie pierwszej kawy (z dodatkiem "irish cream", druga będzie z rumem) :) ;)

Edytowane przez Chef Paul
+ foto

Coś sugerujesz ? :)

[ATTACH=CONFIG]454133[/ATTACH]

ps - fotki są "stare" (z wczoraj) ... dziś jeszcze nie jadłem, jestem dopiero w czasie pierwszej kawy (z dodatkiem "irish cream", druga będzie z rumem) :) ;)

Sorry nie skumałem ,że masz taki problem .Współczuję i nie dopytuje już więcej . Idę pitrasić .:yes::no:

Sorry nie skumałem ,że masz taki problem .Współczuję i nie dopytuje już więcej . Idę pitrasić .:yes::no:

Znowu się mylisz :) ... ja nie mam żadnych problemów, to raczej Ty je masz "... Może zmień leki bo jakiś taki niby piękny , a zarazem taki pusty jesteś ..." ;)

Znowu się mylisz :) ... ja nie mam żadnych problemów, to raczej Ty je masz "... Może zmień leki bo jakiś taki niby piękny , a zarazem taki pusty jesteś ..." ;)

Fe powtarzasz się istoto zanikająca kulinarnie .Jak widzisz cos tam swojskiego upitraszę a ty pogrążasz się niepotrzebnie .:lol2:

Witam.

Paweł wiesz co tyle lat sobie ..........itd ale ja Cię lubię . Tak lubię bo jakoś nawet czasami niegrzecznie się porozumiewamy to i tak coś tam z tego jest .

Zdrowia.

Również się cieszę, że jeszcze funkcjonujesz (po tym wszystkim co zjadasz i co proponujesz innym) :)

... i bardzo Cię proszę, nie naucz się czasem poprawnie gotować ... "witamina" do zabawy niezbędną jest ;)

... a tymczasem:

FB_IMG_1616425902351.jpg

ryba w cieście (z porem i pomidorem)

FB_IMG_1616425911354.jpg

żeberko z piklami

Również się cieszę, że jeszcze funkcjonujesz (po tym wszystkim co zjadasz i co proponujesz innym) :)

... i bardzo Cię proszę, nie naucz się czasem poprawnie gotować ... "witamina" do zabawy niezbędną jest ;)

... a tymczasem:

[ATTACH=CONFIG]454218[/ATTACH]

ryba w cieście (z porem i pomidorem)

[ATTACH=CONFIG]454219[/ATTACH]

żeberko z piklami

Hit kultury kulinarnej .na starość mniej octu i czarnych żeberek .To moja rada .Więcej gotowanego .:lol2:

Hit kultury kulinarnej .na starość mniej octu i czarnych żeberek .To moja rada .Więcej gotowanego .:lol2:

"czarnych żeberek" :rotfl:

"Twoja rada" (w kulinariach) :lol2:

Widzę, że "dobry humor" Cię nie opuszcza bamflondrygo kulinarna ;)

Dawaj następną "witaminę" :D