Pomyslowy Dobromir 24.01.2008 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Nie, ja jadam rzeczy pospolito-proste. Np. 10-cio miesieczne "wloskie kabanosy", coz za zapach dostojnej skarpety. http://img167.imageshack.us/img167/1599/wloskikabanospy4.jpg 2 min. i po sniadaniu. Jak widac bardzo proste do zrobienia, mowa o sniadaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.01.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Schabowy bez schabu frytki bez ziemniaków surówka bez:.........kapusty kiszonej,pomidora,ogórka kiszonego,marchewki,groszku,selera,pora,pietruszki,jabłka, śmietany,ananasa,brzoskwini,słodkiej kapusty,ogórka surowego,czerwonej kapusty, pekińskiej kapusty,sałaty lodowej ,oliwek,papryki,majonezu,musztardy.............. Jakieś mocneeeeee osoby w kulinariach,które potrafią coś ugotować bez w/w zestawu... A Ty umiesz? Czy robiłeś kiedyś frytki z czarnej rzepy i marchewki?Poddaniem ich obróbce cieplnej jest nieco inne jak u tradycyjnych frytek ale równie proste i smaczne. Sojowo-schabowe kotlety tylko z soją.surówka z cykorii i buraczków No to błyśnij talentem i wiedzą kulinarną, podaj przepisy, pokaż maluczkim fotki, może i my się czegoś nauczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.01.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Schabowy bez schabu frytki bez ziemniaków surówka bez:.........kapusty kiszonej,pomidora,ogórka kiszonego,marchewki,groszku,selera,pora,pietruszki,jabłka, śmietany,ananasa,brzoskwini,słodkiej kapusty,ogórka surowego,czerwonej kapusty, pekińskiej kapusty,sałaty lodowej ,oliwek,papryki,majonezu,musztardy.............. Jakieś mocneeeeee osoby w kulinariach,które potrafią coś ugotować bez w/w zestawu... A Ty umiesz? Czy robiłeś kiedyś frytki z czarnej rzepy i marchewki?Poddaniem ich obróbce cieplnej jest nieco inne jak u tradycyjnych frytek ale równie proste i smaczne. Sojowo-schabowe kotlety tylko z soją.surówka z cykorii i buraczków No to błyśnij talentem i wiedzą kulinarną, podaj przepisy, pokaż maluczkim fotki, może i my się czegoś nauczymy. Nie tobie błysnę.......bo mnie po raz kolejny obrażasz.My się nauczymy!!!! ...Od kiedy ty jesteś my??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 25.01.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 ..... Uwaga na wasy, zawiera bita smietane z resztkami owocow. jak to bita smietana, to pcikana ta nie ma sincow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 25.01.2008 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 no wiesz Depesiu- jak możesz..., znaczy: jak Możecie... Obywatelko Depesiu... znowu nic nie zrozumiałas a to takie oczywiste wszyscy to wiedza i rozumieją - przeciez My to nie Ty i nawet nie Wy. trzeba uwazac co sie pisze bo tu szkola życia jest FM i nie wazne o co chodzi wazne żeby się nie obrażac - bo przeciez wiemy kto jesta władcą wacia - i etyki może uczyć na tym szacownym forum. panjała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 25.01.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 joan po jakiemu Ty gadasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.01.2008 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Nie tobie błysnę.......bo mnie po raz kolejny obrażasz.My się nauczymy!!!! ...Od kiedy ty jesteś my??? Oj, joj, a czymże to obraziłam naszego Nietykalnego Specjalnego? Wykaż się, a nie obrażaj się jak niedojrzały nastolatek. Umiesz gotować? To pokaż. Jak to od kiedy "nas"? My tu na forum nie jesteśmy sami, NS, nie zapominaj się. Jest nas więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 25.01.2008 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Wiem,ze takie tematy już byly,ale....... może spróbujemy jeszcze raz,bez zaśmiecania tekstami nie na temat ! Potrawami szybkimi,tanimi i najważniesze smacznymi ! Są już slodkości,przetwory ,może i ten się sprawdzi - zapraszam ! Zacytowany post to post pierwszy w tym watku. Jak widac wladca watku byla Ila66 - i niestety bardzo szkoda, ze i tu stalo sie to, co na innych podobnych, a czego ila66 chciala uniknac piszac o tym wlasnie w tym pierwszym watku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 25.01.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 mbz nie przejmuj sie. Kto by tu ciagle gotowal? Czasami trzeba pogadac jak ludzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.01.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Nie tobie błysnę.......bo mnie po raz kolejny obrażasz.My się nauczymy!!!! ...Od kiedy ty jesteś my??? Oj, joj, a czymże to obraziłam naszego Nietykalnego Specjalnego? Wykaż się, a nie obrażaj się jak niedojrzały nastolatek. Umiesz gotować? To pokaż. Jak to od kiedy "nas"? My tu na forum nie jesteśmy sami, NS, nie zapominaj się. Jest nas więcej. Mącisz .....nie chcesz komentować ....to po prosty nie komentuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 25.01.2008 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Kochana Zeljko ja sie az tak nie przejmuje, tylko czasami, to az mi rece, nogi i wszystko inne opada ( jak przeczytam np. taki post jaki Niktspecjalny napisal do Dompodsosnami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 25.01.2008 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 polecam przepyszne risotto na słodko (moje dzieci ubielbiają) pół paczki ryżu Arborio karton mleka 2 łyzki masla 2-3 łyzki cukru trzcinowego (Muscovado) na duży rozgrzany rondel wrzucamy masło, potem cukier, jak się zacznie karmelizowac - wrzucamy ryż - i następnie wlewamy szklankę mleka,,,jak zacznie sie gotowac zmniejszamy ogień i mieszamy...jak mleko odparuje dolewamy kolejna szklankę - i tak w kołko aż karton będzie pusty i ryż miękki (czyli jakieś 20 min). I gotowe. Pyszne pyszne - aromatyczne, zdrowe -można posypać cynamonem - ja dodaję na wierzch gęsty kwaskowy jogurt (np. grecki)- dla złamania smaku...polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.01.2008 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Mącisz .....nie chcesz komentować ....to po prosty nie komentuj. Ja? Nie chcę? Bardzo chcę! Tylko nie ma czego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.01.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Mącisz .....nie chcesz komentować ....to po prosty nie komentuj. Ja? Nie chcę? Bardzo chcę! Tylko nie ma czego... Proste jadło na fotkach już dawno wklejałem ,tylko to było "łocho,łocho,cho a ty byłaś malućka w FM. No i komentować to trzeba umieć.Co innego takie puste gadanie po to by kogoś zdołować . Jadę dziś na baletki ale skoro wywołałaś mnie do tablicy w mało elegancki sposób to sprostam twoim prośbom i zrobię kilka fotek z w/zapowiedzianych potraw.To tak na poprawę stosunków między ludzkich .Pasuje???. No i oczywiście ty również zaskoczysz jakąś potrawą ze swojego domciu,na swoich talerzach i w swoim ulubionym miejscy to tak żebyś i ty coś pokazała a nie zajmowała się tylko gadaniem.....i niczek masz niczego sobie. No to do roboty bo się znowu zacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.01.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Baw się dobrze i nie zapomnij zrobić fotek tego jedzenia. Może wreszcie coś sensownego zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.01.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Baw się dobrze i nie zapomnij zrobić fotek tego jedzenia. Może wreszcie coś sensownego zrobisz. A nie mówiłem....jakby to powiedziała joan. Może żeby nie przeciągać tego w nieskończoność.Skoro taka osobistość udziela mi lekcji to wkleję w/w potrawy jak i ty coś wkleisz.ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.01.2008 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Bo jak widać ty robisz wszystko z sensem to i tu w kulinariach się wykażesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.01.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Ze mną jak z dzieckiem. Mówisz i masz. Wkleję więc przepis na danie, które podawane jest przy niektórych okazjach w gospodarstwach agroturystycznych w naszym regionie. BAŻANT FASZEROWANY Składniki: oczyszczony bażant (ok. 1 kg), pierś z kurczaka (50 g), warzywa - seler, marchew, pietruszka, por (50 g), 1 mała cebula, 1/8 l bulionu drobiowego, łyżka mąki ziemniaczanej, łyżeczka vegety, olej, masło, 100 g winogron, pęczek natki pietruszki. Bażanta umyć, osuszyć i oprószyć mąką i pieprzem. Pierś z kurczaka zmielić i doprawić solą i pieprzem. Dodać pokrojone w cienkie paski warzywa i połowę posiekanej natki. Całość doprawić vegetą, solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz włożyć do bażanta, którego następnie zrumienić na rozgrzanym oleju, polać bulionem i dusić do miękkości. Gotowego bażanta umieścić w ciepłym miejscu, aby nie wystygł (my używamy duchówki w kuchni kaflowej ). Sos z duszenia zagęścić mąką ziemniaczaną, polać bażanta. Obłożyć przysmażonymi na maśle winogronami. Przed podaniem posypać pozostałą posiekaną natką. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.01.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Umiesz gotować? To pokaż. Co przez to rozumiesz? Takich potraw bez wklejania podałem na FM mnóstwo.Nawet kilka przypadło do gustu Formowiczom.Pytasz dalej ,żebym pokazał.Jak chcesz to zobaczyć?Jest wyszukiwarka a tam znajdziesz odp.co takiego na wygotowywał NS a dopiero potem komentuj.To taka mała uwaga. Pytasz mnie czy umiem gotować?To pytanie nie do mnie.Gotuje bo lubię a rodzinka na razie żyje .Nie wiem jak długo pociągnie na moim wikcie ale żyje. Bez fotek krótki przepis na pierogi z moczonym miąższem z chleba razowego. składniki -miąższ z chleba razowego -jajko -cebula -1/2 kg mielonej drobno wołowiny -olej do smażenia -ciasto na pierogi(dowolne) czynności Namoczyć miąższ w wodzie odcisnąć.Dodać podsmażoną cebulkę razem z wołowinką.Po ostygnięciu połączyć z jajkiem .Formułować kulki i zawijać pierogi.Ugotować i podawać z dowolnym sosem.Ja podaje zapieczone po ugotowaniu z sosem beszamelowym.Miało być prost i jest. pzdr i smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 26.01.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 No Dpsia teraz to masz przechlapane. Poza tym nie rozumiem jak mozna poddac w watpliwosc umiejetnosci nsa. Po prostu nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.